loading
Ga naar inhoud
Wobralin
Verberg

Lening Verkrijgen

vraag

Beste HL'ers,

 

Reeds lange tijd volg ik een groot aantal topics en ik ben vanaf heden dan ook van plan actiever te gaan bijdragen aan deze zeer nuttige community. Zelf ben ik geen ondernemer, wel zit ik altijd vol ideeën en ben dan ook van plan deze na mijn studie te gaan verwezenlijken.

 

Op het moment heb ik een prangende vraag over een nieuw idee, relatief makkelijk uit te voeren, maar waarvoor een forse investering nodig is. Dit alles met extern kapitaal. Vandaar dan ook deze post.

 

Het scenario kan als volgt geschetst worden. Er is een woningbouwcorporatie - partij X - die een aantal panden wil afstoten. Vervolgens is er partij Y die bereid is deze panden voor langere tijd (>10 jaar) te huren, en bereid is dit contractueel vast te leggen.

 

Ik zou dan ook een dusdanig bedrag willen lenen dat ik de panden van X kan kopen, waarbij ik de bank de garantie kan geven dat ik op langere termijn mijn rente- en aflossingsverplichtingen kan voldoen, en waarbij de aangekochte panden zelf als onderpand dienen. Het gaat hierbij echter wel om de forse kapitaalbehoefte van > €12 miljoen.

 

Mijn idee is dus om in dit gat te stappen, maar voordat ik een bank bezoek wilde ik eerst hier de ballon oplaten. Heb ik hier - (als student) zonder enig eigen vermogen - een kans van slagen?

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

9 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Afgezien van wat Jeroen al zei, hoe ga je de bank kunnen garanderen dat je aan je rente- en aflossingsverplichtingen kunt voldoen?


That awkward moment when your sarcasm is so advanced people actually think you're stupid

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

(Even voor de lol net doend alsof je wel een schijn van kans hebt.) Wat RT zegt. En hoe gaat partij X de huur betalen?

 

niet want partij Y word de beoogd huurder.. partij X is de huidige eigenaar.. ;D

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Partij Y is een onderwijsinstelling, gefinancierd door het rijk, de provincie en de gemeente. Studenten en scholieren aan deze onderwijsinstelling worden verplicht bij de verhuurder te huren waardoor er sprake is van een stabiele en constante geldstroom naar de verhuurder.

 

De onderwijsinstelling zit aan de maximumcapaciteit en de vraag naar onderwijsplekken is groter dan het aanbod waardoor het er niet naar uitziet dat de capaciteit onderbenut zal geraken.

 

--

 

Los van dit alles had ik dit wel zien aankomen. De vraag die dan resteert is of de kans significant toeneemt indien er een derde cofinancierder bij wordt betrokken. En als dit het geval is, wat is een voor een bank acceptabele deelneming in zo'n investering?

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Partij Y is een onderwijsinstelling, gefinancierd door het rijk, de provincie en de gemeente. Studenten en scholieren aan deze onderwijsinstelling worden verplicht bij de verhuurder te huren

Om wat voor soort onderwijs gaat dat dan....? ???

 

En wat als Y na 15 jaar niet meer wil huren? Hoe gaat je het groot onderhoud betalen? Oftewel, heb je enig idee wat het kost om dergelijke panden überhaupt te beheren, nog los van de kosten van een hypotheek?

 

 

 


That awkward moment when your sarcasm is so advanced people actually think you're stupid

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Y is een universiteit die haar studenten op campus laat wonen.

 

Ik heb verder nul verstand van zaken en wil allerminst pretenderen dat dat even geregeld kan worden. Wel denk ik dat er goed geld mee verdiend kan worden. Dit op basis van een rekensom met daarin opgenomen een indicatie van de vraagprijs van de panden, een ruim geschatte rente van 3,15% en een looptijd van 26 jaar.

 

De instelling is gebaat bij zekerheid op zeer lange termijn en ik verwacht daarom dat een binding voor een dergelijke termijn geen probleem hoeft te zijn.

 

 

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Hoe creatief je het ook voor je ziet, uit jouw verhaal kan ik met de beste wil van de wereld niet opmaken dat jij garanties en zekerheden kunt bieden om zo'n forse financiering te dekken. Dat blijft afhankelijk van derden, die wellicht belang hebben, maar zelf niet geïnteresseerd schijnen te zijn zelf die financiering te zoeken.


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant en Horeca -, Recreatie - & Toerisme-Ondernemer 'in ruste', MSc-Student 'Ontwerp Gedreven Innovatie' (Design Driven Innovation)

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de Forumregels, als forumlid zijn deze op persoonlijke titel)

Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 65.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Wie is er online?

  Er zijn 12 leden online en 173 gasten

  Bekijk volledige lijst    
 • Ook interessant:

 • OndernemerspleinNL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké