Ga naar inhoud
 • 0

360 graden productfotografie

 • Translate to English
Junior     7 0

Omschrijving van je concept:

Hallo mede-ondernemers,

 

Wij zijn Frens en Jurriën van 360productfotografie.nl onderdeel van 360 experts. Wij zijn gespecialiseerd in 360 graden productfotografie oplossingen. Sinds begin januari jongstleden zijn wij begonnen met het verkopen van 360 graden fotografie apparatuur. Met name gericht op de webshop branche.

 

Wij merkten voor de start van onze onderneming dat de vraag naar deze producten enorm ging stijgen. Dit is natuurlijk ook niet zo raar in een wereld waar de winkelstraten leegstaan en de consument steeds vaker haar aankopen online doet. Hierdoor is de online consument een stuk veeleisender geworden, hier spelen wij mooi op in met onze 360 graden productfotografie oplossingen. Met deze vorm van webshop fotografie kan de consument het product 360 graden bekijken. Middels een 3D-animatie wordt er haarfijn ingezoomd, zo mist de consument geen enkel detail van het product. Dit kan het verschil maken tussen aankopen of nog even verder kijken. Met één van onze 360 graden studio's wordt in slechts 3 stappen professionele productfotografie gemaakt.

 

Ons rest eigenlijk één vraag, hoe denken jullie over de toekomst van 360 graden productfotografie?

 

Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor:

Vanaf juni 2015 zijn wij naast onze fulltime job bezig onze website online te krijgen. Hierbij moet u denken aan contact met leveranciers, teksten schrijven, layout, huisstijl. Alles hebben we zelf gedaan, vanaf januari was het zover en zijn we online gegaan.

 

Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen:

Productbeleving en aankoopbeslissing van de consument verhogen.

 

Hoe is dit anders dan bestaande concepten:

Veel webshops maken nog gebruik van zogenaamde snapshot fotografie. Dit zijn 3/4 losstaande productfoto's, met 360 graden webshop fotografie mist de klant geen enkel detail.

 

Wat voor feedback hoop je te krijgen:

Wij zijn vooral nieuwsgierig wat onze mede ondernemers verwachten van 360 graden productfotografie.

 

 

 

360 graden webshop fotografie || Maak uw webwinkel onderscheidend!

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

14 antwoorden op deze vraag

 • 0
Legend     715 91

.............

 

Wat ik inhoudelijk vooral mis, zijn resultaten en voorbeelden: 360 graden productfotografie verkoop je beter met 360 graden productfoto's.

 

Hier sluit ik me bij aan.

Eigenlijk moet je laten zien hoe simpel het werkt en welke resultaten het oplevert.

Nu zien we alleen een geschreven belofte en wat raadselachtige apparaten.

[wij van wc-eend modus]

Dat zou heel goed kunnen met een video, waarin je laat zien hoe eenvoudig het allemaal werkt, welke stappen je doorloopt en welk resultaat het vervolgens oplevert.

[/wij van wc-eend modus]

 

Wat me opviel aan de foto's van de FA40 is dat de hoofdfoto 'verwarrend' is: je ziet een camera hangen aan een soort cilinder, maar die kan geen 360 graden draaien. Op slechts 1 foto wordt duidelijk dat er een draaischijf in het apparaat zit. En dan valt het kwartje pas (als je je afvraagt hoe het zou kunnen werken). Door te laten zien hoe het werkt neem je gelijk extra twijfels weg.

 

Succes!

BrokxMedia - Videoproducties & -marketing

Boeiende Bedrijfsfilms, Animaties & Livestreams

 

Link naar reactie
 • 0
Legend     2,8k 258

Komt de tekst van die Mode360 Jumbo Fotostudio van de fabrikant / importeur? Ik vind die namelijk letterlijk terug op de site van een andere aanbieder. Bij die andere aanbieder staan ook filmpjes van het product / proces, dus als die ook van de fabrikant / importeur zijn zou je die wellicht mogen gebruiken.

 

Verder vraag ik me af wat jouw motivatie is om van dit apparaat van ruim 10.000 euro een aanbieding te maken en daar dan 200 euro korting op te geven. Maakt dat voor de potentiële koper echt het verschil? Er is natuurlijk niks mis mee om je prijzen scherp te houden, maar om dat in deze prijscategorie nu een aanbieding te noemen ...

Link naar reactie
 • 0
Legend     299 8

Mooie website met bijzondere producten (zoals ik ook al aangaf op het WebwinkelForum).

 

Maar toch een opmerking:

 

Achteraf betalen is bij 360Productfotografie.nl helaas niet mogelijk. U heeft bij ons de mogelijkheid om een vooruitbetaling of een betaling via i-DEAL te voldoen.

 

Als ik een product koop van 10.000 euro, dan betaal ik dit niet vooraf. Het lijkt mij beter om te voorzien in een passende oplossing, waarbij je werkt met een deelbetaling systeem.

 

Overigens ben je ook wettelijk verplicht dit aan te bieden, maar dat geldt dan weer wel voor verkoop aan consumenten. (waar je je algemene voorwaarden wel op richt)

Lees ook onze Webwinkel Tips. Of maak gebruik van de Gratis Verbetertips voor jouw webwinkel

Link naar reactie
 • 0
Legend     2,8k 4 268

Vergis ik me, of zijn jullie wat aan de prijzige kant? Jullie draaiplateau van 3150 euro zie ik elders bijvoorbeeld terug voor 2200 euro (zelfde merk, zelfde software).

 

@Maxn "Laat eens zien dat het resultaat van zo'n professioneel draaiplatform van duizenden euro's daadwerkelijk beter is dan eentje van $ 200"

 

Je krijgt hier ook software bij, ik vermoed dat dat een deel van het prijsverschil uitmaakt. Het enige wat zo'n plateau moet doen is mooi zijn en gelijkmatig draaien. Arqspin heeft er een voor 350 dollar, maar daar betaal je 80 dollar per maand voor de software en de hosting van de video's.

 

Branko Collin, front-end web developer / prototyper / Drupal-developer.

Link naar reactie
 • 0
Junior     7 0

Hallo allemaal,

 

Allereerst iedereen bedankt voor de opbouwende kritiek en tips, hier kunnen wij mee vooruit.

Wat betreft de prijzen, wij zijn gespecialiseerd in alleen (360 graden) productfotografie.

Andere aanbieders gebruiken deze producten alleen ter aanvulling van hen assortiment.

Onze leverancier heeft adviesprijzen en daar dienen onze "concurrenten" zich ook aan te houden.

Mijn mening is dat je het beste een 360 graden fotografie studio bij een gespecialiseerde partij kunt aanschaffen. Deze kunnen u goed informeren, en zijn uitzonderlijk gespecialiseerd in deze vorm van fotografie.

 

Verder vind ik het wel grappig om te zien dat niemand antwoord geeft op de vraag die ik stel in mijn topic: Wat verwachten jullie in de toekomst van 360 graden productfotografie?

 

Mvg,

 

Jurriën Kwint

360experts.nl

 

 

360 graden webshop fotografie || Maak uw webwinkel onderscheidend!

Link naar reactie
 • 0
Legend     1,2k 3 122

Onze leverancier heeft adviesprijzen en daar dienen onze "concurrenten" zich ook aan te houden.

 

Dat klinkt wel erg kartelachtig...

 

Kwa toekomst verwacht ik dat het ook bereikbaar wordt voor consumenten, en je 360 graden foto's dan ook vaker op eBay e.d. zult gaan tegenkomen.

Link naar reactie
 • 0
Newbee     5 0

"hoe denken jullie over de toekomst van 360 graden productfotografie?"

 

Ik denk persoonlijk dat jullie er mooi op tijd bij zijn, 360 graden productfotografie ligt in het verlengde van de hele virtual reality hype, 360 graden video en fotografie etc etc.

 

Ik beheer een aantal websites in deze niches en zie de bezoekersaantallen de afgelopen tijd sterk oplopen. Er is steeds meer aandacht in de media voor deze nieuwe technieken en uiteindelijk komen Virtual (en augmented) reality en 360 graden productfotografie bij elkaar in virtuele winkels en andere virtuele verkoopplatforms.

 

Verder denk ik dat er in een aantal eerdere reacties wel wat belangrijke takeaways zitten tav de inhoudelijke website en assortiment.

Link naar reactie
 • 0
Legend     3k 6 453

Hoe ik aankijk tegen de toekomst van 360 graden productfotografie?

 

Ik denk niet dat er veel toekomst in zit. Zeven jaar geleden deed dat kunstje al en zelfs toen was het niet echt nieuw. Het was, en is nog steeds, een leuke gimmick maar niet geschikt voor de grote bulk van producten. Ik vond het leuk om te doen, maar ben daar mee opgehouden.

 

Om het echt goed te doen is veel tijd en een fotografische expertise nodig. Dat kun je niet aan een apparaat overlaten. Natuurlijk werd dat van meer innovaties gezegd, maar in de praktijk van de afgelopen jaren nemen de meeste aanbieders liever een goedkopere en goede productfoto van een duurdere en minder mooie door hun zelfgemaakte 360 gradenfoto. De aanbieders die echt wat bijzonders wilden, lieten de 360 graden foto handmatig maken (bijvoorbeeld door mij) en gingen niet zelf investeren.

 

Voor de meeste webshops kan het niet uit. Zeker als de gewone productfoto’s gratis worden aangeleverd door de fabrikant. Met een snel wisselend productaanbod houdt dat alles ook veel simpeler en goedkoper. Daarnaast heb je voor een platte foto geen viewers e.d. nodig waardoor het onderhoud van de website veel eenvoudiger is. Ik heb diverse leveranciers van 360 graden oplossingen zien komen en gaan. Ik wens jullie alle succes, maar ik denk niet dat de doorbraak (nog) gaat komen.

Inflectioninterim managementtraining, coaching en mediation voor de publieke sector.

Link naar reactie
 • 0
Moderator     1,6k 195

Leuk voor bijzondere niches, maar niet voor het grote publiek. Wij doen hier heel veel aan (eigen) productfotografie, maar laten de belangrijke foto's sowieso door een fotograaf doen.

 

Zelf de apparatuur en software aanschaffen is (voor ons) echt niet nodig, het is nu al mogelijk om (kleine) producten voor een paar tientjes te laten fotograferen, en dat zal alleen maar goedkoper worden.

Commerciële ondersteuning nodig? Theuws.com

Link naar reactie
 • 0
Legend     22,6k 6 1405

Onze leverancier heeft adviesprijzen en daar dienen onze "concurrenten" zich ook aan te houden.

Dit is tricky. Het mag namelijk niet, dwingende adviesprijzen. Sommige leveranciers kunnen dat toch doordrukken, door wederverkopers die zich niet aan 'de afspraken' houden geen of minder inkoopkorting te geven. Zo wordt ook online verkoop vaak gefrustreerd. Moet je als leverancier wel een goede onderhandelingspositie hebben.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Verberg sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  0 leden, 93 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.