• 0

mogelijkheden franchise met nutella?

Hallo allemaal,

Ik ben woonachtig in Frankrijk en onlangs was ik in Amsterdam waar ik zwaar onder de indruk was van het succes van de Ice Bakery, een winkel waar alles in het teken staat van Nutella. Ze verkopen zoals de naam al zegt, ijs, maar ook wafels, pannekoeken, muffins enz, enz...alles met nutella. Via internet heb ik begrepen dat er nu al 6 Amsterdamse vestigingen zijn. De eigenaren zijn Kiro Holding en Roberto Fava (geen idee wie dat zijn) en ze krijgen tientallen franchise-aanvragen vanuit het buitenland en andere Nederlandse steden. Nu schijnt Kiro te vinden dat de moedermaatschappij van Nutella, Ferrero, deze franchising moet gaan begeleiden en die schijnen nou juist niet zo happig te zijn. Ik citeer uit een krantenartikel: "De producent van Nutella werkt nog niet helemaal mee en voorziet tot op heden alleen in mogelijkheden om zoveel mogelijk producten te verkopen" Ik snap het niet. Kan de Ice bakery zonder toestemming van Nutella werken? Of hebben zij nu juist een uniek contract gesloten?

Nutella is mega populair in Frankrijk en vorig jaar is er in Toulouse een zaak geopend onder de naam "nut'bar", volgens mij zonder akkoord van Nutella. Sinds oktober 2014 is deze zaak spoorloos verdwenen, ik vind helemaal niets meer op internet. In Canada is zojuist een mega zaak geopend die que concept lijkt op de ice bakery, in Italie (ferrero is italiaans) zijn er ook "nutella winkels", maar in Frankrijk is er zo goed als niets.

Ik zit in de horeca en zou dolgraag zo'n nutella winkel beginnen. Mag ik dat zonder toestemming van Ferrero? En zo niet, hoe dan te handelen? Contact zoeken met de ice bakery (die wel naar het buitenland willen maar vinden dat Ferrero dat moet handelen) of contact opnemen met Ferreo zelf? Wie kan me helpen? Alvast heel erg bedankt!

 

[verandering: titel]

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Een dagje uit met het gezin in de drukke straten van het centrum van Amsterdam? Ik denk eerder aan twintigers en dertigers zonder kinderen. Misschien primair wel vrouwelijke studenten en jonge werkenden, maar dat is een aanname o.b.v. koffie- en thee.

 

Groet,

 

Highio

 

 

 

Ik denk dat de doelgroep in Frankrijk enorm groot is. Er wordt hier 75.000 ton aan nutella geconsumeerd per jaar. Een echte nutella bar kan daarom in mijn ogen overal aanslaan: in de zogenaamde centres commerciaux, maar ook in het centrum van een middelgrote stad. Nu wil het geval dat ik al 20 jaar in de kou en sneeuw woon en dat ik binnen afzienbare tijd liever naar het zuiden wil dan naar Lyon of Parijs. Dan kom ik op steden zoals Montpellier, Fréjus, Cannes enz...daar is het bijna altijd mooi weer (ik heb zelf 2 jaar in Cannes gewoond) en dan denk ik weer aan ijs en aan de ice bakery en niet zozeer aan een nutellabar zoals in de verenigde staten. Het mooie is dat nutella zo'n internationaal produkt is, dat je ook nog eens de toeristen meepakt. Volgend jaar maar gewoon beginnen?

Link naar reactie
  • 0

Een dagje uit met het gezin in de drukke straten van het centrum van Amsterdam? Ik denk eerder aan twintigers en dertigers zonder kinderen. Misschien primair wel vrouwelijke studenten en jonge werkenden, maar dat is een aanname o.b.v. koffie- en thee.

 

Groet,

 

Highio

 

 

 

Ik ben bang dat dit product te duur is voor studenten en iemand met een jaarcontract. Ik zou koppen op tweeverdieners.

Link naar reactie
  • 0

Nu wil het geval dat ik al 20 jaar in de kou en sneeuw woon en dat ik binnen afzienbare tijd liever naar het zuiden wil dan naar Lyon of Parijs. Dan kom ik op steden zoals Montpellier, Fréjus, Cannes enz...daar is het bijna altijd mooi weer (ik heb zelf 2 jaar in Cannes gewoond) en dan denk ik weer aan ijs en aan de ice bakery en niet zozeer aan een nutellabar zoals in de verenigde staten.

Jij droomt gewoon dwars door alle gerationaliseer heen, nietwaar? Moet je ook durven doen! Ik zou eerder de kant van Perpignan en Coulioure opgaan, maar het wemelt van de mooie plekjes met hoog- en laag! seizoenen aan de zuidkust. We hadden ook al vastgesteld dat je heel veel met Nutella (en andere bekende merken) kan doen, als je maar niet te ver doorschiet.

 

Kleine opmerking terzijde. Als je naar ijsconsonsumptiedata kijkt wordt er veel meer ijs gegeten in koude landen (Rusland, Scandinavië) dan warme landen. Dat zijn uiteraard metadata, maar probeer toch eens wat statistieken te krijgen zodat je niet verrast wordt wanneer je veel verkoopt in de eerste schouder van het seizoen maar niet zoveel in de tweede. Kijk ook eens goed naar het lange dal in de verkoop. Tweede aanbeveling is om je ook te laten inspireren door nieuwe Nederlandse ijsformules die in de koude tijd soep of stampot verkopen, met name IJscuypje en IJs & Zopie.

 

Goh, ik zie ineens dat IJs & Zopie geen soep meer verkoopt. Weer een droom vervlogen! Net als Australian die het ook zo goed leken te doen met ijs en bonbons. IJs en wafels is ook een combinatie met potentieel, of anders Ice & Croques.

 

Bonne chance!

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    2 leden, 136 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.