Ga naar inhoud
 • 0

Help, ik kan mijn rekeningen niet meer betalen...

 • Translate to English
Newbee     2 0

Beste forumleden,

 

Mijn naam is Peter en ben als zzp'er helaas in een vervelende positie belandt. Door 2 tegenvallende jaren zijn mijn kosten dermate hoog geweest dat ik inmiddels in de problemen ben belandt.

Inmiddels kan ik mijn leveranciers niet meer betalen en de belastingdienst heeft een vordering op mij die ik niet meer kan voldoen.

 

Al met al loop ik vermoedelijk circa € 60,000 achter en ben eerlijk gezegd totaal radeloos. De keuze te maken om per direct te stoppen is een moeilijke aangezien ik er dan bewust voor kies om te stoppen met een schuld van € 60,000, iets wat mij in loondienst vele jaren zal kosten om het allemaal recht te strijken. De WSNP is ook geen situatie die mij erg aanspreekt. Wanneer ik op dezelfde voet doorga ben ik echter bang dat het probleem enkel groter zal worden dus voel mij als een rat in de val en weet niet meer wat ik moet doen.

 

Ik ben eigenaar van meerdere webshops en ben onder andere door een Google penalty in deze positie terecht gekomen. Inmiddels is dit sinds kort weer opgelost maar vermoedelijk zal ik pas over enkele maanden weer de juiste posities in Google krijgen zodat er weer (voldoende) geld verdiend wordt.

Helaas moet ik tot die tijd ook leven en worden de schulden steeds groter. Ik verdien momenteel wel een beetje maar onvoldoende om de onstane extra kosten mee te dekken.

 

Wat voor voordelen heeft het als ik een faillissement aanvraag? Blijft de uitstaande schuld dan gelijk of blijven de incassobureaus en deurwaarders de openstaande schuld verder ophogen naarmate de tijd verstrijkt? Kan ik vervolgens eventueel met een andere activiteit doorgaan waarmee ik wel omzet en winst weet te genereren? Wordt ik op den duur mijn (huur)huis uitgezet als het zo doorgaat?

 

Wie kan mij adviseren in wat ik het beste kan doen? Alle tips zijn meer dan welkom want ben redelijk radeloos en heb slapeloze nachten, bij voorbaat dank voor het meedenken.

 

Met hartelijke groet,

 

Peter

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

23 antwoorden op deze vraag

 • 0
Moderator     9k 9 895

Welkom op HL en spijtig te lezen dat je ten einde raad lijkt. Op al je vragen kan ik ik maar één antwoord geven: zoek direct hulp en verlies geen tijd met eerst allerlei antwoorden zoeken op jouw speculaties. Probeer ook meteen zaken die je niet echt nodig hebt te gelde te maken, bijvoorbeeld via marktplaats om zo een crashpotje in contanten achter de hand te hebben voor boodschappen e.d., kijk waar je snel op kunt bezuinigen (abonnementen, etc). Wachten met concrete hulp zoeken, zal zeker leiden tot deurwaarders en incasso, meteen actie nemen, kan daarentegen helpen met afspraken maken over schuld aflossing, e.d.

Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, Hospitality & Leisure Ondernemer 'In Ruste', Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht (arbeidsrechter.nl), MSc-Student Design Driven Innovation (nhlstenden.com); (Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de Forumregels, als forumlid zijn deze op persoonlijke titel)

Link naar reactie
 • 0
Moderator     3,2k 348

Vervelende situatie.

 

Inmiddels kan ik mijn leveranciers niet meer betalen en de belastingdienst heeft een vordering op mij die ik niet meer kan voldoen.

Dat lijkt mij een redelijk penibele situatie. Wat zegt je boekhouder/accountant? Mocht je die nog niet hebben, wellicht kan zo iemand inzicht geven in je financiële situatie.

 

Kan ik vervolgens eventueel met een andere activiteit doorgaan waarmee ik wel omzet en winst weet te genereren? Wordt ik op den duur mijn (huur)huis uitgezet als het zo doorgaat?

 

Gezien je jezelf een ZZPer noemt ga ik er van uit dat je een eenmanszaak hebt. Dat betekent dat je ook direct persoonlijk failliet gaat en dus geen bedrijf meer kan/mag voeren.

 

Of je je huis uit gezet wordt hangt af van hoe hoog de huur is. Als je een koopwoning hebt dan zul je die misschien moeten verkopen om de schulden af te kunnen lossen. Een goedkope (sociale) huurwoning mag je meestal wel blijven bewonen als je failliet bent.

 

Verder wat Hans zegt; zoek direct hulp, nu nog het liefst, en ga niet speculeren of afwachten.

Link naar reactie
 • 0
Moderator     9k 9 895

Kijk eens op ondernemersplein.nl, antwoordvoorbedrijven.nl, zitten overigens ook op HL, dus misschien reageren ze hier nog wel, maar dat zou je beter niet afwachten. Actie!

Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, Hospitality & Leisure Ondernemer 'In Ruste', Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht (arbeidsrechter.nl), MSc-Student Design Driven Innovation (nhlstenden.com); (Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de Forumregels, als forumlid zijn deze op persoonlijke titel)

Link naar reactie
 • 0
Legend     1,4k 165

Als je mij je gemeente even per pm stuurt kijk ik even na waar je terecht kan voor hulp. Ik ben jaren werkzaam geweest in deze sector, begeleiden van ondernemers in de shit, en ken de wegen nog wel.

 

Kijk in ieder geval uit voor eventuele benaderingen van beunhazen uit deze sector die je kunnen benaderen. Je bent redelijk makkelijk vindbaar door je naam.

 

Groet,

 

Danny

 

 

Link naar reactie
 • 0
Legend     1,2k 123

Hoi Peter,

 

Even een kritische noot: een Google penalty krijg je niet zomaar, die krijg je omdat je een hogere positie probeert te krijgen door vals te spelen. Dan is het dus gewoon "eigen schuld, dikke bult".

 

Ik ga echter even uit van een ander scenario: je hebt waarschijnlijk een slechte SEO'er ingeschakeld die de penalty veroorzaakt heeft?

 

Hoe dan ook, een Google penalty zou geen 2 jaar moeten duren. Ik heb er persoonlijk geen ervaring mee maar volgens mij zou dat binnen een paar weken opgelost moeten kunnen worden. Je krijgt een penalty, lost de problemen op, zegt netjes "sorry" in je verzoek tot heroverweging en klaar.

 

Maar goed, om je probleem op te lossen zou ik als ik jou was eens bij de gemeente informeren naar de BBZ. Om daarvoor in aanmerking te komen moet je bedrijf echter wel levensvatbaar zijn.

 

Mocht je nu echt helemaal niet aan geld kunnen komen is een faillissement ook geen optie als eenmanszaak, daar zijn diverse topics over te vinden op dit forum. Je schulden blijven dan namelijk gewoon bestaan, zo'n leverancier kan na 10 jaar alsnog aan je deur staan om zijn geld te innen en de belastingdienst zal je al helemaal niet vergeten. De WSPN is zeker geen pretje maar volgens mij wel de enige manier om echt met een schone lei te beginnen.

 

Veel succes!

 

Onder de naam Bob de webbouwer bouw en verbeter ik websites.

Daarnaast verzorg ik dj's en drive-in-shows op bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagen enzovoorts.

Link naar reactie
 • 0
Senior     78 3

Helemaal met bob de webbouwer eens.

 

Maar als je zo afhankelijk bent van Google, dan is adwords wellicht wat voor je, steek je laatste centen in Adwords om zo toch weer op die positie 1 te staan.

 

En een tip voor de volgende keer, nooit meer zo afhankelijk worden van Google. Als een Google penalty het verschil is tussen wel of geen onderneming, dan gaat er toch wat mis.

 

Heb je daadwerkelijk een Google penalty, of ben je onderuit gekickt?

 

Dat laatste gebeurt namelijk ook zodra je te actief bezig bent met linkpartners zoeken. En dan duurt het ong. 6 maanden en dan komt je site weer omhoog. Zelf helaas ook één keer gehad toen ik te actief bezig was, maar google ziet dat als spam.

 

Verder heb je schulden bij je leverancies, is het mogelijk om producten terug te sturen? Ik neem aan dat je je eigen voorraad hebt?

 

En wellicht is het handig dat je een van de mods vraagt je naam te verwijderen, dit is natuurlijk niet echt handig als ze je naam zoeken en dit komt naar boven.

 

 

Link naar reactie
 • 0
Senior     40 3

Snel actie ondernemen. Op basis van je input: meld je aan bij MKB Doorstart

 

https://www.mkbdoorstart.nl

 

Op basis van je input lijkt het dat er meerdere financiering issues spelen. MKB doorstart maakt een scan van de onderneming of deze levensvatbaar is en wat de te nemen vervolg stappen zijn.

Atinoz is de partij achter ondermeer de volgende concepten:

www.kpg7.nl (online boekhouden voor ondernemers ZZPers en MKB)

www.NomNom.eu (social media concept: je babynamen lijstje online)

Link naar reactie
 • 0
Newbee     1 0

Een mogelijke oplossing, op de lange termijn hangt af van hoe acuut de situatie is.

 

Heb je nog een week of 10 de tijd dan kan je kiezen om te kijken of je in aanmerking komt voor een BBZ Krediet. Die tijd van 10 weken heb je nodig om een doorberekening te laten maken voor een meer jaren prognose van je onderneming en als deze positief uitpakt het aanvragen van het krediet.

 

Er zijn gemeentes die bij de afdeling schuldhulpverlening een speciaal loket voor ondernemers hebben. (Rotterdam/Amsterdam en nog enkel andere) Informeer bij je gemeente!

 

Ook zijn er andere bedrijven en instellingen die je kunnen helpen. Vaak kunnen deze zich als schuldhulpverlening organisatie melden bij de schuldeisers en nog enige ruimte creëren (tijd) om aan een oplossing te werken.

 

LET OP !

Er mag voor schuldhulpverlening geen vergoeding bij je in rekening worden gebracht!!!

Ook het verplicht afnemen van ander producten ( budgetbeheer e.d.) in combinatie met schuldhulpverlening, waarvoor betaald moet worden is wettelijk verboden.

Dus schuldhulpverlening mag je geen geld kosten!

 

Success,

 

Support in Finance

Veghel

 

 

 

Support in Finance

Veghel

Link naar reactie
 • 0
Legend     492 40

De wet wordt in vaak verkeerd geinterpreteerd en dat leidt soms tot wijdverbreide misverstanden.

 

De wet zegt dat schuldhulpverlening verboden is. De wet (Wck art 47, 48 en 48a) zegt NERGENS dat voor schuldhulpverlening niet betaald mag worden. De wet geeft slechts aan dat bepaalde personen c.q. instanties uitgezonderd zijn van het verbod. Uiteraard mogen deze personen een vergoeding krijgen voor hun werkzaamheden.

 

Het verbod is beperkt tot de schulden die vallen onder de "Wet op het consumentenkrediet". Ondernemersschulden vallen daar normaal gesproken niet onder.

 

Tot slot geeft de wet aan dat ook schuldhulpverlening die gratis wordt verstrekt mede uitgezonderd is van het verbod. Echter leidt jurisprudentie er al meer toe dat deze vorm van schuldhulpverlening de toets van de rechter niet kan doorstaan, bij verzoek tot toelating WSNP. Dit komt door de interpretatie van sommige rechters van artikel 288, lid 2, sub b, Fw.

www.kubus.nl (administratie en belastingen)

Link naar reactie
 • 0
Moderator     9k 9 895

Irritatiepuntje: Vanaf gisteravond 23:15 u. gaat dit topic niet of nauwelijks meer over de vraag van TS, maar wordt er meer voortgeborduurd op hetzelfde (+ promotievermeldingvan een website?) en over allerlei randzaken, o.a. vragen beantwoorden die helemaal niet gesteld zijn en zonder dat dit TS ook maar iets verder helpt...

 

Ik hoop dat hij richting heeft gevonden om aan een oplossing te werken en dat we dat nog eens van hem mogen vernemen...

Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, Hospitality & Leisure Ondernemer 'In Ruste', Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht (arbeidsrechter.nl), MSc-Student Design Driven Innovation (nhlstenden.com); (Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de Forumregels, als forumlid zijn deze op persoonlijke titel)

Link naar reactie
 • 0
Legend     1,2k 123

Dat ben ik niet met je eens Hans. Jij geeft terecht aan dat Peter direct hulp moet zoeken, maar je vertelt niet waar hij die hulp kan vinden (dat hij hulp moet zoeken weet Peter zelf ook wel, dat heeft hij namelijk al gedaan door dit topic te starten ;)).

 

Peter vraagt vervolgens "Bij welke instanties kan ik om hulp vragen in deze situatie, waar moet ik mij melden?". Daarop geef ik hem het advies te informeren naar de BBZ, en vertel hem ook dat een faillissement geen optie is aangezien hij het daarover had in zijn eerste post.

 

Vervolgens zegt jslomp nog dat TS moet informeren of hij producten kan terugsturen naar zijn leveranciers, Martijn verwijst naar MKB doorstart (ken ik verder niet), en daarna gaat het over schuldhulpverlening.

 

Die discussie of schuldhulpverlening wel of geen geld moet kosten helpt Peter misschien niet verder, maar waarschijnlijk zorgt die er wel voor dat Peter niet in zee gaat met iemand die misbruik maakt van zijn situatie.

 

Mijn advies blijft BBZ, dat kost je verder niets en het wordt door de gemeente uitgevoerd dus dat kun je gerust vertrouwen. Een BBZ aanvraag zal alleen worden goedgekeurd als het bedrijf levensvatbaar blijkt, maar zelfs als dat niet het geval is zal de gemeente je ongetwijfeld kunnen vertellen wat de beste vervolgstappen zijn.

Onder de naam Bob de webbouwer bouw en verbeter ik websites.

Daarnaast verzorg ik dj's en drive-in-shows op bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagen enzovoorts.

Link naar reactie
 • 0
Moderator     9k 9 895

Bob, je maakt een goed punt, ik hanteer overigens 'niet of nauwelijks' als nuance. Ik blijf hopen dat TS erin slaagt hulp te vinden en dat we daar nog eens wat over vernemen in dit topic.

Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, Hospitality & Leisure Ondernemer 'In Ruste', Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht (arbeidsrechter.nl), MSc-Student Design Driven Innovation (nhlstenden.com); (Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de Forumregels, als forumlid zijn deze op persoonlijke titel)

Link naar reactie
 • 1
Legend     3,3k 14 676

De wet zegt dat schuldhulpverlening verboden is. De wet (Wck art 47, 48 en 48a) zegt NERGENS dat voor schuldhulpverlening niet betaald mag worden. De wet geeft slechts aan dat bepaalde personen c.q. instanties uitgezonderd zijn van het verbod. Uiteraard mogen deze personen een vergoeding krijgen voor hun werkzaamheden.

Misschien interessant om te weten dat het wel de bedoeling is dat dit gaat veranderen.

The goal of a resonance cascade is to plant the seeds of growth rather than yearning. If you think pseudo-profound bullshit quotes are inspirational, you're, well, kinda dumb. https://goo.gl/fZf4oe

Link naar reactie
 • 0
Legend     1k 123

Peter, ik leef met je mee in deze situatie.

 

De moeilijkheid is dat je aan de ene kant zoals Hans aangeeft nu echt als de donder in actie moet komen. Je moet echt geen dag meer verspillen met jezelf zielig vinden want dat gaat je niet helpen. Ga uit van het aller, aller ergste, dan kan het alleen maar meevallen. Je had bij €6000 in de min al in actie moeten komen, laat staan bij 60k. Ik zeg dit niet om je te veroordelen maar omdat niemand je kan helpen als je niet zelf in actie komt. Nu! Er zijn op Internet veel handleidingen schulden aanpakken te vinden waar je vanavond al mee kunt beginnen. Schakel over naar Survival Mode.

 

Aan de andere kant moet je ook niet verstarren van de angst. Dat is bij veel mensen in de problemen het grootste gevaar. Ik spreek uit ervaring en kan zeggen dat het meeste tijdverlies gaat zitten in tobben en stressen. Vooral om de dingen waar je toch geen invloed op hebt. Zo ben je voor je Google rankings afhankelijk van Google. Laat dat los en hou je met dingen bezig waar je wél zelf invloed op hebt, zoals het verbeteren van je websites.

 

Probeer iets te vinden waardoor je ontspannen blijft. Maak een boswandeling als het je te veel wordt. Ga lekker 40km fietsen. Mindfulness, meditatie en yoga zijn gratis en helpen geweldig. Hoewel ze je rekeningen niet betalen geven ze je wel de kracht en rust om niet te verstarren maar rustig aan oplossingen te werken.

 

Heel veel sterkte!

Nooit had ik het oude tuinhuis moeten verlaten

Link naar reactie
 • 1
Legend     1,2k 123

Hoe dan ook, een Google penalty zou geen 2 jaar moeten duren. Ik heb er persoonlijk geen ervaring mee maar volgens mij zou dat binnen een paar weken opgelost moeten kunnen worden. Je krijgt een penalty, lost de problemen op, zegt netjes "sorry" in je verzoek tot heroverweging en klaar.

 

Even speciaal voor de anonieme kneusgever : een artikel op KarelGeenen.nl over het oplossen van een Google penalty. Ik zou niet weten waarom de daar beschreven procedure langer dan een paar weken in beslag zou moeten nemen.

 

Ik heb het overigens wel over een handmatige penalty, een algoritmische penalty (pinguïn of panda) kan wel een stuk langer duren aangezien je dan moet wachten op een nieuwe update.

Onder de naam Bob de webbouwer bouw en verbeter ik websites.

Daarnaast verzorg ik dj's en drive-in-shows op bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagen enzovoorts.

Link naar reactie
 • 0
Junior     11 0

 

Heb je daadwerkelijk een Google penalty, of ben je onderuit gekickt?

 

Dat laatste gebeurt namelijk ook zodra je te actief bezig bent met linkpartners zoeken. En dan duurt het ong. 6 maanden en dan komt je site weer omhoog. Zelf helaas ook één keer gehad toen ik te actief bezig was, maar google ziet dat als spam.

 

 

Een google penalty krijg je toch ook als ze een site als spam zien? Wat is het verschil tussen de 2?

http://beleggersforum.net

Alles over beleggen.

http://www.construma.be

Algemene machinebouw, textielmachines.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Verberg sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  3 leden, 195 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.