Jump to content
Lizard
Verberg

Kleding laten produceren in Spanje

Beste meedenkers en experts,

 

Vorig jaar ben ik gestart met het ontwikkelen van een unisex kledingmerk. Het gaat uitsluitend om bovenkleding, namelijk comfortabele sweatshirts en overhemden. Kwaliteit en integriteit zijn de bouwstenen van het merk.

 

Ik ben op zoek naar Europese fabrikanten die mijn ontwerpen kunnen maken. Het gaat hierbij aanvankelijk om kleinere oplages, 100-150 stuks per ontwerp (4 ontwerpen) in één maat. Patronen en samples zijn nu in de maak.

Mijn voorkeur gaat uit naar Spanje, omdat ik de taal beheers. Tijdens mijn oriëntatie op dit onderwerp heb ik een hoop fora en websites bekeken, maar over de productie in Spanje kan ik weinig praktische informatie vinden.

 

Mijn vraag is nu of iemand op het forum ervaring heeft met duurzame/innovatieve kledingfabrikanten in Spanje. Geldt voor Spaanse kledingfabrikanten een goede kwaliteit-prijs verhouding, of kan ik me toch beter op andere landen richten mijn eisen (eerlijke productie, duurzaam textiel, starten met kleinere oplages)?

 

Ik ben enorm gebaat bij tips, ervaringen en contacten. Alle advies is welkom!

 

Vriendelijke groet,

Maddie

Link to post
Share on other sites

9 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Je kunt het altijd proberen via http://www.holanda.es/nl/

 

Zelf heb ik de variant voor Turkije ingeschakeld, ze doen in ieder geval hun best om je goede informatie te verschaffen. Turkije is overigens ook een valide optie voor kledingproductie onder de voorwaarden die je beschrijft.

 

Persoonlijk ben ik niet echt fan van werken met Spanje, de fabrikant waar wij mee werken daar hebben toch wel echt die 'zuiderse' mentaliteit, zeg maar. Kan ook zijn dat we net pech hebben en het de verkeerde is natuurlijk.


Commerciële ondersteuning nodig? Theuws.com

Link to post
Share on other sites
 • 0

Mijn voorkeur gaat uit naar Spanje, omdat ik de taal beheers.

Rond de middellandse zee zitten tal van goedkope fabrikanten die voor Europese merken near-shore produceren. In Griekenland, Turkije, Tunesië, Marokko en Portugal. Dat zijn contract manufacturers die gewend zijn om voor Noord-Europese opdrachtgevers te werken, dus daar zitten account-managers die Engels spreken. Aan te raden is om het toeleverspoor te volgen van een concullega die een kwaliteit levert die jij ook nastreeft. Het is een wereldje van connecties.

 

 


Zucht...

Link to post
Share on other sites
 • 0

Enorm bedankt voor jullie feedback! Prachtig dat jullie me op deze manier willen helpen met het vinden van de juiste richting.

 

A.d.h.v. jullie reacties en info van de RVO lijkt Portugal inderdaad een betere optie voor de productie. Vooralsnog heb ik gemerkt dat concullega's hun connecties vooral voor andere toetreders beschermen. Begrijp ik ook, maar ik ervaar het een forse uitdaging om via deze weg in contact te komen met fabrikanten.

 

Uitdagingen ga ik graag aan, maar als jullie nog tips, ervaringen of contacten hebben die me hierbij kunnen helpen.. Ik hoor het ontzettend graag.

 

Nog een laatste vraag: voor het inschakelen van een plaatselijke brancheorganisatie, agentschap NL/EVD Internationaal of een lokale zakenpartner, met welke kosten moet ik dan rekening houden?

 

Link to post
Share on other sites
 • 0

Ik denk dat Porto een beetje de place to be aan de hand van jou omschrijving.

 

Wanneer je eenvoudige ontwerpen hebt lijkt het mij handiger om in Turkije te produceren i.v.m. de voordeligere kosten.

 

Gezien jou wensen lijkt calvelex een geschikt bedrijf voor je productie, zij hebben ook een uitgebreide service (zodat veel werk uit je handen genomen kan worden zoals bijvoorbeeld sizing e.d.) plus ze hebben ook interesse in kleine afnames.

 

Ik ken het bedrijf verder niet zo goed, maar ik heb er vroeger ooit contact mee opgenomen en dat verliep naar mijn mening vrij goed. Ook lijkt het erop dat ze goed innoveren en investeren in moderne apparatuur. Later ga ik ook een eigen kledinglijn beginnen alleen ik had besloten om eerst wat meer eigen vermogen op te bouwen en wat ervaring op te doen :)

 

 

Link to post
Share on other sites
 • 0

wij laten onze producties in Spanje (Barcelona) echt een aanrader, helemaal als je net als ons de taal beheerst...Portugees is geheel anders dan Spaans dus lijkt me niet handig.

Link to post
Share on other sites
 • 0

Marokko/Tunesie............massa productie en nooit op tijd je goederen geleverd.

Wij hadden een paar duizend stuks hebben met verschillende in Marokko en Tunesie gewerkt en

nooit iets op tijd binnen gehad.....en dit was zelf bij een goede vriend en connecties....

Portugal is goed daar kopen wij onze jersey in maar.....het blijft een zuiders land......ook niet altijd gemakkelijk om je producten geleverd te krijgen.......maar eenmaal ze zien dat er orders binnen komen loopt het wel beter.

 

Vorig jaar hebben wij een atelier overgenomen die al 20 jaar bestaat in Polen en daar leggen we onze eigen structuur in met een manager die 30 jaar in Zweden woonde en dit loopt prima.

Op tijd geleverd. Technisch van hoogstaande kwaliteit,kleinere volumes en op korte termijn leveringen en dezelfde prijzen als Marokko en Tunesie.

 

 

 

Link to post
Share on other sites
 • 0

 

Hoi Maddie

 

Je wilt 100-150 stuks per ontwerp werp laten maken, over welke prijs praten we dan?

Stuur je alleen ontwerp of ook stof naar bvb Spanje?

Zelf maken we ook kleding krijgen stof en model aangeleverd.

Dus ben eigenlijk benieuwd hoe ver je bent

Link to post
Share on other sites
 • 0

Hoi Maddie,

 

Ik ben na het lezen van dit topic eigenlijk wel benieuwd waar je terechtgekomen bent.

Wij produceren voor tal van grote internationale bedrijven in Europa verschillende soorten textiel.

Je kan Bulgarije en Italie ook eens bekijken als optie. Ze spreken daar wellicht geen Spaans maar ze zijn goed, nauwkeurig en correct.


Jemm's Group.com // ScalaEurope.nl - PinUpparis.nl

Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 12 leden online en 444 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept