• 0

Hotelvideocreations

Omschrijving van je concept:

In één zin : Ik geloof in innovatie van de eerste indruk, door een betaalbaar marketing tool aan te bieden. Ik maak hotelvideo's. www.hotelvideocreations.com

 

Mijn hotelvideo's geven in 1 minuut tijd een beknopte weergave van een hotel weer. Denk aan de buitenkant van het hotel / het gebouw, de receptie en business- / leisure faciliteiten, de hotelkamers en de Food & Beverage faciliteiten zoals restaurants en barren. Voor het filmen van de hotels maak ik gebruik van een HD camera met spiegelreflex lens en een drone.

 

Achtergrond informatie :

 

80% van de mensen die een hotelvideo zien, zijn sneller geneigd het hotel te boeken dan bij het zien van foto's. In Amerika zijn hotelvideo's erg opkomend en wordt het al gezien als belangrijk onderdeel van de marketing strategie. CEO's van bedrijven als Google en Facebook noemen video de toekomst. Kijk bijvoorbeeld op NU.nl en je ziet dat de icoontjes van het nieuwsitem al aangeven of de content video bevat. Een goed moment om aan boord te stappen van de videotrein in mijn optiek!

 

Ik woon in Nice en heb de Côte d'Azur als werkterrein gedefinieerd. In Nice zijn 781 hotels waarvan ik in 2016, 20% marktaandeel wil behalen. Dat zijn 156 hotels in iets meer dan een jaar tijd, dus gemiddeld 3 videohotels per week.

 

 

Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor:

> Ik heb mijn website www.hotelvideocreations.com gemaakt. Doelstelling van mijn website is primair een vitrage te zijn. In de vitrage wil ik voorbeelden zetten van hotelvideo's die ik heb gemaakt. De video van Marriott in Cap d'Ail die er nu staat is niet helemaal conform mijn strategie (mist hotelkamers, is niet in full HD kwaliteit) maar is de enige footage die ik tot nu toe heb.

 

> Ik heb op de site een promotievideo / teaser verwerkt met oneliners van marketingbureaus om de hotels te overtuigen van (hopelijk voor hun onbekende) kansen op het gebied van hun marketingstrategie. Ook komen in deze teaser helaas niet full-HD beelden voor, die ik herfilm wanneer ik de juiste camera heb (doelstelling aankoop binnen 2 weken).

 

> Ik heb een lijst gemaakt met 10 hotels verspreid in Nice die ik een gratis video wil aanbieden. Dit is een cultuur-gerelateerde strategie. Fransen doen graag zaken met Fransen. Hindernisje voor mij dus. Door aan te kunnen tonen dat er al 10 hotels zijn met wie ik heb samengewerkt, zal men eerder naar mijn product kijken, dan naar mijn Nederlandse achtergrond. 10 gratis videos zal 2 weken werk in beslag nemen. Even geen omzet, maar wel een kickstart om daarna te gaan vlammen.

 

>Marktonderzoek: zoals ik hierboven al schetste, is video upcoming. Op mijn website heb ik onder mijn brandpromise 'boosting your bookings' een aantal quotes gezet om hoteleigenaren/marketeers te overtuigen van het hebben van een video. Concurrentieanalyse: er zijn minder dan 5 soortgelijke bedrijven in de regio die zich hiermee bezig houden. Veelal doen zij bedrijfsvideo's in het algemeen. Er ligt dus werk.

 

 

Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen:

Er zijn in Nice alleen al 781 hotels. Cannes en Monaco zijn hier elk een half uur met de auto vandaan en barsten ook van de potentiële opdrachtgevers. Mijn missie voor de langere termijn is om een verschuiving te veroorzaken in de eerste (online) indruk van een hotel a.d.v. video content ten opzichte van foto's.

 

Hoe is dit anders dan bestaande concepten:

Bedrijfsvideo's zijn niet nieuw. Ik richt mij echter 100% op hotels. Ik heb +10 jaar ervaring in de gastvrijheidsindustrie dus ik ken de wereld die ik betreed met dit concept goed. Daarin ligt mijn toegevoegde waarde. Ik ben geen professioneel filmer maar kan wel een video filmen en monteren. De gastvrijheidindustrie is de meest voornaamste hier aan de Côte d'Azur en bedrijfsfilms zijn al een bekend fenomeen bij bedrijven dus het combineren van die twee lijkt me the best of both worlds.

 

Wat voor feedback hoop je te krijgen:

> Allereerst algemeen op het concept. Wat zou je doen als je een hotelmarketeer was in Nice met een prima website met wat foto's erop, een leuke bezettingsgraad in je hotel en hotelvideocreations klopt aan.

 

> Prijsstrategie. Ik maak binnenkort de keuze of ik één vaste prijs hanteer (bijvoorbeeld € 500,00) per video, ongeacht het hotel, of dat ik factureer op basis van uurtarief. Dan zou ik moeten kijken naar de grootte van de hotels en prijs per hotel aanpassen. Een klein hotel met 50 kamers heeft logischerwijs minder film+montagetijd en kan dus goedkoper in prijs zijn dan een enorm hotel met 500+ kamers, diverse faciliteiten en langere montagetijd. Wat zouden jullie me adviseren?

 

> Verkoopstrategie. Ik heb een lijst met contactgegevens van marketingmanagers van vele hotels hier in de buurt. Ik zou deze mensen een pitch mail kunnen sturen, of ik zou langs de hotels kunnen gaan en bij de receptie kunnen vragen om een kort gesprek met een marketingmanager. Dan direct proberen het concept te verkopen en een filmdatum vast te leggen. Een combinatie spreekt mij wel aan. Wat vinden jullie de beste methode?

 

Bij voorbaat dank voor het meedenken!

 

groet,

Jan-Willem

 

 

Hotelvideocreations.com | Hotelvideo's aan de Côte d'Azur.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0
Fransen doen graag zaken met Fransen. Hindernisje voor mij dus.

Je wilt hotelvideo's gaan maken, je eerste doelgroep zit in Nice en je maakt een website in het Engels? Heb je niet het idee dat je "hindernisje" daardoor groter wordt?

 

Op mijn website heb ik onder mijn brandpromise 'boosting your bookings' een aantal quotes gezet om hoteleigenaren/marketeers te overtuigen van het hebben van een video.

Ik vraag me af of ik als hoteleigenaar overtuigd zou worden door een quote van een organisatie die "Software Advice" heet. Daarnaast lijken de andere quotes niet echt over jouw soort product te gaan. Dat bijvoorbeeld steeds meer mensen naar reisvideo's kijken wil m.i. niet zeggen dat ze geïnteresseerd zijn in hotelvideo's.

 

De video die je laat zien is voornamelijk een verzameling van stilstaande beelden. En ook waar bewegende beelden te zien zijn, ervaar ik geen toegevoegde waarde. Dat lijkt mij meteen de grootste uitdaging: wat kun je van een hotel méér laten zien in video dan in foto's? Krijgen mensen echt een beter gevoel bij een plaatje van een hotel als de vlag voor de ingang wappert?

Link naar reactie
  • 0

Dank voor je reactie John. Wat betreft de website in het Engels; Fransen willen tegenwoordig laten zien dat ze Engels spreken; zeker in de hotellerie. Dat zou dus geen hindernis moeten zijn. Maar better safe than sorry dus ik zal eens kijken naar opties om mijn site te vertalen in het frans. Goede tip!

 

Quotes moet je zien als verpakkingsonderdeel van het verkoopproces van mijn concept. De bevindingen van Software Advice zijn dermate goed voor mijn salesgesprek, dus waarom niet gebruiken? Het onderzoek The 2013 Traveler van Google bevestigd overigens de uitspraak van Software Advice.

Wel vind ik dat het hebben van een hotelvideo in eerste instantie al de hotelmanager moet aanspreken, zonder überhaupt de quotes te hebben benoemd.

 

Wat betreft je laatste vraag of een video toegevoegde waarde heeft t.o.v een foto; dat heeft het zeker!

volgens de statistieken van youtube worden er per dag 100 miljoen uren aan video gekeken. Daarnaast zijn mensen 10 keer actiever in het delen van video's volgens de Content Marketing Institute. Dat is natuurlijk niet alleen maar business gerelateerde content maar veel marketeers roepen dat het voor bedrijven erg goed is om video in te zetten als marketing tool.

 

 

Hotelvideocreations.com | Hotelvideo's aan de Côte d'Azur.

Link naar reactie
  • 0
Wat betreft je laatste vraag of een video toegevoegde waarde heeft t.o.v een foto; dat heeft het zeker!
John refereert naar jouw specifieke video, niet naar video's in het algemeen:
De video die je laat zien is voornamelijk een verzameling van stilstaande beelden. En ook waar bewegende beelden te zien zijn, ervaar ik geen toegevoegde waarde.

 

 

Link naar reactie
  • 0
Dat lijkt mij meteen de grootste uitdaging: wat kun je van een hotel méér laten zien in video dan in foto's? Krijgen mensen echt een beter gevoel bij een plaatje van een hotel als de vlag voor de ingang wappert?

 

Uiteindelijk brengt hij het wel naar de toegevoegde waarde van video's in het algemeen.

 

De voornaamste taak zal voor mij het overtuigen van de klant worden dat hij een bedrijfsvideo nodig heeft.

Hotelvideocreations.com | Hotelvideo's aan de Côte d'Azur.

Link naar reactie
  • 0
De voornaamste taak zal voor mij het overtuigen van de klant worden dat hij een bedrijfsvideo nodig heeft.
Eigenlijk is dit ook wat ik in jouw hele verhaal teruglees: je hebt eerst een heel idee uitgewerkt en gaat achteraf de markt erbij zoeken, waarbij ik denk dat je een andere doelgroep grotendeels vergeet: de hotelgast die door de video's getriggerd moet worden en waar deze doelgroep op aanslaat, oftewel wat moeten die video's tonen en wat niet. Pas als jij precies weet waar de hotelgast d.m.v. videoboodschappen op aanslaat, heb je jouw propositie voor de hotels, omdat je dan iets hebt waarmee je die klantgroep overtuigt. Je moet gaten (werkelijke behoeften) willen verkopen i.p.v. boormachines (video's)

 

 

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

De hotelgast zit zeker in mijn vizier, mijn verhaal blijkt nu alleen te B2B gericht. Goed punt wat betreft werkelijke behoefte willen verkopen; mijn focus ligt nu inderdaad teveel op de video als product.

 

Ik heb een onderzoeksrapport liggen waarin de behoefte van hotelgasten voor video in de hotelindustrie duidelijk naar voren komen. Die data ga ik handiger inzetten.

Hotelvideocreations.com | Hotelvideo's aan de Côte d'Azur.

Link naar reactie
  • 0

Leuk idee van Hotelvideocreations,

Ik denk dat je gratis aanbieden van video's om zo een portfolio op te maken een goed idee is, alleen zal ik er wat minder maken dan tien in 2 weken, verder moet het er perfect uitzien, geen schokkeringen, een interessante verhaallijn, aantrekkelijke beelden.

Liever 3 goede video's dan 10 minder goede video's.

Ik werk zelf in de AV-sector en om een groep juist te raken, komt er meer bij kijken dan het schieten van beelden. Het proces is erg belangrijk , wie wil je bereiken, hoe wil je ze bereiken, wat willen ze zien. Denk aan een ondernemingsplan, je werkt per stap , wat je idee is , is erg belangrijk, maar ik denk dat het belangrijker is om het idee werkend te maken.

 

Mocht u evt. tips nodig hebben , wees vrij om te vragen. ;) :) :)

 

Danny95

 

 

Link naar reactie
  • 0

Helemaal eens met Hans. Wat onderscheidt jou van andere (bedrijfs)filmmakers? Als jij laat zien dat je weet wat er speelt bij hun gewenste doelgroep, kun je dat onderscheid maken. Ligt hun focus op 50+ bezoekers? Maak hier dan een aantrekkelijke film voor. Een andere doelgroep? Maak dan een film die daarbij aansluit.

 

Veel succes!

Elly van Wattingen

De KvK Informatie- en Advieslijn is op werkdagen van 8:30 uur tot 17:00 telefonisch bereikbaar op 088-5852222.

Link naar reactie
  • 0

Dank Danny en Elly voor jullie opmerkingen. Uiteraard is het mijn uitgangspunt om kwalitatief goede video's te schieten en te monteren; kwaliteit voor kwantiteit. Dat is immers het visitekaartje wat ik wil achterlaten.

 

Wat mij onderscheid van andere filmmakers is een combinatie van zaken; allereerst wil ik kennis van wat een hotelvideo kijker/potentiële hotelgast waardeert, inzetten. Een onderzoek uit de VS (2014) bracht mij o.a. deze data :

 

- 62% van de travel video's die online worden bekeken bestaan uit hotelvideo's

- 34% van de mensen die aan het onderzoek meededen prefereren een video op een hotelwebsite, 12% social media, rest % is versplinterd. Een video op een website is slim omdat de kijker dan al in de sfeer van het hotel zit. Op youtube zijn ze 1 klik verwijderd van de concurrent.

- 68% van de mensen die aan het onderzoek meededen willen hotel faciliteiten zien.

- 57% van de mensen prefereren kamers en algemene ruimten boven bijv. 8% restaurants en barren

- Bijna iedere kijker heeft een attention span van 1 minuut.

- etc.

 

De sample groep van het onderzoek betrof 600 personen in de VS in leeftijdscategorie 20-35. Is dat representatief genoeg voor het opzetten van deze business in Zuid-Frankrijk? Ben benieuwd naar jullie meningen. Ik denk zelf dat dat zal moeten blijken uit de eerste ronde hotelvideo's die ik ga aanbieden.

 

Verder wat betreft onderscheiden van andere filmmakers; Fransen kijken graag naar het CV. De mijne bestaat voornamelijk uit werkervaring in de gastvrijheidsindustrie, dus ik ken de wereld waarin ik me begeef.

 

Tot slot, ik specialiseer me in hotelvideo's. Ik denk dat bedrijven in bepaalde sectoren (farmaceutisch, hopelijk ook hotels) graag met gespecialiseerde filmmakers werken. Maar dat is even mijn wishful thinking, werkelijkheid kan anders zijn.

 

Mijn taak voor nu is de marktsegmentatie van 781 hotels in Nice en dan 5-10 hotels uitkiezen voor de eerste gratis video's.

Hotelvideocreations.com | Hotelvideo's aan de Côte d'Azur.

Link naar reactie
  • 0

Hmm, paar opmerkingen:

 

- Natuurlijk is een sample groep vanuit USA in de leeftijdscategorie 20-35 niet representatief, hotelgasten komen uit de hele wereld en bestaan zeker uit meerdere leeftijdscategorieën uit meerdere landen. Welke belangrijkste (demografische) doelgroepen zie je nog meer die Zuid-Frankrijk willen opzoeken en dan in een hotel vertoeven? Welke soorten hotels zijn er? Welke doelgroepen richten zij zich op?

- Je kunt ook doorslaan in het theoretiseren, al is het natuurlijk heel goed dat je je onderzoek grondig wilt doen en sommige informatie is wellicht goed bruikbaar, de praktijk moet het echter uiteindelijk uitwijzen en dan is er zeker verdere fijn afstemming nodig

- Nogmaals, plaats het e.e.a. in het juiste perspectief: jij wilt voor hotels gasten lokken met aansprekende video's over die hotels. Oftewel, de videoboodschap moet voor de doelgroep inhoudelijk en qua sfeer de hotelkeus gast zodanig positief beïnvloeden dat het hotel overtuigd raakt van nut en noodzaak van het afnemen van jouw video. Dat gaat over veel meer dan faciliteiten, kamers en algemene ruimten. Jouw communicatiedoelgroep (gasten) bij het product is dus grotendeels een andere dan de video-afnemende doelgroep (hotels).

Het is een beetje hetzelfde als bij luiers: de ouders schaffen deze aan, maar de baby draagt ze. De luiermerken die pretenderen niet te lekken, waar de baby het lekkerst in slaapt en dat zonder luieruitslag op te lopen, zullen belangrijke invloed hebben op de luierkeus van de ouders.

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Dankjewel Hans voor je toevoeging; mooi voorbeeld van de luiers :)

 

- Natuurlijk is een sample groep vanuit USA in de leeftijdscategorie 20-35 niet representatief, hotelgasten komen uit de hele wereld en bestaan zeker uit meerdere leeftijdscategorieën uit meerdere landen.

Klopt. Maar de informatie is dermate interessant dat ik deze wel kan en zal gebruiken in de eerste ronde videos.

 

Welke belangrijkste (demografische) doelgroepen zie je nog meer die Zuid-Frankrijk willen opzoeken en dan in een hotel vertoeven? Welke soorten hotels zijn er? Welke doelgroepen richten zij zich op?

Dit zijn goede vragen die ik mezelf ga stellen voor mijn marktsegmentatie.

 

jij wilt voor hotels gasten lokken met aansprekende video's over die hotels. Oftewel, de videoboodschap moet voor de doelgroep inhoudelijk en qua sfeer de hotelkeus gast zodanig beinvloeden dat het hotel overtuigd raakt van het afnemen van jouw video

En zo'n video kan een behoorlijke waarde toevoegende factor voor zoekende gasten en daarmee ook hotels zijn! Gasten boeken het meest via kanalen zoals Booking.com. Zonder er een waarde aan te hangen, maar in feite staan alle hotels daar op eenzelfde wijze afgebeeld. Moeilijk lijkt het me voor de zoekende gast om het juiste hotel te vinden. Een video van 1 minuut kan voor de gast juist de sfeer uitademen die je niet op foto's ziet. Daarnaast vindt er een verschuiving plaats in de hoeveelheid video content die we kijken t.o.v foto's, dus misschien heeft video al een meer magnetische werking dan foto. Voor hotels zou video de manier kunnen zijn om zich te onderscheiden in de fotozee op Booking.com.

 

Dat gaat over veel meer dan faciliteiten, kamers en algemene ruimten. Jouw communicatiedoelgroep (gasten) bij het product is dus grotendeels een andere dan de video-afnemende doelgroep (hotels).

Klopt; de video moet de gast overtuigen van het hotel. Een informatieve video ligt voor de hand en wordt door bijna 60% van de 600 amerikanen als voorkeur opgegeven. Ofwel, met behulp van een paar onderzoeksresultaten en ervaring onderweg ga ik er van uit dat ik uiteindelijk wel bij de juiste vorm terecht kom.

 

 

Hotelvideocreations.com | Hotelvideo's aan de Côte d'Azur.

Link naar reactie
  • 0

Wie verzorgt op dit moment fotoreportages van hotel(keten)s?

 

En waarom vind je dat hotel marketing managers in een video moeten investeren? Dit zouden even goed reisportals of tour operators kunnen zijn.

 

Daarnaast denk ik dat je even creatief moet worden om asap goed referentiemateriaal te maken en bewerken. Werkvakantie naar een zonbestemming?

 

Een goede video van € 1.000,- of € x.000,- is meer waard dan een goedkopere video van € 500 van de kwaliteit die ik nu terugvind in je portfolio. Die kan iedere bezoeker schieten. Het mag (denk ik) wel wat dynamischer. Kijk eens wat de Renzo Knol's bereiken met hun reisverslagen...

 

...hoeveel kleinschaliger locaties zou je kunnen bedienen tegen een acceptabel tarief in een opstartfase?

 

Je zou natuurlijk ook per prospect 5x een 60 seconds video van het exterieur, de kamers, de horeca, het entertainment en de sport-/relaxfaciliteiten kunnen aanbieden, dan is het overzicht gratis! ;)

 

Groet,

 

Highio

 

 

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Leuk idee, maar als je kwaliteit echt belangrijker vindt dan kwantiteit, dan zou je niet zeggen dat je 3 video's per week wilt maken. Dat kan alleen als je hapsnap snapshots maak en het bijna willekeurig monteert op een generiek deuntje.

(Ja, ik hou van hyperbolen.)

Een goede video raakt de doelgroep en helpt ze de aankoopbeslissing te nemen.

Dan moet je dus die doelgroep aanspreken met wat het hotel zo bijzonder en interessant voor hen maakt. Film = beleving. Tenminste, dat is de potentie van het medium. Dat vraagt om planning en minstens een nachtje om er over te slapen, want anders kom je aan, film je, monteer je en bedenk je daarna wat er anders had gekund/gemoeten. Je moet nadenken over hoe je de beleving over kunt brengen en dat moet dan op zo'n manier dat het echt meer zegt dan foto's.

(Dus ik zou, alleen al om die reden, lege kamers/ruimtes zo veel mogelijk vermijden: daar hebben ze genoeg foto's van :P .)

 

Weten wat hotelzoekers willen weten helpt: mensen zijn meer geïnteresseerd in de kamers dan in de bar, volgens het onderzoek dat je hebt gevonden. Handig om te weten, en ook wel logisch, want veel mensen gaan niet op reis naar een hotel, maar naar een bestemming en zoeken dan zelf graag uit waar ze wat drinken en eten. Maar met statistieken alleen kun je geen script maken: de identiteit van hotels kunnen enorm verschillen. Sommigen hebben wel een hippe bar of een fantastisch restaurant. Bij anderen is het vooral de ligging, etc...

 

Je kent de hotelsector; dat is een plus.

Maar 'spreek je ook beeldtaal'? Maw snap je hoe je met montage een verhaal en sfeer neerzet die past bij het betreffende hotel?

De video op jouw website (ik zou er ook een franse versie van maken met .fr domein) maakt nu echt nog geen professionele indruk (en dat heeft niet met resolutie te maken). De drone opnames zwalken bovendien: wat voor gimbal hangt eraan?

Ik zie nu eigenlijk het werk van iemand die net is begonnen met filmen: en dat is nog niet onderscheidend. (Ik kan er naast zitten, maar dan moet je echt wat anders laten zien om te tonen dat je ervaring hebt.) Ook helpt het in mijn ogen niet om stockvideo's te gebruiken in jouw 'pitch': het benadrukt de mindere kwaliteit van de eigen beelden alleen maar.

(En lekker belangrijk voor hotels om te weten wat cisco denkt over de samenstelling van dataverkeer; een prognose die ze toch ieder jaar aanpassen.)

 

Het concept is leuk.

Je zegt dat Fransen op de CV letten. Kan zijn, maar als jij zegt: 'ik heb jaren lang in een hotel gewerkt, dus ik kan ze ook bouwen." zulln ze zich wel achter de oren krabben.

Zonder overtuigend portfolio zal het niet echt van de grond komen.

Daarom is een paar gratis doen een goed idee. Begin met 1 video. Hou goed bij waar je tegen aan loopt en hoeveel tijd alles kost. Noteer achteraf leermomentjes. Op die manier kun je jezelf steeds verder ontwikkelen als filmmaker.

 

Een ander aandachtspuntje:

heb je je al verdiept in de regelgeving mbt commerciële opnames maken met een drone in Frankrijk?

Heb je vergunningen/certificaten nodig? (ivm veiligheid en evt grote boetes)

In Nederland moet je bijvoorbeeld met 3 man zijn: piloot, cameraman, safety observer (om de piloot en cameraman veilig te houden, maar ook anderen op de grond). Ook moet de piloot altijd oogcontact houden met de drone, 50 meter bij gebouwen uit de buurt blijven, niet boven mensenmassa's, niet boven snelwegen of wegen boven de 50 km/u vliegen, en nog wat regels.

Als die regels ook gelden in Frankrijk wordt het allicht een uitdaging: een strand vol mensen, Promenade des Anglès is een drukke doorgaande weg, de bebouwing is hutjemutje.

Wel een prachtige stad, btw.

 

Ik hoop dat je hier iets mee kunt.

Zelf doe ik wel eens iets met video ;-)

BrokxMedia - Videoproducties & -marketing

Boeiende Bedrijfsfilms, Animaties & Livestreams

 

Link naar reactie
  • 0
Wie verzorgt op dit moment fotoreportages van hotel(keten)s?
Het lijkt er op dat er fotografen / contentbureau's zijn die dat doen. Als je 'hotel photo' googled, kom je trouwens op de eerste resultaten een grappig artikel tegen dat aangeeft dat er veel gesjoemeld wordt met hotel foto's. Waar of niet; wel handig voor mij om te weten hoe deze secondaire concurrentie in elkaar steekt. Dank voor het benoemen!

 

En waarom vind je dat hotel marketing managers in een video moeten investeren? Dit zouden even goed reisportals of tour operators kunnen zijn.

 

Goede vraag. Ik zie voornamelijk in marktonderzoeken voorbijkomen dat (hotel) marketing managers meer en meer van plan zijn om video content strategisch in te zetten. Zo zegt socialmedia-examiner.com dat 75% van de marketeers uit hun onderzoek, van plan zijn om meer short-form video's te gebruiken en dat 52% van de marketeers gelooft dat video content de beste ROI heeft. Met deze mensen wil ik dus graag praten.

 

Een goede video van € 1.000,- of € x.000,- is meer waard dan een goedkopere video van € 500 van de kwaliteit die ik nu terugvind in je portfolio. Die kan iedere bezoeker schieten. Het mag (denk ik) wel wat dynamischer. Kijk eens wat de Renzo Knol's bereiken met hun reisverslagen...
Ja, met de eerste hotelvideos, zal ik een bepaalde stijl moeten gaan creëren en daar het prijskaartje aan hangen. Video voor hotels is nog nieuw zat en ik wil niet de boot afhouden door te hoog te gaan zitten. Met 500 euro voor een 1 minuut video x hoge frequentie afname heb je ook een leuk verdienmodel.

 

 

Hotelvideocreations.com | Hotelvideo's aan de Côte d'Azur.

Link naar reactie
  • 0

lol, ik dacht even dat je binnen 1 minuut op mijn post had gereageerd ;)

 

Ja, met de eerste hotelvideos, zal ik een bepaalde stijl moeten gaan creëren en daar het prijskaartje aan hangen. Video voor hotels is nog nieuw zat en ik wil niet de boot afhouden door te hoog te gaan zitten. Met 500 euro voor een 1 minuut video x hoge frequentie afname heb je ook een leuk verdienmodel.

 

Nieuw is een hotelvideo natuurlijk niet*, maar je zult inderdaad een stijl moeten ontwikkelen die perfect past in het 1 minuut format èn echt meerwaarde biedt.

 

*)

Een draconische video uit 2011:

(Niet door mij gemaakt, maar ik ben wel in dat hotel geweest. Het is mooier en indrukwekkender dan in de video :p Deze video zie ik vandaag voor het eerst, dus het heeft niets bijgedragen aan een beslissing...)

 

 

 

 

BrokxMedia - Videoproducties & -marketing

Boeiende Bedrijfsfilms, Animaties & Livestreams

 

Link naar reactie
  • 0

Je bent met alle respect weer zo'n ondernemer in wording die zich (vooralsnog) teveel baseert op internetbronnen. Ik had gehoopt dat je al iets aan marktonderzoek of concurrentie-analyse had gedaan in jouw regio en dat je daar voordeel uit zou kunnen halen t.o.v. (verzin het zelf maar).

 

En daarbij geldgedreven in reactie op het beoogde verdienmodel. Dat werkt alleen als je een goed verkoopverhaal hebt en als de budgetvideo's (meer) waarde hebben voor de doelgroep.

 

Da's allebei doodzonde als je denkt aan het begin van een trend (groeimarkt) actief te kunnen worden.

 

Hoe zou je kunnen verdienen aan het zelf publiceren van hotelvideo's? En hoe ga je leren filmen en monteren? Walter beschrijft dat heel treffend vanuit het vakgebied, denk ik...

 

Weekendgroet,

 

Highio

 

 

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Goede bijdrage Walter! ;)

 

Leuk idee, maar als je kwaliteit echt belangrijker vindt dan kwantiteit, dan zou je niet zeggen dat je 3 video's per week wilt maken. Dat kan alleen als je hapsnap snapshots maak en het bijna willekeurig monteert op een generiek deuntje.(Ja, ik hou van hyperbolen.)
De videos die ik tot nu toe heb gemaakt passen binnen dat tijdsbestek, dus dat is mijn referentie. Maar ben het met je eens dat voor hotelvideo's een hogere mate kwaliteit komt kijken en de film+montage tijd langer in beslag zullen nemen.

 

Je moet nadenken over hoe je de beleving over kunt brengen en dat moet dan op zo'n manier dat het echt meer zegt dan foto's.

Zeker waar; dat is de kern van het concept.

 

Maar met statistieken alleen kun je geen script maken: de identiteit van hotels kunnen enorm verschillen. Sommigen hebben wel een hippe bar of een fantastisch restaurant. Bij anderen is het vooral de ligging, etc...
klopt; de statistieken wil ik als kader gebruiken voor de films, wetende dat gasten dat belangrijk vinden en in het verkoopproces naar de hotels toe. Het is dus niet zo dat een film een uitwerking is van het onderzoek zegt; meer een ondersteunende factor.

 

Maw snap je hoe je met montage een verhaal en sfeer neerzet die past bij het betreffende hotel?

De video op jouw website (ik zou er ook een franse versie van maken met .fr domein) maakt nu echt nog geen professionele indruk (en dat heeft niet met resolutie te maken). De drone opnames zwalken bovendien: wat voor gimbal hangt eraan?

Nee ik spreek de beeldtaal niet. Met de feedback die ik heb ontvangen van montages die ik tot nu toe heb gedaan, verbeter ik mijn kwaliteiten hierin. Ik kijk verder veel bedrijfsfilms en leer daar veel uit. Wat betreft de gimbal (moest ik opzoeken); het is een AR drone 2.0 gimbal.

 

Ik zie nu eigenlijk het werk van iemand die net is begonnen met filmen: en dat is nog niet onderscheidend. (Ik kan er naast zitten, maar dan moet je echt wat anders laten zien om te tonen dat je ervaring hebt.) Ook helpt het in mijn ogen niet om stockvideo's te gebruiken in jouw 'pitch': het benadrukt de mindere kwaliteit van de eigen beelden alleen maar.
Klopt, ik ben net gestart. Ik ken de beste camera's, specificaties en montageprogramma's niet en moet in die wereld groeien. Ik zie dit niet als onoverkomelijk probleem; meer als investering. Het concept drijft me om dit te doen. Daarnaast is iedereen klein begonnen ;-)

 

Begin met 1 video. Hou goed bij waar je tegen aan loopt en hoeveel tijd alles kost. Noteer achteraf leermomentjes. Op die manier kun je jezelf steeds verder ontwikkelen als filmmaker.

Will do, goed idee

 

heb je je al verdiept in de regelgeving mbt commerciële opnames maken met een drone in Frankrijk?
Ja, ik had toevallig deze week hier een discussie over met iemand en al wat informatie op internet verzameld. Zoals je ook al aangaf zijn er veel regels waar ik op zal moeten letten. Drone mag ook niet hoger dan 150m etc.

 

Zelf doe ik wel eens iets met video ;-)
Ik zie het! Brute portfolio. De montage van de PeterConnects video spreekt me wel erg aan, zitten coole effecten in! Ben wel benieuwd naar jouw ervaringen toen je met bedrijfsfilms begon. Hoe bepaalde je welke beelden de juiste beleving vastlegden voor de klanten van jouw klant?

Hotelvideocreations.com | Hotelvideo's aan de Côte d'Azur.

Link naar reactie
  • 0
Je bent met alle respect weer zo'n ondernemer in wording die zich (vooralsnog) teveel baseert op internetbronnen. Ik had gehoopt dat je al iets aan marktonderzoek of concurrentie-analyse had gedaan in jouw regio en dat je daar voordeel uit zou kunnen halen t.o.v. (verzin het zelf maar).
Nee dat zie je verkeerd. Ik gebruik de informatie, ik baseer me er niet op. En dan nog, het is toch een statistische weergave van wat een klantgroep belangrijk vindt?

 

Zoals ik al in mijn eerste post van dit topic zei, heb ik een concurrentie-analyse gedaan in de regio en kwam ik uit op minder dan 5 bedrijven die soortgelijke activiteiten uitvoeren. Wat betreft regionale marktanalyse; ja klopt, het zou beter zijn als ik gegevens zou hebben die me iets over de Europese markt / Zuid-Frankrijk zouden kunnen vertellen. Maar je brengt me wel op het idee dat die informatie erg gemakkelijk te halen is op straat door mensen te vragen om hun visie op dit onderwerp. Daar zullen vast veel hotelgasten tussenzitten, dus dank daarvoor.

 

En daarbij geldgedreven in reactie op het beoogde verdienmodel. Dat werkt alleen als je een goed verkoopverhaal hebt en als de budgetvideo's (meer) waarde hebben voor de doelgroep.
Kom op, zo kan ik ook conclusies trekken. Iedere ondernemer wil geld verdienen. Ik had het over een verdienmodel omdat ik de prijsstrategie ter sprake bracht. Ik ben dit topic niet begonnen met "ik wil geld verdienen door hotelvideos te maken". Mocht je de indruk hebben gehad dat ik dit primair / louter doe voor het geld; dan is dat de verkeerde. Ik doe dit omdat ik een toegevoegde waarde zie voor hotelgasten en voor hotels, omdat ik film+montage leuk vind en me thuis voel in de Hospitality wereld. That's all.

 

 

 

Hotelvideocreations.com | Hotelvideo's aan de Côte d'Azur.

Link naar reactie
  • 0
Klopt, ik ben net gestart. Ik ken de beste camera's, specificaties en montageprogramma's niet en moet in die wereld groeien. Ik zie dit niet als onoverkomelijk probleem; meer als investering. Het concept drijft me om dit te doen. Daarnaast is iedereen klein begonnen ;-)

Met alle respect, maar is het niet een idee om je dat eerst eigen te maken voordat je er geld mee gaat proberen te verdienen? Dat je zeg maar ook echt in staat bent om kwaliteit te leveren voordat je anderen vraagt jou geld te geven?

 

 

Link naar reactie
  • 0

.................

 

Zelf doe ik wel eens iets met video ;-)
Ik zie het! Brute portfolio. De montage van de PeterConnects video spreekt me wel erg aan, zitten coole effecten in! Ben wel benieuwd naar jouw ervaringen toen je met bedrijfsfilms begon. Hoe bepaalde je welke beelden de juiste beleving vastlegden voor de klanten van jouw klant?

 

Thanks!

(Ik moet het portfolio trouwens updaten, maar dat terzijde)

 

In 2000 begon ik serieus met video te spelen.

In 2001 ging audiovisueel ontwerp studeren.

In 5,5 jaar tijd heb toen meer dan 35 video's gemaakt (en aan een stuk of 10 anderen meegewerkt) die variëerden van korte film en documentaire tot experimentele sfeerfilms en een enkele videoclip. Daarnaast heb ik me toen ook verdiept in techniek en filmtheorie en daar blijf ik me in verdiepen tot de dag van vandaag. Tijdens mijn stage heb ik aan meerdere bedrijfsfilms, reportages, promo's en commercials gewerkt: dat gaf wat meer inzicht in de commerciële tak van de filmkunst.

In 2007 ben ik voor mezelf begonnen.

Ik kwam redelijk beslagen ten ijs, maar heb sindsdien ook nog veel meer bij geleerd als filmmaker en natuurlijk als ondernemer.

 

Anyway: ik luister, luister en luister om het doel van de video, de boodschap en de doelgroep te achterhalen samen met wat er nu bijzonder is aan mijn opdrachtgever, zodat er een visueel verhaal geschreven kan worden met een bepaalde sfeer.

Het is de voorbereiding die het verschil maakt voor de impact van een video. Zonder voorbereiding ben je afhankelijk van toeval en dan zit je in de reportage hoek van 'we zien wel wat we filmen en we filmen wel wat we zien'.

De ervaring leert echter dat je niet altijd alle tijd van de wereld krijgt ;-)

 

PS.

Check even of het luchtruim van Nice wel vrij gegeven is voor drones, ivm het vliegveld.

Het kan zijn dat je wel in het oude centrum maar vliegen, maar vanaf een bepaalde straat niet meer.

BrokxMedia - Videoproducties & -marketing

Boeiende Bedrijfsfilms, Animaties & Livestreams

 

Link naar reactie
  • 0

Beste J-W,

 

ik gun iedereen een droomstart en vervolgsucces met ondernemen, maar als ik je openingsbericht en verdere reacties teruglees, dan heb je geen realistische kijk op zaken en je eigen kunnen. Bewijs het tegendeel maar, er zijn immers duizend-en-één manieren om een (goede) boterham te verdienen, maar dan moet je wel net even beter, creatiever of slimmer zijn dan gemiddeld.

 

Stap voor stap en niet alles tegelijk zou mijn idee zijn... nogmaals Walter beschrijft een periode van een jaar of vijftien. Die kun je met het grootste talent en de beste drive niet condenseren in een paar maanden.

 

Groet,

 

Highio

 

 

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

.................

 

Klopt, ik ben net gestart. Ik ken de beste camera's, specificaties en montageprogramma's niet en moet in die wereld groeien. Ik zie dit niet als onoverkomelijk probleem; meer als investering. Het concept drijft me om dit te doen. Daarnaast is iedereen klein begonnen ;-)

 

 

Je hebt gelijk: iedereen begon ooit klein :)

De beste camera's, specificaties en montageprogramma's zijn handig, maar stiekem minder belangrijk dan creativiteit en inzicht in visuele verhalen vertellen. Zeker als het om onderscheidend vermogen gaat in de filmwereld. Al die technische tools worden steeds goedkoper en toegankelijker, dus het verschil ga je maken met wat je met die tools in combinatie met je hoofd kunt maken.

 

Ik heb net jouw portfolio bekeken: je hebt in ieder geval wel wat ervaring :)

De tijd om over op in te gaan ontbreekt hier, maar let af en toe goed op dat je niet per ongeluk overbelicht. En een statief met vloeistofkop is misschien ook een goede investering: soms vind ik het beeld te veel zwalken.

(Haha, dat zijn 2 technische opmerking ;) )

Verdiep je meer in de kunst van het monteren als tool om een verhaal te vertellen, van daaruit kun je dan scherper kijken naar de shots die je kunt gebruiken. Dan kun je tijdens het filmen al keuzes maken.

In plaats van naar andere dergelijke video's te kijken, raad ik je aan Koyaanisqatsi te kijken en in te laten werken. Het is het klassieke voorbeeld van visueel vertellen zonder personages.

 

PS.

Ik bedoelde niet te zeggen dat je jaren ervaring moet hebben; het is gewoon lastig even uit te leggen hoe ik mijn keuzes maak. In mijn hoofd is er een soort constante beeldenstroom*; of eigen meerdere die parallel lopen en verschillende mogelijkheden onderzoeken. Als er dan een nieuw shot 'opduikt' voor de lens of in mijn verbeelding, kijk ik hoe dat ingepast kan worden en waar en wat dat voor gevolg heeft voor het geheel. Elke scherpe cut legt ergens focus op (soms zelfs op wat je niet ziet :p ) en/of zegt: "en/of/want/maar".

 

*) Niet alleen een beeldenstroom: ook woorden blijven maar stromen ;)

Daar krijg je dan lange posts van, lol

BrokxMedia - Videoproducties & -marketing

Boeiende Bedrijfsfilms, Animaties & Livestreams

 

Link naar reactie
  • 0

hotel video's zijn niet nieuw, al in 2007 was dit concept al in de markt. Dus, er is markt.

Investeer in 2 of 3 goede (evt) gratis video's, dan heb je je portfolio.

Laat in je eigen video uitsluitend materiaal zien uit de regio.

Focus niet te veel op de apparatuur, het gaat er om wat je er mee doet. maar dat weet je al.

je website, kvk een btw nummer, alles moet in het frans lijkt me.

 

en het belangrijkst: hoe smaller je niche, hoe meer business. In je communicatie zou ik helder maken dat je gespecialiseerd bent in de regio Nice en de Côte d'Azur.

 

succes!

Pitch Coach | Pitch Trainer | Public Speaker | Sparring Partner | Mentor | Pitcholoog (c)

"Your product, idea or business deserves a great pitch. I love to help you!"

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    4 leden, 185 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.