• 0

Idee maaltijdbezorging door de brievenbus? Uitwerken waard?

Wellicht is het voor mijn mede-ondernemers een herkenbaar iets: je hebt ogenschijnlijk zomaar ineens een idee over iets dat buiten je "vakgebied" ligt. Zo stond ik enige tijd geleden op met een idee (en een hoop vragen) over maaltijdbezorging. Even een tijd over nagedacht en onderzoek gedaan, en ten eerste lijkt het idee dat ik heb nog niet in de praktijk te bestaan (is niet perse een goed teken natuurlijk), ten tweede ben ik ook na het duiken in de details geen onoverkomelijke nadelen tegengekomen. Ik zit er nu over te denken om toch wat concrete stappen te gaan zetten en kijken of dit tot iets moois kan leiden. Toch wil ik wel allereerst mijn plan hier voorleggen om te kijken hoe "frisse" geesten ertegenaan kijken.

 

Om ter zake te komen: we weten ongetwijfeld allemaal dat er een bont scala aan maaltijdbezorgers bestaat. Van grotere ketens (AH), online aanbieders (Hello Fresh) tot lokale tenten die vaak bezorging aanbieden door middel van de welbekende (beruchte?) jongeren op brommertjes.

Hoe dan ook is dit meestal voor zowel bezorger als klant best een proces dat tijd en planning vraagt. De klant moet aanwezig zijn en open doen, de bezorger moet aanbellen, wachten, etc. Bovendien nemen grote pakketten vele ruimte in beslag, en in het geval van veel klanten zal bezorging dan ook middels auto/bestelbus moeten geschieden.

Een andere categorie zijn de diverse apps waarbij je bij een lokale horecazaak kunt bestellen, en zelf moet afhalen.

 

Hoe dan ook: ik vraag mij af of het niet voor eenieder makkelijker en efficiënter zou zijn om de aangeboden etenswaren dusdanig te optimaliseren dat ze door de brievenbus passen: kun je 's ochtends tezamen met de krant, een vers ontbijt aantreffen. Klant hoeft z'n bed niet uit om eea in ontvangst te nemen, en de bezorger kan z'n werk veel sneller doen.

Gezien de (officiële) afmetingen van een brievenbus zou je zonder al teveel moeite zaken als sandwiches, pakjes drinken, en eventueel toebehoren zoals sauzen middels die wijze kunnen bezorgen. Mits goed verpakt zou het geen kliederboel hoeven worden.

 

Nu is het zo dat er al wel degelijk enkele ondernemers maaltijden dmv brievenbusbezorging aanbieden, maar voor zover ik kan nagaan zijn deze allemaal zowel te duur om als regelmatig alternatief voor een zelfbereid maal te dienen (meer dan 10 euro per bestelling is geen uitzondering), en aangezien ze vaak gebruik maken van de diensten van PostNL zijn ze ook niet optimaal betrouwbaar qua bezorging (ik las ergens: "wij kunnen niet garanderen dat de maaltijd altijd op de gewenste dag aankomt". Dat is natuurlijk niet iets wat je als potentiele klant wilt lezen).

 

Wat heb ik (in grote lijnen, details zouden uiteraard nog bijgericht kunnen worden) in gedachten?

 

- Klant kan de dag tevoren een losse bestelling doen, of een abonnement nemen om 1 t/m 7 keer per week een ontbijt te laten bezorgen (je zou uitsluitend ontbijt kunnen aanbieden, je zou ook lunch en diner kunnen verzorgen. Je benodigde voorraad neemt dan echter wel navenant toe).

 

- Vrij beperkt maar gevarieerd en gezond menu. Je zou als onderneming zijnde met betrekking tot herkomst eten en (recyclebare) verpakking dusdanige keuzes kunnen maken dat je kan zeggen duurzaam bezig te zijn.

 

- Lokale bereiding/distributie (bereiding zou mi uitbesteed moeten worden), uitsluitend lokale bezorging (op een tijdstip dat het ochtendschema van de meeste werkenden moet dekken).

 

- Gebruik maken van eigen bezorgers.

 

- Bestellen zou mogelijk moeten zijn middels een vrij eenvoudige app.

 

Wat zijn de mogelijke pijnpunten die ik zie?

 

- Het maken van de app zou uitbesteed moeten worden. Ik ga ervan uit dat dit tevens ook de grootste investering is die aanvankelijk gemaakt zou moeten worden.

 

- Het lijkt mij het beste als een externe partij bereiding van de maaltijden verzorgt, en genoemde maaltijdbezorger verantwoordelijk is voor het logistieke proces. Die externe partij zal gezocht moeten worden.

 

- Er zijn mensen (voornamelijk ouderen) die geen apps kunnen of willen gebruiken. Is het lonend om aan die groep een alternatief te bieden?

 

- Er zijn sowieso verschillende doelgroepen waarop je je zou kunnen richten: kinderen, ouderen, mensen met een bovenmodaal inkomen maar weinig tijd, etc. Al die groepen zullen aan een ander soort aanbod de voorkeur geven. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet besloten heb welke doelgroep de voorkeur geniet.

 

Hoe dan ook: is dit uberhaupt een levensvatbaar idee? Zie ik iets essentieels over het hoofd? Brand los, zou ik zeggen...

 

[verandering: titel]

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Ik zou er naar kijken zoals de telefonie of TV providers kijken: je levert het apparaat (schijnbaar) gratis en verdient (terug) met dienstenpakketten. In jouw geval zou ik gratis of tegen een kleine huur een foodbox buitenshuis aanbieden. Een gekoelde afsluitbare kast die je tegen het huis aanschroeft en die voldoet aan alle hygiëne regels (HACCP). Hier heb je al een eerste betaalde dienst te pakken: de maandelijkse reiniging. De bezorger plaatst de bestelling in de gekoelde kast mbv een loper-sleutel en jij pakt je eten en drinken er uit als je thuis komt.

Ik zag dit concept in 1992 (jawel) al in Los Angeles, waar ze zowel koel- als vrieskasten met een ingang in de buitenmuur hadden, die op bestelling door bezorgers met pizza, ijs of frisdrank werden gevuld. Ik heb me altijd verbaasd dat dit concept nooit in Europa is doorgedrongen. Je schijnt hier wel collectieve koelkasten op kantoren en in (senioren)flats te hebben, waar bestellingen in worden geplaatst. Wie dat doet, weet ik echter niet.

Als je zo'n systeem hebt, kun je bezorgen wat je wilt en ben je niet aan bijzondere maatvoering gebonden. O ja, wij willen dan graag een van de leveranciers worden ;)

Link naar reactie
  • 0

Hoe dan ook: ik vraag mij af of het niet voor eenieder makkelijker en efficiënter zou zijn om de aangeboden etenswaren dusdanig te optimaliseren dat ze door de brievenbus passen: kun je 's ochtends tezamen met de krant, een vers ontbijt aantreffen.

Lekker, zo'n geplet croissantje...

 

Klant hoeft z'n bed niet uit om eea in ontvangst te nemen, en de bezorger kan z'n werk veel sneller doen.

Er wordt in bed bezorgd? ;)

Waarom niet gewoon een doos voor de deur zetten, niemand die je ontbijtje jat. De melkboer doet deed t ook.

 

 

That awkward moment when your sarcasm is so advanced people actually think you're stupid

Link naar reactie
  • 0

Ik zou er naar kijken zoals de telefonie of TV providers kijken: je levert het apparaat (schijnbaar) gratis en verdient (terug) met dienstenpakketten. In jouw geval zou ik gratis of tegen een kleine huur een foodbox buitenshuis aanbieden. Een gekoelde afsluitbare kast die je tegen het huis aanschroeft en die voldoet aan alle hygiëne regels (HACCP). Hier heb je al een eerste betaalde dienst te pakken: de maandelijkse reiniging. De bezorger plaatst de bestelling in de gekoelde kast mbv een loper-sleutel en jij pakt je eten en drinken er uit als je thuis komt.

Ik zag dit concept in 1992 (jawel) al in Los Angeles, waar ze zowel koel- als vrieskasten met een ingang in de buitenmuur hadden, die op bestelling door bezorgers met pizza, ijs of frisdrank werden gevuld. Ik heb me altijd verbaasd dat dit concept nooit in Europa is doorgedrongen. Je schijnt hier wel collectieve koelkasten op kantoren en in (senioren)flats te hebben, waar bestellingen in worden geplaatst. Wie dat doet, weet ik echter niet.

Als je zo'n systeem hebt, kun je bezorgen wat je wilt en ben je niet aan bijzondere maatvoering gebonden. O ja, wij willen dan graag een van de leveranciers worden

 

Dat klinkt als een goed alternatief waarmee de terecht door @RT genoemde nadelen getackeld zouden kunnen worden. Ik ga even op zoek wat er over dit concept precies te vinden valt. Bedankt!

Link naar reactie
  • 0
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Waarom niet gewoon een doos voor de deur zetten, niemand die je ontbijtje jat. De melkboer doet deed t ook.

Dat was ook het eerste waar ik aan dacht. Helaas is dat tegenwoordig niet meer zo veilig/normaal om te doen.

 

Om ter zake te komen: we weten ongetwijfeld allemaal dat er een bont scala aan maaltijdbezorgers bestaat. Van grotere ketens (AH), online aanbieders (Hello Fresh) tot lokale tenten die vaak bezorging aanbieden door middel van de welbekende (beruchte?) jongeren op brommertjes.

Is onderzocht waarom zij in hun box geen ontbijt-/lunch meeleveren? Kan mij niet voorstellen dat deze ketens dat nog niet gedaan hebben. Misschien heeft de consument daar toch minder behoefte aan. Ondanks dat we steeds meer en meer om ons heen zien dat men "gezond" wil ontbijten en men zelfs uren eerder opstaat om smoothies te bereiden (of een avond van te voren).

Maar goed... Waarom worden dergelijke ingrediënten niet in de huidige eetboxen meegeleverd?

 

Een gekoelde afsluitbare kast die je tegen het huis aanschroeft en die voldoet aan alle hygiëne regels (HACCP). Als je zo'n systeem hebt, kun je bezorgen wat je wilt en ben je niet aan bijzondere maatvoering gebonden.

Lijkt mij als consument ideaal! Je bedient dan twee doelgroepen qua businessmodel: consument koopt koelkast bij jou en de toeleveranciers/bezorgers van boodlschappen, maaltijdboxen, en thuisbezorgde pizza's nemen een abonnement bij jou af. Hoef je zelf geen maaltijden/ingrediënten box samen te stellen.

 

Afijn... dan veranderd wel je businessmodel van brievenbus naar koelbox ;)

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
  • 0
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Dat klinkt als een goed alternatief waarmee de terecht door @RT genoemde nadelen getackeld zouden kunnen worden. Ik ga even op zoek wat er over dit concept precies te vinden valt. Bedankt!

Voor mensen die in de stad wonen en een portiekwoning hebben zal dit wat minder makkelijk (of zelfs niet) te monteren zijn? Maar goed, voor eensgezinswoningen, rijtjeshuizen e.d. is daar in de voortuin altijd wel een plek om zo'n koelbox te monteren.

 

 

 

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
  • 0

Een gekoelde afsluitbare kast die je tegen het huis aanschroeft en die voldoet aan alle hygiëne regels (HACCP).

Vraag ik mij toch af hoeveel mensen zo'n (lelijke?) doos aan hun gevel geschroefd willen hebben. Zeker als de behoefte om eten te laten bezorgen incidenteel is(?) Daar komt nog bij dat alle leveranciers gebruiken 'moeten' maken van dat systeem, anders werkt het alsnog niet.

 

 

That awkward moment when your sarcasm is so advanced people actually think you're stupid

Link naar reactie
  • 0

Wat ingewikkeld allemaal. Dit kan niet op tegen mijn koelkast (altijd lekker koud), voorraadkast (keuze) en fruitschaal (wat zou door de brievenbus passen?). Ontbijtjes lopen vanzelf mee met de andere boodschappen of leveringen.

 

Warme maaltijdbezorging neemt je de bereidingstijd en afwas uit handen aan het eind van de dag als klanten misschien lui/moe zijn geworden, maar wat is hier het voordeel? Hoeveel mensen weten een avond van tevoren of ze thuis lunchen? En welk voordeel zou jij dan kunnen bieden?

 

Groet,

 

Highio

 

 

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Je hebt een idee en je vraagt je enorm veel af. Het idee moet door jou middels onderzoek getoetst worden op haalbaarheid en uitvoerbaarheid. Dat moet je onderzoeken door je af te vragen wat jouw idee in essentie oplost, voor welke doelgroep(en).

 

"...ik vraag mij af of het niet voor eenieder makkelijker en efficiënter zou zijn..." is wel heel breed gesteld. Elk woord dat bijvoorbeeld alleen al in deze zin met 'er' eindigt (eenieder, makkelijker, efficiënter), moet heel concreet worden gemaakt door dit te onderzoeken, bijvoorbeeld: eenieder is geen doelgroep. Makkelijker, Gemakkelijker dan wat? Gemakkelijker voor wie? Efficiënter? Dan wat? Voor wie? In vergelijking waarmee? Welk menstype heeft moeite met de reeds bestaande voorzieningen, zodanig dat men dat als een probleem ervaart en daarom een oplossing als de jouwe weet te waarderen en dat weer zodanig dat men jou voldoende daarvoor wil betalen? Vervolgens: Is het geheel financieel, organisatorisch, technisch juridisch, etc... haalbaar en uitvoerbaar?

 

Kortom, veel uit te zoeken, totdat je een behoorlijk concept hebt, waarbij we je dan graag helpen met de heel concrete vragen die je op weg daar naartoe tegenkomt, met dit (te) breed geformuleerde idee kunnen we je op dit forum gewoon niet helpen.

 

 

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Eens Hans, maar het is pre-conceptuele fase die (nog) alle kanten op kan. Op zich wel leuk om over mee te denken. Toch? ;)

 

Vraag ik mij toch af hoeveel mensen zo'n (lelijke?) doos aan hun gevel geschroefd willen hebben.

Andere optie: de (koel)box aan de binnenkant, onder de brievenbus zit dan het deurtje welke zowel aan de buiten- als binnenkant van de voordeur open kan?

 

Zeker als de behoefte om eten te laten bezorgen incidenteel is(?)

Is een opkomende markt, waar steeds meer gebruik van wordt gemaakt.

 

Daar komt nog bij dat alle leveranciers gebruiken 'moeten' maken van dat systeem, anders werkt het alsnog niet.

Zo werkt dat altijd met nieuwe systemen ;) Zorg voor wat first adapters en de rest volgt vanzelf.

 

 

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
  • 0

Eens Hans, maar het is pre-conceptuele fase die (nog) alle kanten op kan. Op zich wel leuk om over mee te denken. Toch? ;)

Oftewel: het is in de fase van een idee, 'potéto potáto' ;D.

 

TS stelt echter een hoop vragen met daarin talloze niet-onderbouwde aannames, bijvoorbeeld over diverse doelgroepen. Dat kunnen wij hier allemaal niet beantwoorden, dat moet je onderzoeken, dat is mijn bijdrage aan het meedenken: zoek eerst eens wat uit.

 

Om nu al te gaan speculeren over specifieke middelen, zoals van een brievenbusmaaltijd ineens naar een koelkast aan de buitenmuur of misschien toch maar een doos op de stoep, terwijl je nog geen enkele duidelijkheid hebt over de haalbaarheid van het idee?! Dat is echt een aantal stappen te ver...

 

Trouwens, als ik uit het raam kijk: met dit weer kun je prima etenswaren en dranken buiten koel houden, beter en sneller gekoeld dan in een koelkast... :)

 

 

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Zo'n box hoeft natuurlijk niet lelijk te zijn. En hij kan natuurlijk ook ergens achter het huis of op een centraal punt worden bevestigd. Veiligheid (diefstal) is natuurlijk een probleem, maar hygiëne-discipline (HACCP) is belangrijker. Je hebt een koelketen: van ingrediënt tot eindproduct moet alles geregistreerd op (laten we zeggen) 5 graden blijven. Zet je een doos op de stoep, dan verbreek je deze koelketen. Als anderen in de box kunnen (beetje flauw voorbeeld, maar stel dat een Chinees er zijn warme nasi speciaal in zou zetten) dan verbreek je de koelketen ook. Tenzij de leveranciers afspreken alles op dezelfde temperatuur in die ene box te leveren. Logistiek is dit wel een uitdaging, hoor!

Link naar reactie
  • 0

Kijk hier eens naar: http://www.paketda.de/dhl/packstation.php Zo'n station in een woonwijk, straat of flat... Ik lever er graag aan, maar zou er als consument ook beslist gebruik van maken.

 

@Hans van den Bergh: je hebt gelijk dat er nog (te) veel vragen bestaan. Dit project kun je op papier echter tot achter de komma uitwerken, zoeken naar investeerders, de infrastructuur aanleggen etc. etc. Dan schrijf je 2018, denk ik. Ondernemen is ook gewoon doen: schroef desnoods een lelijke box aan het huis van je moeder en vrienden en begin gewoon. Dan weet je media/eind 2016 of het levensvatbaar is en dan zijn de financiële gevolgen van een mislukking nog te overzien.

 

dhl-packstation.jpg.50c7ba58551369f9953ef51b65c9de1f.jpg

Link naar reactie
  • 0

Brievenbusvoeding is intrigerend, vooral omdat al die belstuk-boxen veel hogere bezorgkosten kennen.

 

Wat ik nou weer niet snap is waarom er ineens doorgeschakeld wordt naar het ontbijtmoment. Ik weet niet wie hier nog normale post krijgt, maar als je met de postbode meewil moet je rekening houden met bezorging door de dag heen en dan zeker geen zeven dagen per week.

 

Dan kun je ook nog meeliften met krantenbezorgers, maar die zijn helemaal niet in staat om op adres afgestemde service te bieden. Wat blijft er dan over? Dure koeriers? Of luchtfietserij met drones...

 

Wat ik vervolgens niet snap is: als het door de brievenbus past is het waarschijnlijk iets gedroogds. Niks vers, niks heel, niks natuurlijks. Dan hoeft dat helemaal niet dagelijks bezorgd te worden. Kan ook wekelijks. Scheelt nogal wat in de kosten.

 

Wat ik tenslotte wil opmerken. Afgezien van de warme maaltijdbezorgers (pizzakoeriers etc) is er vrijwel geen enkele voedselbezorgdienst die winst maakt. Zeker de combinatie van diepvries, koelvers en kamertemperatuur stelt hoge eisen aan de logistiek, de laatste kilometers. Het is dan ook volstrekt irrationeel om vanuit een zelfbedienings-concept zoals de supermarkt een bezorg-service te beginnen. Ga je aan het end kosten toevoegen die je aan het begin hebt weggehaald.

 

Dan kun je beter helemaal opnieuw beginnen, zoals met die maaltijdboxen gebeurt of wat de doosophaaldienst Farmdrop in Engeland doet.

 

Onze referentie blijft echter de supermarkt of zelfs de discounter waar je hoge kwaliteit voor een lage prijs krijgt. Dan moet je dus met iets komen dat waarde toevoegt.

 

Een bedrijfstak waar ze helemaal overnieuw begonnen zijn - in vergelijking met de supermarkt - is de diepvriesbezorgservice die al sinds de jaren vijftig veel moeite doet om te overleven. De pijn zit 'm echter ook daar in de prijs, want ze concurreren aan de onderkant. Ga je door het midden zoals Cook Food in de UK, dan valt het opeens weer mee.

 

Er zijn dus wel een paar lichtpuntjes in deze lastige markt. ;)

 

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Zo'n pakstation zal aan wettelijke gemeentebepalingen omgevingsvergunningen e.d. moeten voldoen. Kan járen duren voordat de gemeente hier goedkeuring voor geeft en zo'n station er staat. Een box aan je eigen deur (welke qua gezichtsveld aan de binnenkant zit) is makkelijker/sneller te realiseren.

 

 

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
  • 0
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Dan kun je beter helemaal opnieuw beginnen, zoals met die maaltijdboxen gebeurt.....

In NL hoor/zie ik niet anders om me heen dan de maaltijdbezorgboxen. En dat zijn er nog al wat. Geen idee of ze allemaal winstgevend zijn, maar als ik alleen al naar Hello Fresh-gebruikers in mijn sociale omgeving kijk, zijn dat er best veel.

 

Bovendien kan met bijv. zo'n (bijv. parcer) doos ook de Hello Fresh company je doelgroep zijn. Die legt die box in de doos en hoef je niet thuis te zijn tijdens bezorgen.

Scheelt (zo lijkt mij) Hello Fresh ook veel logistiek. Kunnen ze koeriers sturen wanneer het hen uitkomt i.p.v. hele planninglijsten te maken welke afnemende consument wanneer thuis is.

 

Onze referentie blijft echter de supermarkt of zelfs de discounter waar je hoge kwaliteit voor een lage prijs krijgt. Dan moet je dus met iets komen dat waarde toevoegt.

Ik denk/vermoed dat dit wel meevalt. Best veel tweeverdieners die helemaal niet op de kleintjes letten ;)

 

Bovendien....

20% van levensmiddelen in ons normale eetpatroon gaat nu al online. Dat zal explosief groeien.

Lijkt mij ook een mooi gegeven om mee te nemen in de ideeën die nu leven rondom maaltijdbezorgdiensten.

 

 

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
  • 0
Onze referentie blijft echter de supermarkt of zelfs de discounter waar je hoge kwaliteit voor een lage prijs krijgt. Dan moet je dus met iets komen dat waarde toevoegt.

Ik denk/vermoed dat dit wel meevalt. Best veel tweeverdieners die helemaal niet op de kleintjes letten ;)
Daarom moet je de markt ook segmenteren. Voor AH en Jumbo is dat met hun online supermarkten lastig, want ze kunnen de meerkosten van bezorging niet verrekenen in de prijzen. Daarom werk dat model niet. Nooit niet! Zelfs Tesco en Amazon leggen geld toe op de bezorging van levensmiddelen.

 

De maaltijdboxen daarentegen zijn handig voor een specifiek segment (genoeg geld, niet genoeg tijd) en hetzelfde geldt voor het eerder genoemde Cook Food. Daar koop je maaltijdoplossingen (rotwoord) en geen individuele ingrediënten. Je betaalt voor een thuisbezorgde warme pizza ook veel meer dan de optelsom der ingrediënten.

 

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

 

@Hans van den Bergh: Dit project kun je op papier echter tot achter de komma uitwerken, zoeken naar investeerders, de infrastructuur aanleggen etc. etc. Dan schrijf je 2018, denk ik. Ondernemen is ook gewoon doen...

 

Dat ben ik met je eens, ik stel daarom ook dat het van belang is om onderzoek te doen naar haalbaarheid in de markt: Wat wil TS daarin bereiken, hoe is dat te bereiken en wat is ervoor nodig om het te bereiken. Hoe TS dat onderzoek doet of zou kunnen doen, is helemaal aan hem... Inderdaad gewoon aan de slag gaan i.p.v. hopen dat op een forum al je vragen beantwoord worden. We kunnen hier hooguit een beetje meedenken en helpen richting bepalen, maar dan moet je niet nu al verzanden in een discussie over koelkastje aan de muur, doos op de stoep of pizza door de brievenbus, al zijn dat wel opties die je kunt uitproberen, uitzoeken in - en toetsen aan - de markt.

 

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Inderdaad gewoon aan de slag gaan i.p.v. hopen dat op een forum al je vragen beantwoord worden.

 

Ik had ook zeker niet de verwachting dat ik hier een soort blauwdruk zou kunnen krijgen om een idee succesvol uit te voeren. Wat ik echter wel graag doe, is (nieuwe) ideeen met andere mensen te bespreken om aldus onverwachte andere perspectieven te kunnen zien. Door de zeer behulpzame reacties in dit topic is die verwachting in ieder geval prima waargemaakt.

 

Voor wat betreft de zeer vele vragen die ik nog heb: deels zullen die in het onderzoeks- ontwikkelingsproces beantwoord moeten worden, deels kan er later meer specifiek gericht worden. In mijn andere ondernemingen heb ik al gemerkt dat je al doende snel genoeg door hebt waar de potentie ligt, een dergelijke benadering zou ik hier ook hanteren.

 

Hoe dan voel ik er zeker wel wat voor om de diverse mogelijkheden nader te gaan onderzoeken/uitproberen.

Link naar reactie
  • 0

Mijn werkervaring is dat veel mensen er geen moeite mee hebben om een sleutel van de voordeur af te geven zodat ik binnen kan om werken te doen als men niet thuis is.

 

Dus: klanten zouden in feite eenvoudig een sleutel/pincode kunnen geven aan hun lokale traiteur, favoriete restaurant, frituur,...

 

Dan kunnen die de gewenste maaltijd op het gewenste moment in de koelkast, de oven of op tafel komen zetten.

 

Kwestie van vertrouwen inderdaad maar in het geval van misbruik perfect traceerbaar en een fb-berichtje is tegenwoordig ook snel getypt.

www.evelo.be - Elektricien in regio Kortrijk - technical support for creative people.

Link naar reactie
  • 0

Was deze link al ter sprake gebracht?

 

http://www.nu.nl/beurs/4170979/postnl-gaat-verse-etenswaren-bezorgen.html

 

Kortom, TS moet als de sodemieter met de adviezen aan de gang! ;-)

www.maximaalsales.nl - Haalt het beste uit je verkoop. Graag bepalen wij samen jouw ideale verkooptraject.

Eigenaar van Harderwijk Nieuws, Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws. Lokale nieuwssites met prima exposure voor ondernemers

Link naar reactie
  • 0

Pannenkoekpost! ;-)

 

Geen idee of dit een levensvatbaar idee is: ik zie mezelf niet als doelgroep.

Ik ben benieuwd over wat je allemaal door een brievenbus kunt schuiven wat eetbaar en lekker is.

Daarnaast zul je het goed moet inpakken om het vers en onbeschadigd te houden.

BrokxMedia - Videoproducties & -marketing

Boeiende Bedrijfsfilms, Animaties & Livestreams

 

Link naar reactie
  • 0
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Ik ben benieuwd over wat je allemaal door een brievenbus kunt schuiven wat eetbaar en lekker is.

Daarnaast zul je het goed moet inpakken om het vers en onbeschadigd te houden.

Als onder de brievenbus een (koel)box gemonteerd wordt, is dat probleem opgelost ;)

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    0 leden, 95 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.