Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  

Nationale Financieringswijzer [hulptool financieringsmogelijkheden]

Aanbevolen berichten

Passende financiering

Voor het aantrekken van vreemd vermogen bestaan verschillende financieringsvormen en financiers die, afhankelijk van de situatie van jouw onderneming, geschikt kunnen zijn. Welke manier van financieren het best bij jouw onderneming past, hangt af van verschillende factoren. De belangrijkste factoren zijn de hoogte van het bedrag dat je nodig hebt, het doel van je financiering en de te verwachten kasstroom en terugbetalingscapaciteit van jouw onderneming. Daarnaast vragen veel financiers ook om onderpand.

 

Handige hulptool voor zowel de inhoud van je ondernemersplan waarop financiers je beoordelen als ook een financieringswijzer waarmee je inzichtelijk kunt krijgen welke financieringsbronnen voor jouw bedrijfsplan/-groei mogelijk zijn.

 

Waarom "lijkt" mij dit interessant? De site wordt mogelijk gemaakt vanuit een brede nationale samenwerking van (financierings)partners. Ik ga er daarmee vanuit dat zij de maatstaven genoemd op bovenstaande site hanteren.

 

Verder ben ik wel benieuwd of ondernemers zo'n hulptool überhaupt gebruiken bij het omschrijven van het businessplan en de financieringsbehoefte die daarbij nodig is?

 

 


Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

ik zag wat inhoudelijke antwoorden op een vraag die veel overeenkomt met onze situatie. Hopelijk weten deelnemers op dit forum een antwoord op onze zaak.

 

We zijn voornemens een woning te kopen met Vlaamse schuur, waar een bedrijfsbestemming op zit.

Minder dan 10% zal worden gebruikt voor zakelijke doeleinden (kantoor aan huis) omdat we ook elders een magazijn huren. Ik heb zelf inkomen uit een full-time betrekking en mijn partner is in dienst van ons bedrijf. Door eigen geld en overwaarde hoeven we minder dan 50% te financieren en wanneer het pand een woonbestemming had gehad, was het voor banken een no-brainer geweest.

 

Toch lopen we tegen obstakels , want ook al is zelfs minder dan 10% van het geheel voor zakelijk gebruik, toch willen de hypotheekverstrekkers iet echt meewerken. We gaan de bestemming omzetten na aankoop, maar zo'n aanvraag vergt zeker een jaar en daar kun je dan weer niet op wachten...

 

Kortom een situatie waarbij minder dan 10% zakelijk wordt aangewend en banken toch niet meedenken.

 

Zijn er partijen dit dit wél inhoudelijk willen toetsen (er komt een waardebepaling door een taxateur en ook de notaris zal er weinig moeite mee hebben) en kijken naar financieringsmogelijkheden (vanuit privé) ?

 

 

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

De links lopen meer dan twee jaar na dato dood op de KvK.

 


Dactylus, dactylus...

Olleke bolleke, eenmaal vijf regels

die rijmen aan het slot.

Kreet, thema, één woord met zeslettergretigheid.

Moeilijk te maken, maar wat een genot.

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Dat ligt niet aan het verstrijken van tijd, maar dat komt door luie of onkundige ict-ers: Financiering (KvK) is waar nationalefinancieringswijzer.nl naartoe verwijst.

 

Of de marketeers bedenken meer tijdelijke acties dan de ict-ers kunnen bijhouden.

 

Groet,

 

Highio

 

Edit: Rob gevraagd om een nieuw topic te starten, dan kan zijn bericht hier later tussenuit

 


HelikopterLandingsplaats...

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké