• 0

Kosten integriteitsonderzoek Wethouder

Hallo,

 

Ik vroeg mij af of er hier iemand is die mij kan verstellen wat een onderzoek door BING (Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten) naar het handelen van een wethouder ongeveer zal gaan kosten. Ik begrijp dat dit moeilijk in te schatten is, maar dat ik ongeveer een idee heb.

Ook zou ik graag horen of er andere gerenommeerde bureaus zijn die dit soort onderzoeken doen. Het gaat dan om een wethouder die in een kredietaanvraag de rapporten naast zich heeft neergelegd omdat hij zelf een andere mening was toebedeeld. Hierdoor heeft de aanvraag aantoonbaar 1,5 jaar te lang geduurd.

Ik hoor het graag

 

[verandering: titel]

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Het gaat dan om een wethouder die in een kredietaanvraag de rapporten naast zich heeft neergelegd omdat hij zelf een andere mening was toebedeeld.

 

Als dit een correcte weergave is van wat er is gebeurd, kan ik je dat onderzoek besparen: de wethouder heeft integer gehandeld.

 

 

Branko Collin, front-end web developer / prototyper / Drupal-developer.

Link naar reactie
  • 0

Het hele verhaal heeft bij elkaar 2,5 jaar geduurd. Hiervan is aantoonbaar dat 1,5 jaar daarvan de fout van de wethouder is geweest. De rechtbank heeft reeds geoordeeld dat er meerdere onrechtmatige besluiten zijn genomen.... Dit is dus wel de correcte weergave, maar niet de gehele. Knap overigens dat je die conclusie al trekt na die anderhalve zin. Misschien ben je niet het juiste persoon om dit soort vragen te beantwoorden

Link naar reactie
  • 0

Ik ben heel rustig hoor, maar er worden conclusies getrokken die nergens op gebaseerd zijn.

Ik sta open voor informatie verzoeken, maar geef dan aan welke informatie u nodig heeft om een antwoord te geven en trek niet direct een conclusie.

 

Ik vroeg ook alleen of er iemand was die een indicatie kon geven wat een onderzoek door BING zou kosten.

Link naar reactie
  • 0
De rechtbank heeft reeds geoordeeld dat er meerdere onrechtmatige besluiten zijn genomen....
En daar heb jij schade van ondervonden? Is er dan geen snellere route om schadevergoeding te krijgen? Of gaat het niet om schadevergoeding?

 

En waarom is het negeren van advies een integriteitsvraagstuk? Volgens mij gebeurt dat aan de lopende band in de politiek.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Om deze vragen te beantwoorden zal je het complete dossier door moeten nemen.

 

Ik heb steun van een oud advocaat en rechter. Ook hij noemt deze gang van zake een integriteitsprobleem

Wat wil je dan nog bereiken met jouw vragen hier?

 

 

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0
Wat wil je dan nog bereiken met jouw vragen hier?
Ondernemers die ervaring hebben met integriteitsonderzoek.

 

BING is een commercieel bureau dat tegen vergoeding onderzoek doet. In opdracht van wie dan ook, als ze maar betalen. Daarop was het laatste jaar wat kritiek. Het is geen ombudsman die je kan mailen met een klacht.

 

Kun je ook Berenschot of KAFI voor inschakelen.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Als je googelt op "kosten integriteitsonderzoek BING" kom je links tegen naar raadsverslagen, oa van gemeente Alblasserwaard, die goedkeuring geeft op € 21.000,- aan EXTRA kosten voor het integriteitsonderzoek.

 

Educated guess is dat een volledig onderzoek vanaf enige tienduizenden euro's kost.

 

 

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
  • 0

 

Als je dit soort (voor)kosten wilt maken, lijkt me de vraag wat je wilt bereiken toch echt legitiem! Ennuh, leeft die wethouder nog na al die tijd?

 

Groet,

 

Highio

 

 

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0
Ik zal Berenschot en KAFI ook eens bekijken. Kun je aangeven in wat voor bedragen ik moet denken, of heb je dat nog nooit aan de hand gehad?
Zonder het dossier wordt het erg lastig om een inschatting van kosten te maken. Ook blijft de vraag wat je hoopt te bereiken. Ligt er een rapport dat bevestigt dat een wethouder niet integer was, en dan? Het afwijzen van een enkel financieringsplan duidt niet op gebrek aan integerheid. Misschien gebrek aan intelligentie of consistentie.

 

Kan natuurlijk best zijn dat je gelijk hebt. Ton Hooijmaijers is ook gestruikeld over gebrek aan integriteit, maar die had zijn zakken gespekt. Is gewoon op gang gezet met een aangifte bij het OM.

 

Als jouw wethouder niet integer is, zijn er diverse alternatieven voor een duur integriteitsonderzoek. Praat eens met een oppositiepartij in de gemeenteraad.

 

Maar belangrijkste vraag is: wil je zoveel jaar van je leven wijden aan die ene kwestie? (up to you ofcourse)

 

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0
Knap overigens dat je die conclusie al trekt na die anderhalve zin.

Nee, hoor, gewoon gezond verstand. Jij zegt dat die wethouder een rapport naast zich neerlegt op basis van zijn eigen mening. En dat is precies een goede omschrijving van het beroep van een bestuurder. Die moeten besluiten nemen op basis van eigen inzicht. Er zijn procedures om bestuurders uit hun baan te ontzetten als de belanghebbenden het niet eens zijn met die inzichten - bij wethouders gaat dat automatisch om de zoveel jaar.

 

Integriteitsproblemen doen zich vaak pas voor als de wethouder van meerdere walletjes snoept, bijvoorbeeld als hij geld aanneemt van een concurrent van je. Alleen komt dergelijke informatie niet voor in je oorspronkelijk bericht, dus kan ik alleen uitgaan van wat je wél zegt. En wat je zegt, klinkt enorm als: iemand doet iets waar ik het niet mee eens ben.

 

Mocht BING te duur zijn, zou je eventueel een detective kunnen inhuren. Of je zou zelf in krantenarchieven kunnen gaan snuffelen. Ook zal de lokale pers geïnteresseerd zijn als je een terechte grief hebt. Als die de bal aan het rollen krijgen, kan het snel gaan.

Branko Collin, front-end web developer / prototyper / Drupal-developer.

Link naar reactie
  • 0
Nee, hoor, gewoon gezond verstand. Jij zegt dat die wethouder een rapport naast zich neerlegt op basis van zijn eigen mening. En dat is precies een goede omschrijving van het beroep van een bestuurder. Die moeten besluiten nemen op basis van eigen inzicht.

 

Het is misschien de omschrijving van het beroep van bestuurder, een wethouder zal zich toch echt aan de regels moeten houden die zijn vastgelegd in de wet, ook als hij persoonlijk een andere mening is toebedeeld.

 

Als jouw wethouder niet integer is, zijn er diverse alternatieven voor een duur integriteitsonderzoek. Praat eens met een oppositiepartij in de gemeenteraad.

 

Ik heb inmiddels een groot deel van de oppositie al achter een onderzoek. Binnenkort zal de gehele raad er over moeten beslissen. Er wordt in de oppositie ook niet getwijfeld aan het onbehoorlijk bestuur in deze zaak. Het college blijft echter alleen vasthouden aan foutieve aannames die ik al tientallen keren heb weerlegd. Het praten tegen een muur levert meer op.

 

Meerdere van u vragen zich af of ik hier mijn tijd wel aan wil besteden......

 

Ja is daarop het antwoord. Ik ben in de eerste plaats niet iemand die snel opgeeft. Het bedrijf is een zaak die mijn vader ruim 50 jaar geleden is begonnen, en wat is uitgegroeid tot een goed lopende winkel. Echter door het ontbreken van investeringsmogelijkheden op een cruciaal moment is de zaak in een neerwaartse spiraal geraakt. Het cruciaal moment viel samen met een grootse verbouwing van het centrum waar mijn winkel zich bevindt. Omdat deze verbouwing enkele jaren in beslag zou nemen waren banken op dat moment niet bereid om te investeren. Bbz was voor mij een uitkomst om middelen te krijgen, en mijn winkel voor te bereiden op een heropening van het centrum. Omdat tussen aanvraag en uitbetaling van dit krediet 2,5 jaar heeft gezeten, kwam dit te laat om de nodige investeringen te doen, en heb ik zaken moeten betalen die zich, door het sterke teruglopen van de omzet, hadden opgestapeld.

 

Ik vind het jammer dat mensen op dit Forum vaak direct een conclusie trekken zonder alle feiten te kennen. Ook nu weet u nog niet alle feiten, en die kan ik hier ook niet allemaal vermelden. Als u echt interesse heeft, ben ik bereid om het met u te delen, maar trek aub niet direct conclusies. Soms heeft de simpele ondernemer ook wel eens gelijk, en ik ben ervan overtuigd dat ik dat heb. Ik wordt hierin gesteund door de gerechtelijke uitspraken die ik inmiddels heb, en mijn juridisch adviseur die advocaat is geweest en ruim 10 jaar lang rechter. Echter in het bestuursrecht worden schades, zoals in mijn geval, berekend op basis van de wettelijke rente (dit gebeurt sinds 2012) mijn schade is vele en vele malen groter dan dit bedrag. Bovendien wordt het verrekend met de Bbz, en krijg ik niet de kans om ook maar enige schade trachten op te lossen met de vergoeding hiervoor.

 

Om de gemeente te bewegen om mij (eindelijk) eens te helpen, omdat zij onrechtmatig gehandeld hebben (uitspraak o.a. Centrale Raad van Beroep) door de onbehoorlijke handelswijze van de wethouder wil ik nu via een onderzoek die handelswijze onderzocht hebben.

 

Voordat ze mij en mijn gezin op straat zetten is dat het minste wat ze kunnen doen lijkt mij.

Link naar reactie
  • 0
Ik vind het jammer dat mensen op dit Forum vaak direct een conclusie trekken zonder alle feiten te kennen
Dat ligt meestal aan het gegeven dat die feiten zelden of nooit vermeld (kunnen) worden, of niet volledig.. of - allerergste - pas véél later.

 

Ook je laatste post bevat weer feiten en puzzelstukjes die je veel meer begrip en sympathie op hadden kunnen leveren als je ze veel eerder vermeld had

 

Ook nu weet u nog niet alle feiten, en die kan ik hier ook niet allemaal vermelden. Als u echt interesse heeft, ben ik bereid om het met u te delen, maar trek aub niet direct conclusies.
Draai het eens om: accepteer - als je niet alle feiten kunt of wilt vermelden - a.u.b. dat mensen wél direct conclusies trekken...maar trek je er gewoon niet zoveel van aan :)

 

 

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
  • 0

Meerdere van u vragen zich af of ik hier mijn tijd wel aan wil besteden......

 

Ja is daarop het antwoord. Ik ben in de eerste plaats niet iemand die snel opgeeft. Het bedrijf is een zaak die mijn vader ruim 50 jaar geleden is begonnen...

Begrijp bovendien dat iedereen op dit forum zijn tijd en deskundigheid voor nop ter beschikking stelt. Door kritisch te vragen, worden time-wasters uitgefilterd en kan het probleem verhelderd worden. Een beetje achtergrond maakt een enorm verschil, want nu is meteen duidelijk waarom je zo hardnekkig bent.

 

Overigens heb ik BING uitgenodigd om op dit forum of via mail uitleg te geven. Geen reactie gehad. Zou Berenschot maar eens bellen. ;)

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0
Ook je laatste post bevat weer feiten en puzzelstukjes die je veel meer begrip en sympathie op hadden kunnen leveren als je ze veel eerder vermeld had

 

Dat ben ik met je eens. Echter voor mijn (eenvoudige) vraag was het naar mijn mening niet nodig om uitvoerig de casus uit te leggen.

 

maar trek je er gewoon niet zoveel van aan

 

Dat zal ik proberen niet meer te doen. Echter als je al zo lang als ik in deze situatie zit, waarin het college leugen na leugen blijft meedelen, ondanks dat ik ze allemaal heb weerlegd aan de hand van stukken, wordt je vanzelf wat feller op mensen die zo maar een conclusie trekken zonder de feitren te kennen.

 

Dank voor je reactie, ik vroeg alleen maar hulp bij een vraag die inmiddels beantwoord is. Als ik verwijten wil krijgen ga ik wel naar het college

 

Begrijp bovendien dat iedereen op dit forum zijn tijd en deskundigheid voor nop ter beschikking stelt. Door kritisch te vragen, worden time-wasters uitgefilterd en kan het probleem verhelderd worden. Een beetje achtergrond maakt een enorm verschil, want nu is meteen duidelijk waarom je zo hardnekkig bent.

 

Dat is inmiddels duidelijk, dank voor je reactie

 

Overigens heb ik BING uitgenodigd om op dit forum of via mail uitleg te geven. Geen reactie gehad. Zou Berenschot maar eens bellen.

 

Ik heb inmiddels uitvoerig gesproken met de directeur van BING. Hij heeft mij verteld waar de kosten van een onderzoek van af hangen. Inmiddels heb ik een goede indicatie gekregen. Nogmaals mijn dank

 

Mocht iemand nog ideeën hebben hoor ik ze natuurlijk graag!

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    9 leden, 277 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.