• 0

Inkoop advies nodig, wie regelt in Nederland de handel in Giftcards?

** Sorry Moderators als dit topic in het verkeerde forum staat

 

Beste allen,

 

Ik heb een vraagje, of je nu bij de Jumbo supermarkt in de rij staat, of bij de Dixons/iCentre op bezoek bent in zo'n beetje elke serieuze winkel van formaat + tankstation in Nederland staat wel zo'n rekje met giftcards and andere prepaid toestanden.

 

Waar het mij om gaat is, ik wil graag weten welk bedrijf in Nederland verantwoordelijk is voor het bestellen van de iTunes giftcards voor Apple Benelux richting dit soort winkeliers.

 

qyyJKYU.png

 

Ja, ik heb al een paar keer proberen te Googlen of er bedrijven/groothandels te vinden zijn die dit kunnen leveren maar zodra je Googelt met de trefwoordjes 'iTunes giftcard' erin dan neemt Google's algoritme het wel even over en dan bestaat er nog maar één mogelijke uitkomst, dat is dat jij op zoek bent naar goedkope iTunes kaartjes. Natuurlijk met alle gevolgen van hobby sites en FreekWillem's affiliatie websites..

 

Iemand die hier ervaring mee heeft? Vroeger hadden wij een 3 videotheken waar wij veel beltegoed verkochten op een soort provisiebasis maar die groothandel die dit voor ons regelde bestaat niet meer.

 

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

17 antwoorden op deze vraag

  • 0

Misschien Prisma-Direct in Leeuwarden? Is een oude dienstmakker (Ed van Damme, doe hem de groeten van me) van me, anders weet hij je misschien wel door te verwijzen.

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

ik wil graag weten welk bedrijf in Nederland verantwoordelijk is voor het bestellen van de iTunes giftcards voor Apple Benelux richting dit soort winkeliers.

Bij mij zorgt dit onderwerp voor wat verwarring. Ik lees het alsof je op zoek bent naar het bedrijf dat in Nederland verantwoordelijk is voor het leveren van de Apple iTunes giftcards. Uit de antwoorden van anderen lijkt het te gaan om welk bedrijf voor jouw bedrijf cadeaukaarten kan maken.

Zoek je nu een cadeaukaarten leverancier voor jouw bedrijfsformule of zoek je naar de leverancier van iTunes giftcards?

Nooit had ik het oude tuinhuis moeten verlaten

Link naar reactie
  • 0

Nee, precies..

 

Ik ben op zoek naar een bedrijf die originele iTunes Giftcards kan leveren, de plastic kaartjes met saldo die je in mijn afbeelding ziet.

 

Het liefst natuurlijk direct bij de bron, het bedrijf dat dit voor Apple in de benelux regelt zodat Kruitvat, Hema, Esso en waarschijnlijk nog 5.000 andere winkels hun kaartjes krijgen. Ik kan moeilijk geloven dat al deze bedrijven zelf in contact staan met Apple om deze kaartjes af te nemen, volgens mij zit daar een groot/oud en gerenomeerd bedrijf in Nederland tussen die voor meerdere bedrijven en merken hun tegoed-kaarten en cadeaubonnen leveren. Denk dan aan krasloten, beltegoed, Playstation of Xbox credit allemaal dat soort digitaal tegoed.

 

 

Waar ik dus niet naar op zoek ben is een of ander marketing bedrijfje die plastic kaartjes ( bankpasjes ) kunnen leveren en bedrukken onder het motto kijk ons een helemaal hip zijn. Ook heb ik liever niet dat ik bij de plaatselijke Jumbo binnen moet stappen en die goede manager daar vragen of ik met hem zaken kan doen want dan staat hij nog eens tussen de bron en mij in.

Ik begrijp heel goed dat het hier gaat om tegoed, fysiek geld dat digitaal geld wordt op een account - iedereen kan begrijpen dat hier niet heel erg veel winstmarge op te halen is en dat maakt verder ook helemaal niets uit. De bedoeling is ook om een stukje extra service te verlenen richting de jeugd omdat er bij ons vraag naar is. Niet om te gaan leven van de verkoop van digitaal saldo in de App Store.

 

 

Iemand met een tabakswinkel of zoiets, die moet waarschijnlijk zo'n adresje hebben, maar goed hoeveel van dat soort winkeltjes hebben nog bestaansrecht op vandaag?! Helaas.

 

 

Link naar reactie
  • 0

OK, had ik het dus toch goed begrepen.

 

Mijn eerste reactie zou zijn: gewoon vragen. Niet aan de manager maar aan een winkelmedewerker.

Zet je allervriendelijkste gezicht op en vraag "Weet jij misschien wie die iTunes kaartjes komt aanvullen bij jullie in de winkel?" Als dat niet werkt kun je ook gaan posten in de winkel rond de tijd dat de iTunes kaartjes bijna op zijn. Dat kan natuurlijk wel ff duren, maar soms moet het maar.

 

Zo is er het beroemde verhaal van de Nederlandse transporteur die voor het eerst de losse containers in het buitenland ergens zag staan op vakantie. Hij heeft de hele dag staan posten totdat de container werd opgehaald om te zien hoe zoiets werkt. Zijn vrouw was er niet zo blij mee geloof ik :)

Nooit had ik het oude tuinhuis moeten verlaten

Link naar reactie
  • 0

 

Het is echt een kwestie van even doorklikken hoor.

 

Bent u een winkelier, inkooporganisatie of ander samenwerkingsverband en overweegt u uw assortiment uit te breiden? Wellicht is de verkoop van cadeaukaarten van andere partijen een mooie en passende aanvulling op uw bestaande producten. Cadeaukaarten zijn het ideale geschenk voor elke gelegenheid en elk budget. Zij bieden de ontvanger een stuk flexibiliteit en gemak.

 

Voor retailpartners biedt GivaCard de mogelijkheid om een ruime keus cadeaukaarten aan te bieden aan klanten via een zogenaamde “Gift Card Mall”. Dit is een display met cadeaukaarten en verpakkingen van verschillende partijen.

 

Een selectie van cadeaukaarten uit het assortiment:

 

Cadeaukaarten van winkelketens: V&D, Media Markt, Prenatal, GAMMA etc.

Thematische cadeaukaarten: Nederlandse boekenbon, Nationale entertainment card, Nationale Tijdschriften bon, Nederlandse sauna cadeaubon, iTunes etc.

Toegangscadeaukaarten voor tickets voor dierentuinen, attractieparken etc.

Belevenis concepten: Gift for 2, Wanago, Pluimen etc.

Prepaid kaarten voor online games: Nintendo, Playstation etc.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Ja, maar volgens mij is de eigenaar met vakantie dus even afwachten.

 

SVypiPL.png

 

..Nee heb ik, gezien zijn webshop waar niets op te vinden is onder iTunes, ja kan ik nog krijgen. Stel deze persoon verkoopt ze niet dan zal hij waarschijnlijk wel een reden hebben waarom hij ze niet verkoopt. Mogelijk omdat Apple niet aan hem wilt leveren. Te klein, of hij heeft te weinig afzet in de markt, ik noem maar iets.

 

Apple is niet zomaar een groot bedrijf als al die andere waar je ze mee kunt vergelijken, ze doen alles op de Apple manier en dat is net even iets anders dan alle andere merken het doen. Als je Apple belt krijg je hierover geen antwoorden, mailtjes hierover krijgen ook geen reactie omdat ze heus wel begrijpen dat er jaarlijks 10.000 Sjaakie-ondernemers zijn die een WordPress site kunnen installeren met het idee dat ze 300 kaartjes per jaar kunnen duwen en zichzelf dan ondernemer noemen.

 

Wat ik tot nu toe wel weet:

 

Ik weet dat alle Apple Premium Resellertjes in ons land hun iTunes kaartjes wel via Apple krijgen. Sterker nog, die winkels moeten gewoon hun producten bestellen in de webshop van Apple zelf - daar waar elke consument ook zijn bestelling doet. Het enige verschil is dat managers van deze resellers hun bestellingen niet direct afrekenen maar dit later via een provisie-formule afhandelt wordt.

Deze resellers verdienen echt tering weinig op alles met een Apple logo, ze moeten het echt hebben van alles dat ze om die Macs heen verkopen. Een externe HD, hoesjes en covers, Microsoft Office pakketje, uitbreiding van een SSD, reparaties van Macs buiten de garantie, allemaal dat soort dingen daar moeten ze hun geld uithalen want op de verkoop van een nieuwe machine zit extreem weinig provisie voor hun.

 

Ook weet ik dat de Jumbo hier in het dorp de kaartjes niet van Apple krijgt, daar zit iemand tussen die dat rekje komt bijvullen met allerlei cadeaukaarten maar wie ???.

Dat wij dit bedrijf niet kunnen vinden op basis van iTunes zegt heel erg veel. Waarschijnlijk heeft dit bedrijf verkopers in dienst die zelf actie ondernemen en winkelketens als Kruitvat en Jumbo zelf benaderen zodat ze alleen hun kaartjes bij de gerenommeerde winkels in het rekje stoppen en alle kleinere ondernemers daar willen ze denk ik niets mee te maken hebben want dat is vooral veel werk en handelingen. Overal is wel een Kruitvat, Jumbo of Esso te vinden maar dat cadeauwinkeltje die nog dat unieke persoonlijke gevoel heeft in een dorp/stad daar willen ze liever niet aan leveren want deze zal maar 25 kaartjes p/jaar wegzetten.

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Met alle respect: een out of office autoreply noem ik geen contact en als je met deze houding new business probeert te verkrijgen dan acht ik de kans op succes klein. Je verzint meer dan dat je feitelijk informeert en dat geldt voor meer reageerders. Je had je antwoord werkelijk allang kunnen hebben.

 

Groet,

 

Highio

 

 

 

 

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0
Of jij weet meer dan wij weten, Highio ;)
Highio ziet wat iedereen kan zien. Topicstarter stuurt één mailtje, krijgt een out-of-office reply en doet daar verslag van in vier paragrafen vol aannames. Die tijd had beter besteed kunnen worden. Bijvoorbeeld door Intersolve te bellen, vragen naar distributors en of de kassatechniek wel in staat is om kaarten te activeren...

 

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    4 leden, 167 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.