• 0

Wat vinden jullie van mijn ideeën?

Omschrijving van je concept:

1) Een gezonde shake-, smoothie- en cookiesbar.

 

Verkoop van:

Romige en volle shakes die gezond zijn en vol zitten met eiwit.

Heerlijke smoothies met alle vitaminen die je lichaam nodig heeft.

Koekjes, pancakes, etc. met weinig koolhydraten en veel eiwit.

 

2) Een ‘scheveningen-achtige lounge’ met terras en live DJ in het weekend.

 

Een lunchroom (eten) tot aan 17:00 en drankjes en hapjes tot aan 22:00/24:00 (in het weekend). In de middag worden er maaltijden geserveerd. In de avond worden er hapjes en drankjes geserveerd.

Live muziek die wordt gedraaid door lokaal talent uit de techno/deephouse scene (alleen van vrijdag tot zondag). Vrijdag/zaterdag willen mensen die uitgaan een drankje doen in een cafe die dezelfde muziek draait als in de clubs waar zij uitgaan. Dit is dus voordat zij uitgaan (vergelijk het met een terras op het rembrandtplein/leidseplein in Amsterdam). De muziek hoeft niet hard gedraaid te worden maar op een volume waarbij je elkaar met praten nog kan verstaan van een meter afstand.

 

 

 

Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor:

Ik heb onderzocht of er al bestaande bedrijven zijn in mijn regio die hetzelfde concept hebben, dit is echter niet het geval. Ik heb marktonderzoek gedaan en er is vraag naar beide concepten.

 

Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen:

1) Mensen kunnen op deze manier op straat een gezonde maaltijd(vervanger) eten/drinken en hoeven daarvoor niet thuis te zijn. Er zijn maar weinig restaurants/cafe's die gezonde maaltijden en drankjes verkopen.

 

2) Mensen die in het weekend uitgaan in de housescene willen graag in de stemming komen voordat zij naar de club gaan (meestal tussen 12 en 1). Mijn concept zorgt ervoor dat deze mensen hier een drankje kunnen doen met een live dj die techno en/of deephouse draait.

 

Hoe is dit anders dan bestaande concepten:

1) Ik gebruik alleenmaar eiwitrijke en koolhydraatarme producten.

 

2) Een live DJ die alleenmaar techno en deephouse draait in het weekend.

 

Wat voor feedback hoop je te krijgen:

Zijn idee 1 en 2 haalbaar met een eigen startkapitaal van +- 35.000 euro?

 

Alle feedback is welkom. Ik zie door de bomen het bos niet meer want ik heb naast deze 2 ideeën nog 4 andere. Ik ben een 21-jarige toekomstige ondernemer die wat feedback nodig heeft van een wat oudere en meer ervaren ondernemer.

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

6 antwoorden op deze vraag

  • 0

Heb je al iets - meer gedetailleerd - uitgewerkt in een plan? Dus getoetst op financiële -, juridische -, organisatorische - etc... haalbaarheid?

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Ik zou adviseren om je plan eens voor te leggen aan iemand met ervaring in de horeca. Op deze manier kun je direct praktijkadvies inwinnen over bijvoorbeeld vergunningen / voedselveiligheid.

Gemeenten accepteren daarnaast niet altijd iedere vorm van bedrijfsvoering op een specifieke locatie. Het is raadzaam hierover informatie in te winnen bij de dienstdoende gemeente,wanneer je een bedrijfsruimte op het oog hebt.

Link naar reactie
  • 0

Beste adilelbakkali,

 

welkom op ondernemersforum Higherlevel. In deze rubriek is het gebruikelijk om een concept in wording/finale realisatie voor te leggen, niet zo zeer om ideeën van de dag te toetsen. Je schrijft naast deze twee, naar mijn mening heel diverse, ideeën nog vier plannen te hebben.

 

Ik vrees dat het genoemde startkapitaal (lang) niet toereikend is, maar dat hangt bijvoorbeeld ook sterk af van waar en hoe groots of kleinschalig je je ideeën zou willen realiseren.

 

Hoeveel kapitaal denk je zelf voorlopig nodig te hebben? En hoeveel vreemd vermogen zou dan aangetrokken moeten worden naast de eigen middelen? Aan wat voor financier of investeerder zou je daarbij denken? In welke vorm zou je je ondernemingsplan(nen) op dit moment kunnen presenteren?

 

Misschien leiden dit soort reacties tot het inzicht dat je ideeën/concepten eerst concreter moet maken, voordat je aan financiering zou kunnen gaan denken.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Hai Adile,

Vooral je eerste concept vind ik goed klinken. Er komt steeds meer vraag naar gezonde voeding en als je dat weet te presenteren in een mooie relaxte setting dan denk ik zeker dat je daarin kan slagen. Maar er zijn natuurlijk diverse omgevingsfactoren (locatie, bereikbaarheid, bevolkingssamenstelling/de 4-6 p's etc. etc.) die jouw succes kunnen beïnvloeden.

 

Mijn tip: kies het idee waar je op dit moment de meeste passie voor hebt en werk dat tot in detail uit. Laat je daarbij nooit afleiden door anderen die er sceptisch tegenover staan. Als JIJ erin gelooft dan is dat jouw missie! Neem het advies van anderen natuurlijk wel serieus maar laat NIEMAND jou vertellen dat jouw idee geen kans van slagen heeft want uiteindelijk bepaal je dat helemaal zelf. Succes!

Veel geld verdienen en daardoor leven in alle vrijheid, dat is mijn belangrijkste doel als ondernemer. Vereiste is dat dit op een positieve manier gebeurt; dat ik mensen een mooie dienst verleen of mensen een waardevol product verkoop. Dat creëert voldoening, plezier en vertrouwen van beide kanten.

Link naar reactie
  • 0

Hoi adilelbakkali,

 

Van je eerste concept heb ik niet veel verstand. Bij je lunchroom/club gaat het allemaal om de sfeer en aangeboden kwaliteit. Wanneer je gebruik maakt van verse producten en een gezellige ambiance hebt kan je van elke lunchroom wat maken en daar een goede boterham aan verdienen.

 

Ga is in gesprek met andere ondernemers uit de regio. Deze ondernemers kunnen je vertellen op welk publiek ze zich richten en waarom!

 

Heel veel succes met je plannen!

 

Groet,

Maarten

Link naar reactie
  • 0

Hoi!

 

Ik denk dat het goed is om je te focussen op een idee. Dat moet het idee zijn waar je snachts van wakker ligt. Waar je het meest over praat. Waar je bloed het meest van gaat stromen...

 

Je eerste idee spreekt mij het meest tot de verbeelding. Maar dat komt wellicht ook doordat ik niet tot de doelgroep behoor van je tweede idee. En gezonde voeding absoluut op de kaart staat/gaat staan in NL. Er zijn talrijke concepten te noemen die een goede start hebben gemaakt met een soortgelijke zaak. Daarnaast lijkt mij dit concept makkelijker te realiseren met minder mindelen.

Wel denk ik dat in je tweede concept meer omzet potentieel zit. Dit door de uren dat je open bent, de drankjes die je kunt schenken etc.

 

Wellicht wat tips voor verder onderzoek/ervaring:

- heb je ervaring in de horeca? zo niet ga ergens (tijdelijk) werken of stage lopen

- probeer je producten uit op een markt/foodtruckfestival

- maak een lijst van alles wat je nodig hebt aan kennis en kunde, aan spullen, aan certificaten en vergunningen

- begin ergens gewoon mee, organiseer iets, houd een speciale avond in een al bestaande tent etc.

 

Leuk! Succes!

 

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    11 leden, 213 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.