loading
Ga naar inhoud
kluifje
Verberg

failliet en doorstarten LTD

vraag

Hallo,

 

ik ben een ondernemer in de petfood branche, September 2014 heb ik een pand gehuurd alvorens de gemeente gevraagd te hebben wat de mogelijkheden op het industrieterrein zijn. Mijn activiteit was gewoon mogelijk ik hoefde alleen een melding te doen aan de gemeente waarin stond wat mijn activiteiten zouden zijn. zo gezegd zo gedaan en gestart in maart 2015 na de gehele pand klaargemaakt te hebben naar de eisen van de nvwa aan de slag gegaan.

 

We zijn al enige weken productief komt er een man van de gemeente achterom binnen en zegt mij ik zag de deur openstaan ik was bij je buurman en dacht ik ga even kijken, op zich heel vreemd ik zelf ga nooit achterom in iemands pand lopen scharrelen. Hij vertelde mij dat mijn activiteit zeer goed mogelijk was.

 

Ik had voor dat we productief waren al een aanvaring met een buurman gehad die op mijn terrein zijn hond liep uit te laten terwijl mijn hond daar ook was en mij vertelde dat ik mijn hond bij mij moest houden. Deze man heeft geklaagd bij de RUD (regionale uitvoeringsdienst) en toen is het gezeur begonnen. deze figuur van de RUD kwam op het laast zelfs als we water aan het koken waren dan zag hij stoom dus was ik in productie al met al een zeer slechte sfeer.

 

Ik heb toen overlegd dat na een zeer belachelijk eisen pakket geadviseerd door de RUD dat ik een andere activiteit maar ging ontplooien en dat de aangevraagde activiteit (inmiddels was ik dus wel vergunningsplichtig volgens het inzicht van de rud)maar te laten vallen. Ik heb toen een en ander besproken op het gemeentehuis en daar zou ik alle medewerking krijgen om zsm dit voor elkaar te krijgen binnen een paar weken kon ik aan de slag tenslotte hadden ze mijn activiteit nog steeds niet verboden inmiddels was er wel reeds door de RUD gehandhaafd echter had ik de activiteiten reeds 22 juni stil gelegen door deze boa van de RUD, op zich was de handhaving een vreemd verhaal na het overleg op 15-9-2015 op het gemeentehuis was mijn activiteit door de gemeente nog steeds niet verboden door de RUD die in opdracht van de gemeente handeld klaarblijkelijk wel. Op 16-09-2015 de nieuwe aanvraag gedaan te hebben mocht ik op 8 december een brief ontvangen met daarin voor een heel andere activiteit eenzeflde eisen pakket als mijn vorige activiteit het gaat dus helemaal fout want vanaf 22-06-2015 is er zo goed als niets meer verdient.

 

Echter wist ik dat januari de wet zou veranderen en ik geen vergunning meer nodig had lang leve het ondernemersklimaat in nederland een gedoogvergunning had ik natuurlijk ook kunnen krijgen deze werd echter direct geweigerd.

 

Ik ben begonnen zonder enige vorm van krediet alles erin gestoken en nu sinds 9-2 failliet daar ben ik het natuurlijk niet mee eens. Ik heb op 21-1 een ltd opgericht en ingeschreven en ga dus doorstarten verhuurder gaat mee en de klanten en leveranciers op die ene en de belastingdienst na natuurlijk hoe moeilijk kan de curator het mij maken ? ik ben slechts bestuurder van de ltd ik heb het hem voorgesteld en hij moest erover nadenken echter ik niet ik heb opdrachten en alles en wils dus gewoon door. Adviezen en dergelijke zeer welkom.

 

Groet Jaap

 

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

2 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 65.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Wie is er online?

  Er zijn 9 leden online en 162 gasten

  Bekijk volledige lijst    
 • Ook interessant:

 • OndernemerspleinNL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké