Ga naar inhoud
 • 0

ZZPer blijven na faillisement, kan dat?

 • Translate to English
Junior     6 0

Na enkele jaren werkzaam te zijn als ZZPer in de ambulante zorg lijkt het er sterk op dat ik nu failliet ga.

Er is inmiddels beslag gelegd.

'Gelukkig' is er maar één schuldeiser maar dat is wel de man van de blauwe envelop.

 

Is het mogelijk om als ZZPer een andersoortige onderneming te gaan voeren, in een geheel andere tak?

Die geheel andere tak is nu evenwel onder hetzelfde kvk nummer geregistreerd alleen is daar effectief nog niks in verdiend door simpelweg tijdgebrek. Ik zou met het nieuwe werk in elk geval wel in mijn bestaan kunnen voorzien en op termijn zelfs extra kunnen aflossen. Geen vetpot maar dat is dan maar gewoon zo.

 

Is een nieuwe onderneming starten (of eigenlijk echt van de grond krijgen) mogelijk en toegestaan (op hetzelfde of nieuwe kvknummer)? Er zijn enkel 300€ maandelijkse kosten mee verbonden.

 

Wellicht zijn er leden die van mening zijn dat ik deze info niet hier op het forum moet vragen maar ik ben even hopeloos. Medelijden zoek ik niet, wel bruikbare info.

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

14 antwoorden op deze vraag

 • 0
Junior     6 0

Er is een belastingschuld van ca 20.000 voor IB/ZVW 2013 en die voor 2014 zal dito uitpakken en 2015 wederom. Reden van ontstaan is niet geheel mijn schuld maar ik besef dat ik de eindverantwoordelijke hierin ben en zal dat moeten accepteren. Wil uiteraard dat de schuld zo snel mogelijk wordt afbetaald, heb niet zo graag problemen en helemaal al niet met de fiscus denk ik.

Heb al beslag op mijn priverekening meegedeeld gekregen. Als ik niet kan doorgaan in mijn werk of in een andere tak werk als zzp er kan ik nooit wat afbetalen.

 

Denk je echt dat de belasting nu nog bereid zal zijn om een redelijke regeling te treffen en mij verder mijn leven niet verder op de kop zal zetten als ik netjes aflos?

 

Link naar reactie
 • 0
Legend     3,6k 305

Er is een belastingschuld van ca 20.000 voor IB/ZVW 2013 en die voor 2014 zal dito uitpakken en 2015 wederom.

 

3x 20k in de IB sfeer? Dan moet je in die 3 jaar toch aardige inkomsten gehad hebben. Of je moet het verwarren met af te dragen loonheffingen of btw van een ton omzet zonder enige vooraftrek. :P

 

Misschien toch maar eens het gesprek aan gaan met een fiscalist. ;)

 

Link naar reactie
 • 0
Legend     5,4k 11 757
Heb al beslag op mijn priverekening meegedeeld gekregen.
Geen man overboord, want als ZZP-er hebt je, zoals het hoort, toch ook een zakelijke rekening?

 

Het is mij niet duidelijk hoe die 3x 20K schuld is ontstaan, maar het is in ieder geval reden genoeg om per direct orde op zaken te stellen. Schakel een boekhouder en een budgetbeheerder in die afspraken met de Belastingdienst kunnen maken. Mocht de schuld betrekking hebben op een (na)heffing omzetbelasting dan wordt dat wel erg moeilijk maar niet per definitie onmogelijk. Ook de Belastingdienst wil graag haar geld, inclusief rente, ontvangen en heeft daar wel enige wachttijd voor over. Een kwestie van vertrouwen.

 

Aanname ... Het kan ook zo zijn dat er al eerder gemaakte afspraken lopen maar dat die door jou niet zijn nagekomen. Als dat het geval is, dan is er sprake van een vertrouwensbreuk, en dat wordt je door de Belastingdienst zwaar aangerekend.

 

Graag wat meer informatie, want anders blijft iedereen met goedbedoelde oplossingen komen die misschien niet relevant zijn.

 

Wat betreft je vraag over een mogelijk faillissement ... als dat er echt aan zit te komen, dan gaat zowel zakelijk als privé het licht uit en valt er de komende vier of meer jaren helemaal niets meer te ondernemen.

 

Met de vriendelijke groeten van Nedzhibe

 

 

Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link naar reactie
 • 0
Legend     1,2k 123

Ter aanvulling: dan zal je als ZZP'er (eenmanszaak) de WSPN in moeten, want een faillissement met de belastingdienst als schuldeiser lost helemaal niets op. De schuld blijft dan gewoon staan, ook na afwikkeling van het faillissement.

Onder de naam Bob de webbouwer bouw en verbeter ik websites.

Daarnaast verzorg ik dj's en drive-in-shows op bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagen enzovoorts.

Link naar reactie
 • 0
Junior     6 0

Heb eind december inderdaad een boekhouder in de arm genomen en toen werd eea voor mij duidelijk.

Dikke rekening gekregen die nog net betaald kan worden....Waar vind ik dan professionele hulp die tegen een acceptabel tarief (er is dus eigenlijk gewoon helemaal geen geld) mij kan helpen? Vaak gemerkt dat je als ondernemer geacht word alles te kunnen betalen en het anders uit kunt zoeken...

Link naar reactie
 • 0
Junior     6 0

Afspraken zijn er nog niet gemaakt. Tot nu heb ik de man van de envelop persoonlijk ook niet getroffen omdat ik veel de deur uit ben voor mijn werk. Wat is wijsheid? De belasting om een gesprek vragen om naar mogelijke oplossingen te zoeken of eerst andere dingen doen?

Dit is zó niet mijn ding.....heb hier helemaal geen kaas van gegeten. Insolventieadvocaat zoeken die zowat om niet wil werken want toevoeging krijg ik natuurlijk niet..of wel vanwege de problemen en dan met peiljaarverlegging?

 

Kreeg overigens te horen dat de WSNP niet kan als er maar 1 schuldeiser is. En als het wel zou kunnen krijg je dan een schone lei na het traject? En dan vraag ik me ook af of juist de fiscus dit zal accepteren want dan halen ze natuurlijk bij lange die 60K niet terug.

Link naar reactie
 • 0
Legend     5,4k 11 757

Waar vind ik dan professionele hulp die tegen een acceptabel tarief (er is dus eigenlijk gewoon helemaal geen geld) mij kan helpen?

Dat klinkt ongeloofwaardig ... 3x 20K aan vorderingen van de Belastingdienst over de jaren 2013, 2014 én 2015 en er is in 2016 geen muntje?

 

De belastingaanslag IB/ZVW voor 2015 kan nog niet ingediend worden dus dat telt niet mee in je probleem. Die voor 2014 misschien wel, maar misschien ook nog niet.

 

in de herhaling ... Graag wat meer informatie, want anders blijft iedereen met goedbedoelde oplossingen komen die misschien niet relevant zijn.

 

Met de vriendelijke groeten van Nedzhibe

 

 

Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link naar reactie
 • 0
Junior     6 0

Was het maar waar Nedzhibe. Heb de boekhouding nooit zelf gedaan, mijn expartner deed dat voor mij altijd en bij einde relatie ben ik zo stom geweest te geloven dat alles geregeld was tot in den treure. Niet dus. Expartner is met de noorderzon vertrokken dus vragen hoe of wat zit er niet in. Vandaar dat ik een boekhouder nam om inzicht te krijgen en toen sprongen de tranen in mijn ogen. Bedrijf loopt best goed verder dus als ik zou kunnen doorgaan en een betalingsregeling kan krijgen dan weet ik zeker dat ik er bovenop kom. Heb nml een erg sterke wil en ben een doorzetter.

De vorderingen over 14 en 15 zijn er nu ook nog niet maar gaan wel komen. Daarom heb ik die meegeteld, officieel staat de teller nu op 20K.

Link naar reactie
 • 0
Senior     43 2

Waarom heb je het zover laten komen tot beslaglegging?

 

Wat er aan komt, komt er aan, maar voor nu is de schuld 20k. Als de brandweer contact opnemen met de inspecteur en kijken wat de mogelijkheden zijn voor een betalingsregeling.

 

Ik ken je persoonlijke situatie natuurlijk niet. Maar als het nog steeds zo goed gaat als in 2013 heb je een omzet van ca 60k, wat neer komt om ca 5k per maand. Lekker blijven doen wat je de afgelopen jaren gedaan hebt.

De belastingdienst is meestal wel meewerkend en biedt soms de mogelijkheid om binnen een jaar alles af te betalen. Wat met voorgenoemde cijfers neerkomt op ca 1.7k per maand.

 

 

Link naar reactie
 • 0
Legend     5,4k 11 757
De vorderingen over 14 en 15 zijn er nu ook nog niet maar gaan wel komen. Daarom heb ik die meegeteld, officieel staat de teller nu op 20K.
Een geluk bij een ongeluk. Maak een betalingsafspraak voor 2013 en laat een boekhouder straks voor de IB2015 van de uitstelregeling gebruik maken ... daarmee win je één jaar extra uitstel. Voor 2014 is dit te laat, maar wat je kunt verwachten zijn een herinnering, een aanmaning en een schatting van het inkomen voor 2014. Het is belangrijk om zoveel mogelijk tijd te winnen, door zaken, volgens de regels van de wet, voor je uit te schuiven en in de tussentijd zoveel als mogelijk geld te reserveren.

 

Zoals anderen reeds adviseerden, zo goed als mogelijk doorgaan met de activiteiten als deze goed rendabel zijn, want als uitzendkracht of in loondienst ga je met peanuts geen zakken vullen.

 

Met de vriendelijke groeten van Nedzhibe

Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link naar reactie
 • 0
Junior     6 0

Dat is ook wat ik het liefste wil Nedzhibe, doorgaan om zo de schuld te kunnen inlossen. Maar omdat ik verwachte dat ik failliet zou gaan hierdoor vroeg ik me af of dat op een of andere manier als zzp er nog wel kan. In loondienst gaat dat zowiezo niet lukken en ben ook geen 18 meer dus een baan vinden wordt dan al moeilijk. Ik ga contact zoeken met de inspecteur en hem alles uitleggen. Ik zie wel wat het oordeel wordt, de belastingdienst bepaalt het uiteindelijk toch. Als ik maar niet failliet ga, want dat geeft echt geen positieve vooruitzichten.

Zover bedankt voor jullie info en adviezen! Als er nog meer zinnige info is dan hoor ik die natuurlijk heel graag.

Link naar reactie
 • 0
Legend     5,4k 11 757
Maar omdat ik verwachte dat ik failliet zou gaan hierdoor vroeg ik me af of dat op een of andere manier als zzp er nog wel kan.
Je gaat niet zomaar failliet. Mocht dat wel het geval zijn, dan wordt je door de Rechtbank handelsonbekwaam verklaard en sta voor vele jaren onder curatele van een Curator gedurende de looptijd van het faillissement en onder een bewindvoerder voor de duur van het WSNP-traject. Ondernemen zit er dan voorlopig niet in.

 

Met de vriendelijke groeten van Nedzhibe

Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Verberg sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  13 leden, 253 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.