• 0

Inkoop / marge / hoeveelheid / Snackbar

Goedenavond,

 

Ik ben bezig om te onderzoeken of het een goed/haalbaar idee is om een biologische snackbar te beginnen.

Mijn achtergrond en opleiding is binnen de horeca maar ik heb nog nooit in een snackbar gewerkt.

Helaas staan de snackbars die ik heb benaderd niet open voor het meedraaien of het uitwisselen van informatie.

Ik hoop dat ik dat hier op het forum wel kan vinden (niet de werkervaring maar wel de informatie ;-) )

 

Mijn concept is; In de ochtend koffie en taart en van 12 uur tot 20 uur patat, smal assortiment snacks, soep en maaltijdsalade.

Alles is biologisch/duurzaam. Er is ook een assortiment glutenvrij. Geen alcohol en ijs.

 

De locatie is aan de rand van een klein winkelcentrum, ligt tussen 2 lagere scholen, veel kantoren in de buurt en vooral veel woonhuizen. Er zit geen andere (goede) snackbar in de buurt.

In de ochtend is er geen goede plek voor de (meestal) moeders die nog een tijd staan na te praten op het schoolplein.

 

Ik heb een locatie op het oog, het is een koop pand. Dit moet totaal verbouwd worden, alles eruit en nieuw erin. Binnenkort ga ik daar kijken met een aannemer om schatting van de verbouwingskosten te krijgen, heb een gesprek gepland met een keukenboer over apparatuur. Heb ook volgende week een intake met een financieel adviseur.

Ruimte is goed, zit klein terrasmogelijkheid bij. Kortom ik heb een ontzettend roze bril op en zie het helemaal zitten.

 

Maar ik heb echt geen idee van marges, hoeveel patat kun je op een dag met 2 man kan verkopen. Wat is de gemiddelde inkoopprijs van een patatje.

Ik hoop een idee te krijgen dat wanneer ik mijn investeringskosten weet ik kan berekenen hoeveel patat ik moet verkopen op een dag om het haalbaar te maken.

 

Begrijp heel goed dat mijn vragen erg algemeen zijn en afhangen van veel factoren, ik hoop hier wat globale antwoorden te vinden zodat ik weer wat meer gevoel erbij krijg.

 

Bedankt voor jullie reacties (hoop ik).

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Er zit een broodjeszaak die de lunch haast niet aankan van de kantoren.

 

Dat hebben wij ook in een van de winkelcentra waar wij "tussenin" zitten. Daar loopt het storm vanuit de kantoren. Het is een delicatessenzaak (eerst óók een winkel, nu alléén broodjes e.d.). Italiaans, voornamelijk, en vers (en duur).

Daarnaast (niet direct ernaast, maar wel aan dezelfde kant) zit een snackbar. Daar gebeurt weinig. Ook zit er een school in de buurt (verkeerde soort leerlingen denk ik - geen 'patateters').

 

Zo zie je maar: het is nogal afhankelijk van omstandigheden.

 

Overigens heeft de keurslager die écht naast die broodjeszaak zit een bord op de toonbank tegenwoordig: Onleesbare tekst, maar volgens hem stond daar dat zij (voor de expats bedoeld) 'kakelvers' rauw vlees voor de Japanners in de buurt leveren!

Schijnt ook erg handig te zijn (maar je moet het ook wel waarmaken natuurlijk), want dat mag wat kosten (genoeg geld daar!).

 

Dus ook inspelen op lokale omstandigheden, zou ik denken.

 

 

EDIT:

 

Iets anders wat ik vergeten was om te zeggen (waarom ik niet zo gecharmeerd ben van jouw idee dus):

 

Ik kan mij nauwelijks voorstellen dat 'de moeders' in de ochtenduren biologische taarten willen zitten eten in de patatwalmen die je tenslotte in een snackbar hebt - ook zijn het biologische patatwalmen dan...

Link naar reactie
  • 0

Waar ik een snackbar typeer is: het is een hele lokale markt. Niemand rijdt vijf kilometer om voor een snackbar. De klandizie zit in de wijk.

Dus zit je bij een school richt je dan daar op, in een volkswijk richt je op de mensen die 's avonds geen zin hebben om te koken, langs een grote weg...etc.

Dus: in wat voor locatie zit je? En is biologisch daar gevraagd?

Link naar reactie
  • 0

Hey,

 

Ik zou me even voorstellen.

 

Jeroen Wilms 24 jaar oud en ben afgelopen januari mijn eigen snackbar begonnen. Mocht je wat gerichte vragen hebben over marges e.d kan je mij een berichtje sturen.

Ook voor andere vragen. :)

 

maar ik reageer niet meteen, want de spits kan elk moment beginnen ;)

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    7 leden, 204 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.