Tracking via Add this ook op Higherlevel?

Aanbevolen berichten

Norbert, wil je je reacties waarin je bezoekers schoffeert laten staan? Het is me al vaker opgevallen dat je reacties die, in mijn ogen, (ver) over de grens zijn op een later moment flink aanpast of verwijdert. Ook na de periode die wij als reguliere bezoekers hebben om een bericht te wijzigen. Naast dat ik dus oprecht mijn bedenkingen heb bij het plaatsen van addthis op deze site begin ik me ook ernstig af te vragen of je wel geschikt bent om als moderator te functioneren...

 

Om op je reactie "als je je lidmaatschap wilt opzeggen: dan moet je hem eerst uit je hoofd leren" - bijna letterlijk bij gebrek aan het originele bericht (voor je begint over het gebruik van dubbele aanhalingstekens) - te reageren. Ik heb veel te veel lol in het zien hoe een select groepje mensen hier probeert elkaar de loef af te steken in het 'grappig' doen en elkaar veren in de r**T te steken met reusjes. Vind het alleen spijtig dat serieuze draadjes hier de dupe van zijn.

 

Fijne kerst Norbert!

 

 

Link naar reactie

Als ze dat argument nou eens vaker gebruikt hadden, dan bestond kinderarbeid en de doodstaf ook nog steeds.

Beetje beter lezen, voordat je zulke onnozele vergelijkingen gaat maken - ik zeg niet dat het prima is, ik snap alleen niet dat er opeens ophef ontstaat over een paar knopjes op HL terwijl trackers al zo lang op werkelijk elke website die je bezoekt gebruikt worden.

 

 

Ok, je zegt het inderdaad niet, je wekt wel de suggestie. Omdat het al jaren gebeurd hoeft er niet ineens een verandering te komen.

 

 

Link naar reactie

OMEGOD HOUDT HIGHERLEVEL IN DE GATEN WAT IK DOE?! DAT GA IK OP FACEBOOK ZETTEN!

 

Dat ik mezelf af en toe voor m'n kop sla, wil niet zeggen dat ik het o.k. vind als een ander dat bij me doet... In ieder geval wil ik dat van tevoren even weten, zodat ik kan bukken.

That awkward moment when your sarcasm is so advanced people actually think you're stupid

Link naar reactie

Het is geen taak van een individuele moderator om Higherlevel op dit punt (weer) te laten voldoen. Het is denk ik een gedeelde verantwoordelijkheid van het team. En die wordt besproken, uitgewerkt en gedeeld. Kritiek mag dan breder geadresseerd worden.

 

Groet,

 

Highio

 

 

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie

Het is denk ik een gedeelde verantwoordelijkheid van het team.

Scheelt al als iemand meldt dat er naar gekeken wordt. ;)

 

 

 

Inderdaad.

 

In de zembla aflevering worden er ook twee sites geconfronteerd, deze sites reageren met, oh dat wist ik niet, ga ik aanpassen en reageren geschokt.

 

HL heeft blijkbaar niet door dat het hier om mensen gaat die inloggen, met vertrouwelijke gegevens, en ook daadwerkelijk vertellen anoniem te blijven, dat is echter onmogelijk met trackers, want die linken netjes IP adres aan je naam en ineens was jouw berichtje niet zo anoniem meer.

 

En daar sta je dan, op HL denkende je verhaal anoniem te doen.

Link naar reactie

Het onderwerp gaat alle gebruikers aan. Er wordt naar gekeken en er gaat ook naar gecommuniceerd en/of gehandeld worden, daar ben ik van overtuigd. Responsetijd van twee of vier weken is misschien niet passend, maar zo loopt het nu voorlopig wel.

 

Groet,

 

Highio

 

 

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie

En daar sta je dan, op HL denkende je verhaal anoniem te doen.

Tenzij je slim bent geweest en iets van een blocker gebruikt. ;)

 

In het algemeen: ik vind dat eigen verantwoordelijkheid toch een grotere rol zou moeten spelen. Met enige regelmaat krijgen de mods verzoeken van mensen die hun hele profiel hebben ingevuld en vervolgens dingen plaatsen waarvan ze zich achteraf opeens realiseren dat dat via Google heel goed terug te vinden is. Dan ben je, in mijn ogen, verschrikkelijk naief.

 

Met trackers speelt die naiviteit minder omdat je het niet actief doet, maar dat geldt ook voor bonuskaarten en airmilesmeuk - en daar doet iedereen ook vrolijk aan mee.

 

Online privacy is de afgelopen jaren vaak genoeg in het nieuws geweest en als je naar aanleiding daarvan niet eens bent gaan rondzoeken dan vind je je privacy blijkbaar niet heel erg belangrijk. En als jij zelf de moeite niet eens wilt nemen je privacy te beschermen, waarom zou een website dat dan voor je moeten doen?

 

Link naar reactie

"En als jij zelf de moeite niet eens wilt nemen je privacy te beschermen, waarom zou een website dat dan voor je moeten doen? "

 

Onwetendheid wellicht? Jij bent webdeveloper, dus neem aan dat jij het een en ander al gezien hebt, er zijn ook genoeg mensen die dit nog steeds niet weten/snappen. Sommigen kunnen maar net de computer aan krijgen.

 

En waarom een website jouw privacy moet beschermen? Nee dat hoeft niet, mits ze dit duidelijk vermelden en in lijn staat met de Nederlandse wetgeving.

 

Ik weet niet of je ondertussen de zembla afleveringen gekeken hebt, maar surf gedrag is wel degelijk een gedeelte van persoonsgegevens.

 

En ook die bonuskaarten, daar heb je ook zeker een goed punt, maar mensen snappen daadwerkelijk niet wat je met die data kan, nu zegt iedereen, ik heb niets te verbergen... maar als het op straat ligt zijn ze ineens niet zo blij.

 

 

 

 

 

 

Link naar reactie

Norbert, wil je je reacties waarin je bezoekers schoffeert laten staan?

Het was een komisch bedoelde opmerking in reactie op een andere, en zeker niet bedoeld om bezoekers te schofferen.

Achteraf bezien in deze discussie ongepast, vandaar dat ik de reactie heb verwijderd, mede op advies/verzoek van een ander lid.

Was het slim om dat te doen? Misschien niet; had dan beter het bericht zichtbaar kunnen editen met opmerking "al te flauwe opmerking verwijderd, mijn excuses". Bij deze dus alsnog: stom van mij.

 

Ook na de periode die wij als reguliere bezoekers hebben om een bericht te wijzigen.

Die periode is voor moderatoren niet anders. Zou je een bericht na die termijn willen wijzigen, dan is dat voor iedereen zichtbaar, met timestamp.

Als ik een eigen bericht achteraf wijzig doe ik dat met reden, en geef ik dat aan met een ""edit:"

 

Edit: alleen even voor het zichtbaar maken van de timestamp aangepast

 

In de overige "kritiek" van jou en de anonieme kneusgever herken ik mij niet, dus reageer ik daar ook niet op.

 

Fijne kerst Norbert!

Dank, dat gaat wel lukken. Jij ook fijne kerst, en wellicht tot de nieuwjaarsborrel?

 

 

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie

In de zembla aflevering worden er ook twee sites geconfronteerd, deze sites reageren met, oh dat wist ik niet, ga ik aanpassen en reageren geschokt.

 

Het zou goed kunnen dat ze het niet weten, zowel de uitbaters van die website en bezoekers.

 

Als webdeveloper weet je zoiets wel, maar dat is een wat meer tech-savvy club die waarschijnlijk sowieso zn ad- en trackblockers wel aan heeft staan.

 

Onder het brede publiek zal ongetwijfeld een behoorlijke hoeveelheid naiviteit spelen.

 

Link naar reactie

Het stormt hier nogal in dit glas water.

 

1. Het is goed dat er aandacht is voor online privacy en het totale gebrek aan overzicht.

2. Het lijkt me goed dat er even goed gekeken wordt naar de manier waarop HL hiermee om wil gaan

3. Er zijn voor individuen veel middelen om je privay-positie te verbeteren als je hier angstig voor bent.

 

Dan zijn we er toch? Scheelt weer paar pagina's tekst die vervolgens geindexeerd worden door Google ;D

 

Ik wens iedereen een fijne en vredevolle kerst!

Link naar reactie
Wie ben jij om te eisen dat er wat gebeurT? Nutteloze topic-kick...

 

Ik eis niets... ik kom gewoon terug op iets dat is toegezegd:

 

Het onderwerp gaat alle gebruikers aan. Er wordt naar gekeken en er gaat ook naar gecommuniceerd en/of gehandeld worden, daar ben ik van overtuigd. Responsetijd van twee of vier weken is misschien niet passend, maar zo loopt het nu voorlopig wel.

 

Groet,

 

Highio

Link naar reactie

Ik win 'Your browser fingerprint appears to be unique among the 6,438,574 tested so far.'
Gefeliciteerd, je bent prima tracken!

 

 

 

Dank je. Het fijne is dat ik me dan voor 'Tracking via Add this ook op Higherlevel?' ook niet zo druk hoef te maken. Ik ben ook zonder 'Tracking via Add this ook op Higherlevel?' prima te volgen. Wat mij betreft mogen de Add this knopjes dus blijven. Ik geloof persoonlijk ook niet in het bestaan van privacy op internet.

 

Overigens is dat offline ook steeds minder. Vanaf wanneer was het ook alweer, dat NXP onze auto's gaat voorzien van kenteken chips zodat we 'sneller geholpen kunnen worden bij een ongeval'?

 

Ik denk dat dit gewoon een zoveelste voorbeeld is van, dat de wereld nu eenmaal verandert op een niet altijd even positieve manier. Dat vind ook ik niet fijn, maar me er druk om maken doe ik niet. Ik ben er van overtuigd, dat ik er toch weinig aan kan veranderen. Dus zie ik het gewoon als een vervelend feit dat privacy iets van de 20e eeuw is. 'Tracking via Add this ook op Higherlevel?' is volgens mij daarbij slechts een druppeltje op een gloeiende plaat.

Link naar reactie
Wat mij betreft mogen de Add this knopjes dus blijven.

 

Mijn mening als lid: 't is dat ik dit topic lees, want ik was echt even onder de indruk dat die knopjes al waren verwijderd. Maar niet dus: dat deed of doet Ghostery voor me.

Wel zo prettig, want dan kan ik ze indien nodig ook weer tijdelijk aanzetten.

 

Mijn mening als mod: communicatie over al dan niet uitvoeren aanpassingen en zo ja wanneer kan inderdaad beter! Binnenkort is er mod overleg en dan zullen we dit (wederom) bespreken

 

 

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
Dank je. Het fijne is dat ik me dan voor 'Tracking via Add this ook op Higherlevel?' ook niet zo druk hoef te maken. Ik ben ook zonder 'Tracking via Add this ook op Higherlevel?' prima te volgen.

 

Dat je browser token uniek is, of je hebt een tracking cookie betekent nog niet dat je gevolgd wordt. Om daadwerkelijk gevolgd te worden, moeten sites een script aanroepen die daadwerkelijk wat doen met je tracking cookie of browsertoken. (bijv. adthis knopjes of een facebook like button die gehost is via facebook)

 

Verder zag ik nog een artikel langs komen over ghostery;

http://lifehacker.com/ad-blocking-extension-ghostery-actually-sells-data-to-a-514417864

 

En privacy op het internet? Nee volgens mij bestaat dat ook niet, maar betekent niet automatisch dat iedereen het daar mee eens moet zijn, en iedereen alles maar goed moet vinden.

 

 

Link naar reactie

Ik vind ook niet alles maar goed en ben het ook niet overal maar mee eens. Ik vind alleen 'vechten' voor privacy op internet een verloren zaak en steek me energie daarom liever in andere zaken. Dat betekend natuurlijk niet dat ik het gebrek aan privacy goed vind of het er mee eens ben. Ik vind het ook niet fijn als het buiten regent, maar helaas ligt het ook niet in mijn macht om de wolken te laten verdwijnen. Ook daar maak ik me dan niet druk om.

 

Het gebrek aan privacy hebben zo ontzettend veel partijen belangen bij om in stand te houden, dat de kans op verbetering nihil is. Van grote bedrijven t/m overheden zijn er belangen om ons internet gedrag te volgen.

 

Mijns inziens is dan discussiëren over een 'Add this' knopje hier op HL best wel een kleine bijzaak in een sowieso verloren groter geheel. Energie steken in het ontwikkelen van een alternatief zoals eerder aangedragen vind ik dus ook compleet verspilling. Zelfs de knopjes weghalen is naar mijn mening al verspilde energie. Dan is het delen van zaken via Social Media voor mij als bezoeker omslachtiger, terwijl de winst in 'privacy' nihil is. Dus nogmaals van mij mag het gewoon blijven zoals het is.

 

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    10 leden, 244 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.