• 0

Chipknip zou onhandig zijn

Vandaag in de Zibb nieuwsbrief een stuk over de chiknip met als conclusie: "Na tien jaar rommelen, beseffen instellingen als DNB en Interpay dat de consument wellicht niet onwillig is, maar dat de chipknip te onhandig is."

 

http://www.zibb.nl/nieuws/bedrijfsleven/nieuwsbericht/asp/artnr/924344/versie/1/index.html

 

Een mening waar ik het absoluut niet mee eens ben, of zit ik met mijn hoofd in de grond?

 

Volgens mij is het iets wat bij veel mensen tussen de oren zit, wat aangepraat is. Eén van de punten die genoemd wordt is het gevaar van weinig saldo. Als ik met een lege portemonnee bij de winkel sta kan ik het "saldo" toch ook niet aanvullen? Dan blijft alleen het argument staan dat men moeilijk kan controleren wat het saldo is.

 

Daar valt mogelijk wel wat te verbeteren. Zelf kreeg ik jaren geleden bij de introductie een kastje waarmee ik thuis heel eenvoudig zelf het saldo kan bekijken en zelfs kan opladen. Dit lijkt me zeer waardevol voor de stimulering. Maar zelfs als dat er niet is, er zijn voldoende gelegenheden om het saldo te bekijken. Als je afrekent kun je namelijk kijken wat je saldo nog is, wordt het te laag weet je dat je een oplaadpunt moet gaan zoeken (het zou zeker wel een verbetering zijn om dit ook direct bij de kassa te kunnen doen)

 

Ik zie gewoonweg géén negatieve punten aan de chipknip voor mij als gebruiker en ik zie ook veel voordelen voor de ondernemer. Als ik kijk hoe snel chippen werkt bij de Hema en bij de V&D, waar ik al betaald heb terwijl de cassiere nog aan het inpakken is ;)

 

In mijn ogen zijn al die "nee roepers" gewoon niet bereid om naar de voordelen te bekijken en slepen ze elkaar mee in het negativisme....

 

Wat is jullie mening?

Overzichtelijke website statistieken van ICStats, Visitor Engagement praktisch toepasbaar!

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Geheel los, hiervan. Kan iemamd nou eens wat bedenken voor al die verschillende pasjes. ???

 

 

In principe moet het mogelijk zijn om de functionaliteit van al het plastic in één pasjes te stoppen.

Ik heb geen idee hoe de info op de magneetstrip eruit ziet, maar het moet mogelijk zijn om hier tags in te zetten waardoor een kaart als multikaart inzetbaar is.

Alleen de pinapparaten moeten dan dus een betaalkeuzemogelijkheid krijgen.Snel buttons voor keuze tussen bank, cc, chipknip, enz. als je gaat betalen.

 

Op de chipknip zijn nog enkele contacten die niet of nauwelijks gebruikt worden, ik weet dat er onderhandelingen zijn met de bedrijven die deze ruimte willen gaan gebruiken.

 

De chipknip automaten zou je misschien ook kunnen voorzien van een geheugen om een kaartnummer, bankrekening uit te lezen en op te slaan, i.p.v. saldo.

De chipknip zou je dan kunnen gebruiken als eenmalige machtiging om een klein bedrag af te schrijven.

De apparaten worden dan na een bapaalde tijd uitgelezen, en de transacties verwerkt.

Een instelbare beveiliging op de chipknip moet voorkomen dat bij verlies of diefstal de kaart "geplunderd" wordt.

Combineer dit gelijk met rfid, paspoort, rijbewijs, patientenkaart, codicil, enzovoort en we zijn klaar voor de komende tijd.

 

Maar zoals Annedien ook al aanstipt, het laatste beetje privacy verdwijnt dan helemaal, toch maar weer met een zak zout op pad ?

Link naar reactie
  • 0

er zijn hierbij twee barrières:

1. privacy;

2. wie bedrukt de kaart. als jij postbank en andere bank en bv medische informatie erop zet, wie mag dan de reclame op de kaart drukken? als je nummer twee bent, wil je dat dus niet. je versterkt de band met de klant met je eigen logo en dus kaart.

 

daarom is dat, alhoewel technisch superieur, dus nooit wat geworden.

Pitch Coach | Pitch Trainer | Public Speaker | Sparring Partner | Mentor | Pitcholoog (c)

"Your product, idea or business deserves a great pitch. I love to help you!"

Link naar reactie
  • 0

Als de winkeliers er zelf al huiverig en wantrouwend tegenover staan, hoe moet de consument dan ooit massaal aan het chippen slaan? Laten de banken en ondernemers eerst zelf eens bepalen of ze er wel of niet achterstaan. Vooralsnog kun je bij tal van betaalpunten niet betalen met een chipknip. Je hoeft als consument maar een keer of 2, 3 mee te maken dat je te horen krijgt "Nee meneer, chippen kan hier niet" of je denkt van och, laat ook maar.

 

Overigens is de falikant mislukte introductie van de chipper/chipknip m.i. een prima voorbeeld dat marktwerking ook een remmend effect op groei en welvaart kan hebben. Zou het kabinet zich eens in de oren mogen knopen.

eBase - Portal voor de internetbranche

• nieuws • internetbureaus • opdrachtgevers • branches • nieuwe websites • gratis vacaturebank •

Link naar reactie
  • 0

Ik geloof dat men er gewoon véél moeite mee heeft 'hun verlies te nemen', de introductie is al eerder mislukt verklaard en toen heeft men maar wat dwangmiddelen in de strijd gegooid. Niks marktwerking.

Naast een knop om je saldo mee op te laden zou er een stemknop op zo'n ding moeten komen.

"Bent u voor of tegen dit betaalmiddel? [ja] [nee]"

 

 

Link naar reactie
  • 0

Geloof me nog te herinneren dat er bij introductie ook 2 chipknips werden geintroduceerd, lekker makkelijk ;D

 

Ook moesten op een goed moment de medewerkers van de banken die participeerden in het project verplicht betalen met de chipknip in de bedrijfsrestaurants en dat werd niet goed ontvangen :P Tja wellicht had een gebruyikersonderzoekje veel wonderen gedaan voor de dikke budgetten er doorheen gejaagd werden.

 

Groet, Ron

Concepteule creatie van diensten, producten en belevenissen.

Link naar reactie
  • 0
Ook moesten op een goed moment de medewerkers van de banken die participeerden in het project verplicht betalen met de chipknip in de bedrijfsrestaurants en dat werd niet goed ontvangen Tja wellicht had een gebruyikersonderzoekje veel wonderen gedaan voor de dikke budgetten er doorheen gejaagd werden.

 

En hoe denk je dat mensen er tegenover stonden toen de pinpas werd ingevoerd? Reken maar dat er heel wat mensen wantrouwend tegenover stonden ook al leken de voordelen duidelijk aanwezig. Naar mijn idee zijn nieuwe technische introducties vaak wantrouwend ontvangen en zeker als het gaat om betalingen.

 

Maar het zal nooit iets worden met de chipknip dat is me nu wel duidelijk. Dat vind ik heel spijtig want ik ben een fervent gebruiker en persoonlijk vind ik er veel voordelen aan zitten.

 

Het stuk van het Hoofdbedrijfsschap Detailhandel is meer nieuws van hetzelfde. Weer een negatief bericht, zonder inhoud maar dat lijkt te moeten bevestigen dat de chipknip niets is.

Overzichtelijke website statistieken van ICStats, Visitor Engagement praktisch toepasbaar!

Link naar reactie
  • 0

Interessant is dat nu de ATM (Flappentap) als de vormtaal van self service kiosken word gezien. Ik denk dat de plaatsing van de flappentap bij de bank een bepaalde fysieke connectie dus met de bank enig vertrouwen gaf en ja als je eenmal het vertrouwen hebt gewonnen ga je ze overal zien...................zelfs bij de Mac.

 

greetz, Ron

Concepteule creatie van diensten, producten en belevenissen.

Link naar reactie
  • 0

De chipknip is wel in het leven geroepen om de kosten van het contant betalen voor de banken te reduceren. Dus ja geintroduceerd met het oog op voordeel voor de banken, maar helemaal niet met de gedachte die jij hier nu uit.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

In de telegraaf van vanmorgen (14-12-2004) wordt door de hoogste adviseur van de Hoge Raad advocaat-generaal Mr. R. Niessen hard uitgehaald naar de huidige chipknip kwestie waarbij in steden als o.a. Rotterdam uitsluitend nog maar met de chippas cq. girale wijze de parkeerbelasting kan worden voldaan.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

De banken willen een boete invoeren voor mensen die in winkels met geld betalen. De banken vinden dat het in omloop houden van geld te duur is. Zij willen daarom pinnen en chippen bevorderen. Een Kamermeerderheid van PvdA en CDA wil juist pinnen en chippen belonen in plaats van contant betalen bestraffen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) erkent dat er bij de introductie

van het chippen, ... realiseerde vorig jaar een winst van 387 miljoen euro. ...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

keep on dreaming

sux6

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Hoorde vandaag op het journaal dat 12% geen chip heeft maar wel 50% van de mensen die hem heeft hem ook daadwerkelijk gebruikt en dan met name voor parkeermeters. Wat gezien de juridische kanten als het (mogelijk) niet meer toestaan van alleen met chip te betalen parkeermeters misschien weer wat gaat inzakken.

Link naar reactie
  • 0

Al een tijdje geleden, maar ik heb nog een soort van aanvulling op het topic..

 

Voor de horeca wordt het steeds moeilijker om tuig buiten de deur te houden, of de juiste leeftijd van een persoon te kunnen achterhalen etc.

 

is er al iets als een electronische ID chipkaart waarmee de horeca gelegenheden zicht hebben op hun bezoekers, er gemakkelijk betaald kan worden voor bijv entree, en tegerlijkertijd de leeftijd gecheckt kan worden...( voor discotheken en crote cafe's ook de mogenlijkheid tot het kopen van munten enz)..

 

 

zet een cardreader bij de kassa en voila... duidelijk wie er binnen is.. men kan meteen diegene wiegeren die men niet in hun tent wil hebben..

ik heb het zelf nog nooit gezien.. maar bestaat dat al?

 

 

Link naar reactie
  • 0

Iets minder extreem: Opzich zou het super handig zijn om aan de bar gewoon te kunnen chippen, al dat gedoe met klein geld enzo is ook niet echt handig. Waarom zien we dit nog zo weinig?

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie
  • 0

Inderdaad een belangrijk puntje! Daarentegen wel een stuk minder risico voor bedrijf en personeel. Er zijn geen hoeveelheden cash geld meer aanwezig e.d. wat geld kan besparen.

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie
  • 0

De techniek bestaat al jaren, zoek eens onder contactless commerce. Shell gebruikt radiotags voor EasyPay, in Londen betaal je de underground met je Oyster Card (in NL nu ingevoerd als OV-Chipkaart) en het samenwerkingsverband van Europay, Mastercard en Visa (EMV) bereidt een betaalkaart met rfid-chips voor. KPN en Rabobank doen een proef met nfc (variant van rfid) bij C1000 en de Japanse bank JCB test betaalmobieltjes in het World Trade Center in Amsterdam. Mijn voorspelling is dat ON van Heineken en KPN weleens het initiatief zouden kunnen nemen tot een identificatie/betaal/beloningssysteem voor de horeca.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

De techniek bestaat al jaren, zoek eens onder contactless commerce. Shell gebruikt radiotags voor EasyPay, in Londen betaal je de underground met je Oyster Card (in NL nu ingevoerd als OV-Chipkaart) en het samenwerkingsverband van Europay, Mastercard en Visa (EMV) bereidt een betaalkaart met rfid-chips voor. KPN en Rabobank doen een proef met nfc (variant van rfid) bij C1000 en de Japanse bank JCB test betaalmobieltjes in het World Trade Center in Amsterdam. Mijn voorspelling is dat ON van Heineken en KPN weleens het initiatief zouden kunnen nemen tot een identificatie/betaal/beloningssysteem voor de horeca.

 

ik dacht ook meer aan een systeem waarmee je criminaliteit en leeftijdsfraude wat beter buiten de deur houd als horeca ondernemer.

 

je hebt een id pas, waarmee je bij elke aangesloten horeca gelegenheid de entree kan betalen.. tijdens de bataling kan de medewerker achter de kassa meteen zien of je op de lijst staat van mensen die zich in andere gelegenheden of in hun tent hebben misdragen.. tegerlijkertijd kan leeftijd worden gecontroleerd..

 

zomaar een brainstorm hoor.. maar tzou de horeca heel wat geld en moeite kunnen besparen in de vermindering van vandalisme en criminaliteit

Link naar reactie
  • 0
ik dacht ook meer aan een systeem waarmee je criminaliteit en leeftijdsfraude wat beter buiten de deur houd als horeca ondernemer.

 

Dat is relatief makkelijk te koppelen aan elk identificatiesysteem, of het nou een speciale kaart is, een sleutelhanger of je mobiele telefoon. Voor ON is het een logische extensie, omdat zo het bereik van die narrowcasting-schermen en draadloze diensten te koppelen is aan personen waarvan profielgegevens bekend zijn. Alleen zal ON het presenteren als een beloningssysteem met toeters en bellen, en niet als beveiligingssysteem. ;D

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

ik weet niet waar ik het gelezen heb, wellicht ook hier. In ieder geval al weer een tijdje geleden.

Het nadeel van een rfid implantaat is dat een terrorist het nummer kan gebruiken om een bom te laten ontploffen wanneer diegene bijvoorbeeld langs een lantaarnpaal loopt. een gepersonaliseerde bom dus....

Link naar reactie
  • 0

ja idd.. maar ik zal echt niet met een chip willen lopen... zeker niet als hij ook nog eens 125 euro kost.. zijn heel wat drankjes haha..

 

maar goed, ik heb wat branche organisaties benaderd, kijken wat hun ervan vinden, mischien ook iets om landelijk in te voeren door een overheidsinstelling..

Link naar reactie
  • 0

je hebt een id pas, waarmee je bij elke aangesloten horeca gelegenheid de entree kan betalen.. tijdens de bataling kan de medewerker achter de kassa meteen zien of je op de lijst staat van mensen die zich in andere gelegenheden of in hun tent hebben misdragen.. tegerlijkertijd kan leeftijd worden gecontroleerd..

 

Tja.. zoiets werkt ook alleen als je het gebruik van die pas verplicht stelt, anders betalen de raddraaiers alsnog contant en schiet je er niets mee op.

 

En eergelijkgezegd denk ik dat het verplicht stellen van een of ander betaal/toegangssysteem een hoop klandizie zal kosten. Enerzijds mensen die er niet aan willen, maar bijv ook buitenlandse toeristen die er niet eens over kunnen beschikken.

Link naar reactie
  • 0

 

Tja.. zoiets werkt ook alleen als je het gebruik van die pas verplicht stelt, anders betalen de raddraaiers alsnog contant en schiet je er niets mee op.

 

En eergelijkgezegd denk ik dat het verplicht stellen van een of ander betaal/toegangssysteem een hoop klandizie zal kosten. Enerzijds mensen die er niet aan willen, maar bijv ook buitenlandse toeristen die er niet eens over kunnen beschikken.

 

daar heb je wel een punt.. hoe is zoiets op te vangen?

 

wat betreft het anders met cash betalen, tja dat zou dan bij de aangesloten gelegenheden niet kunnen, want anders gaat het zijn doel voorbij.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    1 lid, 116 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.