Jump to content
Mikky Vrolijk

Nationale Financieringswijzer [hulptool financieringsmogelijkheden]

Recommended Posts

Passende financiering

Voor het aantrekken van vreemd vermogen bestaan verschillende financieringsvormen en financiers die, afhankelijk van de situatie van jouw onderneming, geschikt kunnen zijn. Welke manier van financieren het best bij jouw onderneming past, hangt af van verschillende factoren. De belangrijkste factoren zijn de hoogte van het bedrag dat je nodig hebt, het doel van je financiering en de te verwachten kasstroom en terugbetalingscapaciteit van jouw onderneming. Daarnaast vragen veel financiers ook om onderpand.

 

Handige hulptool voor zowel de inhoud van je ondernemersplan waarop financiers je beoordelen als ook een financieringswijzer waarmee je inzichtelijk kunt krijgen welke financieringsbronnen voor jouw bedrijfsplan/-groei mogelijk zijn.

 

Waarom "lijkt" mij dit interessant? De site wordt mogelijk gemaakt vanuit een brede nationale samenwerking van (financierings)partners. Ik ga er daarmee vanuit dat zij de maatstaven genoemd op bovenstaande site hanteren.

 

Verder ben ik wel benieuwd of ondernemers zo'n hulptool überhaupt gebruiken bij het omschrijven van het businessplan en de financieringsbehoefte die daarbij nodig is?

 

 


Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik zag wat inhoudelijke antwoorden op een vraag die veel overeenkomt met onze situatie. Hopelijk weten deelnemers op dit forum een antwoord op onze zaak.

 

We zijn voornemens een woning te kopen met Vlaamse schuur, waar een bedrijfsbestemming op zit.

Minder dan 10% zal worden gebruikt voor zakelijke doeleinden (kantoor aan huis) omdat we ook elders een magazijn huren. Ik heb zelf inkomen uit een full-time betrekking en mijn partner is in dienst van ons bedrijf. Door eigen geld en overwaarde hoeven we minder dan 50% te financieren en wanneer het pand een woonbestemming had gehad, was het voor banken een no-brainer geweest.

 

Toch lopen we tegen obstakels , want ook al is zelfs minder dan 10% van het geheel voor zakelijk gebruik, toch willen de hypotheekverstrekkers iet echt meewerken. We gaan de bestemming omzetten na aankoop, maar zo'n aanvraag vergt zeker een jaar en daar kun je dan weer niet op wachten...

 

Kortom een situatie waarbij minder dan 10% zakelijk wordt aangewend en banken toch niet meedenken.

 

Zijn er partijen dit dit wél inhoudelijk willen toetsen (er komt een waardebepaling door een taxateur en ook de notaris zal er weinig moeite mee hebben) en kijken naar financieringsmogelijkheden (vanuit privé) ?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

De links lopen meer dan twee jaar na dato dood op de KvK.

 


Als je wil weten wat we eigenlijk eten... watch mee!  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat ligt niet aan het verstrijken van tijd, maar dat komt door luie of onkundige ict-ers: Financiering (KvK) is waar nationalefinancieringswijzer.nl naartoe verwijst.

 

Of de marketeers bedenken meer tijdelijke acties dan de ict-ers kunnen bijhouden.

 

Groet,

 

Highio

 

Edit: Rob gevraagd om een nieuw topic te starten, dan kan zijn bericht hier later tussenuit

 


HelikopterLandingsplaats...

Share this post


Link to post
Share on other sites

De partijen achter de Nationale Financieringswijzer hebben besloten deze te beëindigen. De noodzaak om deze wijzer via een publiek-private samenwerking in de lucht te houden is er niet meer.


Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

 • Bring your business plan to a higher level!

  On this forum all subjects are discussed related to entrepreneurship.

  Growing together with other entrepreneurs

  ✓     Ask your entrepreneur questions

  ✓     Share your answers

  ✓     Low profile

  ✓     Transparant

  ✓     At your convenience

  ✓     Always based on relevance, substance and expertise

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept