• 0

Brexit, gevolgen voor de handel?

Aanbevolen berichten

  • 1

Opvallend dat liefhebbers van de EU hun mening zelden kunnen uiten zonder een waarde-oordeel over andersdenkenden uit te spreken.

Generaliseren kun je leren! :)

 

Ik heb even rondgezocht en de termen 'xeno', 'racis', 'tokkie' en 'hemd' in dit topic geteld - quotes uitgezonderd en ongeacht context of intentie. Verrassende uitslagen:

'xeno' - 3 x door dicko

'racis' - 1 x colombo, 3 x door dicko

'tokkie' - 2 x door dicko

'hemd' - 1 x door Twabla

 

Link naar reactie
  • 0

Opvallend dat liefhebbers van de EU hun mening zelden kunnen uiten zonder een waarde-oordeel over andersdenkenden uit te spreken.

Generaliseren kun je leren! :)

 

Ik heb even rondgezocht en de termen 'xeno', 'racis', 'tokkie' en 'hemd' in dit topic geteld - quotes uitgezonderd en ongeacht context of intentie. Verrassende uitslagen:

'xeno' - 3 x door dicko

'racis' - 1 x colombo, 3 x door dicko

'tokkie' - 2 x door dicko

'hemd' - 1 x door Twabla

 

Het uiterst suggestieve plaatje wat de aanleiding was voor mijn gebruik van het woord "racistische" laat je gemakshalve maar even buiten beschouwing evenals de reactie daarop die een keten van de bovenstaande woorden tot gevolg heeft. Wie begint?

Link naar reactie
  • 0

Chillax - ik heb alleen maar woordjes geteld!

...ongeacht context of intentie.

En die keten valt wel mee, want los van die ene van jou is het alleen dicko geweest die ze genoemd heeft. ;)

 

Dat is waar, maar is het niet kenmerkend dat bij elke discussie over dit onderwerp excessen belicht moeten worden die maar bij een bepaald deel van de bevolking leven en zeker niet bij de mensen die tot een weloverwogen standpunt zijn gekomen.

Link naar reactie
  • 0

Chillax - ik heb alleen maar woordjes geteld!

...ongeacht context of intentie.

En die keten valt wel mee, want los van die ene van jou is het alleen dicko geweest die ze genoemd heeft. ;)

 

Je vergeet de onderwatersteek (wellicht zelfs in meervoud) van TwaBla die zo geniepig is om niet te zeggen wat zij bedoelt, maar wel te linken naar xenofobie in wikipedia. Maar ja, TwaBla behoort tot de goeien. En je vergeet de 'frusto' van Cosara die de aanleiding was. Maar ook Cosara hoort bij de goeien.

 

'k Ben overigens wel benieuwd welke stoere bink mij, heel dapper, een anonieme kneus heeft gegeven. Om over de motivering daarvan maar niet te spreken: kennelijk hoeven de goeien geen argumenten aan te voeren maar de 'zwarthemden' wel. Da's het mooie van het feitenvrije EU geloof. Dat is gewoon zo omdat het zo is.

 

Welnu, daar gaan we dan, voor een bloemlezing. Ondanks dat er mij nooit gevraagd is naar die argumenten: ik ben op voorhand afgeserveerd wegens niet voldoen aan het vigerende (ja:) regressief linkse en (ja:) politiek correcte perspectief.

 

[*] Draghi die op kosten van de 'spaarzame landen' de Italianen redt (quantitave easing) die zelf hun bankbalansen hebben vernaggeld

[*] in vervolg daarop: doorgaan met QE (zelfs verhogen) terwijl overduidelijk is dat het doel (meer bestedingen door consumenten en bedrijven, en daardoor meer inflatie) niet wordt gehaald en het geld blijft hangen in het financiële circuit alwaar weer driftig bubbels worden gecreëerd en gekoesterd (wat m.i. weer binnen afzienbare tijd zal leiden tot een krach die die van 2008 zal overtreffen)

[*] het niet houden aan het Verdrag van Maastricht (begrotingstekort onder de 3%, wordt niet gehandhaafd (o.a. Frankrijk))

[*] het niet houden aan het Verdrag van Dublin (vluchtelingen melden zich in het eerste land)

[*] het niet houden aan het Verdrag van Lissabon/VWEU (geen bailout voor landen; Griekenland onyone?)

[*] Een ECB die buiten haar mandaat treedt (opkopen van staats- en bedrijfsobligaties wat leidt tot een herverdeling van spaarders naar schuldenaars, ergo tot beleid dat niet neutraal is)

[*] De leugenachtige suggesties dat 'wij' de Grieken helpen, terwijl meer dan 90% van dat hulpgeld terecht komt bij de Noordelijke banken; we zijn als burgers dus nog steeds banken aan het redden.

[*] Nog een Griekenland dingetje: Het laatst waar Griekenland van de Trojka op mocht bezuinigen, was Defensie; Griekenland moest en zou de DUITSE tanks en DUITSE onderzeeërs afnemen, terwijl de bevolking de verbandrolletjes al moest hergebruiken. Wist je dat Griekenland meer tanks heeft dan het VK en Frankrijk bij elkaar? Wat moet je in 's hemelsnaam met 900 Leopard tanks op een eilandenrijk?

[*] Verdrag van Lissabon dat de doodstraf mogelijk maakt bij civiele opstanden (ontreddering, rellen en grote sociale onrust)

[*] Merkel die zonder overleg de indruk wekt dat ze alles gaan "schaffen", en nu de consequenties daarvan afwentelt op de EU partners (btw: wist je dat je voor de kosten van één vluchteling hier er 13 kan opvangen in de regio? de goedwillende welkommensen laten dus voor ieder goed gevoelletje 12 mensen creperen; lekker sociaal)

[*] Het Verdrag van Lissabon dat verdere verdragswijzigingen mogelijk maakt zonder nationale ratificatie

[*] Het azen op de vercommercialisering van ons grondwater

[*] De EU regelgeving die in hoge mate wordt bepaald door lobby kantoren (ergo: door de belanghebbende opdrachtgevers van die lobbykantoren)

[*] Het CEN (en in de slipstream het NEN) dat in opdracht van de EC voornamelijk technische regelgeving normaliseert, die auteursrechtelijk beschermd is maar via verwijzing in Europese richtlijnen wel in wetgeving terecht komt (en waar degene die zich aan de wet wil houden dus voor moet betalen)

[*] De verkeerde conversiekoers waarmee de Euro is ingevoerd en die ons ieder jaar weer, ieder jaar weer, zo'n 10% van ons BBP kost (ongeveer 60 miljard, jaar op jaar)

[*] Het negeren van de Franse en Nederlandse uitkomst van het referendum in 2005

[*] Het onder druk zetten van Ierland (referendum over V v Lissabon tot 3 keer over gedaan): niet ratificeren betekent geen hulp

[*] De walgelijke toneelstukjes van EU parlementariërs Verhofstadt en Van Balen in Ukraïne die met loze suggesties een heel volk hebben misleidt en en passent hebben meegewerkt aan een staatsgreep aldaar door de door het volk gekozen president te vervangen door een minstens zo corrupte VS puppet (onder leiding van Victoria 'fuck the EU' Nuland)

[*] Verhofstadt zelf die rond Ukraïne de oprecht bezorgde Europeaan speelde, maar via een achterdeur belangen heeft bij een oliemaatschappij die in de Ukraïne naar schaliegast wil boren

[*] De hetze tegen Rusland, inclusief onzinnig gezeur over een EU leger (onzinnig omdat alle EU landen zijn aangesloten bij de NAVO); het lijkt erop dat men bewust op een gewapend conflict aanstuurt.

[*] De economische sancties tegen Rusland voor het 'annexeren' van de Krim, terwijl het onafhankelijke parlement van de Krim ZELF heeft bepaald dat aansluiting met Rusland zou worden gezocht, en de bevolking op de Krim dat ZELF per referendum dit besluit met overgrote meerderheid heeft bekrachtigd.

[*] De houding en uitspraken van EC voorzitter Juncker en EP voorzitter Schulz die bij herhaling laten weten dat ze gewoon schijt hebben aan wat de bevolking wil ('k heb nu geen zin om exacte quotes op te zoeken, neem aan dat deze bekend zijn. En anders heeft Norbert wel een handig Google tooltje)

[*] De meest recente ontwikkeling: het (in het minst erge geval) vrij geven van het toezicht op onze pensioenen (1400 miljard), ons eigen uitgesteld loon, waardoor het fonds zich onder het maffiose toezicht van Cyprus kan laten stellen maar de deelnemers desondanks niet weg kunnen, dan wel (in het ergere geval) overhevelen van ons individuele pensioengeld naar een EU fonds dat weer heerlijk gaat omslaan over alle EU landen. Dit betreft de Institutions for Occupational Retirement Provision, waarbij één van de doelstellingen is dat het ten goede komt aan de "financiële stabiliteit in Europa als geheel" (quote van Klijnsma). Dus ons eigen uitgesteld loon wordt gebruikt om de financiële stabiliteit van Europa als geheel te bevorderen. Wat denk je dat het gevolg daarvan zal zijn? In acht nemend dat de meeste EU lidstaten geen kapitaaldekkingsstelsel hebben, maar een omslagstelsel?Over de inhoud van deze regeling was op 15 juni een akkoord bereikt, maar alle betrokkenen is een expliciet spreekverbod opgelegd tot ná het Brexit referendum. Waarom zou dat zijn?

[*] De geleidelijke overdracht van wetgevende en justitiële bevoegdheden naar de EU resp. het HvJEU, over welke overdracht de bevolking NOOIT is geraadpleegd en die NOOIT inzet zijn geweest ban een nationale verkiezing; het HvJEU kan (en doet) zelfs met terugwerkende kracht nationale regelgeving en nationale jurisprudentie buiten werking stellen. Zonder dat de nationale justitiabelen daar ooit enige stem in hebben gehad.

[*] En als afsluiting voor nu het gebruikelijke geneuzel over naheffingen en die paar miljoen van de maandelijkse verhuizing naar Straatsburg

 

 

 

Heeft iemand ook voordelen misschien?

 

 

 

Wat mij zelf overigens aan het nadenken zet mbt de quote van Gorbachov: zien jullie ook niet verrassende parallellen tussen enerzijds de wijze waarop de heilsstaat USSR omging met inwoners die zich aan het heil wilden onttrekken (ze moesten kapot geschoten worden) en anderzijds de wijze waarop de heilsstaat EU omgaat met inwoners die zich aan het heil willen onttrekken (ze moeten economisch kapot gemaakt worden)? Verhofstadt en Juncker die vanuit het EU Politburo dreigen met maatregelen tegen afvalligen, brrrrr...

Zelfs ons eigen parlement meent zich een oordeel te moeten aanmeten over het democratisch proces in het soevereine VK. Dat krijg je toch alleen voor elkaar als je overtuigd bent van je eigen onfeilbaarheid.

En over de USSR gesproken: waren het daar ook niet de inwoners die zich een oordeel aanmatigden en over elkaars meningen? De onzuivere elementen moesten worden geruimd. Grappig dat de kneuzen hier ook rood zijn. En anoniem.

 

Link naar reactie
  • 0

Maar ja, TwaBla behoort tot de goeien.

(...)

Maar ook Cosara hoort bij de goeien.

*proest*

 

Ik ben hier gestopt met lezen - misschien morgen de rest! ;D

 

edit: vooruit, nog even dit: het zal me jeuken of je voor of tegen Brexit/EU/wat dan ook bent. Daar beoordeel ik je niet op.

 

Wel op het feit dat je iedereen die het niet met je eens is op exact dezelfde manier afserveert als waar je de tegenpartij meerdere keren van beschuldigt. Dan kan ik je niet serieus meer nemen...

 

Link naar reactie
  • 0

Maar ja, TwaBla behoort tot de goeien.

(...)

Maar ook Cosara hoort bij de goeien.

*proest*

 

Ik ben hier gestopt met lezen - misschien morgen de rest! ;D

 

edit: vooruit, nog even dit: het zal me jeuken of je voor of tegen Brexit/EU/wat dan ook bent. Daar beoordeel ik je niet op.

 

Wel op het feit dat je iedereen die het niet met je eens is op exact dezelfde manier afserveert als waar je de tegenpartij meerdere keren van beschuldigt. Dan kan ik je niet serieus meer nemen...

 

 

Dat (verhaal rond voor/tegen wat dan ook) zal mij ook een zorg zijn (evenals of jij me serieus neemt, eerlijk gezegd ;) ), voor mijn part ben je voor of tegen stromend water of ruik je het geluid van de ondergaande zon. Waar ik tegen poog te ageren is dat mensen 'wat dan ook' als Waarheid aannemen, van daaruit redeneren en dat als maatstaf nemen voor hun oordeel over de mentale gezondheid van anderen. Je weet wel, het gedogen van andermans gedachten, visie en mening. Of (heel eng) zelfs de uiting daarvan. En ja, dan valt op dat de één (T) zonder onderbouwing komt met 'xenofobie', en een ander © zonder onderbouwing komt het 'frusto'. Gevalletje projectie? Ik weet het niet, ik herken de mij toegeworpen oordelen bij mezelf niet, en de onderbouwing ontbreekt.

Overigens heeft mij Surinaamse geliefde er hartelijk om moeten lachen, dus vooralsnog maak ik me niet al teveel zorgen.

 

Je stelt dat ik mensen afserveer; kan je aangeven waar ik dat doe? Volgens mij stel ik (op stevige wijze, dat is waar, en wellicht ook onsympathiek) gedachtegangen (om het maar geen indoctrinaties te noemen), EU-geloven en groepsdenken ter discussie en heb ik een oordeel over die gedachtegangen, geloven en dat groepsdenken. Kan je aangeven waar ik individuen 'afserveer'? Dat zou voor mij een leerpunt zijn.

En als je dan toch bezig bent, zou het helemaal geweldig zijn als je ook kan aangeven welke argumenten (niet zijnde absolute waarheden of op geloof gebaseerde meningen) de individuen die ik kennelijk 'afserveer' hebben gepresenteerd.

 

Dank alvast, en proost.

Link naar reactie
  • 1
Maar ook Cosara hoort bij de goeien.
Knock, knock, knock ... do I hear my name ?

 

Voor mij kan de Europese Unie niet groot genoeg worden ... inclusief Belarus en Oekraïne, exclusief Turkije, dat weer wel ... maar ik ben dan ook een Eurofiel.

 

 

Heeft iemand ook voordelen misschien?
Volgens mij bestaat de flex-EU (flexibele Europese Unie) reeds. 8)

 

[*] De economische sancties tegen Rusland voor het 'annexeren' van de Krim, terwijl het onafhankelijke parlement van de Krim ZELF heeft bepaald dat aansluiting met Rusland zou worden gezocht, en de bevolking op de Krim dat ZELF per referendum dit besluit met overgrote meerderheid heeft bekrachtigd.

Kunnen wij in Europa ook nog wat van leren ... Deporteer de oorspronkelijk bevolking van de Krim naar Siberie en vervang deze door Russen. Daarna mogen de nieuwe bewoners per referendum kiezen bij welk land zij willen behoren.

 

 

Binnen het kader van het voorgaande (manipulatie van de uitkomst) ... Britse onderdanen die 15 jaar of langer in het buitenland wonen, hebben niet het recht om hun stem uitbrengen tijdens verkiezingen en raadplegingen. De binding met het 'homeland' zou te zwak zijn ... of wordt er bedoeld dat het risico tot anders denken toeneemt naarmate je langer in het buitenland woont?

 

Gezien het verloop van deze discussie is het wachten op het moment dat Zwarte Piet ter sprake gaat komen.

 

Met de vriendelijke groeten van Nedzhibe

 

Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link naar reactie
  • 0

Het is nu toch wel duidelijk dat de Brexit de Britten heel veel gaat kosten. Op de korte termijn zeker en op de lange termijn heel waarschijnlijk. Dat kan mee vallen maar het kan ook zomaar zorgen voor een lange recessie met oplopende werkeloosheid en dalende huizenprijzen.

 

Dat de EU nodig hervormd moet worden is vrijwel iedereen het over eens. Maar uitstappen en als klein exportland (ik heb het over Nederland) en alles zelf gaan doen lijkt mij de meest domme stap die je maar kan bedenken.

 

Als je een goedlopende kraam hebt in de markthal in Rotterdam dan kan je chagrijnig worden als de directeur van de hal een oen is en zelf zijn salaris verhoogt, andere kramen minder huur hoeven te betalen en er kramen met producten bijkomen waar jij niet op zit te wachten. Maar ga je dan je goedlopende kraam opzeggen en een kraam buiten de markthal beginnen? Het kan maar slim is het niet. Je kan beter zitting nemen in de marktraad en zaken proberen te veranderen.

 

En Dicko, waarom post je zelf niet onder je eigen naam en erger je jezelf aan anonimiteit van anderen? Waar ben je bang voor?

 

(edit spel- en tikfout)

Link naar reactie
  • 0

Maar uitstappen en als klein exportland alles zelf gaan doen lijkt mij de meest domme stap die je maar kan bedenken.

Zo heel erg klein zijn ze nu ook weer niet. Ik dacht de vijfde economie van de wereld. Misschien zakken ze wel naar plek zes door dit alles, maar soms is het gevoel van vrijheid en autonomie belangrijker dan economie. Ik bedoel, je zegt toch ook niet tegen Nieuw Zeeland dat ze idioten zijn om zich niet bij Australië aan te sluiten? Zeker als je op een eiland woont voel je je wat los van de rest.

Tenslotte is het niet zo dat als je lid bent van een grote club zoals de EU dat je dan ook veel meer voor elkaar krijgt. Zo heeft Nederland maar 26 van 750 zetels in het Europarlement. Dan ben je dus erg afhankelijk van andere landen en kunnen er besluiten worden genomen die je niet zou nemen als je zelfstandig was.

 

Nooit had ik het oude tuinhuis moeten verlaten

Link naar reactie
  • 0

Sorry, ik had het over Nederland als klein exportland. Maar dat maakt niet heel veel uit.

 

Je niet aansluiten is natuurlijk heel wat anders dan uitstappen. Om even in de Markthal analogize te blijven ben je niet slim om als je een heel goed lopende kraam buiten de hal hebt te gaan verhuizen naar de markthal met hogere kosten ed. Tenzij je voordelen ziet voor meer groei of betere klanten. De keuzes die je als land maakt lijken heel veel op de keuzes die een ondernemer zou (moeten) maken.

 

Link naar reactie
  • 0
Het is nu toch wel duidelijk dat de Brexit de Britten heel veel gaat kosten. Op de korte termijn zeker en op de lange termijn heel waarschijnlijk.
Yep ... Het Verenigd Koninkrijk dreigt uit elkaar te vallen, evenals het Britse Gemene Best.

 

Daar komt bij dat Australië opnieuw kansen ziet voor een republiek als staatsvorm.

Dat geldt ook voor Texas ... U weet wel, de 28e staat van de Verenigde Staten. Het getal 28 krijgt zo wel een nieuwe betekenis.

Als we de hysterie even doortrekken naar Rusland, dan wordt verklaarbaar waarom Putin zo wanhopig pogingen doet om de Russische Federatie bij elkaar te houden. Dat kan door buiten de Federatie naar een gemeenschappelijke vijand te zoeken én te vinden.

Om over China maar te zwijgen, want ook daar rommelt het.

 

Mogen wij hieruit concluderen dat het geen exclusief probleem van de Europese Unie is, maar een mondiaal probleem? Gezien de geschiedenis zal het wel diep in ons DNA verankert zitten ... in mijn ogen niets meer of minder dan een primitieve stammenstrijd.

 

Met de vriendelijke groeten van Nedzhibe

 

Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link naar reactie
  • 0
Sorry, ik had het over Nederland als klein exportland. Maar dat maakt niet heel veel uit.
Mwah ... valt ook wel mee.

 

Nederland tweede exportland van Europa.

 

Nederlands product steeds populairder buiten de EU

 

Met de vriendelijke groeten van Nedzhibe

 

Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link naar reactie
  • 0

Dat geldt ook voor Texas ... U weet wel, de 28e staat van de Verenigde Staten.

Mooie parallel: na de massale immigratie van Anglo-Amerikanen naar Texas begin 18e eeuw (en na 2 oorlogen, vrije staat en The Alamo) volgt in 1845 annexatie door de VS.

Tibet, Noord-Ierland, De Krim, de gehele VS: annexatie door immigratie en deportatie is kennelijk universeel en van alle tijden. Zelfs de Neanderthaler legde er al het loodje door en ook Julius C. was er niet vies van.

 

Ik adviseer over en bemiddel in verzekeringen voor ondernemers en bedrijven.

Vragen of offertes?  Contact

 

Link naar reactie
  • 0

Ik vind het gezellig om van gedachten te wisselen en wat te leren van anderen hier op dit forum. Waar ik op afknap is het constante verwijt dat anderen te dom zijn om het te snappen.

 

Ik vind mensen vooral dom als ze stoppen met zelf nadenken.

Neem nu de twee basis argumenten voor de EU die iedereen voor zoete koek slikt:

 

1) Dankzij de EU is er al 70 jaar geen oorlog

2) Dankzij de EU hebben we meer welvaart

 

De eerste is echt onmogelijk te bewijzen. Zo denk ik persoonlijk bijvoorbeeld dat we al 70 jaar vrede hebben dankzij de afschrikking van kernwapens. Dat heeft niks met de EU te maken.

 

Het tweede argument lijkt mij ook bijzonder lastig te bewijzen. Andere werelddelen hebben in dezelfde periode minstens even veel welvaartsgroei gekregen als de EU landen. Je kunt voor deze stelling ook helemaal geen empirisch bewijs geven omdat een economie bestaat uit miljarden micro transacties en intenties per dag die over de aardbol krioelen. Voor mij is economie ook geen wetenschap. Vergelijk het eens met wiskunde. Daar kan een jongetje van acht een college van Einstein binnen lopen en een fout in de berekening aantonen met een sluitend bewijs. Bij economie is het meer een verzameling meningen heb ik het idee.

 

Ik vind het helemaal top dat ik goedkoper internationaal geld kan over maken, bellen op vakantie en eenvoudig iets bij een Duits of Frans bedrijf kan bestellen. Maar of dat opweegt tegen de nadelen van de EU probeer ik rustig voor mezelf af te wegen. Tegen me schreeuwen dat ik te dom ben vind ik geen sterk argument.

Nooit had ik het oude tuinhuis moeten verlaten

Link naar reactie
  • 0

1) Dankzij de EU is er al 70 jaar geen oorlog

De eerste is echt onmogelijk te bewijzen. Zo denk ik persoonlijk bijvoorbeeld dat we al 70 vrede hebben dankzij de afschrikking van kernwapens. Dat heeft niks met de EU te maken.

 

Herschrijf dan eerst "dankzij de EU is er al 70 jaar geen oorlog" tot de oorspronkelijke intentie/betekenis:

"Dankzij de EU is er al 70 jaar geen oorlog tussen de leden van de EU zelf".

Dat heeft niets te maken met kernwapens namelijk, maar met economische belangen.

 

De EGKS is voor dat specifieke doel opgericht, en vormde uiteindelijk de basis van de EU

De EGKS kwam tot stand door het Verdrag van Parijs, dat werd ondertekend in 1951 en van kracht werd in 1952. De zes deelnemende landen waren Frankrijk, West-Duitsland, Italië en de drie landen van de Benelux (België, Nederland en Luxemburg). Het initiatief was genomen door de Franse Minister van Buitenlandse Zaken Robert Schuman, die op 9 mei 1950 het plan-Schuman gelanceerd had. De strekking hiervan was oorlogen tussen de erfvijanden Frankrijk en Duitsland "materieel onmogelijk te maken" door "de gehele Frans-Duitse productie van kolen en staal te plaatsen onder een gemeenschappelijke Hoge Autoriteit".[1] Deze organisatie moest openstaan voor andere Europese landen die naast Frankrijk en West-Duitsland wilden deelnemen. De eerste voorzitter van de in het leven geroepen Hoge Autoriteit werd Jean Monnet. De EGKS was de eerste Europese supranationale Europese organisatie.

 

Dat de koude oorlog een hele andere lading aan EU heeft gegeven (een sterk NATO-blok tegen het cordon sanitaire van het Warschau-pact) is een gegeven, maar niet de oorspronkelijke intentie van de EGKS.

Ik adviseer over en bemiddel in verzekeringen voor ondernemers en bedrijven.

Vragen of offertes?  Contact

 

Link naar reactie
  • 0

Wat hebben Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, de Verenigde Staten, Canada, Australië en Rusland met elkaar gemeen ?

 

Tipje van de sluier oplichtend ... het heeft te maken met Federalisme.

 

Vreemd is dan ook de gedachte aan een - misschien ooit eens - Federaal Europa zoveel weerstand aanjaagt.

 

 

Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link naar reactie
  • 0

Kan je aangeven waar ik individuen 'afserveer'? Dat zou voor mij een leerpunt zijn.

 

Ik had het niet over individuen, en jij eerder ook niet. Bekijk onderstaande quote eens - je generaliseert naar 'de liefhebbers' (allemaal) en doet vervolgens negatieve uitspraken over hun motieven.

 

Ik heb jou nooit een tokkie, racist of wat dan ook genoemd, maar blijkbaar ben ik wel een Verlichte die in de ene Waarheid gelooft.

 

En daarmee doe je exact hetzelfde als je anderen verwijt met je geklaag over mensen die toevallig een andere mening dan de jouwe hebben.

 

Je hoeft je daar natuurlijk niks van aan te trekken, maar dan loop een goede kans dat iedereen binnen de kortste keren bij jouw naam denkt "Oh, heb je hem weer. Da's de moeite van een reactie typen niet waard."

Opvallend dat liefhebbers van de EU hun mening zelden kunnen uiten zonder een waarde-oordeel over andersdenkenden uit te spreken. Frusto kan kennelijk worden toegevoegd aan het lijstje met hemdkleuren, xenofobie, racisme, tokkie, enzovoorts.

 

Want er is tenslotte maar één Waarheid, en die Waarheid is de waarheid omdat ik vind dat het De waarheid is.

Kudo's voor 60 jaar vrijheid, diversiteit en ontwikkeling. Er is maar één Waarheid en dat is de mijne. Of eigenlijk, de Mijne, de Verlichte.

 

Link naar reactie
  • 0

Wat hebben Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, de Verenigde Staten, Canada, Australië en Rusland met elkaar gemeen ?

 

Tipje van de sluier oplichtend ... het heeft te maken met Federalisme.

 

Vreemd is dan ook de gedachte aan een - misschien ooit eens - Federaal Europa zoveel weerstand aanjaagt.

Die landen hebben óók met elkaar gemeen dat ze al (nagenoeg) dezelfde taal spraken en eenzelfde cultuur hebben. Dan verloopt een samensmelting iets minder moeizaam. En volgens mij hebben ook ieder van die oorspronkelijke landen/gebieden desondanks nogal wat weerstand geboden (en doen ze dat nog steeds).

Zo vreemd is het dus niet dat de gedachte aan een Federaal Europa op enige weerstand stuit.

 

That awkward moment when your sarcasm is so advanced people actually think you're stupid

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    1 lid, 163 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.