loading
Ga naar inhoud
matthijszzper2
Verberg

marketing van cursus voor bedrijfsleven

vraag

Beste ondernemers,

 

Als zzp-er ontwikkel en geef ik cursussen binnen de zorg aan zowel cliënten als aan hulpverleners.

 

1 van de cursussen vond ik in de basis erg geschikt voor het bedrijfsleven. En heb deze cursus herschreven gericht op mbo, hbo denk en werk niveau. De cursus is een zelfmanagement tool die je ondersteunt in het bereiken van doelen die je jezelf stelt.

 

Om een klein beetje inzicht te geven in de cursus, leert die je om overal rekening mee te houden, noem het een ondernemingsplan dat je schrijft op jezelf of je eigen bijdrage, je ziet potentie in jezelf om iets te verbeteren of ziet mogelijkheden tot verbetering of groei binnen je bedrijf.

 

De cursus helpt je mogelijkheden onderzoeken van jezelf en je bedrijf, je kiest een doel, wat getoetst wordt (op bijv. zijn er nu de goede omstandigheden voor, binnen mezelf, en binnen het bedrijf), daarna ga je zorgvuldig onderzoeken wie en wat je allemaal kan helpen bij het halen van het doel, en je gaat kijken naar wat mogelijke obstakels en tegenwerking kunnen zijn.

 

zowel bij tegenwerking en wat het halen van het doel in de weg kan staan, en bij wat je kan helpen wordt gekeken naar de eigen kwaliteiten en karakter eigenschappen.

 

je gaat onderzoeken bij alles wat je kan helpen, hoe je hier het beste gebruik van kunt maken, en je gaat bij alles dat je tegen kan werken kijken naar hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

 

Dit alles om goede doelen te stellen, waar jezelf en het bedrijf baat bij hebben, en om de kans dat doelen behaald worden zo groot mogelijk te maken.

 

Ook bevat de cursus een zelfmanagement tool die de deelnemers onder begeleiding maken, en eenmaal een keer gemaakt, altijd voor ieder toekomstig doel gebruikt kan worden.

 

De hele cursus heeft 1 stelling: dat we als mensen altijd in ontwikkeling zijn, en de cursus kan gebruikt worden om in dit proces inzicht te krijgen zodat je beter geïnformeerde keuzes kan maken, en je richting kan bepalen.

 

Zoals je zult begrijpen zie ik een toegevoegde waarde, voor werkgevers en werknemer, en dus een markt als ik het goed weet te marketen.

 

Mijn netwerk binnen het zakenleven is erg klein en via deze manier, beginnen gaat moeilijk worden.

 

Zelf zie ik op dit moment als mogelijke marketing alleen binnen de google zoekmachine reclame maken, ik ben momenteel bezig met het maken van een website.

 

En brieven en mails sturen naar bedrijven waarin de cursus kort beschreven word en de voordelen genoemd worden en dan maar hopen dat ze gelezen worden.

 

Mijn vraag aan jullie is, spreekt de cursus zoals hier beschreven jou als werkgever of werknemer aan?, en hebben jullie goede ideeën over hoe dit te marketen ?

 

Van mensen die hier ervaring mee hebben zijn alle tips en tricks erg welkom.

 

Bedankt voor het lezen, en ik zie je reactie graag tegemoet.

 

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

4 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Welkom op HL. Ik adviseer je op dit forum te zoeken naar o.a. de 5 A4-tjes en voor jezelf m.b.v. dit zelfmanagementtool uit te werken welk probleem jouw propositie nu precies oplost, voor wie, hierbij goed nadenkend en beredenerend of en wanneer men bereid is er dan ook de portemonnee voor te trekken.


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant en Horeca -, Recreatie - & Toerisme-Ondernemer 'in ruste', MSc-Student 'Ontwerp Gedreven Innovatie' (Design Driven Innovation)

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de Forumregels, als forumlid zijn deze op persoonlijke titel)

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Je zou eens kunnen testen of ondernemers hier warm voor lopen door jezelf aan te melden als gratis spreker bij businessclubs. Vertel ze dat je een cursus hebt ontwikkeld en dat je hem graag samen met deze ondernemers nog beter wilt maken. Tijdens je presentatie geef je vast een inkijkje in hoe je te werk gaat. Dan proef je meteen hoe je ideeën vallen en of er animo voor is. Misschien houd je er zelfs wel een aantal klanten aan over.


Ik doe als (SEO-)copywriter leuke klussen voor leuke bedrijven: http://www.hardcopy.nl.

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Werk het inhoudelijke concept van de cursus uit in een paar A4'tjes en ga daarmee eens praten met enkele landelijke aanbieders van bedrijfsopleidingen (NCOI, Schouten & Nelissen, Avans+, enzovoort). Die werken veel met freelance trainers, coaches en cursusleiders, en hebben de mensen en middelen om je cursus in de markt te zetten. En zien zij het idee (nog) niet zitten, dan leer je daarvan op zijn minst wat je nog aan de cursus zou moeten verbeteren.

 

Ik ken verschillende trainers en bedrijfsadviseurs die opleidingen aanbieden; degenen die samenwerken met een dergelijk opleidingsinstituut zijn in de regel succesvoller dan degenen die het geheel op eigen kracht proberen. Je moet dan natuurlijk marge inleveren, maar krijgt in ruil daarvoor wel volle cursuszalen.

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Zodra je de eerste cursisten hebt gehad kun je ze vragen om een referentie.

Neem een half jaar later nog eens contact op: als ze dan zeggen dat het echt een verschil heeft gemaakt, heb een hele goede referentie.

Dat kun je dan als quote of video op jouw website zetten.

Want je kunt zelf wel zeggen wat het nut is, maar als klanten dat bevestigen, zijn de claims een stuk geloofwaardiger.

 

Dit is geen direct marketing advies voor nu, maar meer als volgende stap, want je moet wel eerst die cursist(en) binnenhalen. De tip van David kan dan een heel goede manier zijn om de eerste mensen over de drempel van het nog onbekende te halen.


BrokxMedia - Videoproducties & -marketing

Boeiende Bedrijfsfilms, Animaties & Livestreams

 

Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 65.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Wie is er online?

  Er zijn 12 leden online en 250 gasten

  Bekijk volledige lijst    
 • Ook interessant:

 • OndernemerspleinNL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké