Muziektopic; wat luisteren de HL-ers?

Aanbevolen berichten

Muziek is voor mij één van de belangrijkste zaken van het leven; het heeft me gevormd, mijn bedrijf is er (grotendeels) uit ontstaan, mijn vriendenkring en zakelijk netwerk komen er uit voort, en, ik geniet er gewoon iedere dag enorm van.

 

Jullie hadden misschien al gegokt dat mijn grootste passie bij de hardere genres ligt (punkrock, metal, hardcore), maar ik luister (en bezoek) zowat alles.

 

Nu; ik ben ook echt ALTIJD nieuwsgierig naar wat andere mensen graag horen, en het leek me wel leuk om daar een topic over te beginnen, ik hoop jullie ook :)

 

Om het topic wat op te leuken stel ik voor om in iedere reactie een video'tje te plakken (doe je dus met shortcode [ video ] url hier [ /video ] en dan zonder spaties), al dan niet met beschrijving.

 

Ik trap af met 1 van mijn favoriete bands aller tijden; Ween. Ik zag ze voor het eerst in de Effenaar op een Keereweerom-avond (de woendagse plaatuitleen), voor fl 2,50 intree, en toen ze opkwamen had ik geen idee wat te verwachten. 2 man, waarvan er eentje helemaal blauw geschminkt was, en een DAT recorder als begeleidingsband.

 

Ze bliezen me van mijn sokken, en sindsdien heb ik ze altijd gevolgd en ook vrijwel iedere release in de kast staan. 2 jaar geleden ofzo (kan ook 3/4 zijn) stopten ze, en dit jaar hebben ze hun eerste reunie-optredens in de VS gedaan.

 

Hun muziek is ontzettend gevarieerd; het gaat van punky via indie tot reguliere popmuziek, en ze hebben zelfs een heuse countryplaat gemaakt (aanradertje ook).

 

Het nummer waar ik voor gekozen heb is Gabrielle; lekker rockplaatje met een flinke Thin Lizzy vibe.

 

Commerciële ondersteuning nodig? Theuws.com

Link naar reactie

Véél en gevarieerd: gisteravond Rage against the machine, Rammstein (even door het huis stuiteren met Waidmanns heil ;)) om af te sluiten met een vioolconcert van Bach uitgevoerd door Janine Jansen. Daarnaast pop als behangmuziek en jazz; swing en de klassiekers als Thelonious Monk. Vergeet dance bijna, Ibiza-achtig, club en dubstep. Dat laatste vooral tijdens huishoudelijke werkzaamheden.

 

Suggestiefunctie van spotify raakt nogal eens in de war ;D

 

(YT video embedden werkt niet bij deze specifieke video)

 

Link naar reactie

Heerlijk nummer van Ween, inderdaad een goede Thin Lizzy-vibe!

 

Mijn muzieksmaak is samen te vatten in metal (inclusief hardcore/punk) en (oude) hiphop. Vorige week ben ik nog naar een theateroptreden van een koor geweest, omdat ik toch wel eens wat verder wilde kijken, maar dat was geen succes. Ik houd het dus bij wat ik ken. ;)

 

Favoriete bands zijn voor mij Bad Religion, Iron Maiden, H2O, Metallica, Beastie Boys, Guns N' Roses, Run-DMC, Black Sabbath en AC/DC.

 

Ik kies voor mijn favoriete nummer van mijn favoriete album van 2015 van de band Ghost. Ze zijn al een tijdje hip, maar ik snapte de eerste jaren totaal niet waarom. Totdat de plaat Meliora uitkwam en het kwartje heel hard op zijn plek viel. Met als hoogtepunt het nummer 'He is':

 

 

Begin deze maand zijn we met het hele gezin naar het concert van Ghost in 013 geweest. We vonden het allemaal geweldig. Onze oudste zoon (9) zong alles mee. Die kent het beter dan zijn ouders! :)

Ik doe als (SEO-)copywriter leuke klussen voor leuke bedrijven: http://www.hardcopy.nl.

Link naar reactie

Zo'n beetje alles uit de jaren '70 en '80, maar ook Ages Obel, Anne Brun etc. Ik luister bij voorkeur naar live uitvoeringen

 

Favoriet luistermoment is tijdens koken of keuken opruimen: headset op en dan de extra lange versie van het hypercommerciële maar o zo mooie Telegraph Road (Alchemy tour 1984), Comfortably Numb (@02 Londen, mét David Gilmour en de mooiste gitaarsolo ever) of - van recentere datum deze klasiekert:

 

 

 

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie

Jimi Hendrix, Eric Clapton, Led Zeppelin, The Who, The Rolling Stones, David Bowie, Jimi Hendrix, Golden Earring, Jeff Wayne, Jethro Tull, Yes, Frank Zappa, Jimi Hendrix, Pearl Jam, Prince, REM, U2, Jimi Hendrix, Janis Joplin, The Doors, The Beatles, The Marmelade, Jimi Hendrix, Santana, Ramses Shaffy, Pink Floyd, Jimi Hendrix, etc. etc. etc. pfff

 

 

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie

Hans, vergeet je Jimi Hendrix niet?

Oeps, bedankt, zou ik bijna vergeten: Jimi Hendrix!

 

 

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie

Tijdens het werk luister ik toch altijd graag naar chillstep (natuur geluiden).

Maar als het vrijdag middag is gaat er toch altijd Blue da ba dee van Eiffel 65 en als laatste nummer altijd nog: hoch die hände wochenende hans entertainment.

 

Jonge ondernemer van 17 ;D

Link naar reactie

Queen, Pink Floyd en Jimi Hendrix hebben heerlijke klassieke albums gecreëerd :)

 

Maar verder vooral postrock (Sigur Ros, Mono, God is an astronaut) en metal (veel death/doom: Anathema, Paradise Lost, My Dying Bride, Unholy, Mar de Grises

, maar ook Opeth, The Ocean, In the Woods...: als je van breed uitgesponnen houdt:
, Solstafìr, Primordial, etc)

 

Als ik een favoriet moet kiezen: Anathema is toch al ongeveer 20 jaar één van mijn favorieten, sinds ik vlak voor scheikundeles voor het eerst een stukje hoorde waarin de gitaren een hypnotiserende muur van geluid produceerden.

Ooit begonnen als stevige doom metal, maar in de loop der tijd via wat Pink Floyd invloeden naar een sfeervolle rockband. En altijd goed.

Tegenwoordig klinken ze zo:

https://www.youtube.com/watch?v=B0RHbAThXkA

 

Vorig jaar heb ik helaas dè tour gemist, waarbij ze hun hele oeuvre langs gingen t/m de orginele bezetting van 20 jaar geleden (scheelt alleen een basist en een zanger).

Gelukkig is er YouTube om je met een crappy video in te wrijven wat je gemist hebt:

 

Heel vaak kan ik geen muziek luisteren omdat ik aan het editen ben met geluid, maar als ik in After Effects of Photoshop bezig ben, staat er altijd muziek aan, maar nooit radio :P

 

 

BrokxMedia - Videoproducties & -marketing

Boeiende Bedrijfsfilms, Animaties & Livestreams

 

Link naar reactie

Oh, music, don't get me started! Ja, dat is voor mij heel belangrijk. Je ziet me zelden fietsen of stofzuigen zonder mijn geluidsisolerende muziekoordoppen in om even te genieten van een muziekje. En er staat altijd wel iets op, ik ben niet zo van de stilte. Met mijn onderneming heeft het echter niets van doen. Een paar van de albums die vaak voorbijkomen:

 

Joe Satriani - Satchurated (Live in Montreal)

The Cure - Kiss Me Kiss Me Kiss Me

Kane - Flashback to U2 (live)

Nirvana - Unplugged in New York

Oasis - What's the Story Morning Glory

 

Ja, live albums zijn sterk vertegenwoordigd. Eigenlijk vind ik bovenstaande allemaal zo goed dat ik er niet bij kan werken of studeren. Als ik echt rust wil zet ik wat relax music op van YellowBrickCinema of luister ik naar het Smooth Jazz kanaal van JazzRadio. Ook luister ik graag naar podcasts van om het even wel programma van Rob Stenders, zoals bijvoorbeeld Platenbonanza. Zijn stem en muziekkeuze liggen mij prettig in het gehoor.

 

In de auto luister ik naast muziek ook graag naar cabaret (Youp van 't Hek, Bert Visscher, Brigitte Kaandorp, Vliegende Panters, Lebbis, Herman Finkers, Harry Jekkers, Jochem Myjer, Najib Amhali, enz.). Thuis luister ik tijdens bijvoorbeeld het koken graag via Youtube naar Engelse stand up comedy live at the Apollo zoals van Jimmy Carr, Michael McIntyre,

, Lee Mack,
enz..

 

Voor de Comfortably Numb liefhebbers nog even een extra lange improvisatie gebaseerd op de (imho) beste gitaarsolo aller tijden. Volume op standje burenruzie en genieten!

 

 

Als uitsmijter maar wat gitaargeweld, uiteraard in live uitvoering. Het nummer begint eigenlijk pas op 1:44. Ik draai dit ook nogal eens in de auto en dreig dan de speakers en mijn trommelvliezen op te blazen.

 

 

 

Met vriendelijke groet, Ron van der Kolk MSc MBA

 

Ik werk via Inflection als interimmanager voor de publieke sector aan betere

dienstverlening, bedrijfsvoering & informatievoorziening door de overheid. 

Link naar reactie

Ik ben helemaal niet zoveel met muziek bezig als je misschien zou denken (aangezien ik grotendeels mijn brood met muziek verdien). Op kantoor en thuis staat vrijwel nooit muziek aan, en in de auto luister ik vooral 538 om op de hoogte te blijven van de nieuwe hits.

 

Persoonlijk heb ik niet zoveel met de bands in dit topic, behalve Queen dan. Als de sfeer op een feest ernaar is wil ik nog wel eens Smells like teen spirit van Nirvana draaien, of iets van ACDC ofzo, maar verder ben ik niet zo'n liefhebber van gitaarmuziek.

 

Dat geldt overigens ook voor mijn publiek over het algemeen; op het soort feesten waar ik als dj wordt ingehuurd heb ik meestal te maken met een heel gevarieerd publiek, van kinderen tot bejaarden en alles daartussenin, dus ik draai meestal heel commercieel. Alleen de bekende hits dus, en heel middle of the road.

 

De jaren 70/80 disco is bijvoorbeeld nog steeds erg populair (bijv Tina Turner, Trammps, Aretha Franklin, Kool & The Gang) dus dat draai ik heel veel, maar daar heb ik persoonlijk wat minder mee.

 

Gelukkig wordt dance ook steeds meer gewaardeerd, dat vind ik persoonlijk een stuk leuker. Bijvoorbeeld de eurodance uit de '90s, David Guetta, Martin Garrix en het oudere werk van Milk Inc en Tiesto.

 

Ook (Nederlandstalige) skihut vind ik erg leuk om te draaien (op feesten dan he, niet thuis). Op de meeste feesten draai ik dat echter niet of minimaal omdat de meeste mensen daar niet van houden, maar ik heb ieder jaar een paar vaste klussen waar ik helemaal los mag gaan ;D

 

Verder vind ik Robbie Williams goed, vooral het oudere werk. Maar ik ben eigenlijk vooral fan van hem omdat hij zo'n geweldige entertainer is. Onderstaande video bezorgt mij nog elke keer kippenvel. Datzelfde geldt voor Michael Jackson.

 

Ook de betere Nederlandstalige muziek kan ik wel waarderen, bijvoorbeeld Nielson, Guus Meeuwis, Acda en de Munnik en Nick & Simon. Met het levenslied heb ik dan weer niet zoveel, maar dat geldt ook voor een band als Blof.

 

 

 

Onder de naam Bob de webbouwer bouw en verbeter ik websites.

Daarnaast verzorg ik dj's en drive-in-shows op bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagen enzovoorts.

Link naar reactie

Vorige week ben ik nog naar een theateroptreden van een koor geweest, omdat ik toch wel eens wat verder wilde kijken, maar dat was geen succes.

Toch kan dat soms ook heel bijzonder zijn ...

 

(eerst een keer luisteren met je ogen dicht werkt het beste)

 

 

 

(of anders

, met iets meer zang)
Link naar reactie

............

 

......

 

Bij mij draait Always vaker rondjes dan Mandylion :P

(Of How to measure a planet)

 

Btw,

hoe kon ik Guns n' Roses vergeten?

Of 'Amazing Disgrace' van The Posies?

Of 'Vilosophe' van Manes en 'Enter' van Within Temptation?

 

Waarschijnlijk omdat er te veel goede muziek is om op te noemen ;)

 

@Herman: mooie Smell Like Teen Spirit versie. Ben al heel lang niet meer in de Koornbeurs geweest...

 

BrokxMedia - Videoproducties & -marketing

Boeiende Bedrijfsfilms, Animaties & Livestreams

 

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    6 leden, 216 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.