Jump to content
Nofinis
Verberg

Ik kom er niet meer uit!

vraag

Beste Allen,

 

Ik heb een case waar ik niet meer uitkom en ik krijg van veel verschillende kanten veel verschillende meningen te horen.

 

De case

 

Ik heb een koopwoning die behoorlijk onder water staat ( zo ongeveer een ton ). Deze woning wordt te klein want we krijgen gezinsuitbreiding. Gezien het feit dat ik niet met een ton verlies wil gaan verkopen heb ik besloten om iets anders te gaan huren. Maar we willen de woning ook in de verkoop zetten maar dan voor een hogere prijs. We hebben iets anders gevonden in een andere woonplaats en nog mooier met een vrijstaand kantoor erbij. Dit betreft in totaal 17% van het totale woonoppervlak dus voor mij als zelfstandig ondernemer nog gunstig ook. Hier kunnen we over een paar maanden in. De huurprijs van die nieuwe woning is 1750 euro per maand.

 

Ik krijg in de gemeente waar ik woon een leegstandsvergunning als de woning op funda staat dus dat is makkelijk. Ik heb bij de bank nog geen toestemming gevraagd om te gaan verhuren. De makelaar heb ik geselecteerd waar ik mee in zee wil gaan.

 

De huidige maandkosten die ik aan de woning heb zijn ongeveer 1250 inclusief en ik wil de woning gaan verhuren voor 1500 exclusief. Dit is haalbaar.

 

Wat is nu handig om te doen? Zal de bank snel toestemming geven of niet? En wie weet hoe het met de hypotheekrenteaftrek zit? Of kan ik de huidige woning maar het beste gewoon leeg laten staan?

 

En kan iemand mij met een duidelijke kostenberekening helpen? Ga ik nu zwaar in het rood of is er nog ergens winst te behalen?

 

 

Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Welkom op HL. Eerlijk gezegd zie ik twee dingen: 1. Mij ontgaat de relevantie met ondernemen en 2. Je stelt vragen waar hier alleen over gespeculeerd kan worden, je zult die echt bij de bank moeten stellen, zeker de situatie dat je wilt gaan verhuren, is voor een bank vaak een no-go...


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Dank voor je bericht Hans. Het ondernemen is in zoverre relevant voor een eventuele kostenberekening. Anderzijds omdat het een optie zou kunnen zijn om 1 van de twee woningen zakelijk te gaan huren? Indien dat op een bepaalde manier mogelijk is natuurlijk.

 

Jij zegt dus dat gezinsuitbreiding en een te klein huis dus geen argument is? Dus feitelijk zou ik dan geen opties hebben dan te blijven wonen in een te klein huis of een een verlies van een ton te accepteren bij verkoop van de woning. Heb de hypotheek al 10 jaar en nooit een betaling gemist.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Beste Nofinis,

 

als HL-moderator zet ik dit topic op slot. Mede-ondernemers die zich geroepen voelen om te helpen of adviseren, kunnen dan alsnog per PM contact met je opnemen.

 

Dit onderwerp valt zoals Hans opmerkt buiten de scope van dit forum, hoe vervelend dit ook mag zijn. De woningmarkt lijkt gelukkig voor jou aan te trekken. Gefeliciteerd met de aanstaande gezinsuitbreiding. VEH heeft een besloten forum waar je bijvoorbeeld goed terecht kunt.

 

Modgroet,

 

Highio

 

 


"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 12 leden online en 179 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept