Jump to content
Richard Theuws

Muziektopic; wat luisteren de HL-ers?

Recommended Posts

Muziek is voor mij één van de belangrijkste zaken van het leven; het heeft me gevormd, mijn bedrijf is er (grotendeels) uit ontstaan, mijn vriendenkring en zakelijk netwerk komen er uit voort, en, ik geniet er gewoon iedere dag enorm van.

 

Jullie hadden misschien al gegokt dat mijn grootste passie bij de hardere genres ligt (punkrock, metal, hardcore), maar ik luister (en bezoek) zowat alles.

 

Nu; ik ben ook echt ALTIJD nieuwsgierig naar wat andere mensen graag horen, en het leek me wel leuk om daar een topic over te beginnen, ik hoop jullie ook :)

 

Om het topic wat op te leuken stel ik voor om in iedere reactie een video'tje te plakken (doe je dus met shortcode [ video ] url hier [ /video ] en dan zonder spaties), al dan niet met beschrijving.

 

Ik trap af met 1 van mijn favoriete bands aller tijden; Ween. Ik zag ze voor het eerst in de Effenaar op een Keereweerom-avond (de woendagse plaatuitleen), voor fl 2,50 intree, en toen ze opkwamen had ik geen idee wat te verwachten. 2 man, waarvan er eentje helemaal blauw geschminkt was, en een DAT recorder als begeleidingsband.

 

Ze bliezen me van mijn sokken, en sindsdien heb ik ze altijd gevolgd en ook vrijwel iedere release in de kast staan. 2 jaar geleden ofzo (kan ook 3/4 zijn) stopten ze, en dit jaar hebben ze hun eerste reunie-optredens in de VS gedaan.

 

Hun muziek is ontzettend gevarieerd; het gaat van punky via indie tot reguliere popmuziek, en ze hebben zelfs een heuse countryplaat gemaakt (aanradertje ook).

 

Het nummer waar ik voor gekozen heb is Gabrielle; lekker rockplaatje met een flinke Thin Lizzy vibe.

 


Commerciële ondersteuning nodig? Theuws.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Véél en gevarieerd: gisteravond Rage against the machine, Rammstein (even door het huis stuiteren met Waidmanns heil ;)) om af te sluiten met een vioolconcert van Bach uitgevoerd door Janine Jansen. Daarnaast pop als behangmuziek en jazz; swing en de klassiekers als Thelonious Monk. Vergeet dance bijna, Ibiza-achtig, club en dubstep. Dat laatste vooral tijdens huishoudelijke werkzaamheden.

 

Suggestiefunctie van spotify raakt nogal eens in de war ;D

 

(YT video embedden werkt niet bij deze specifieke video)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heerlijk nummer van Ween, inderdaad een goede Thin Lizzy-vibe!

 

Mijn muzieksmaak is samen te vatten in metal (inclusief hardcore/punk) en (oude) hiphop. Vorige week ben ik nog naar een theateroptreden van een koor geweest, omdat ik toch wel eens wat verder wilde kijken, maar dat was geen succes. Ik houd het dus bij wat ik ken. ;)

 

Favoriete bands zijn voor mij Bad Religion, Iron Maiden, H2O, Metallica, Beastie Boys, Guns N' Roses, Run-DMC, Black Sabbath en AC/DC.

 

Ik kies voor mijn favoriete nummer van mijn favoriete album van 2015 van de band Ghost. Ze zijn al een tijdje hip, maar ik snapte de eerste jaren totaal niet waarom. Totdat de plaat Meliora uitkwam en het kwartje heel hard op zijn plek viel. Met als hoogtepunt het nummer 'He is':

 

 

Begin deze maand zijn we met het hele gezin naar het concert van Ghost in 013 geweest. We vonden het allemaal geweldig. Onze oudste zoon (9) zong alles mee. Die kent het beter dan zijn ouders! :)


Ik doe als (SEO-)copywriter leuke klussen voor leuke bedrijven: http://www.hardcopy.nl.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zo'n beetje alles uit de jaren '70 en '80, maar ook Ages Obel, Anne Brun etc. Ik luister bij voorkeur naar live uitvoeringen

 

Favoriet luistermoment is tijdens koken of keuken opruimen: headset op en dan de extra lange versie van het hypercommerciële maar o zo mooie Telegraph Road (Alchemy tour 1984), Comfortably Numb (@02 Londen, mét David Gilmour en de mooiste gitaarsolo ever) of - van recentere datum deze klasiekert:

 

 

 


Specialist arbeidsongeschiktheid en aansprakelijkheid voor ondernemers

Zelfstandig partner bij  B2Bsure, de vooruithelpers in  veerkracht en verzekeringen

 

Vragen, second opinion of offerte  m.b.t. AOV, aansprakelijkheid of andere bedrijfsverzekeringen?  →  contact

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jimi Hendrix, Eric Clapton, Led Zeppelin, The Who, The Rolling Stones, David Bowie, Jimi Hendrix, Golden Earring, Jeff Wayne, Jethro Tull, Yes, Frank Zappa, Jimi Hendrix, Pearl Jam, Prince, REM, U2, Jimi Hendrix, Janis Joplin, The Doors, The Beatles, The Marmelade, Jimi Hendrix, Santana, Ramses Shaffy, Pink Floyd, Jimi Hendrix, etc. etc. etc. pfff

 

 


Succes & Groet, Hans van den Bergh, Horeca- & Recreatie-ondernemer 'VOF De Witte Boerderij'

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hans, vergeet je Jimi Hendrix niet?

Oeps, bedankt, zou ik bijna vergeten: Jimi Hendrix!

 

 


Succes & Groet, Hans van den Bergh, Horeca- & Recreatie-ondernemer 'VOF De Witte Boerderij'

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooiste nummer ooit! Deze versie is alleen niet van Jimi...


Succes & Groet, Hans van den Bergh, Horeca- & Recreatie-ondernemer 'VOF De Witte Boerderij'

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tijdens het werk luister ik toch altijd graag naar chillstep (natuur geluiden).

Maar als het vrijdag middag is gaat er toch altijd Blue da ba dee van Eiffel 65 en als laatste nummer altijd nog: hoch die hände wochenende hans entertainment.

 

Jonge ondernemer van 17 ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik luister de laatste jaren tijdens het werk vrijwel altijd naar Radio Paradise

 

Relaxte reclameloze internetradio met bekende en onbekendere bands/muzikanten van de jaren 60 tot nu. Een keer per jaar stuur ik (en anderen:) ze wat geld zodat ze blijven bestaan.

 

Twitterplaylist

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tijdens het werk luister ik toch altijd graag naar chillstep (natuur geluiden).

Ik heb ergens een mp3 met cafégeluiden, erg goed voor concentratie en inspiratie. Thanks voor de reminder ga hem weer eens opzetten :)

 

 

 

Geen dank, met hoch die hände wochenende hans entertainment kom je meteen in de apres ski vakantie terrecht :P Kan me alleen niet veel van die vakanties herinneren ??? ???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Queen, Pink Floyd en Jimi Hendrix hebben heerlijke klassieke albums gecreëerd :)

 

Maar verder vooral postrock (Sigur Ros, Mono, God is an astronaut) en metal (veel death/doom: Anathema, Paradise Lost, My Dying Bride, Unholy, Mar de Grises

, maar ook Opeth, The Ocean, In the Woods...: als je van breed uitgesponnen houdt:
, Solstafìr, Primordial, etc)

 

Als ik een favoriet moet kiezen: Anathema is toch al ongeveer 20 jaar één van mijn favorieten, sinds ik vlak voor scheikundeles voor het eerst een stukje hoorde waarin de gitaren een hypnotiserende muur van geluid produceerden.

Ooit begonnen als stevige doom metal, maar in de loop der tijd via wat Pink Floyd invloeden naar een sfeervolle rockband. En altijd goed.

Tegenwoordig klinken ze zo:

https://www.youtube.com/watch?v=B0RHbAThXkA

 

Vorig jaar heb ik helaas dè tour gemist, waarbij ze hun hele oeuvre langs gingen t/m de orginele bezetting van 20 jaar geleden (scheelt alleen een basist en een zanger).

Gelukkig is er YouTube om je met een crappy video in te wrijven wat je gemist hebt:

 

Heel vaak kan ik geen muziek luisteren omdat ik aan het editen ben met geluid, maar als ik in After Effects of Photoshop bezig ben, staat er altijd muziek aan, maar nooit radio :P

 

 


BrokxMedia - Audiovisueel Ontwerp

Boeiende Bedrijfsfilms, Commercials & Onlinevideo

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh, music, don't get me started! Ja, dat is voor mij heel belangrijk. Je ziet me zelden fietsen of stofzuigen zonder mijn geluidsisolerende muziekoordoppen in om even te genieten van een muziekje. En er staat altijd wel iets op, ik ben niet zo van de stilte. Met mijn onderneming heeft het echter niets van doen. Een paar van de albums die vaak voorbijkomen:

 

Joe Satriani - Satchurated (Live in Montreal)

The Cure - Kiss Me Kiss Me Kiss Me

Kane - Flashback to U2 (live)

Nirvana - Unplugged in New York

Oasis - What's the Story Morning Glory

 

Ja, live albums zijn sterk vertegenwoordigd. Eigenlijk vind ik bovenstaande allemaal zo goed dat ik er niet bij kan werken of studeren. Als ik echt rust wil zet ik wat relax music op van YellowBrickCinema of luister ik naar het Smooth Jazz kanaal van JazzRadio. Ook luister ik graag naar podcasts van om het even wel programma van Rob Stenders, zoals bijvoorbeeld Platenbonanza. Zijn stem en muziekkeuze liggen mij prettig in het gehoor.

 

In de auto luister ik naast muziek ook graag naar cabaret (Youp van 't Hek, Bert Visscher, Brigitte Kaandorp, Vliegende Panters, Lebbis, Herman Finkers, Harry Jekkers, Jochem Myjer, Najib Amhali, enz.). Thuis luister ik tijdens bijvoorbeeld het koken graag via Youtube naar Engelse stand up comedy live at the Apollo zoals van Jimmy Carr, Michael McIntyre,

, Lee Mack,
enz..

 

Voor de Comfortably Numb liefhebbers nog even een extra lange improvisatie gebaseerd op de (imho) beste gitaarsolo aller tijden. Volume op standje burenruzie en genieten!

 

 

Als uitsmijter maar wat gitaargeweld, uiteraard in live uitvoering. Het nummer begint eigenlijk pas op 1:44. Ik draai dit ook nogal eens in de auto en dreig dan de speakers en mijn trommelvliezen op te blazen.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben helemaal niet zoveel met muziek bezig als je misschien zou denken (aangezien ik grotendeels mijn brood met muziek verdien). Op kantoor en thuis staat vrijwel nooit muziek aan, en in de auto luister ik vooral 538 om op de hoogte te blijven van de nieuwe hits.

 

Persoonlijk heb ik niet zoveel met de bands in dit topic, behalve Queen dan. Als de sfeer op een feest ernaar is wil ik nog wel eens Smells like teen spirit van Nirvana draaien, of iets van ACDC ofzo, maar verder ben ik niet zo'n liefhebber van gitaarmuziek.

 

Dat geldt overigens ook voor mijn publiek over het algemeen; op het soort feesten waar ik als dj wordt ingehuurd heb ik meestal te maken met een heel gevarieerd publiek, van kinderen tot bejaarden en alles daartussenin, dus ik draai meestal heel commercieel. Alleen de bekende hits dus, en heel middle of the road.

 

De jaren 70/80 disco is bijvoorbeeld nog steeds erg populair (bijv Tina Turner, Trammps, Aretha Franklin, Kool & The Gang) dus dat draai ik heel veel, maar daar heb ik persoonlijk wat minder mee.

 

Gelukkig wordt dance ook steeds meer gewaardeerd, dat vind ik persoonlijk een stuk leuker. Bijvoorbeeld de eurodance uit de '90s, David Guetta, Martin Garrix en het oudere werk van Milk Inc en Tiesto.

 

Ook (Nederlandstalige) skihut vind ik erg leuk om te draaien (op feesten dan he, niet thuis). Op de meeste feesten draai ik dat echter niet of minimaal omdat de meeste mensen daar niet van houden, maar ik heb ieder jaar een paar vaste klussen waar ik helemaal los mag gaan ;D

 

Verder vind ik Robbie Williams goed, vooral het oudere werk. Maar ik ben eigenlijk vooral fan van hem omdat hij zo'n geweldige entertainer is. Onderstaande video bezorgt mij nog elke keer kippenvel. Datzelfde geldt voor Michael Jackson.

 

Ook de betere Nederlandstalige muziek kan ik wel waarderen, bijvoorbeeld Nielson, Guus Meeuwis, Acda en de Munnik en Nick & Simon. Met het levenslied heb ik dan weer niet zoveel, maar dat geldt ook voor een band als Blof.

 

 

 


Onder de naam Bob de webbouwer bouw en verbeter ik websites.

Daarnaast verzorg ik dj's en drive-in-shows op bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagen enzovoorts.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik vergeet Prince te vermelden. Voornamelijk het vroege werk al is 'Indigo Nights' uit 2008 TOP. Mooiste nummer ooit is 'Sometimes it snows in april'. Niet online te vinden, staat zelfs niet in Spotify. Cover die een beetje in de buurt komt:

 

https://www.youtube.com/embed/yNfpmBaJy-o

 

Video wil niet... Dus

.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vorige week ben ik nog naar een theateroptreden van een koor geweest, omdat ik toch wel eens wat verder wilde kijken, maar dat was geen succes.

Toch kan dat soms ook heel bijzonder zijn ...

 

(eerst een keer luisteren met je ogen dicht werkt het beste)

 

 

 

(of anders

, met iets meer zang)

Share this post


Link to post
Share on other sites

............

 

......

 

Bij mij draait Always vaker rondjes dan Mandylion :P

(Of How to measure a planet)

 

Btw,

hoe kon ik Guns n' Roses vergeten?

Of 'Amazing Disgrace' van The Posies?

Of 'Vilosophe' van Manes en 'Enter' van Within Temptation?

 

Waarschijnlijk omdat er te veel goede muziek is om op te noemen ;)

 

@Herman: mooie Smell Like Teen Spirit versie. Ben al heel lang niet meer in de Koornbeurs geweest...

 


BrokxMedia - Audiovisueel Ontwerp

Boeiende Bedrijfsfilms, Commercials & Onlinevideo

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 11 leden online en 310 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept