loading
Ga naar inhoud
Ron63
Verberg

Bestemmingsplan winkel

vraag

Op dit moment ben ik bezig met het opzetten van een woonwinkel met daaraan gekoppeld een webshop. Ik heb een pand op het oog waarin nu een kantoor gevestigd zit. Voor dit pand geldt een woon/kantoor bestemmingsplan en ligt buiten het centrum. Aan beide kanten van dit pand zit wel detailhandel. Voor een winkel wordt het bestemmingsplan niet veranderd omdat de gemeente de detailhandel in een winkelcentrum wil hebben. Dit winkelcentrum "bloeit" niet en de huurprijzen zijn vele malen hoger. Nu leiden er wel meer wegen naar Rome dus zit ik te denken of het volgende haalbaar is;

 

:een huurcontract op kantoor basis (dit is per jaar opzegbaar)

:klanten kunnen wel de "voorraadkamer" in en als zij een product willen kopen wordt dit via de website van de winkel (webshop) besteld en zal er via AfterPay betaald worden. Er vindt dus geen directe transactie plaats. De klant kan wel direct het product (mist aanwezig) meenemen of zal bezorgd worden.

 

Volgens mij is er dan geen directe detailhandel gepleegd.

 

Wie wil hier op schieten en het liefst nog met advies

Link naar bericht
Delen op andere sites

4 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Als jij bereid bent eventuele (juridische) kosten en verhuiskosten voor lief te nemen als risico, kun je het altijd proberen om buiten het bestemmingsplan om te gaan werken..

 

je mag je winkel gerust een voorraadkamer of toonzaal noemen en op rekening verkopen maar dat veranderd niets aan het feit dat je tot onder detailhandel valt.

Bij veel woon/kantoor bestemmingen is er ook nog eens een beperking wie het kantoor mag gebruiken, bijv alleen de bewoner, of bij onderverhuur (verplicht) parkeren op eigen terrein voor bezoekers en medewerkers.

 

Een detailhandel (o nee kantoor met voorraadkamer) openen in een woonomgeving is vragen om problemen, het extra vrachtverkeer voor aan- en afvoer van de goederen en parkerende klanten zullen al vrij snel overlast veroorzaken en 1 klagende buur kan voldoende zijn voor de gemeente om te gaan onderzoeken en optreden.

 

Kortom bezint eer ge begint..

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Misschien kun je samenwerken met één van beide buren of een makelaar met leegstaande (pop-up) winkelruimte? Alternatief gebruik van de kantoorruimte als fotostudio of videopresentatieruimte?

 

Groet,

 

Highio

 

 


"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Beste Ron63,

 

Welkom op Higherlevel.

 

Je kunt wellicht ook transparant in overleg met het ondernemersloket van de gemeente kijken naar een tussenoplossing.

 

Hier in de stad heeft jouw truc jarenlang gewerkt. Op een industrieterrein, waar geen detailhandel was toegestaan, had een grote computerwinkel een showroom en afhaallocatie voor de webshop gevestigd. En geheel toevallig stonden er in de winkel her en der computers waarop je ook de webshop kon benaderen om ter plekke je bestelling te doen en direct af te halen. Betaling vond plaats bij het afhalen. Deze constructie werd jarenlang gedoogd, totdat de winkel zelf besloot te verhuizen.

Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 65.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Wie is er online?

  Er is 1 lid online en 50 gasten

  Bekijk volledige lijst    
 • Ook interessant:

 • OndernemerspleinNL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké