• 0

Koopt een winkel(keten) in bij mij als kleine ondernemer?

Hallo allemaal,

 

Samen met mijn man hebben wij al jaren een goedlopend bedrijf. Naast deze werkzaamheden heb ik op een heel ander vlak een nieuw concept(je) bedacht. Het gaat om een kraam cadeau. Het is iets heel nieuws en nu ben ik aan het afwegen of ik dit zelf in de markt ga zetten of dat ik een uitgever (zit een boekje bij) zoek die het misschien wil doen.

 

Het liefst doe ik het zelf maar ik vraag mij af of de babywinkels zoiets bij mij dan inkopen of dat ze dat alleen via de groothandel of grotere leveranciers doen.

 

Heeft iemand daar ervaring mee? Ik hoop dat jullie mij daar wat advies en informatie over willen geven.

 

Hartelijke groet,

Coraline

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

10 antwoorden op deze vraag

  • 0
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Kun je je product al presenteren en hiermee diverse ketens benaderen? Van daaruit kun je zien of die interesse hebben.

 

Indien dit niet zo is, dan is het uiteraard nog steeds heel goed mogelijk om je product te vercommercialiseren en het in eigen beheer houden. Bijv. d.m.v. een webshop en het zelf verkopen aan de eindgebruiker en/of diverse kleinere winkels die de inkoop zelf doen hiervoor benaderen.

 

Ik zou wel goed nadenken over exclusiviteit en of dit inderdaad wel aantrekkelijk genoeg is. Bijv. als bol.com afneemt en Hema wenst het ook, dan heb je je markt al dichtgetimmerd door de exclusiviteitsclausule bij meneer Bol.

 

 

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
  • 0

Dank jullie wel voor jullie snelle reactie. Echt heel fijn want ik kom er zelf niet uit. Ik heb daar nog wel een paar vragen/opmerkingen over.

 

Mijn bedoeling is om het aan te bieden aan winkels als BabyMax of het Babypark. Het is echt een cadeautje voor iemand die zwanger is of net is bevallen.

 

Wat bedoel je met het dicht timmeren als ik het aan Bol.com aan zou bieden? De Hema koopt volgens mij niets in omdat ze alles onder eigen naam verkopen. Anders zou ik het daar wel willen hebben:)

 

Het zou mijn voorkeur hebben om het in babywinkels te verkopen. Het is ook wel een mooi product en dat zou ik het liefst ook mooi presenteren.

 

Ik vraag me wel af of een concern als BabyMax bij mij in zou willen kopen of dat ze dat een te groot risico vinden omdat ik er nog maar net in start.

Link naar reactie
  • 0

Wacht even op reacties van de auteurs onder ons. In de boekensfeer denk ik in de eerste plaats aan CB. Daarmee denk ik dat je dus wel groothandels of een distributeur nodig gaat hebben, maar dan ben je ook snel klaar naast andere activiteiten. Zie maar een eerste oplage te slijten.

 

Grote babywinkels hebben lang geen 100% bereik onder mensen die iets cadeau willen geven aan zwangeren of jonge ouders. Online als verkoopkanaal wel bijna, maar je hebt vast ook fysieke verkooppunten als de Bruna's en Primera's nodig voor volume.

 

Ken je VIB?

 

Groet,

 

Highio

 

 

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Deze boekensfeer stond op de golfbaan. 8)

 

Als babywinkels ook boeken verkopen, kopen ze die waarschijnlijk in via het Centraal Boekhuis. Daar kan iedereen die er maandelijks voor betaalt zelf een aansluiting als uitgever krijgen. Maar da's alleen een distributiekanaal richting winkels die boeken verkopen.

 

Waaronder Bol.com. Die hebben voor boeken (en dat zijn soms ook boeken waar iets in of aan zit) volgens mij nog steeds geen eigen voorraad, maar leveren via een paar inpakstraten in datzelfde Centraal Boekhuis. En nav de reactie van de moeder van HL, volgens mij verkoopt Bol niks exclusief.

 

Vraag me sowieso af of je een groot bedrijf wilt benaderen met alleen een idee en/of prototype. Het is niet makkelijk om als ze jouw idee leuk vinden, dicht te timmeren en realiseren dat ze het bij jou kopen in plaats van zelf namaken. Iets met jij Calimero zij Reus. ;)

 

Met een eigen aansluiting bij het Centraal Boekhuis ligt het overigens nog niet in winkels die boeken (en eventueel andere dingen) verkopen. Daarvoor moet je die winkels zelf benaderen of ze het via het CB willen inkopen. Wat ze vaker zullen doen als jij kunt vertellen dat er rond de verschijning van je boekje/product media-aandacht komt. Een heleboel boekhandels horen tegenwoordig bij Libris, die kun je geloof ik in een keer benaderen. Mijn geheugen zegt alleen even niet meer hoe.

 

Je zou ook kunnen beginnen met op http://denationalefranchisegids.nl/ kijken of er een franchiseformule is in de babywinkel- of cadeauwinkel hoek. Via Google zou je dan zo'n hoofdkantoor kunnen traceren en bellen met de vraag of het mogelijk is via hen een nieuw product aan te bieden aan al hun franchisenemers, of zij ook inkopen bij kleine ondernemers en hoe zoiets eventueel werkt. Nee heb je, ja kun je krijgen.

 

Mijn ervaring is overigens dat gewoon in een rustig dagdeel ('s ochtends?) een winkel in je eigen stad/regio inlopen (vertellen dat je uit de buurt komt) en vragen of degene die de inkoop doet wat kennis met je wil delen over hoe en bij wie zij inkopen, de snelste manier is om erachter te komen of zij bereid zijn rechtstreeks bij jou in te kopen.

 

Tot zover mijn twee centen, succes ermee.

Karen

 

 

Ondernemer achter dé lesmethode ondernemerschap voor het MBO www.isondernemenietsvoorjou.nl

Daarnaast die van www.calimeromarketing.nl en www.ondernemersfacts.nl

Link naar reactie
  • 0

Super bedankt voor de reacties! Ik kan hier echt wat mee. Twijfel wel meer of ik het zal doen omdat het inderdaad zo is dat een goed idee door iemand die beter bekend is met deze sector makkelijker op de markt gebracht kan worden dan door iemand zoals ik die daar nog een beginner is en weinig tot geen connecties heeft op dit gebied. Ik heb je boek gelezen Karen:)

 

Wij hebben dat als beginners ook meegemaakt. Op de borrel gevraagd door heel aardige collega's en hup al onze ideeën gooiden we zo op tafel. Zien we maanden later het hele gebeuren bij een collega op de website! Goeie les:) En nog steeds, wij hebben een eigen locatie met bedrijfsuitjes die uniek zijn in Nederland en die zijn al meermalen gekopieerd. Zelfs met onze eigen tekst hahaha.

 

Het idee wat ik nu op de markt wil brengen is niet op zichzelf staand maar een serie die ik ook al behoorlijk uitgewerkt heb. Het is ook niet bedoeld als hobby voor erbij want om werk zit ik niet verlegen, ik denk dat dit echt succesvol kan zijn en daarom wil ik het goed in de markt zetten.

 

Ik heb al contact gehad met een uitgever over een ander deel uit deze serie en die was erg enthousiast en had al aangegeven dat hij het uit wilde gaan geven. Hij was de eerste uitgever die ik benaderd heb. Ik kreeg binnen een uur, na toezending per mail, al een enthousiast telefoontje. Daarna volgde een gesprek. Hij had zelfs al aangegeven wanneer het in de winkels kwam te liggen. Ik heb hard gewerkt om alles persklaar te maken toen ik een mail kreeg dat het toch niet door ging. Nu heb ik geen idee of hij met mijn idee nog wat gaat doen, dat is wel een beetje mijn angst.

 

Sorry voor het lange verhaal maar dan hebben jullie ook een beetje achtergrond informatie over wat ik gedaan heb tot nu toe.

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Even terug. Door de opmerking 'zit een boekje bij' lijkt het net alsof dat boekje het product is, maar volgens mij wordt niet duidelijk waar dat boekje dan bij zit.

 

Bij een mand vol groenten, dan is het wat voor de supermarkten. VHZ-boekjes, voor de voedhetzelvende ouders, om maar een zijstraat te noemen. Kun je ook met blenders verkopen, tussen het witgoed.

 

Coraline heeft een idee, maar verder nog niet zoveel. Het is een kraamcadeau (iets voor jonge gezinnen dat gekocht wordt door familie en kennissen) dus dan zoek je naar distributors met bereik bij en relevantie voor die groep.

 

Dat kan iedereen zijn, variërend van ECI tot de Bijenkorf. Dus niet alleen en misschien wel juist niet de babyspeciaalzaken....

 

Is Caroline bereid en in staat om vooruit te produceren, opslag en distributie te regelen, voorraad te financieren? Mogelijk wel, maar misschien kan ze ook gewoon het idee verkopen. Dan zijn HEMA en Kruidvat ineens een alternatief.

 

En wellicht leent het idee zich voor een leuke spaaractie bij babyvoeding of luiers. Verzamel de ganse serie!

 

Beetje uit de box klimmen helpt soms. Kun je niet jong genoeg mee beginnen.

 

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Ik zal het wat duidelijker omschrijven. Het is een doosje waar een rompertje en een boekje in zit. Mooi verpakt. Leuk om cadeau te geven en ook leuk om het op te sturen.

 

Daarom vind ik het moeilijk om uit te zoeken hoe je dat uit kan geven. Een uitgever wil misschien alleen het boekje doen maar wie geeft zoiets totaal uit?

 

Omdat ik een serie gemaakt heb wil ik het onder mijn eigen naam uitgeven en hoop ik dat ik de hele serie uiteindelijk in de winkel kan verkopen.

 

Ik zou het wel zelf kunnen laten produceren enz. Dat is geen probleem maar ik weet niet zeker of ik het ook aan de winkelier kan doorverkopen. Of de winkeliers inkopen bij mij. Ik wil straks geen duizend cadeau doosjes op zolder hebben liggen:) Dat is ook mijn afweging.

Link naar reactie
  • 0

Ik geloof dat ik begrijp waar je tegenaan hikt, maar er zijn natuurlijk al richtingen aangegeven door o.a. TwaBla en Karen. Kijk ik naar een voormalige C1000, tegenwoordig Jumbo bij mij in de regio, die verkoopt ook streekproducten, zoals lokale broodsoorten, kazen en andere zuivel, dus die is naast de aansluiting bij de Jumboketen ook decentraal bezig.

 

In jouw geval gaat het om een andere markt, maar ook daarin zijn wellicht winkels die wel zijn aangesloten bij een keten, maar lokale producten in het schap willen zetten. Kwestie van goed rondvragen dus.

 

Je kunt zelf ook via marktplaats beginnen, maar dan met een winkelpandje erbij om die producten in uit te stallen, kun je misschien on-en offline combineren.

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Je kunt zelf ook via marktplaats beginnen, maar dan met een winkelpandje erbij om die producten in uit te stallen, kun je misschien on-en offline combineren.

 

Via marktplaats vind ik een prima tip, maar een eigen winkelpandje waar je alleen deze producten verkoopt zou ik zeker niet adviseren. Dat brengt een hele hoop vaste kosten met zich mee, en door het te beperkte assortiment zou het voor consumenten niet aantrekkelijk zijn. Dan zou je echt een uitgebreider baby of cadeau assortiment moeten verkopen.

 

Ik zou dit ook vooral online via sites als marktplaats en bol.com aanbieden. Daarnaast is het wellicht een interessant product voor affiliate marketing, als ik me niet vergis is affiliate4you een bekende partij in die niche. Met affiliate marketing wordt je product op tig websites gepromoot en betaal je een bepaald percentage aan zo'n website als je product via hen verkocht wordt... maar ook alleen als er iets verkocht wordt.

 

 

 

Onder de naam Bob de webbouwer bouw en verbeter ik websites.

Daarnaast verzorg ik dj's en drive-in-shows op bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagen enzovoorts.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    13 leden, 300 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.