Werknemersvragen toestaan?

Aanbevolen berichten

We hadden hier al eens eerder een korte discussie over gevoerd (en mijn suggestie was om de reacties nav het meest recente daaraan toe te voegen), maar dat initiële topic is verwijderd?

Klopt. Ik kwam dat topic tegen, heb dat toen weer geactiveerd en sindsdien is het van dit forum verdwenen. Kan zijn dat het tijdelijk onzichtbaar is gemaakt.

 

Ben jij zelf ondernemer RT?

 

Van mij mag iedereen meepraten, zolang de focus maar op Ondernemerschap & Innovatie is. Studenten, ambtenaars, adviseurs, leveranciers, managers, ondernemers, werknemers en werkelozen.

 

Van mij mag iedereen meelezen.

 

En het openen van nieuwe topics: de citeria daarvoor evolueren geleidelijk. We zijn streng geworden op studievragen toen we daarmee overspoeld werden. Marktonderzoek via het forum is gelimiteerd. We hebben een beperking gesteld aan MLM toen er mensen op het forum kwamen die dat aanprezen als ondernemersalternatief. Er is een beperking gesteld aan vragen over eoa financieel opzetje voor directeur-eigenaren. Vragen van huiseigenaren zijn niet toegestaan en ook mensen die ondernemen met pandjes worden minder warm verwelkomd. Eerst mocht het wel en later niet meer.

 

Huisjes melken, verhandelen ed wordt niet gezien als ondernemen, behoort meer als belegging gezien te worden.

 

Een categorie die duidelijk niet op het forum thuis hoort, zijn werknemerskwesties. Maar ik zie tal van mensen ondernemerskwesties aankaarten. Adviseurs, ambtenaren, journalisten, docenten, managers en soms weet zelfs een student door te dringen. Het is helemaal niet de gebruikelijke werkwijze dat die meteen van het forum verwijderd worden. Die kwesties worden gewoon op hun merites beoordeeld.

 

Een vraag van iemand die werknemer is, is daarom niet perse een werknemersvraag. En het antwoord van iemand die een werknemer is, is daarom niet perse een werknemersantwoord. Het verbaast me dat de messen ineens zo scherp geslepen worden. Er is helemaal geen noodzaak voor zo'n rigide uitleg van de forumregels.

 

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
tegen de tot dan gebruikelijke werkwijze

Niet solo en niet tegen de tot dan door mij gebruikelijke werkwijze, Hans.

 

Willen we dat "werknemersvragen" in het geheel niet meer worden toegestaan? Dat komen we dat met elkaar overeen en zetten we het in de forumregels. Daar staat het nu niet in en dat heeft het ooit nog nooit gestaan, dus pas ik al 6 jaar als mod consequent de regel toe dat het moet afhangen van of de vraag gerelateerd is aan ondernemerschap en innovatie. Dát staat namelijk wel in de forumregels.

 

In dat kader versta ik ook iets totaal anders onder een "werknemersvraag". Een werknemer die een OR-vraag stelt (zoals in een van de door jou genoemde voorbeelden): dát is een echte werknemersvraag. Gesteld door een werknemer, voor een werknemer en over zaken die alleen werknemers betrekken of aangaan.

Die laatste 2 criteria maken het voor mij een werknemersvraag, niet de eerste. Zo zou ik een vraag van een ondernemer over die zelfde OR-kwestie "namens een bevriende werknemer " of als partner van de werknemer" ook sluiten: de vraagsteller is weliswaar geen werknemer maar ondernemer, maar de vraag is simpelweg niet gerelateerd aan ondernemen of ondernemerschap.

 

En deze hele discussie ontkent de transitie naar de hybride zelfstandige die opdrachten in loondienst aanneemt, simpelweg omdat dat soms - en zeker na mei 2016 makkelijker en goedkoper is dan moeilijk doen via payrollers, bemiddelaars of declarabele uren BV's

 

Gaan we al deze mensen met echte ondernemersvragen uitsluiten? Dan kunnen we beter met dit forum stoppen lijkt me, want dan zijn we hopeloos achterhaald en ouderwets

 

Het verbaast me dat de messen ineens zo scherp geslepen worden. Er is helemaal geen noodzaak voor zo'n rigide uitleg van de forumregels.

Yep. En persoonlijk vind ik het ook heel erg onvriendelijk om nieuwe leden belerend en bestraffend toe te spreken op grond van een vermeende beleidsregel die helemaal niet in de forumregels vermeld staat. Zorg dan eerst voor duidelijk beleid en duidelijke regels.

 

 

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie

Ik ben het eens met TwaBla en Norbert. Zolang een vraag interessant is voor (het merendeel van de) ondernemers heb ik er geen problemen mee dat die hier behandeld worden.

 

Bovendien, als de vraag niet interessant blijkt voor dit forum zullen er ook (bijna) geen reacties op komen en raakt hij binnen een paar uurtjes uit het zicht. Tenzij er steeds mensen gaan reageren dat de vraag hier niet thuis hoort natuurlijk 8)

 

Overigens zijn een groot deel van de vragen hier voor mij ook niet interessant. Zo heb ik bijvoorbeeld geen BV dus vragen daarover sla ik over. Ik heb ook geen mensen in dienst dus vragen daarover sla ik ook over. Enzovoorts enzovoorts.

 

Zolang de topictitels maar duidelijk en beschrijvend zijn heb ik daar helemaal geen problemen mee, want dan hoef ik het topic niet eens te openen en scroll ik zo vrolijk door. Hebben we het daar eigenlijk al eens over gehad, duidelijke en beschrijvende topictitels? ;D

Onder de naam Bob de webbouwer bouw en verbeter ik websites.

Daarnaast verzorg ik dj's en drive-in-shows op bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagen enzovoorts.

Link naar reactie

Niet solo...

 

Beste Norbert, kom op nou?! Met de zinsnede 'Met het gevaar dat ik door mijn collega moderatoren en leden wordt teruggefloten wegens inconsequente arbitrage', heb je expliciet aangegeven dat het jouw soloactie betreft.

 

Daarom ook mijn voorstel om dat eerst met de collega mods te bespreken om een consistente lijn te bewaken. Als daar een gedragen besluit uit komt, is de lijn weer duidelijk en kunnen we vrolijk verder, want wie zijn wij dan nog om daar tegenin te gaan?

 

 

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie

Beste Norbert, kom op nou?! Met de zinsnede 'Met het gevaar dat ik door mijn collega moderatoren en leden wordt teruggefloten wegens inconsequente arbitrage', heb je expliciet aangegeven dat het jouw soloactie betreft.

Beste Hans, dat is jouw interpretatie en op zich heel begrijpelijk, maar niet wat ik daarmee beoogde en bedoelde.

 

Ik had die zinsnede beter achterwege kunnen laten. Niet omdat ik er niet achter sta (dat doe ik wel), maar omdat de opmerking opgevat kan worden als een soort schuldbekentenis (ik weet dat ik fout zit, en ik doe het lekker toch) in plaats van "ik weet en meld bij deze dat er leden en moderatoren zijn die er anders over denken en dit wellicht - en dan naar mij mening onterecht - zouden kunnen opvatten als inconsequente arbitrage, maar dat is niet de mening van mij en andere leden en andere moderatoren"

 

Daarom ook mijn voorstel om dat eerst met de collega mods te bespreken om een consistente lijn te bewaken.

Bespreken ja, eerst nee, niet in dit geval . We hoeven immers niet alles tot in den treure vooraf te bespreken. Het is 1 topic, geen halszaak of misdaad immers. Bij twijfel blijft zo'n topic dan gewoon open, totdat we anders overeenkomen.

 

En persoonlijk stoor ik me ook meer aan het soms wel erg onvriendelijke welkom richting nieuwe leden die een vermeende werknemersvraag stellen, dan aan de hele werknemersvraag zelf. Simpelweg omdat het niet in de forumregels staat en niet professioneel overkomt. Ik weet dat jij het zo niet bedoelt en dat je interpretatie anders is of was, maar ik stel voor dat jij dat voorlopig ook even iets beperkt totdat we definitieve duidelijkheid hebben over "werknemersvragen" Samen moeten we er toch wel uitkomen, immers? ;)

 

 

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie

Ik ben eens gaan terugbladeren. Mijn geheugen is redelijk goed, maar ik kan niet alle topics herinneren. Wel een paar vergelijkbare discussies.

 

Zo kregen we op een gegeven moment vragen van grote instellingen die de dialoog met ondernemers wilden aangaan. Die vragenstellers werden zeer vijandig onthaald. Toen heb ik gepleit voor een aparte categorie, maar dat initiatief verdampte snel. En de vragenstellers kozen eieren voor hun geld.

 

Verder kwamen er vragen van televisieprogramma's en tijdschriften die geïnteresseerd waren in ondernemers. Ook toen werden de vragenstellers aangevallen door mensen die menen dat alleen maar ondernemers mogen meepraten. Daarom is destijds een aparte categorie gemaakt voor persvragen.

 

Hieronder een stel links naar topics waarin het ondernemer-criterum flexibel is gehanteerd. Het is slechts een kleine greep.

 

Let met name op de onderste reactie. ;)

 

Ik ben sinds 2008 werkzaam bij een verzekeringsmaatschappij...

 

Ik ben een beetje een vreemde oudere (52) eend in de bijt, want ik ben geen ondernemer en geen adviseur. Ik heb slechts interesse in het beroep van ondernemer.

 

Er worden hier terecht opgemerkt dat geen ''echte'' ondernemersvraag is. Persoonlijk vond ik dit een interessante discussie. Tenslotte kunnen we allemaal in een dergelijke situatie terechtkomen. Daarom is enige ruimte voor een afwijkende discussie best wel handig.

 

Ik ben zelf nog student, en zie dit zeker niet als fultime job, maar meer als een bijbaan. Ik denk dat wanneer ik mezelf als een bedrijf voorstel, dat ik ook serieuzer genomen word.

 

Ik heb een klein vraagje voor mijn vrouw: Ze werkt nu als gastouder. Ze is aangesloten bij een gastouderbureau.

 

Het volgende wil ik jullie graag voorleggen, op korte termijn wil ik voor mezelf beginnen in dezelfde branche als mijn huidige werkgever.

 

Hoewel je voor de omzetbelasting al snel ondernemer bent (waardoor je dus btw moet gaan berekenen), betekent dit dus niet automatisch dat je ook voor de inkomstenbelasting als ondernemer wordt gezien. Maar wanneer ben je nou ondernemer voor de IB, zodat de winst als WUO wordt belast in plaats van als ROW? Daar wordt het dus wat lastig, want er is namelijk geen harde inkomensgrens.

 

Ik ben een ondernemer voor de BTW, niet voor de inkomstenbelasting. Mijn onderneming is qua omzet en winst (als die er al is) marginaal.

 

Beste meneer/mevrouw, Ik ben een beginnend ondernemer (ook student) en wil patent aanvragen in de Verenigde Staten. Het geen waar ik patent op wil vragen is een merknaam. Iemand een tip?

 

Net voor de jaarwisseling kreeg het gehele managementteam nog even te horen dat we werkeloos werden. Mooie afsluiting van het jaar dus. Het eerste wat dan in je opkomt is, wat nu en hoe verder?

 

Ik ben geen ondernemer meer, want 'vast' op de loonlijst, maar run wel mijn 'eigen' toko bij een marketing & communicatiebureau. Met collega's maken we daar de digitale uitingen en zorgen we er voor dat deze op een absoluut 'higher level' komen dan die van hun concurrenten.

 

Zag deze "draad" over incassobureaus. Ben zelf (nog) geen ondernemer, want ik werk momenteel nog in Santiago, Chili. Zit met het probleem dat ik om die reden mijn huis heb verhuurd en de huurder plotseling "vergeet" te betalen.

 

Ik ben geen ondernemer voor de inkomsten belasting, wel voor de BTW.

 

Ik mag ook nog leuk gaan studeren, momenteel laatstejaars HAVO, en ben van plan hierna of Bedrijfseconomie of International Business en Management te gaan studeren. Eerst is wat 'strikter' dan de tweede, tweede lijkt me lastiger, maar wel meer uitdagender. Dus zal ik eens naar gaan kijken als ik daar op een open-dag ben.

 

Oké, formeel geen ondernemer, maar alla. Waaruit blijkt dat er bij MKB behoefte aan deze oplossing bestaat?

 

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie

We kunnen over interpretatie blijven soebatten, maar je erkent dat je die zinsnede beter niet had moeten gebruiken, dat heeft een effect opgeroepen, waardoor je je nu hebt genuanceerd en waarmee ik het alleen maar mee eens kan zijn.

 

En inderdaad: geen halszaak... Truste!

 

Johan Cruijff R.I.P. :'(

 

 

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
Retired Mod     7,5k 1439

weet je, ik heb lang getwijfeld of en hoe te reageren al in diverse malen in diverse topics in de afgelopen weken maar steeds de afweging gemaakt: "laat maar het sop is de kool niet waard." *

en dit zal wel weer het verkeerde topic zijn volgens sommige

 

maar F#ck it ik ga het gewoon doen, meestal ben ik genuanceerd maar deze keer ga ik gewoon mijn hart eens luchten... en daarbij leen ik even de signature tekst van 1 van de leden

"Ik had misschien ook subtieler kunnen zijn maar dat kost meer tijd en is minder duidelijk"**

 

STOP eens met dat EEUWIGE mierenneuken over elke afwijking die wij als moderatoren toelaten. Het is de afgelopen maanden MINSTENS elke week raak, als het meezit alleen een sneer, dan weer een schop, af en toe een dagenlange oratie met veel herhaling van zetten, maar ook enkele lafhartige en laaghartige en vaak ongefundeerde stoten onder de gordel.

Allemaal prutsers die moderatoren, dat is hoe het af en toe voelt bij mij om op hl te komen.

Op dit moment vind ik er gewoon even geen FLIKKER meer aan om me voor jullie in te zetten, stelletje ondankbare hon... (nee zo ver laat ik me niet gaan, maar veel scheelt het niet). Harder schreeuwen en tot vervelens toe herhalen van JOUW standpunt maakt niet dat je gelijk hebt en draagt al helemaal niet bij aan consensus..

 

......

 

Ow jee voel ik toch weer nuance opborrelen.. nou ja ook er maar uit dan.. tis toch al een gekke avond..

 

We hebben een pracht forum met pracht deelnemers met vele echte (eigenwijze) ondernemers als deelnemers en als je het wil zien ook een hele grote groep meelezers die veel aan higerlevel hebben zonder dat ze ook maar ooit 1 bericht zullen posten.

Toen ik werd gevraagd als moderator in november 2012 voelde ik me vereerd, dat ik was uitgekozen om naast nuttige bijdragen leveren, ook te kunnen bijdragen aan het schoon en netjes houden van dit forum af en toe gaat het er best fel aan toe maar kom op dat hoort er bij.. hoge bomen vangen veel wind ofzoiets..

Ondertussen jullie zien als leden nog geen 30 procent van wat wij allemaal (fout) doen om spam onder controle te houden, nieuwe leden de weg te wijzen, de 353ste student met dezelfde vriendelijkheid als de eerste,(die dacht een mooi podium te hebben voor zijn enquête te hebben gevonden) te vertellen dat dat helaas niet gaat omdat we er mee overspoeld worden.

Ik hoef er geen wekelijkse uitingen van dankbaarheid voor, maar elke week een keer onderuitgeschopt worden heb ik zeker ook niet verdiend. dat durf ik zonder schroom te stellen en niet alles is af te doen met goedpraterij "a joh het is niet persoonlijk bedoeld"

Ik ben er trots op dat ik in 3 jaar moderatorschap niet meer dan een handvol boze mailberichten heb van verbolgen leden. Net als dat ik in alle 6 jaren deelname aan HL ook maar 3 kneuzen heb gekregen en honderden reuzen. Ik heb 3x samen met een leuke groep mensen het HL The Next Event georganiseerd en me altijd met veel plezier belangeloos ingezet en ik weet veel van mijn collega moderators ook, maar nu is voor mij het moment gekomen..

 

.. om wat terug te vragen van jullie, en eigenlijk, als ik eerlijk ben, terug te verwachten.. en dat is de toon aanzienlijk matigen.. het kan zo echt niet doorgaan zoals het de afgelopen weken soms gaat. We zijn geen boksballen waar je na een week van ondernemersstress ff lekker los kan gaan op in jou ogen losbandige moderator die zomaar een topic open laat of een titel niet aanpast, of nog erger, zomaar zegt dat bespreken en beslissen we op een later moment.. er kan over elk onderwerp aangaande HL gediscussieerd worden, je mag je mening of standpunt vurig verdedigen maar wel op beschaafde toon, zonder anderen (incl moderatoren) te schofferen of maar door te blijven drammen als reacties of acties niet in jou straatje passen.

 

 

Er ligt een set forumregels die door de jaren heen in volle samenspraak met leden is opgesteld, aangepast en uitgegroeid tot wat het nu is, tuurlijk er is altijd ruimte voor verbetering, er wordt altijd ruimte gegeven aan discussie daarover, maar de toon die daarbij de afgelopen weken wordt aangeslagen is echt niet leuk meer en wat mij betreft kan dat niet zo door gaan want ook voor ruimte geven aan een discussie geld: voor elke discussie is een goed moment en een goede plek en dat is dus niet elk gewenst moment op elke gewenst plek..

 

Maar voor je een onderwerp ter discussie stelt.. vraag je dan is af, is dit nu echt zo'n groot probleem? of is het meer een persoonlijke ergernis? of misschien wel een beetje een stokpaardje van jou geworden dat je maar moeilijk kan loslaten? en vinden de meeste leden het niet zo belangrijk (bijv. op basis van lauwe reacties in eerdere discussies).

 

 

_________________

 

speciaal voor de preciezen en anderen die in de war raken van onduidelijkheid ;) :

*)disclaimer1: Alles in dit bericht schijf ik op persoonlijke titel, als mijn persoonlijke mening, niets van het geschrevene en geuitte is in enige vorm een weergave van enig standpunt van Higherlevel of haar partners, noch heeft het plaatsen ervan hun instemming.

**) disclaimer2: hier genoemde spreuk is zonder voorafgaande toestemming van betreffende gebruiker geplaatst, het geeft dus ook niet zijn mening of instemming weer, feitelijk heb ik hem gewoon ordinair van hem gejat want ik vond het lekker bekken voor deze gelegenheid.

 

 

Link naar reactie

Je kunt je natuurlijk ook afvragen of het voor ondernemers, door ondernemers of beide moet zijn.

Het lijkt er wel eens op, dat er meer mag als het maar door ondernemers is. Er zijn zelfs hele topics die weinig met ondernemen te maken hebben ("welke studievakken moet ik kiezen") of het Off topic topic.

(geen kritiek: zolang dat in topictitel duidelijk is geen probleem)

 

Aan de andere kant zien we wel eens echte ondernemersvragen, die velen van ons zouden interesseren, maar tja....geen echte ondernemer die hem stelt. Vooral een starter die nog geen ondernemer is vind ik ook wel iemand van de club. (een aspirant-lid zeg maar). Ook echtgenoten van, kinderen, ouders stellen de vraag eigenlijk in naam van de echte ondernemer.

 

Zolang de echte studentenvragen maar geweerd worden, de echte werknemersvragen, en zo meer.

Ondernemer zijn is niet alleen een functie, ook een rol.

 

 

Link naar reactie

Ik was allang klaar met deze discussie en voorop gesteld: hoe de emotionele bijdrage van Roel ook is bedoeld en wat er ook allemaal aan opgekropte gevoelens in wordt geuit, ik voel me er geenszins door aangesproken. Wel snap ik dat goed bedoelde, maar doorgeschoten behulpzaamheid aan kan voelen als bemoeizucht.

 

Dit prachtige forum leidt een eigen leven en lijdt daarbij soms enigszins onder de 'behulpzaamheid' van leden, ik beloof hierbij plechtig dat ik de mods niet meer zal laten lijden onder mijn 'behulpzaamheid' en hen het forum zal laten leiden, zoals het hen om alle goede redenen is toevertrouwd...

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
Ik voel me er geenszins door aangesproken.
Ik wel. Die bemoeizucht hoeft immers niet dwars door het forum heen te lopen. Mods hebben het monopolie op geweld. Wanneer je dus perse boeven en spammerts en valsepriesters wil vangen: ventileer je ongenoegen in Over Higherlevel maar niet in de topics zelf. Hier worden huishoudelijke zaken besproken en kan onderling gesteggeld worden, onzichtbaar voor passanten en voorbijgangers. Dus als je weer eens de buurtwacht-bromsnor wil uithangen, begin dan een kritisch gesprek aan de stamtafel, maar niet aan de tafel van al-dan-niet gewenste gasten. Zal nog steeds felle discussies opleveren, maar als de stamgasten zich met de moderatie willen bemoeien of elkaar weer eens te lijf gaan, gebeurt dat in ieder geval niet in andermans topics.

 

Bijkomend voordeel: die stamtafel kun je gewoon afzetten in je zicht op het forum. ;D

 

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Verslag modmeeting maart jl. staat inmiddels online.

Onderstaand is gecopieert wat voor dit topic besloten is:

 

Toestaan vragen van werknemers?

Besloten is dat werknemers niet tot onze doelgroep behoren. De forumregels zijn hierop aangepast.

Uiteraard kan het sporadisch voorkomen dat sommige cases inhoudelijk wel interessant zijn en/of dat anderen er wel al inhoudelijk op gereageerd hebben. Maar is het een werknemersvraag, dan zal deze vanaf heden uit ons forum gehaald worden.

Vriendelijke verzoek is om dit niet in het topic zelf te melden, maar gebruik te maken van "meldt dit aan de moderator".

 

 

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie

Er kwam zonet een verse vraag binnen waarvan volstrekt onduidelijk is of die van een student, een werknemer of een ondernemer afkomstig is. Het is best een interessante case, maar beantwoording is natuurlijk tijdverspilling wanneer het geen goedgekeurde ondernemer is en het topic straks gesloten wordt.

 

Wat nu?

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie

Toestaan vragen van werknemers?

Besloten is dat werknemers niet tot onze doelgroep behoren. De forumregels zijn hierop aangepast.

Uiteraard kan het sporadisch voorkomen dat sommige cases inhoudelijk wel interessant zijn en/of dat anderen er wel al inhoudelijk op gereageerd hebben. Maar is het een werknemersvraag, dan zal deze vanaf heden uit ons forum gehaald worden.

Ik lees hier dat werknemers wel degelijk een vraag (of meedenker) mogen plaatsen. Als het maar geen "werknemersvraag" is. Dit betekend dus een draadje toelaten (niet afbreken) op grond van de topicstarter als werknemer, maar alleen als deze geen ondernemersvraag (discussie) begint . En misschien is het wel een vraag op verzoek van zijn werkgever (als ondernemer) ::). Duidelijk dacht ik.

 

Excuses als deze opinie nou toevallig eens eerder geweest is. Ik heb alleen de laatste opmerkingen gelezen.

 

Link naar reactie

Werknemersvragen worden niet alleen gesloten maar uit het forum verwijderd, ook als ze interessant zijn en er al op gereageerd is.

 

Maar is het een werknemersvraag, dan zal deze vanaf heden uit ons forum gehaald worden.
Dan is het dus zonde van de tijd en inspanning om op vragen van onduidelijke herkomst te reageren. In geval van twijfel: melden aan moderatie.

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie

maar beantwoording is natuurlijk tijdverspilling wanneer het geen goedgekeurde ondernemer is en het topic straks gesloten wordt.

Hou daar nou eens mee op, alstjeblieft... ::)

Even dan nog en dan houd ook (zelfs? ;) ) ik er echt over op: Toch ben ik het daar wel met TwaBla eens, precies mijn punt...

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
Even dan nog en dan houd ook (zelfs? ;) ) ik er echt over op: Toch ben ik het daar wel met TwaBla eens, precies mijn punt...
Jij en erover ophouden? ;D Iedere nieuwkomer op dit forum wacht een warm onthaal van onze forum greeter. Ben je wel een ondernemer? Reageer je niet in een oud topic? Heb je je schoenen wel gepoetst?

 

Waarom al die argwaan? Waar ben je bang voor: dat er een ongewenste vreemdeling binnensluipt? Draai het nou eens om: als er een nieuwkomer binnenkomt met een vraag die niet 100% in die denkbeeldige kraam past, hoe kun je daar alsnog een nuttige toevoeging van maken. Ik snap dat vijandige niet. Serieus niet. Hans, waarom zo negatief?

 

Overigens heb ik eerdergenoemd twijfelgeval via de meld-button verklikt bij de hogere forumautoriteit en is het topic op maandag verwijderd (waarschijnlijk na een check). Het was best een interessante vraag, maar het geheel riekte naar een stage-vraag en als je daarop reageert dan kan alle moeite voor niks blijken. Die topics worden immers vollstandig van het forum verwijderd.

walmart-greeter.thumb.png.0b81e56a0d0f76a15cc3e25edc0484dc.png

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
Waarom al die argwaan? Waar ben je bang voor: dat er een ongewenste vreemdeling binnensluipt? Ik snap dat vijandige niet. Serieus niet. Hans, waarom zo negatief?

 

Juist vol positief vertrouwen, vredelievend en altijd blij met vreemdelingen! Enerzijds omdat het mij aan mijn r**t zal roesten wie zich hier meldt met vragen, maar precies om de reden die jij aangaf (tijdverspilling etc...), vind ik het zonde om reacties te geven op topics, om dit vervolgens 'beloond' te zien met slotjes en verwijderingen, daarom stelde ik die controle-vragen soms, om erachter te komen of ik er wel effort in moest steken.

 

Ik had en heb plechtig beloofd dat ik erover ophoud, waarvan akte, laat jij het nu ook rusten, jouw bovenvermelde interpretaties over mijn vermeende intenties zitten er enorm naast, geloof mij?!

 

Ik was blijkbaar alweer te snel terug hier, want ik zit nog steeds met dit mooie zonnige weer met 20 krammen in mijn pens, waardoor ik enigszins immobiel ben en tja, dan zocht en zoek je toch wat afleiding, o.a. hier op HL... vorige week nog vanuit mijn ziekenhuisbed (inderdaad na maanden onderhuidse ellende, zo bleek uiteindelijk), misschien klonk daar wat verveling o.i.d. in door, maar goed, da's ook alles.

 

Maar serieus, ik blijf nu echt weg tot en met 18 mei as., dan gaan die verrekte krammen eruit en zie ik het daarna allemaal misschien nog zonniger in dan nu en met nóg meer positiviteit! Ga jij dat nu niet weer anders uitleggen dan ik het nu net heb gedaan, want dat was en is altijd mijn intentie! Punt.

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie

De laatste dagen valt me weer op dat de criteria voor wel of niet toegestane onderwerpen tamelijk willekeurig gehanteerd worden.

 

Het belangrijkste criterium was heel lang ondernemersrelevant; daarmee kon zelfs een uitzondering gemaakt worden op regels zoals geen studievragen en geen werknemersvragen zodat interessante vragen alsnog toegelaten worden. Maar voor en door ondernemers werd zo belangrijk geacht dat ondernemersrelevantie niet meer meewoog.

 

Toestaan vragen van werknemers? Besloten is dat werknemers niet tot onze doelgroep behoren. De forumregels zijn hierop aangepast. Uiteraard kan het sporadisch voorkomen dat sommige cases inhoudelijk wel interessant zijn en/of dat anderen er wel al inhoudelijk op gereageerd hebben. Maar is het een werknemersvraag, dan zal deze vanaf heden uit ons forum gehaald worden.

 

En dus gaat een topic over een woonwerkpand op slot omdat de ondernemer (of iemand betrokken bij de onderneming) terloops meldt dat het pand vanuit prive gefinancierd wordt. Dat veel ondernemers hun ouwedag financieren door een pand te kopen om dat aan hun bedrijf te verhuren, telt niet mee. Dat topic was ondernemersrelevant, maar bleek een vlekje te bevatten waardoor het niet aan de regels voldeed en weggepoetst moet worden.

 

Een vraag over opleiding van boekhouders mag echter wel.

 

En een vraag van de erfgenamen van een ondernemer mag ook.

 

Nou ben ik er helemaal voor om dat laatste topic te behouden. Ook al is de vraag niet gesteld door een ondernemer; het antwoord is verrekte ondernemersrelevant. Maar dat is de vraag over dat woonwerkpand ook. De behandeling van dat soort thema's kan ook voor andere ondernemers van belang zijn.

 

De vraag over een opleiding is dat daarentegen weer niet. Al gun je de individuele vraagsteller best een antwoord.

 

Hé, ik snap ook wel dat mods scheidsrechters zijn die proberen te fluiten in de geest van geleidelijk veranderende spelregels. Op basis van voortschrijdende wijsheid. Het gaat dus niet over goed of fout van individuele keuzes, maar over consistentie. Misschien kan bij het uitdelen van gele (sluiten) en rode (verwijderen) kaarten meegewogen worden: valt het erg op als dit topic niet gesloten of niet verwijderd wordt?

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    11 leden, 262 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.