• 0

doelgroep meditatie/relax vakantie te Marokko vinden

Hallo

 

4 jaar terug ontstond mijn idee om relaxatie/meditaite programma's te brengen in vakantiestijl. 2 jaar terug had ik een try out van mijn programma met een bescheiden groepje van 3 deelnemers. Ondertussen woon ik in Marokko en ben ik helemaal klaar om mijn droom waar te maken.

 

Site: www.alpha-hilde-omega.be

Logo: ja

Flyer: ja

Waarde: tal van praktijdervaring in mijn vak

ervaring met cursussen en voordrachten, onderlegd in mijn vak

ervaring met 1 op 1 begeleiding alsook groep

vakantie geeft alle tijd vrij om diep en grondig te werken aan zichzelf

zeer gevarieerd programma, dus niet enkel yoga of enkel tai chi enz

kan werken op vraag van de client

Doel: mensen tot ontspanning brengen door tal van technieke aan te brengen

een andere manier van rustzoeken, tot balans komen, trauma verwerking anders bekeken

Doelgroep: 35 tot 65

personen die bereid zijn uit hun gekende visie te stappen

aan zichzelf willen werken

alternatieve interesse hebben

zin om een uitdaging aan te gaan

open minded

humaniora opleiding tot hogergeschoold

rustzoekers, maar niet goed weten hoe

anders dan anders willen reizen

wellness zoekers op een alternatieve manier

Distributiekanaal: online mailing

site

flyer

hotels en co hier te Marokko

collega's in Belgie

plaatsen, groepen...belgie

Marokko: zicht en contact met lokale medewerkers en medewerkers

ben juridisch in orde binnen de wetgeving van reisorganisaties

 

Mijn vraag? Hoe zet ik de volgende stap?

Hoe vind ik mijn doelgroep?

 

De pogingen die ik ondertussen ondernam blijven zonder resultaat

site

facebook

contact met reisfederatie-reisbureau

contact met online reisverkoper zoals travelbird en co

 

Graag advies hoe ik mijn product verkocht krijg en bij de juiste potentiele klant aanbied.

 

Hartelijk dank.

 

Hilde Termote

 

 

Hilde Termote

Energetisch en emotioneel consulent

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Het is misschien niet helemaal wat je in gedachte hebt, maar ik denk dan meteen hier aan:

 

In Nederland lijkt er niet echt veel reisorganisaties te zijn die zich in Marokko gespecialiseerd hebben (althans niet zo op het eerste gezicht).

 

Maar er worden best wel veel reizen aangeboden naar Marokko. Dus als je (bijvoorbeeld via Tradetracker) deze kan verzamelen en als 'affiliate' kan aanbieden, dan heb je volgens mij een leuke basis. En dan jouw eigen 'meditatiereizen' daar bovenop aanbieden.

 

Dan wordt je een soort "Marokko-specialist" zeg maar. Dat maakt het (denk ik dan) makkelijker om via fora en blogs en dat soort dingen onder de aandacht te komen van geïnteresseerden.

En een beetje scoren in zoekmachines etc.

 

Je hebt natuurlijk ook bepaalde plekken waar je kan adverteren, maar of dat echt opschiet zou ik niet weten. Denk het eigenlijk niet.

 

Overigens is "e-mail marketing" (dus het ongevraagd sturen van e-mails) in Nederland verboden (hoge boetes!) - dat noemen wij tegenwoordig SPAM.

Dus dat zou ik niet doen. Wordt ook als erg irritant ervaren door iedereen.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Je lijkt in een valkuil te stappen waar veel kleine ondernemers in stappen. Juist omdat je van alles doet is het bijna onmogelijk te zien waarom ik exact bij jou moet zijn. Aan de hand van je website haal ik er overigens niet uit dat je in Marokko woont en zie ik weinig Marrokaans terug in je site.

 

Het lijkt erop dat je individuele en groepen reizigers met interesse in spirituele zaken probeert te benaderen, althans, in deze post. Op je site zie ik daar maar weinig van terug.

 

Mijn advies, en ik organiseer al een tijdje reizen:

 

1. Ontwikkel pakketten, eventueel samen met andere partijen (bv. http://www.spirituelevakantiereizen.nl/). Mensen die interesse in deze zaken hebben zijn vaak niet de mensen die zelf hun vlucht willen boeken, een lokale transfer willen regelen en onderdak willen regelen. Combineert dit in een pakket en maak een paar variaties hierop. Als mensen iets specifieks willen nemen ze wel contact op.

2. Verkoop de beleving: zorg voor beeldmateriaal dat aanspreekt!

3. Specialiseer. In een niche zoals die waar je in werkt is specialiseren een manier om op te vallen.

4. Wees veel en veel duidelijker en verkoopgerichter op je site. Je site is nu een overdonderende en niet al te makkelijk leesbare kerstboom van niet altijd samenhangende info (sorry).

 

Je doelgroep kun je op veel manieren vinden, niet in de laatste plaats eenvoudig via internet, hoewel ik me kan voorstellen dat je in jouw geval op zoek gaat naar samenwerkingspartners die een pakket bij je inkopen. Dat kost je een stukje commissie, maar kan wel klanten opleveren. De vele beurzen op dit vlak kunnen je wellicht ook helpen.

 

Je hebt je doelgroep in ieder geval een beetje voor ogen, maar wat ons altijd helpt: wij hebben van "onze doelgroep" een stereotyp gemaakt. Dat is een persoon die een aantal eigenschappen heeft die kenmerkend zijn voor het type mens dat onze reizen boekt. Door deze "persoon" invulling te geven kunnen we ons reisaanbod in 1 richting houden, maar wel heel breed pakken. Wellicht helpt dat je bij het nog scherper op het netvlies krijgen van wie jouw potentiele klant is.

Link naar reactie
  • 0

Ik verkoop geen reizen maar wel websites dus daar ga ik maar even wat dieper op in ;) Ik ben het volledig eens met Robbert. Je hebt maar liefst 24 menu items, en nog weet ik hoeveel submenu items. Dat komt enorm druk en onoverzichtelijk over, en aangezien jij "rust en relaxen" verkoopt is dat wel het laatste wat je wilt.

 

Je doet zo te zien aan meditatie dus dan weet je hoe belangrijk focus is. Dat geldt ook voor je website; dat noemen we het achterhalen van de toptaken. Op mijn blog vind je daar een uitgebreid artikel over, maar in de basis gaat het erom dat je moet achterhalen voor welke 5 tot 7 dingen de meeste mensen naar je website komen.

 

Vervolgens moet je de hele website daarop inrichten; je menu bestaat dan dus uit home, die 5 tot 7 toptaken en als laatste contact. Probeer die toptaken zo duidelijk mogelijk te omschrijven, dus geen wazige termen als "een zielenplan" of "engelen".

 

En zoals Robbert al zegt, zorg dat je website de juiste sfeer uitstraalt. Als ik op je site kom wil ik me meteen lekker relaxed voelen, en ook de Marrokaanse invloeden mogen veel sterker aanwezig zijn. De juiste kleuren en foto's kunnen wonderen doen :)

Onder de naam Bob de webbouwer bouw en verbeter ik websites.

Daarnaast verzorg ik dj's en drive-in-shows op bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagen enzovoorts.

Link naar reactie
  • 0

Dag Peter

 

Hartelijk dank voor uw spoedige reactie

 

Ik ga jouw advies even uitpluizen.

Daarnaast postte ik op fb een vraag aan mijn vrienden, clienten enz zichzelf als doelgroep te helpen omschrijven zodat ik nog meer zicht krijgt op "wie zijn jullie, mijn klanten"

 

Ik heb al heel veel reisorganisaties enz gecontacteerd maar tot nog toe zonder positief antwoord.

Er is de juridische kant, de aansprakelijkheid, de specialisatie enz.

Er zijn wel mensen die willen samenwerken als ik de groep aanbreng, maar dan sta ik op zich even ver.

Wie zijn jullie, wat willen jullie en hoe bereik ik jullie?

 

Publiceren op portaal sites geef geen resultaat en flyer rondom om is ook wat doelloos als je aantal flyers bekijkt versus aantal inschrijvers of reacties.

 

Maar we geraken er wel. Ik ben er in elk geval geconcentreerd mee bezig, zodus.

 

Groeten en een prettige werkdag toegewenst.

 

Hilde

 

 

__________

link verwijderd

 

 

Hilde Termote

Energetisch en emotioneel consulent

Link naar reactie
  • 0

Robert

 

Dank je wel voor de reactie.

 

Toevallig? Gisteren aan het werk geweest met de mappen en submappen en de prullenmand. Ga daar nog meer mee aan de slag.

 

Ik heb geen vergunning om reizen te organiseren en ben dus genoodzaakt om met een partner te werken of hier met opgesplitste betalingen. Zo zit de reiswet in Belgie nu eenmaal in elkaar. Ben al 1 jaar in onderhandelin met travelbird, outspot .............maar uiteindelijk lanceert de marketing dienst de deal niet.Inderdaad opgesteld met bouwstenen. Dus dien ik zelf aan de slag te gaan om mijn klanten te vinden.

 

 

Mijn klanten voor de consulten en workshops en cursusen thuis heb ik, maar hoe krijg ik hen en anderen naar Marokko? Dat is de vraag...

 

Op de hoofdpagina staan toch opsommingen van wat ik doe, waartoe het leidt enz + foto's met Marokkaanse sfeer. Onderdaan sfeerbeelden van wat mijn workshops inhouden enz.

Is dit dan nog niet duidelijk genoeg?

 

Ik postte bericht op fb om mijn clienten zichzelf te helpen omschrijven zodat ik nog een beter beeld krijg van de doelgroep.

 

Ik probeer jouw richtlijnen vorm te geven.

 

Hartelijk dank.

 

Groeten, ik wens je een SUPER dag.

 

Hilde

 

 

Hilde Termote

Energetisch en emotioneel consulent

Link naar reactie
  • 0

 

 

Hartelijk dank voor jouw reactie

 

Ik was gisteren, voor het lezen van jullie adviezen al aan de slag gegaan met de mappen, submappen en vuilbak.....

 

Dank je wel om mij de overgang van thuis consulten naar reizen te helpen maken.

 

Groetjes

 

Hilde

Hilde Termote

Energetisch en emotioneel consulent

Link naar reactie
  • 0

Bied je dit ook aan voor bijvoorbeeld naturisten? Zij zijn een reislustig en rust zoekend volkje met maar één onhebbelijkheid namelijk liefst zonder kleding. Veel mensen zijn door allerlei (soms nare)ervaringen in het leven op een bepaald moment in zichzelf tot de acceptatie van hun eigen lichaam gekomen en hebben geen kleding meer nodig om zich veilig te voelen. Velen bezigen alternatieve denkwijzen.

Nu is Marokko niet een land waar bloot voor de hand ligt, maar in mijn ogen is het zo groot en mooi dat er zeker plekken voor te vinden moeten zijn. En uiteraard het goede klimaat.

Ook zijn er reisorganisaties die naturistenreizen organiseren, waar je mee zou kunnen samenwerken.

Als je meer informatie wilt kan ik je daar aan helpen. Stuur dan maar een mail

 

 

Link naar reactie
  • 0

Dag Herman

 

Nu doet je me glimlachen. Vorige week voor de eerste keer naakt gemediteerd en dit geeft inderdaad

een speciale feeling. Naakt in zjin naaktheid.

Er zou daar best kunnen rond gewerkt worden. Ook het groeiproces van gekleed naar naakt en de blokkades, genes die er zouden mogen zijn daarrond nader bekijken.

 

Mijn doelgroep is mensen die vanuit zichzelf komen, waardoor ik zo wat à la carte kan werken.

 

In de woestijn, een afgebakend gebied............zou best mogelijkheden kunnen bieden.

 

Groeten,

 

Hilde

Hilde Termote

Energetisch en emotioneel consulent

Link naar reactie
  • 0

Je beperkt je doelgroep heel sterk, er zal dus maar een klein publiek overblijven. En meditatie en naar Marokko, dat zijn twee bepalende criteria.

In de zomer is het daar veel te heet, je hebt dus ook nog een beperking qua periode.

Als je het reisgebied veel groter kunt maken zal de doelgroep ook groter worden. Mediteren kan overal, dat is dus geen probleem.

Link naar reactie
  • 0

Ben je op de hoogte van het afschaffen van het Vlaams reisbureaudecreet? Betekent dat er nog steeds wel enige regelgeving is, maar de belangrijkste horde is afgeschaft: http://www.vlaanderen.be/int/afschaffing-vlaams-reisbureaudecreet

 

En nee, sorry. Je website mist focus en is warrig. Ik ben het eens met Bob, probeer je site tot 5 tot 7 dingen die voor je aanbod van belang zijn. Bijvoorbeeld:

 

Over mij

Mediteren in Marokko

Behandelingen

Je reis plannen

Contact

 

of iets dergelijks, waaronder je dan heel gericht je aanbod beschrijft. Dit kun je natuurlijk op 100 manieren inkleden.

 

Voor wat betreft je hoofdvraag: hoe krijg je mensen naar Marokko: door een aanbod te lanceren dat:

a) gemakkelijk te boeken is voor de klant

b) uniek is, dus beschrijf je unieke verkoop punten

c) de prijs rechtvaardigt

 

Een andere manier is wellicht:

- Facebookgroepen over deze onderwerpen opzoeken en actief lid worden

- Adverteren op facebook kan heel specifiek, bijvoorbeeld op mensen met interesse in meditatie etc.

 

Maar: dringend advies: ga eerst aan de slag met je website.

 

Ik wens je een fijne dag!

 

Link naar reactie
  • 0

Misschien door te adverteren bij spirituele beurzen? Zo kun je bij Paraview (de grootste wel in Nederland) of PCP (M.n. bekend in Noordelijk Nederland) op verschillende manieren adverteren onder hun doelgroep. Ik weet van Paraview (daar zij dit regelmatig aanbieden) dat je ook via hun nieuwsbrief kan adverteren, dus zit je weer wat meer digitaal, maar zij hebben ook mogelijkheden om flyers bij een beurstasje in te doen.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Dank je wel, oprecht.

 

Ik heb natuurlijk ook nog mijn consulten en activiteiten in belgie waardoor mijn site niet enkel en alleen marokko kan zijn.

Maar je hebt gelijk, ik ga aan de slag. Was er gisteren al mee gestart en doe er deze avond aan verder.

 

Ik heb onlangs een grote controle gehad van de inspectie van de reisfederatie, dus ik ben echt wel op mijn goede.

Dank je wel voor de link.

 

Ik weet jullie advies en raad echt te waarderen en zal er zeker iets mee doen.

 

Groeten

 

Hilde

 

 

Hilde Termote

Energetisch en emotioneel consulent

Link naar reactie
  • 0

Ik heb natuurlijk ook nog mijn consulten en activiteiten in belgie waardoor mijn site niet enkel en alleen marokko kan zijn.

 

Misschien kun je dan beter 2 aparte websites maken. Ik doe ook 2 hele verschillende activiteiten en heb daar dus ook aparte websites voor (zie mijn handtekening).

 

Onder de naam Bob de webbouwer bouw en verbeter ik websites.

Daarnaast verzorg ik dj's en drive-in-shows op bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagen enzovoorts.

Link naar reactie
  • 0

 

 

Ja, inderdaad, dat is waar ik wil en ga naar groeien maar budjetvriendelijk dien ik eventjes de tussen stap te nemen van 1 site voor beide activiteiten.

 

Trouwens de workshops en consutlen hier in Marokko zijn identiek als wat ik thuis doe.

Dus de foto's zijn informatief waardig.

Mijn clienten tonen zich in hun broosbaarheid en privésfeer dus niet evident om fotomateriaal te bekomen.

Vanzodra ik in Marokko meer en meer werk krijg kan ik ook meer beeldmateriaal om op de site te plaatsen.

Ik vermijd kamelenplaatjes omdat Marokko bij de meesten een synoniem is voor kamelentochten terwijl het zo veel meer te bieden heeft.

 

Zo dankbaar voor jullie hulp, waar ik met plezier gebruik van maak zonder ook mijn eigen visie en waarden te verliezen.

 

Super

 

Hilde

Hilde Termote

Energetisch en emotioneel consulent

Link naar reactie
  • 0

Een energetisch consulent uit Zwevegem (ik vind hem als nuchtere Hollander met alle respect voor je activiteiten heel mooi)! ;D

 

Is het een gekke gedachte dat Franstalig of Engelstalig aanbod relevanter zou kunnen zijn met meer bereik?

 

Vanwaar de vraag op een Nederlands forum als je alleen Belgische partners zoekt?

 

Groet,

 

Highio

 

 

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

 

Beste Highio

 

Met de benaming energetisch consulent benoem je alles wat met energetische behandelingen te maken heeft: zowel meditatie als yoga als massage als dans als stem en klank therapie enz

 

Wie zegt dat ik enkel op zoek ben naar Belgische klanten?

 

Als het een puur therapeutisch gericht programma is, dan dien ik dit nederlandstalig te houden.

De reisorganisatie online vragen een ruime doelgroep bereik dus een programma die zowel voor heNL, FR en ENG taligen gevolgd kunnen worden.

Ik kan dus per groep of individu à la carte werken.

Dit kunnen zowel personen zijn die

-in een rouwproces, burnout ect zijn terechtgekomen en even niet meer verder kunnen

-mensen die in al eenvoud even willen proeven van wat meditatie en relaxatie is, gewoon easy easy

-mensen die er ten volle willen induiken op zoek naar totale spirituele ontwikkeling

-een team - bedrijf die wilt werken aan meer creativiteit op de werkvloer ect en min programma verwerkt in hun buitenlandse zakenreis of missie.

 

Groeten

 

Hilde

Hilde Termote

Energetisch en emotioneel consulent

Link naar reactie
  • 0

Beste Hilde,

 

Wie zegt dat ik enkel op zoek ben naar Belgische klanten?

 

dat maak ik een beetje op uit de opgesomde distributiekanalen (België) in je openingsbericht.

 

Heb je in aansluiting op mijn vorige bericht dan ook een Franse en Engelse site?

 

Groet,

 

Highio

 

 

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

 

 

Neen, zo ver ben ik nog niet.

Vanuit mezelf richt ik mij op Nederlandstalige klanten.

 

Het reisbureau hier en online vraagt mij een programma in het Frans en Engels.

light programme.

Maar dat is terzijde van waar ik mij nu op richt.

 

Duidelijk? :)

Hilde Termote

Energetisch en emotioneel consulent

Link naar reactie
  • 0

Duidelijk, maar als je wilt ondernemen op twee locaties dan zou ik dit heel anders opzetten, zoals al eerder opgemerkt wordt. Dit is voor partners niet te begrijpen en verkopen.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

 

 

Ik woon in Marokko en ga hier mijn idee verder uitwerken.

Om de 6 à 8 weken ben ik thuis en organiseer dan mijn consulten, workshops enz

Tijdens mijn verblijf in Marokko blijf ik ook online/skype werken

 

Maar de hoofdboodschap is nu Marokko.

Ik ga al de info van deze morgen spoedig proberen te verwerken.

Het heeft mij alvast stukken verder gebracht.

 

Je hoort nog van me. Ik werk ook nog mijn profiel bij, hier op dit forum.

Hilde Termote

Energetisch en emotioneel consulent

Link naar reactie
  • 0

 

 

Hoi

 

Dank je wel voor jouw reactie.

 

Zoals reeds gemeld aan andere ben ik gisteren begonnen aan de herschikking + prullenmand.

Nu probeer ik ook nog jullie opmeringen te verwerking.

 

De info op de site komt perfect overeen met wat ik doe, ben en in belgie naar voor bracht.

Nu de overgang maken naar de hoofdactiviteit Marokko.

Maar ergens dien het ook duidelijk te blijven dat ik mijn activiteiten verder zet de periodes dat ik in het thuisland ben.

 

Eerst dien ik precies mijn potentiele klant te kennen voor al eer ik adverteer of deelneem aan een beurt of ik gooi het geld de deur uit aan foutieve advertenties en deelnames.

 

Hartelijk dank voor uw bijdrage.

 

Hilde

Hilde Termote

Energetisch en emotioneel consulent

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    5 leden, 136 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.