loading
Ga naar inhoud
TwaBla
Verberg

Wandelende testosteronbommen en andere gelukzoekers (this is not a column!)

vraag

In de begindagen van het internet (de browser was net uitgevonden) deed ik onderzoek naar het nieuwe fenomeen van betaald doorlinken. Er was een bedrijf dat bemiddelde in links en een snel groeiende club jonge internet-ondernemertjes die aan het ontdekken was welke links het meeste opleverde. Dat bedrijf was Linkshare en die nieuwe ondernemers werden toen webmasters genoemd. Ik sprak er een paar in Nederland, overwegend MTSers die vanuit hun slaapkamer in het ouderlijk huis porno-portals aan het opzetten waren met plaatjes die doorlinkten naar pay-sites.

 

Adult entertainment was destijds een lucratieve bron van inkomsten voor webmasters. Daar zaten weliswaar een paar morele vragen bij, maar daar leken die webmasters helemaal niet zo in geïnteresseerd. Revenue refreshen komt voor de moraal! Het waren geen onaardige jongens, want ze wilden gewoon een zakcentje verdienen. Gratis Geld was de gevleugelde kreet. En gratis geld was overal te vinden voor slimme webmasters. Grijpstuivers voor eyeballs. Hun ideaal was een passief inkomen. Je zet een portal op met backlinks naar goed betalende sites, en de revenuen stromen vanzelf binnen. Hoe of wat maakt niet uit. Euro's hebben voorrang op ethiek.

 

Die Gratis Geld-beweging had al voorlopers. Noem het maar Gemakkelijk Geld-gemeenschap. Dat is ook een eigenaardig wereldje. Er zijn altijd mensen die speuren naar een bijverdienste, of zich aan werkeloosheid willen onttrekken door ondernemer te worden. Maar hoe? Op zoek naar een bron van inkomen belanden die al snel in de wereld van party-selling, netwerk-marketing en multilevel-marketing. Je kan daar zo in beginnen. Zonder opleiding of vakbekwaamheid jezelf opwerken tot miljonair. Het enige wat je moet doen om te beginnen is bijeenkomsten bijwonen, luisteren naar motivational speeches en op de terugweg je kofferbak volladen met afwasmiddel, gezondheidspillen of andere rotzooi. Die je dan aan vrienden en familie mag verkopen.

 

Lukt dat niet meteen? Dan ben je aan coaching toe! Boven jou in de multilevel-piramide staan immers meer succesvolle ondernemers en die zijn graag bereid om hun ervaring en inzichten te delen per e-book, video of zelfs met persoonlijke begeleiding. Dat laatste tegen betaling uiteraard. Het is een kleine investering, maar er wacht een fortuin aan de horizon. Klinkt als een scam? Tupperware is gebouwd op parties. The Body Shop doet aan network-selling. En iedereen heeft toch afwasmiddel nodig?

 

De realiteit van dit soort piramide-modellen is dat vele ondernemers aan de bodem het inkomen van de ondernemers aan de top financieren, de zogenaamde upline. Op HL worden de modellen van party-selling, netwerk-marketing en multilevel marketing (MLM) in verschilende topics behandeld. Deze modellen worden namelijk vaak misbruikt door oplichters die bestaan van het steeds opnieuw aantrekken van startende ondernemers. Vandaar dat de autoriteiten in oa de VS en GB regelmatig onderzoek doen en randvoorwaarden hanteren. Er moet wel een reëel aanbod gedaan worden (zoals bij Tupperware, Avon en The Body Shop) en het kan niet zo zijn dat de winst vooral van werving van nieuwe leden komt: de sukkel-opzet. Die sukkel-structuur blijkt ook uit de cijfers, waar ik in eerdere topics al naar verwezen heb.

 

De verenigde Direct Selling Associations verzamelen cijfers over het aantal verkopers wereldwijd en de omzet die zij genereren. In 2007 waren er mondiaal een slordige 63 miljoen wederverkopers die samen 84 miljard euro omzet realiseerden. De Verenigde Staten telde vijftien miljoen reps die 25 miljard euro verkochten (2200 dollar per persoon) terwijl in Europa negen miljoen reps 20 miljard euro omzet (2200 euro per persoon) maakten. Omzet is echter geen inkomen. Stel dat een kwart van de omzet als vergoeding bij de verkopers achterblijft, dan verdient de gemiddelde netwerkverkoper circa 550 euro/dollar per persoon per jaar. In een multilevelsysteem verschuift een groot deel van dat toch al lage inkomen naar de topdogs. Vandaar dat in MLM vaak millionaires ingezet worden om nieuwe deelnemers te werven. Het voetvolk verdient slechts een fractie.

Onderzoek van de Companies Investigations Branche in Engeland toonde aan dat slechts tien procent van de deelnemers aan het Amway multilevel-systeem daadwerkelijk iets verdiende aan de opzet. Van de 39.000 Britse deelnemers aan het netwerk verdienden slechts 39 agenten meer dan een modaal inkomen. Dat was voor de Britse staatssecretaris John Hutton aanleiding om Amway voor de rechter te dagen. Die kwam tot de conclusie dat de promotie van multilevel marketing misleidend is.

Vanwege dat sukkel-aspect heeft dit forum ook een regel dat er niet geworven kan worden voor iets wat maar riekt naar piramides, netwerken of MLM. Er is een topic over de Open Circles Academy waarin je heel wat aspecten van multilevel herkent. Verschil is dat daar geen plastic containers, vitaminepillen of afwasmiddels meegaan in de kofferbak, na weer zo'n enthousiasmerende bijeenkomst. Het draait nu om persoonlijke groei, inspiratie en motivatie. Dat kun je immers ook kopen en verkopen. Gewoon vanuit je huiskamer de goeroe-toverdoos inzetten. Je schrijft een boek dat je aanbiedt als whitepaper, e-book of zelfs in druk. Je begint een blog. Je maakt een paar motivational videos. Je vraagt een stel circle-collega's om een testimonial. En dan ga je op zoek naar je eigen sukkels die willen betalen voor coaching.

 

Wat heeft dat nou met die webmasters te maken? Die zijn de afgelopen twintig jaar doorgegroeid, maar de lokroep van Gratis Geld is soms moeilijk te weerstaan. Een groot deel is actief in zoekmachine-optimalisering, in affiliate-marketing, in mail-marketing, als social media-expert. Een aantal is getrouwd, heeft zich voortgeplant en kijkt nu naar de wereld als een ouder die zich bewust is van oorzaak en gevolg. Een ander aantal is nog harder bezig om maximaal te verdienen met minimale inspanning. Een deel heeft zwarte hoedjes opgezet. Die komen we tegen in de spam-wereld, bij backlink-scams en in phishing. HL heeft diverse deelnemers die uit ervaring het verschil kennen tussen blackhats en whitehats. Die het grijze niemandsland verkend hebben. Die deelnemers nodig ik graag uit om in dit topic hun ervaring te delen en visie te geven.

 

Vanuit de Gratis Geld-beweging zijn weer nieuwe guru's voortgekomen. De hogepriesters van het passief inkomen die een vierurige werkweek propageren. Met de theorie zelf is niks mis. Er zijn mensen met een talent. Die zingen erg mooi, schrijven spannende boeken of ogen goed op film en foto. Die werken een tijdje hard en plukken daar dan nog jaren vrucht van. Uitvinders kunnen dat ook. En dan zijn er een heleboel mensen die hetzelfde willen bereiken. Die dus graag nu wat geld en tijd investeren, in de hoop daarna nog lang te kunnen genieten van de passief-vruchten. Wat deze mensen helaas niet beseffen is dat ze onderdeel zijn geworden van andermans Gemakkelijk Geld-model. Dat ze bij gebrek aan dat talent de sukkel-laag in de piramide vormen. En de sukkel-sector in de economie.

 

Ik snap ook wel dat het eigenlijk slachtoffers zijn. Dat deze mensen liefde en zorg nodig hebben. Dat hoon* de foute reactie is. Maar deze slachtoffers zijn besmet met een passief-virus dat ze onbedoeld verder verspreiden. Daarmee verzieken ze starter-gemeenschappen, vervuilen ze fora en bedreigen ze mijn kids. Wat mij betreft mogen ze daarom allemaal in quarantaine en voorzien worden van een tegengif. Verplicht handenwerk voor het dagelijkse brood. Actief inkomen op een eerlijke manier verdiend. Coaches zijn een van de grootste groep startups bij de KvK. Mijn suggestie is - zodra die zich melden voor een aanvullende uitkering - meteen door naar de Ambachtsschool. Actief Inkomens-assiel. Closed Circles Artisan Academy! Leer brood maken. Word terrazzo-werker. Begin een kaarsenmakerij. Word worst-master. Hard verdiend inkomen voelt immers zoveel beter dan Gratis Geld.

 

(* mea culpa)

 

 


Je mag ook abonnee worden als je kritisch leest! Follow the Money🤑  

Link naar bericht
Delen op andere sites

Aanbevolen berichten

 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Begrijpelijk stuk en ook begrijpelijk dat je het schrijft. Helaas zullen er altijd semi-criminelen actief blijven om mensen geld uit hun zakken te troggelen. Of dat nu een blabla-guur is of een (nieuw fenomeen) sms-pisher is. Ge zien de titel van je stuk moest ik even aan het gevaar denken dat de ontelbare bakvissen hierdoor lopen. Een vals hapje voor je neus om een grote hap binnen te kunnen halen. Dat het andersom werkt is bekend.

 

In de praktijk maak ik me toch wat meer zorgen om het party-drug fenomeen. Maar daar is HL niet voor bedoeld. ;)

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

hehheh.. dat ik dat nog eens zou meemaken: geen reus aan Twa kunnen geven omdat ik dat minder dan 24 uur geleden al heb gedaan.

 

Een prettig leesbaar stuk, met een zeer pakkende inhoud, goede opbouw en een gezonde dosis ironie.

De stijl doet een beetje aan Joris Luyendijk denken. Al eens overwogen om (onderzoeks)journalist te worden? ;)

 

Reagerend op de inhoud: ik ken de wereld van succesgoeroes en gratis-geld coaches niet goed genoeg om er een oordeel over te durven vellen. Wel hoor ik - juist over Open Circles -ook goede verhalen.

Maar wellicht geldt daarvoor het zelfde als voor MLM: de inhoud (het product) hoeft helemaal niet slecht te zijn, het is voornamelijk het businessmodel van "verdienen aan de verkoper" dat zo laakbaar is: de verkoper aan de onderkant van de "sukkelstructuur" is de werkelijke cash-cow.

 

Wanneer komt het boek Twa? De titel heb je al...

 

 


Ik help ondernemers aan betaalbare en betrouwbare verzekeringen voor aansprakelijkheid, arbeidsongeschiktheid en pensioen. Vragen of offerte? ☛  contact

Werkgever en op zoek naar een goede en betaalbare verzuimverzekering voor je personeel ? ☛ www.verzuimverzekerd.nl

 

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Ik vraag me wel eens af hoe de 'wel succesvolle' guru's begonnen zijn... :)

De grap is dat uitgerekend dat bij veel guru's uitermate vaag blijft.

 

Over de beginjaren van Nisandeh blijft ook veel onduidelijk: op de meeste sites staat dat ie al jong internetmiljonair werd in Israël, failliet ging en toen Open Circles begon. Maar een ander beweert bij hoog en bij laag dat die zelfde Nisandeh z'n leraar Frans in Rotterdam was, alleen heette hij toen Yehonathan Segelis (wat kennelijk ook zijn echte naam is)

 

 


Ik help ondernemers aan betaalbare en betrouwbare verzekeringen voor aansprakelijkheid, arbeidsongeschiktheid en pensioen. Vragen of offerte? ☛  contact

Werkgever en op zoek naar een goede en betaalbare verzuimverzekering voor je personeel ? ☛ www.verzuimverzekerd.nl

 

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord
Wel hoor ik - juist over Open Circles -ook goede verhalen.
Dat maakt het juist weer spannend.

 

Party selling is groot geworden met Tupperware. Er zijn merken die zwaar leunen op dit model, onder andere Ann Summers en ook The Body Shop heeft een ladies-to-ladies afdeling. Het model op zich is dus geen kenmerk van misleiding. Sara Lee en Unilever hebben veel succes met netwerkmarketing in respectievelijk Zuid-Amerika en India. Je kan je daarom afvragen of de regel van HL terecht is: MLM is geen doelgroep van dit forum.

 

Hetzelfde geldt voor coaches en guru's. Het is prachtig dat starters kunnen aankloppen bij ervaren ondernemers, bij mensen die als coach willen optreden - zelfs als het slechts een deelgebied betreft. Het is nog mooier dat ondernemers met ervaring het spreek- en adviesdomein betreden en goeroe-status krijgen. Maar net als bij de paus moet je wel even de cohones checken: bene pedentes! Sta ik nou naar een zwetser te luisteren of weet die wijsneus echt waar-ie over praat?

 

Er lopen veel clowns rond in het motivational circus. Maar ik heb de oorspronkelijke papatkraam van Ratelband in Arnhem nog gezien, voordat hij de vuurloop naar Nederland haalde. Of de flirtgod van dit forum zo'n babes magnet is als hij beweert, mag echter betwijfeld worden.

 

 


Je mag ook abonnee worden als je kritisch leest! Follow the Money🤑  

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Vorig jaar heb ik van iemand het boek Koplopers gekregen. Dit boek staat vol met "succesverhalen" van Open Circles cursisten.

 

Allemaal zijn ze begonnen met een gratis "bootcamp", daar zagen ze het licht. Vervolgens heeft iedereen een of meerdere vevolgcursussen gedaan (kassa voor Open Circles). En vanaf dat moment zijn ze allemaal mailadressen gaan verzamelen, e-bookjes gaan uitgeven, video's gaan maken. Kortom, ze doen allemaal hetzelfde truukje. En ze zijn volgens zichzelf allemaal reuze succesvol. Je zou toch verwachten dat er op een gegeven moment een verzadiging in de truukjesmarkt zou optreden.

 

Naar ik me heb laten vertellen moest iedereen die in het boek zijn succesverhaal mocht vertellen daar wel voor betalen (en als je tussen de regels door leest wordt dat hier bevestigd). Lijkt mij dat als je als academie reclame voor - middels succesverhalen van cursisten - voor jezelf maakt, dat je dan de kosten voor eigen rekening neemt.

 

Wat ik ook opvallend vind is dat er diverse hoogopgeleide mensen uit mijn omgeving ook "volgeling" van Open Circles zijn. Juist van hen verwacht ik dat zij door de truukjes heen zouden kijken.

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Wat ik ook opvallend vind is dat er diverse hoogopgeleide mensen uit mijn omgeving ook "volgeling" van Open Circles zijn. Juist van hen verwacht ik dat zij door de truukjes heen zouden kijken.

 

Yep, same here. Maar bij mij wel allemaal hoogopgeleiden van midden 40 in een soort midlife crisis. Bij jou ook?


Ik help ondernemers aan betaalbare en betrouwbare verzekeringen voor aansprakelijkheid, arbeidsongeschiktheid en pensioen. Vragen of offerte? ☛  contact

Werkgever en op zoek naar een goede en betaalbare verzuimverzekering voor je personeel ? ☛ www.verzuimverzekerd.nl

 

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Tsja.... potentiële slachtoffers kunnen "eeuwige talenten" zijn...... Boudewijn de Groot zong er al over. Die volgelingen noem ik geen sukkels maar dwazi's. Ik heb weleens "expres" wat amerikanen op hun p*k getrapt, door de ring uit de L of de Ring te symboliseren als hun "american dream". Heeft lang geduurd voor het me was vergeven.... ;)

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 1
 • Waardeer dit antwoord

Mijn suggestie is meteen door naar de Ambachtsschool. Closed Circles Artisan Academy! Leer brood maken. Word terrazzo-werker. Begin een kaarsenmakerij. Word worst-master. Hard verdiend inkomen voelt immers zoveel beter dan Gratis Geld.

Goh, helemaal vergeten.

 

Ketchup!

 

Hoe zou je ketchup verkopen op z'n open cirkels? Nou dan begin je natuurlijk met een ketchupblog. Daarop uiteraard ketchuptestimonials van fellow cirkelaars. Niet vergeten het GROTE GRATIS KETCHUPBOEK!!!!!! Je ketchup-pagina op Facebook. En een ketchupsong op Youtube.

 


Je mag ook abonnee worden als je kritisch leest! Follow the Money🤑  

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 1
 • Waardeer dit antwoord

@Norbert, inderdaad, nu je het zegt allemaal zoekende veertigers.

 

@TwaBla O jee, ben niet naar Open Circles geweest maar heb wel een website, een FB-pagina, een video op mijn site met een ketchupsong van een bevriende muzikant. En.... Ik heb ook een e-book, stamppot & ketchup. Die mag iedereen zomaar downloaden, ik hoef niet eens een mailadres. En ketchup maken is inderdaad hard werken, maar heel gaaf om te zien dat het dagelijks groeit. Misschien dat ik een boek ga uitgeven met tien stappen hoe je van krantenjongen een succesvolle ketchupmaker wordt ;)

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

En ketchup maken is inderdaad hard werken, maar heel gaaf om te zien dat het dagelijks groeit. Misschien dat ik een boek ga uitgeven met tien stappen hoe je van krantenjongen een succesvolle ketchupmaker wordt ;)

 

Die kunnen we dan via het forum verkopen aan nieuwe leden? :D


Lees ook onze Webwinkel Tips. Of maak gebruik van de Gratis Verbetertips voor jouw webwinkel

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Ik ben heel erg voor een ieder zijn eigen keuze, zonder verwijt. En ik hoop altijd dat mensen het beste kunnen halen binnen hun mogelijkheden. Maar dit is een trend... waarvan ik denk (misschien arrogant) wat een kansloos, triest, zielig en laakbaar niveau, wat schadelijk is. Kortom maak hier geen column van maar maak er een sticky van, gezien het KVK inschrijving gehalte.

 

 


www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Volgens mij is het geen trend maar juist iets van alle tijden.

 

Mensen die weinig in zich hebben zoeken naar shortcuts om zonder inspanning snel veel geld te verdienen. De enigen die hier van profiteren zijn de mensen die ze die droom voorhouden. Vroeger waren het de verkopers van goudpannen tijdens de gold rush, nu zijn het de succes goeroes met hun e-books.

 

In mijn beroep van programmeur is het geven van cursussen ook een grote handel. "Leer programmeren in twee maanden en je hebt voor de rest van je leven €100.000 salaris per jaar". Maar ik zie het ook bij social media experts die voor €300 p.p. een dag "LinkedIn training" gaan geven aan werkzoekenden. Dat vind ik ook bijna oplichting. In ieder geval een beetje misbruik maken van de wanhoop van de werkloze oudere.

 

Ik heb geleerd dat er natuurlijk geen shortcuts naar succes zijn. Maar het recept is eigenlijk heel simpel.

Zolang je maar harder werkt dan de rest heb je bijna gegarandeerd succes.


Nooit had ik het oude tuinhuis moeten verlaten

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Deze week was er ook een succesgoeroe-topic in een ondernemersgroep op FB.

 

Tot mijn stijgende verbazing bleken mensen daar vele duizenden Euro's (bedragen van 5K of meer alsof het niets is) uit te geven aan cursussen en "ultimate powerplop warrior bootcamps" om er achteraf achter te komen dat veel van de input gejat was van een andere club (MMI, had er nog nooit van gehoord), of zelfs gratis op het internet beschikbaar was.

And still they kept coming back for more!

 

citaatje:

X: Het enige waar ik spijt van heb is dat ik geloof ik € 1.495,- heb betaald voor een Write Your Book In 28 Days van Nisandeh Neta, terwijl 95% dezelfde content gratis te verkrijgen is bij het seminar van Gery Robbert.

Ditzelfde is van toepassing op de Financial Freedom Intensive, wat een kopie leek van de vrijwel gratis Millionaire Mind Intensive.

 

Y:Ik ben ook naar de MMI geweest en heb vol verbazing gekeken naar de mensen die bij het startsein naar de inschrijftafel voor de betaalde trainingen rennen.

 

X: Je zou daar alleen al naar toe moeten gaan om te zien hoe ze een upsell doen. Erg leerzaam

Dit én de bevestiging van Patrick mbt dolende 40-ers, deze (niet-)column en wat PM verkeer met Twa heeft mijn oorspronkelijke opvatting "dat het allemaal niet zo veel kwaad kan" deze week wel doen kantelen. Dit is niet onschuldig meer, dit hele systeem heeft zowel kenmerken van een piramidespel als een sekte.

 

Het onderscheid tussen succesgoeroes en - bijvoorbeeld - scientology of Bhagwan lijkt erg dun. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: ze dienen vooral de Mammon en zichzelf.

 

 


Ik help ondernemers aan betaalbare en betrouwbare verzekeringen voor aansprakelijkheid, arbeidsongeschiktheid en pensioen. Vragen of offerte? ☛  contact

Werkgever en op zoek naar een goede en betaalbare verzuimverzekering voor je personeel ? ☛ www.verzuimverzekerd.nl

 

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Het onderscheid tussen succesgoeroes en - bijvoorbeeld - scientology of Bhagwan lijkt erg dun. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: ze dienen vooral de Mammon en zichzelf.

 

hehe mijn originele eerste reply ging idd ook over Bhagwan ("stel je kunt kiezen tussen brood leren bakken of een oranje jurk aantrekken en duizenden volgers proberen aan te trekken"), maar omdat ik het te veel een herhaling vond van Twa's post niet geplaatst.


Commerciële ondersteuning nodig? Theuws.com

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 1
 • Waardeer dit antwoord

Men kan beter de boeken kopen en lezen van Donald Trump ::)

Yeah, Trump is de verwezenlijking van the American Dream:

"van een zoon van een eenvoudige vastgoedmiljonair, tot multimiljardair!" ;)

 

 


Ik help ondernemers aan betaalbare en betrouwbare verzekeringen voor aansprakelijkheid, arbeidsongeschiktheid en pensioen. Vragen of offerte? ☛  contact

Werkgever en op zoek naar een goede en betaalbare verzuimverzekering voor je personeel ? ☛ www.verzuimverzekerd.nl

 

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 1
 • Waardeer dit antwoord

Men kan beter de boeken kopen en lezen van Donald Trump ::)

Yeah, Trump is de verwezenlijking van the American Dream:

"van een zoon van een eenvoudige vastgoedmiljonair, tot multimiljardair!" ;)

 

 

 

Volgens eigen zeggen heeft hij ze succes ook volledig aan ze eigen harde werken te danken. Hij moest net als iedereen ook beginnen met niets, behalve een kleine rente vrije lening (Bleek bij doorvragen een paar miljoen van ze papa, maar dat is in zijn ogen slechts een kleine lening).

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 1
 • Waardeer dit antwoord

, niet ? :)

geef mij maar hete chocola.

 

maar dat is in zijn ogen slechts een kleine lening).

Tuurlijk, net als de Bhagwan vooral 93 Rolls Royce's had om het "Amerikaanse Consumentisme te ridiculiseren". Daar is hij héél goed in geslaagd ;)


Ik help ondernemers aan betaalbare en betrouwbare verzekeringen voor aansprakelijkheid, arbeidsongeschiktheid en pensioen. Vragen of offerte? ☛  contact

Werkgever en op zoek naar een goede en betaalbare verzuimverzekering voor je personeel ? ☛ www.verzuimverzekerd.nl

 

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

HL heeft diverse deelnemers die uit ervaring het verschil kennen tussen blackhats en whitehats. Die het grijze niemandsland verkend hebben. Die deelnemers nodig ik graag uit om in dit topic hun ervaring te delen en visie te geven.

 

Zodra je actief gaat linkbuilden ben je eigenlijk al blackhat bezig. Het is namelijk de bedoeling dat je zo'n geweldige content schrijft dat men daar helemaal uit zichzelf naar gaat linken.

 

In de praktijk doen webmasters uiteraard volop aan linkbuilding, vaak in de vorm van (ABC) linkruil maar ook vaak door het kopen van links. Mag allebei niet volgens de officiële regels van Google, maar iedereen doet het toch en als jij het niet doet verlies je de race om een top 3 positie gegarandeerd.

 

Soms gaat het ook mis, zoals bij GetIndexed. Dit bedrijf maakte gebruik van een zogenaamd Private Blog Network (PBN), wat betekent dat zij in eigen beheer een aantal niche websites opzetten om links op te plaatsen. Zij hadden dus bijvoorbeeld een website over leningen en hypotheken, een website over telefonie, een website over kleding enzovoorts. Op al die websites plaatsten zij dan artikelen, en in elk artikel werd een linkje naar 1 van hun klanten geplaatst.

 

Door die links kwam zo'n klant hoger in de zoekresultaten, maar eind 2014 werd dat netwerk ontdekt door Google (volgens boze stemmen door een anonieme tip) waardoor al die links in 1 klap waardeloos werden en de posities van klanten die op die links gebaseerd waren verdampten. Zij hebben het toen heel netjes opgelost door alle links per direct te verwijderen zodat ze in elk geval geen schade konden toebrengen, maar klanten waren furieus... ze hadden immers jarenlang 90 euro per maand betaalt voor die links en nu waren die links allemaal foetsie.


Onder de naam Bob de webbouwer bouw en verbeter ik websites.

Daarnaast verzorg ik dj's en drive-in-shows op bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagen enzovoorts.

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

In het licht van deze niet-column is het wel apart dat de ironie in het 'Wat zou een ondernemer vroeger geworden zijn?'-topic blijkbaar niet opviel ;-)

 

10.000 jaar geleden?

Jagers coachen :p

Uitnodigen in een grot, tegen betaling van (enigszins houdbaar) voedsel en spullen van waarde, die later in voedsel omgezet kunnen worden, en dan middels een flitsende keynote vol rotsschilderingen de jagers inspireren om meer vlees te vangen, zodat ze mijn volgende workshop ook kunnen betalen ;)

Voor de sfeer doen we er een dansje bij :P

 

Dit topic is prachtig en ontstijgt inderdaad het begrip column.

Ik moet altijd denken aan een cover van Donald Duck: hierop koopt Donald voor veel geld een boek van Dagobert Duck met als titel 'Hoe word ik miljonair - Dagobert Duck'.

Maw Dagobert wordt miljonair door dat boek te verkopen: als kind snapte ik de grap direct (en het maakte indruk want dat was eind '80/begin '90), maar er zijn allicht mensen die dat inzicht zijn verloren of als kind al dachten: zo'n boek is dat geld wel waard?

 

Uit ervaring kan ik echter wel melden dat er geld op straat ligt, maar dat de hoeveelheid per vierkante meter een degelijk inkomen ernstig zal belemmeren. :p


BrokxMedia - Videoproducties & -marketing

Boeiende Bedrijfsfilms, Animaties & Livestreams

 

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord
Zodra je actief gaat linkbuilden ben je eigenlijk al blackhat bezig.
Met linkbuilders hebben we op HL al enige ervaring. En nog een beetje meer.

 

Aanleiding voor die column was niet dat we zonodig die steen eens wilden oplichten, maar omdat de pissebedden uit het SEO-wereldje dit forum lelijk aan het vervuilen waren met onwaarachtige content. Er zit een beetje een idee achter dit forum en daar werken een boel mensen met de beste intenties aan mee. As je dat platform misbruikt, krijg je een boze reactie.

 

Er leven ook nuttige insekten in het webmaster-wereldje, ook tussen de SEOers. Maar sommigen zijn een plaag. Daarom moeten we ook die get rich quick-kruipers in de gaten houden. Die doen waar ze op geprogrammeerd zijn, maar voor je het weet kruipen ze door alle gaten binnen en is je forum het zoveelste platform voor content-marketing.

 

 


Je mag ook abonnee worden als je kritisch leest! Follow the Money🤑  

Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 65.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Wie is er online?

  Er zijn 10 leden online en 239 gasten

  Bekijk volledige lijst    
 • Ook interessant:

 • OndernemerspleinNL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké