• 0

Hulp gezocht bij het schrijven van bedrijfsplan

Beste leden van higherlevel

Ik vraag juli hulp Wie zou er voor mijn een bedrijfsplan willen schrijven? want als er iets is waar ik moeite mee heb is wel een bedrijfsplan schrijven dit omdat ik dyslectisch ben en ik zou graag geld willen lenen bij het UWV en daar heb ik een goed bedrijfsplan voor nodig eigen geld heb ik nog niet.

 

Hier onder stel ik me voor en vertel ik mijn verhaal en lezen juli wat mijn is waar ik een bedrijfsplan nodig heb.

 

 

De Friet Bakfiets: een authentieke bakfiets met verse biologische friet

 

Mijn naam is Rait Nesseem uit Breda, wellicht ken je me van verschillende ludieke acties waarvoor ik regionale en landelijke media-aandacht kreeg. Ik liep in 2013 bijvoorbeeld 80 kilometer achteruit voor de Weggeefwinkel, waar Man Bijt Hond aandacht aan besteedde. Daarnaast organiseerde ik de Dierenzomer Dag voor mensen met een huisdier die afhankelijk zijn van de Voedselbank en fietste ik in 2014 30 kilometer achteruit voor een Repair Café. BNN schonk er aandacht aan in haar programma de Social Club. Verder organiseerde ik een Huisdieren Kerstdag en leefde ik in 2015 een week als vluchteling, waar zowel Omroep Brabant als Hart van Nederland me voor kwamen opzoeken.

Het is tijd voor een nieuw initiatief, iets waar ik al veel langer plannen voor maak. Een eigen frietzaak leek er tot nu toe nooit in te zitten, tot ik 2 jaar geleden de Frietfiets voorbij zag rijden. Een bakfiets om friet te bakken op plaatsen waar mensen daar zin in hebben: ik was op slag verliefd. Dit is het moment waarop ik mijn droom waar wil gaan maken. De acties van de afgelopen jaren waarmee ik anderen hielp hebben me de kracht gegeven nu voor mezelf aan de slag te gaan. Er is echter één probleem, daar waar ik me keer op keer inzette voor anderen heb ik nu zelf wat extra geld nodig om van start te kunnen gaan. Een lang verhaal kort, door middel van crowdfunding probeer ik het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen.

Mijn doel? Friet bakken in een mooie authentieke bakfiets in Breda. In m’n dromen rijd ik de straten van Breda door om biologische friet te verkopen vanuit m’n bakfiets. Daarnaast ben ik aanwezig op grote evenementen en ben ik te huur voor een leuk feestje met een verse zak biologische friet.

 

 

Rait Nesseen

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Luister wat naam betreft kom er wel uit maar ik heb toch echt wel een goed bedrijfsplan nodig wil ik geld lenen van een bank UWV of een bedrijf anders kom je niet ver wat op dit moment heb ik zelf geen eigen geld omdat ik vanuit een uitkering kom en er juist vanaf wil en wat gemeente betreft hebben ze in Breda een leuke regel waar ik veel mee kan want de regel in Breda is dat als je ergens 15 min of korter staat dan heb je nul vergunningen nodig en mag je in Breda echt overal staan dus als ik ergens sta en ik naar 15 min een meter naar voren rij mag ik er weer 15 min staan en het leuke is de klant merkt niet eens dat ik een meter naar voren ben gegaan en mocht ik nog klanten aan het helpen zijn dan mag ik die nog helpen maar mag ik geen nieuwe klanten meer helpen en dat scheelt weer in kosten van dure vergunningen.

 

Rait Nesseen

Link naar reactie
  • 0

Beste Rait

 

Het is een zeer tof idee.

Voor een onderscheidende naam moet je denken aan wat jou onderscheidt tegenover de concurrent.

Je maakt duidelijk een punt van te werken met bio-producten.

 

De Biofrietfiets bv. geeft geen problemen in verband met merkrechten van een concurrent én zegt in een klap waarom je anders en beter bent dan de concurrent.

 

Bovendien is bio heel erg trendy. Ook is vintage momenteel enorm trendy, iets om rekening te houden met het ontwerp van je bakfiets en merkvormgeving.

.

 

Het ondernemingsplan bevat dan een omschrijving van het project, een marktanalyse, een marketingplan en een financieel plan.

.

 

Mod edit, dubbele acquisitie poging verwijderd, zie de huisregels!

Link naar reactie
  • 1

Wat vinden juli van deze naam voor mijn friet bakfiets

bakfrieten

Je kunt ook nog gaat voor 'bakfrites' (weliswaard uitgesproken als 'bakfriet'), maar dat kan ook weer verwarrend zijn. Zeker als bakfriets.com of bakfriets.nl al geregistreerd zijn. Of heb jij die geregistreerd?

 

Wat dacht je van de volgende opties met keuze uit Nederlandse of Franse spelling?

[*]Bakfietsfriet / Bakfietsfrites

[*]Bakfrietfiets / Bakfritesfiets

 

Je kunt misschien ook nog gaan voor wat variaties op de Vlaamse woorden frieterie/ij.

[*]Bakfrieterie / Bakfietsfrieterie

[*]Bakfrieterij / Bakfietsfrieterij

 

Of Engelse varianten:

[*]Frycycle (uitgesproken als 'fraaisekol')

[*]Fricyle (uitgesproken als 'fraaisekol')

[*]Frike (uitgesproken als 'fraaik')

 

De Engelse mogelijkheden zijn hier en daar als in gebruik voor andere doeleinden (hoewel niet in Nederland), dus dat is hooguit vervelend zijn als je namen wil vastleggen voor Twitter, Facebook, etc. De bovenste vier opties worden - voor zover ik kon zien - nog nergens door niemand gebruikt.

The goal of a resonance cascade is to plant the seeds of growth rather than yearning. If you think pseudo-profound bullshit quotes are inspirational, you're, well, kinda dumb. https://goo.gl/fZf4oe

Link naar reactie
  • 0

Ik vind het een slechte keuze voor een naam en zie deze niet anders dan een typo van biofrites.nl

 

Dat is een ingeschreven handelsnaam en bovendien bestaat ook een Europees woordmerk Biofrites.

 

Er lijkt een beetje knollenmanie uitgebroken te zijn en dan loop je inderdaad nog de kans dat derden domeinnamen voor je neus wegkapen, als je deze op een publiek forum bespreekt. Realiteit en sneu is deze handelspraktijk wel, maar in het gebruik van deze domeinnaam schuilen zeker risico's. Ff verder verzinnen dus... (je bent niks kwijt, maar een optie valt (m.i. gelukkig) af)

 

Groet,

 

Highio

 

 

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Je weet in dit geval niet goed waar je over praat. Dit concept of deze navolging hangt niet op één naam. Iemand die je een naam direct wil doorverkopen voor 100 EURO is voor mij een parasiet.

 

Noem jezelf bijvoorbeeld Fraituur of Bakfrait(s) en niemand komt ooit nog in je wiel en wees je dan bewust van de mogelijkheid of het feit dat hier parasieten mee kunnen lezen.

 

Groet,

 

Highio

 

 

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Dit is denk ik de nuttigste reactie in deze discussie:

 

Beste Rait,

 

Als je nuttige tips wil voor het starten van de frietbakfiets, lees dan ook deze website:

https://www.ikgastarten.nl/mijn-branche/horeca/foodtruck-beginnen-dit-zijn-de-regels .

 

Succes!

Elly van Wattingen

 

 

 

Welke naam je wilt en welke naam je voor je (eventuele) website wilt is voor een frietfiets totaal niet belangrijk. Mensen zien je staan en besluiten wat bij je te kopen, of niet.

 

Ik zie het nut van een website eigenlijk niet eens. Misschien is het een leuk projectje om je bij apps en websites in te schrijven waar mensen je huidige locatie kunnen zien, maar dat is misschien ook maar een gedoe in het begin.

 

Ik kende het concept van een frietfiets nog niet. Best wel een sympathiek idee en het lijkt simpel genoeg om te beginnen.

 

Het is duidelijk dat je hulp nodig hebt in het bedenken van hoe je het gaat opzetten, dus ga eens praten met mensen die al ongeveer hetzelfde doen? (foodtrucks, kvk, marktkooplui, marktmeesters)

Link naar reactie
  • 0

Heb toch bewondering voor deze BakfrietsDoordouwer

 

Nou ja...

Update:

Kruipen naar Amsterdam was Rait toch iets te gortig. Zaterdag maakte hij bekend dat hij er na twee kilometer de brui aan had gegeven. Een 1 aprilgrap was het, al zamelt hij wel degelijk geld in voor zijn frietbakfiets.

Kruipen is ook geen doen.

Toch hopen dat het met das Patatrad nog goed komt. Of le pommes fites

Link naar reactie
  • 0

Persbericht benefietdag Rait Friets

 

Op Zaterdag 21 mei vind er in Breda een benefietdag plaats voor Rait Friets.

 

Rait Friets bakt vanuit een authentieke bakfiets biologische friet en biologische speltkroketten.

 

De bedenker is Rait Nesseem uit Breda. Hij zette zich jaren lang op een ludieke manier in voor anderen, terwijl hij zelf van een uitkering leeft. Daar wil hij heel graag vanaf dus bedacht hij Rait Friets.

 

Twee jaar eerder kwam Rait twee jongens tegen, die ook vanuit een bakfiets friet verkopen. Rait was opslag verliefd en bedacht dat hij dit ook wilde doen, maar dat ging nog niet zo makkelijk als hij dacht.

 

En nu, 2 jaar later, is Rait er helemaal klaar voor om Rait friets te beginnen. Hoe kwam hij op de naam? Rait geeft aan: “Ik heet zelf Rait Nesseem en wil vanuit een bakfiets friet en kroketten bakken. Als je mijn voornaam neemt en je zet er friet met een s op het eind neer, krijg je Rait Friets! Friets lijkt op fiets en da’s grappig en het is een naam die bij mensen makkelijk onthouden.”

 

Rait heeft al veel in de horeca gedaan: zo werkte hij met veel plezier in een bakkerij , in 2 restaurants en ook nog een tijdje bij zijn neef in de snackbar, dus Rait Friets komt niet zomaar uit de lucht vallen.

 

Na alles wat Rait voor anderen gedaan heeft, wil hij nu iets voor zich zelf gaan doen, maar omdat Rait nu nog van een uitkering leeft, heeft hij nog niet veel eigen geld. Daarom organiseert hij op zaterdag 21 mei een benefietdag! Deze benefietdag vindt plaats op de Groot Ypelaadreef 18 in Breda, in de wijk waar Rait woont. Op deze dag kun je een heerlijk biologische frietje of speltkroket (in de variant rundvlees of groente Parmezaan) komen eten. De speltkroket van Rait is uniek aangezien deze nog bijna nergens anders kunt kopen. Voor kinderen is er een leuk springkussen aanwezig en zij kunnen zich ook laten schminken. Tevens is er volop live muziek.

 

En wat er ook gebeurd, Rait is vastbesloten om dit coole idee door te zetten: ”Met of zonder geld; het moet en zal er komen, links om of rechts om, want ik wil echt niet blijven hangen in een uitkering! Ik wil juist iets maken van mij leven en mijn droom achter na gaan!”

 

En op de Facebookpagina van Rait Friets laat Rait zijn logo zien in kleine puzzelstukjes. Steeds een paar puzzelstukjes tot 21 mei, want dan zal de puzzel af zijn en zal het logo van Rait Friets logo onthuld worden!

 

En wie Rait wil steunen kan binnen kort op zijn website (die binnenkort online is) kijken: www.raitfriets.nl. Wie nu al meer info wil kan kijken op: www.facebook.com/raitfriets of een mail sturen naar info@raitfriets.nl.

 

21-mei-benefiet-dag-Rait-Friets-poster.thumb.jpg.98c493c8d8e7cdddb774c5c12bb152ec.jpg

Rait Nesseen

Link naar reactie
  • 0

"En de opbrengst van de verkochte frieten en kroketten komt helemaal ten goede aan start van Rait Friets."

Ik denk dat de fiscus daar mogelijk iets anders van vindt.

 

"om Rait Friets te beginnen is er geld nodig; geld dat er niet is"

Dus er is geen geld om te beginnen. Je gaat wel een 'benefiet' houden, waarbij je al exact gaat doen waarmee je wilt beginnen (patat verkopen). En het geld dat je daarmee binnenharkt, ga je gebruiken om te beginnen. Het zal wel aan mij liggen, maar volgens mij klopt er iets niet in deze cirkelredenering - althans niet zonder een grootvaderparadox. En vervolgens geef je aan dat je ook zónder geld gaat beginnen. Wat is het nou?

 

Ik zou je sowieso willen adviseren om nog eens kritisch naar de tekst van je stukje te kijken. Het wekt - in ieder geval bij mij - mateloze antipathie op door zinsnedes als "Na alles wat Rait voor anderen gedaan heeft" en "Hij zette zich jaren lang op een ludieke manier in voor anderen". Het is ook wel handig om ten minste de hoofdpagina van de website af te hebben voordat je met een persbericht begint. Het lijkt wel of je vooral hebt gericht op de ostentatieve kant van het ondernemen en mijns inziens eigenlijk aan de verkeerde kant van het proces bent begonnen. Heb je bijvoorbeeld alle tips van de KvK opgevolgd? Zo ja, hoe ziet dat er praktisch uit?

The goal of a resonance cascade is to plant the seeds of growth rather than yearning. If you think pseudo-profound bullshit quotes are inspirational, you're, well, kinda dumb. https://goo.gl/fZf4oe

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    3 leden, 211 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.