Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  

Productie T-Shirts

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Wij zijn bezig met het opzetten van een kledinglijn. Na een aantal forums te hebben doorgelezen, is ons niet helemaal duidelijk hoe een productieproces van t-shirts verloopt. Echter zijn vele forums inmiddels gedateerd.

 

Wij zijn nu op een moment aangekomen dat we de keuze hebben gemaakt om de t-shirts ergens in te kopen, en daar tevens te laten bedrukken (zo ver dit mogelijk is). We zijn nu op zoek naar leveranciers. Dit kunnen Nederlandse leveranciers zijn, maar ook buitenlandse leveranciers, maar dan wel binnen de EU (zo ver is in ieder geval bij ons bekend dat in Turkije bijvoorbeeld geproduceerd wordt).

 

Wij hebben reeds verschillende samples mogen ontvangen, maar wij vinden de kwaliteit van die t-shirts niet goed genoeg.

 

Nu is onze vraag of jullie enig idee hebben waar goede kwalitatieve shirts geproduceerd worden? En of het gebruikelijk is dat er binnen één bedrijf het hele productieproces nagelopen wordt (dus t-shirts gemaakt / ingekocht, en bedrukt, zodat het t-shirt volledig af is).

 

Met vriendelijke groet.

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Goedkoopste is natuurlijk om leveranciers in Azië te zoeken, zodat de keten zo klein mogelijk gehouden word en voor minder marge betaald hoeft te worden. Maar om te beginnen lijkt het me verstandig om zoals je zei een leverancier binnen Europa te zoeken. Desnoods zou je er een kijkje moeten nemen.

 

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Het ligt er een beetje aan wat je precies wil gaan laten maken qua oplages, en wat je zelf allemaal wil gaan doen.

 

Voor kleine oplages (zeg tot plm 250 stuks per ontwerp) is het vaak het meest interessant om te werken met t-shirts van bestaande merken als Gildan, Fruit of the Loom, Continental Clothing en dergelijke. De eerste 2 produceren hun artikelen in dusdanig grote oplages dat de prijs voor 'blanks' zo laag is dat je die niet makkelijk gaat evenaren met custom producties. De derde (CC) levert hogere kwaliteit, heeft ook ecologisch verantwoorde producten, en erg modieuze modellen.

 

Je kunt die bestellen bij vrijwel iedere textieldrukkerij in binnen- en buitenland, inclusief bedrukking (en evt zelfs met eigen label / verpakt in zakjes etc, afhankelijk van wat de textieldrukker te bieden heeft).

 

Op http://kledingproductie.startpagina.nl/ kun je een aantal gespecialiseerde bedrijven vinden.

 

Wil je grotere oplages en verwacht je een hoge frequentie van bestellingen, dan zou het interessant kunnen zijn om evt rechtstreeks met grotere partijen in het buitenland gaan werken. Rondom Istanbul zitten een aantal ateliers die je kleding volledig op maat kunnen produceren. Om die te vinden kun je bijvoorbeeld eens op http://www.rvo.nl/onderwerpen/internationaal-ondernemen/landenoverzicht/turkije kijken.

 

Heb je nog de tijd om jezelf verder te orienteren, dan zou ik je aanraden om in februari TecStyle Visions in Stuttgart te bezoeken, 1 van de grotere beurzen op het gebied van textielveredeling. http://www.tecstyle-visions.com/en/

 


Als je serieus met je branding, merchandising of imago aan de slag wil; Merchandise.nl

Theuws.com - Bureau voor strategische marketing. Ben je ZZP-er? Lees dit even.

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Zijn zoveel dingen waar je rekening mee dient te houden. Is een snelle levertijd belangrijk voor je? Dan hou het lekker in Nederland. Zo niet dan zijn er prima adressen in Polen en Slowakije te vinden. Scheelt over het algemeen toch wel qua prijs. Puur omdat de lonen daar een stuk lager liggen evenals de inkoop van goederen. En je kan er ook nog een keer op bezoek gaan wat ik wel zou adviseren. Azië is een stuk verder van huis.

 

Kan je al wat prijsgeven over hetgeen jullie gaan doen?

 

 

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik denk dat het heel belangrijk is om te vermelden hoeveel soorten bedrukkingen jullie willen gebruiken. En om hoeveel aantallen het gaat per bedrukking etc. Dit zijn allemaal zaken die hierin meespelen.

 

Mocht je meer informatie willen kun je mij benaderen.

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Nu is onze vraag of jullie enig idee hebben waar goede kwalitatieve shirts geproduceerd worden?

 

Uit de forumregels, waarmee je bij het aanmaken van een account akkoord bent gegaan:

 

Higherlevel.nl is een forum voor inhoudelijke ondernemersvragen. Geen marktplaats waar je op zoek bent naar produkten m.b.t. je core business. Bijv. als je een bloemenzaak gaat beginnen, kun je alles vragen m.b.t. bedrijfsstrategie, maar niet "waar koop ik mijn bloemen in".

 

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Als de aantallen het toelaten kan het voor jou interessant zijn dit uit handen te geven. Je geeft aan wat je wil en het bedrijf komt met een voorstel dat bijna altijd goedkoper is dan je eigen ontvangen prijs. Daarnaast hoef je je niet bezig te houden met kwaliteitscontrole, invoer transport enz.


Jemm's Group.com // ScalaEurope.nl - PinUpparis.nl

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Log in om dit te volgen  

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké