• 0

X-cart & implementatie crm/erp/boekhoud

Al heel lang ben ik op zoek naar een betaalbaar shopsysteem voor mijn bedrijf. Ik heb volgens mij zo'n beetje alles bestudeerd en getest en ik kom tot de conclusie dat x-cart (www.x-cart.com) mijn favoriet is. Zeker omdat ze tegenwoordig ook een vergelijkingsmodule leveren, wat in mijn geval erg handig is. Veel mogelijkheden, redelijk overzichtelijk script en voldoende aan te passen aan eigen stijl en identity.

 

Nadeel, zoals met vrijwel alle scripts, is dat het nogal op zichzelf staat. Op zich zijn er heel veen functies en als je puur een webshop hebt, dan kun je het zien als hart van je onderneming. Aangezien ik daarbuiten ook veel klanten heb en ook veel bestellingen mondeling door krijg van klanten, ontkom ik niet aan een systeem waarbij ik bijvoorbeeld ook zelf bestellingen kan invoeren voor de klanten. Nou is dit waarschijnlijk nog wel gemakkelijk op te lossen.

 

Het probleem wat ik momenteel zie is dat ik eigenlijk al heel lang toe wil naar een compleet geintegreerd systeem, waarin ik alle klantengegevens kwijt kan van prospekt tot after sales en alles wat er tussen zit. Ook wil ik mijn papieren documenten op zijn minst registreren en ook telefoonnotities bij mijn klantengegevens voegen. Uiteindelijk doel is dat ik gewoon alles wil zien met betrekking tot een bepaalde klant, op het moment dat ik hem in het systeem eruit pik. Niet alleen orders via de shop, maar ook telefonische orders, welke offertes die heeft gehad en wanneer hij gebeld heeft en waarover. Op productengebied wil ik ook van alles samenvoegen. Sommige producten van meerdere leveranciers bijvoorbeeld. In de shop gewoon één prijs, maar achter de schermen wil ik mijn inkoop kunnen vergelijken.

 

Met dit gecombineerd wil ik dus een klant aanklikken, alle info kunnen zien, een offerte maken vanuit de productendatabase, die offerte omzetten in een order, pakbonnen en facturen uitprinten of digitaal verzenden per e-mail en doorboeken in de boekhouding.

 

x-cart komt qua functionaliteiten voor een webshop op ongeveer 90% van mijn eisen en wensen. Voor die overige 10% loont een investering in een shop op maat momenteel nog niet. Toch wil ik veel meer, zoals uit de kleine greep van net gebleken is.

 

Een programma dat ik bijvoorbeeld erg interessant vind is perfectview, hierin kunnen vrijwel alle genoemde gegevens bijgehouden worden. Er zijn ongetwijfeld meer (betaalbare?) programma's op crm/erp gebied. Ik ben boekhoudpakketvrij, met andere woorden... het maakt me niet uit welk pakket is daarvoor neem, mits het werkt uiteraard.

 

Ik ben op zoek naar mensen die x-cart kennen en die daarmee al langere tijd werken. Die tekortkomingen kennen en die daar wellicht iets aan gedaan hebben.

 

Ik ben met name zeer geinteresseerd in gerealiseerde oplossingen op de gebieden die ik aangegeven heeft. Is er bijvoorbeeld iemand die een koppeling gerealiseerd heeft met een boekhoudpakket en/of een crm oplossing?

 

Zoals duidelijk is, ben ik tot nu toe door tests erg lovend over x-cart, maar wellicht heeft iemand hiermee geen ervaring, maar wel met soortgelijk script en waarmee hij ook genoemde koppelingen gerealiseerd heeft.

 

Aangezien ik nog definitieve keuze heb gemaakt, sta ik overal open voor. Vanuit mijn eigen kennis, zou voorkeur uitgaan naar php-script qua shop, maar ook ASP zou kunnen, omdat ik toch niet voornemens ben er zelf teveel tijd aan te spenderen.

 

Wie heeft het gevoel mij informatie te kunnen geven, me te kunnen helpen op welke manier dan ook, wordt bij deze van harte uitgenodigd re reageren.

 

Met hartelijke groet,

 

Alexander

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

9 antwoorden op deze vraag

  • 0

Je schetst hier een ideale situatie waar iedereen op zit te wachten. Helaas de ontwikkelaars denken alllemaal heel krachtig na over functionaliteiten in hun produkten, maar helaas minder over integratie. Ze proberen o.a iets te bereiken door dotnet te gaan roepen, maar dan ben je er nog niet.

 

 

Ik heb het zelf nog niet gezien, maar je zou eens kunnen kijken naar www.mamut.nl. Schijnt een webshop, crm en boekhoud systeem te zijn. Dit dekt aardig wat af. Nadeel..het is commercieel en gesloten source.

 

Op open source gebied en erp zou je kunnen kijken naar www.compiere.org (je mist daar alleen een webshop in), maar die is redelijk te koppelen met www.oscommerce.com of x-cart (integratie is dan niet anders als een import/export proces en updateas via e-mail.

 

Zelf ben ik een heel end gekomen met www.vtiger.com, www.oscommerce.com en de boekhouding lever ik aan bij de boekhouder:-) Geen boekhoudsysteem meer:-) Moet zeggen dat laatste geeft letterlijk en figuurlijk een verlichting in je hoofd:-)

 

Perry

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Wat je niet moet vergeten is de tijd die jij steekt in het onderzoeken naar een geschikt systeem.

Op het moment dat jouw onderneming draait, dan begint tijd in geld te veranderen, uitbesteden lijkt me op dit moment een goeie zaak.

Specifieke systemen die jij wenst blijven meestal niet bij deze wensen, je onderneming groeit en snel zullen er meer wensen bij komen.

Mijn ervaring met

 

Wat al eerder werd aangegeven, zorg dat wat je ook aanschaft dat het een systeem is dat makkelijk integreerbaar is op verschillende platformen. Kies voor een open-standaard krijg je meestal geen problemen.

Wat ik je aanraad afhankelijk van je idee, is de complexiteit van je idee uit te schrijven. Wat is werkelijk nog om het idee te lanceren, en wat kan wachten?

Dan zou je een kleine web-applicatie op maat kunnen laten ontwikkelen om mee te beginnen.

Naarmate je business groeit, groeien de wensen en op dat moment heb je geld om te investeren in je web-applicatie.

 

 

Geniet van de gegeven dag.

Link naar reactie
  • 0

Dit is een erg interessant topic.

Zelf ben ik mij momenteel aan het oriënteren voor zelfstandigheid.

Ik wil maat(internet)software aan het MKB gaan leveren, o.a. wil ik veel gaan doen met de steeds belangrijker wordende internetkoppeling.

Daarnaast wil ik zoveel mogelijk gaan automatiseren.. ook een webshop die zichzelf compleet red incl. boekhouding etc. wil ik in de toekomst gaan ontwikkelen.

 

Met open-source kan je veel gaan doen.. alleen is mijn ervaring dat dergelijke standaard pakketten vrijwel nooit compleet voldoen.

Het bedrijf wil het vaak net iets anders, wat standaard beschikbaar is is leuk, maar het dekt vaak net niet alles, uw bedrijf is toch ook niet standaard ?

Waar ik mij als webdesigner en programmeur dan vaak weer aan erger is de steeds terugkomende standaard vormgeving van dergelijke systemen, iets meer onderscheid vindt ik persoonlijk wel zo mooi.

 

Echter heeft maatwerk ook zo zijn nadelen, maatwerk is gewoonweg kostbaar.

Maar goed.. zelf alles gaan uitzoeken neemt ook veel tijd in beslag, maar dat is een kwestie van prioriteiten.   

ASP.Net specialist, Ontwikkeling webbased softwaresystemen, Webdesign; meer info: http://www.jumptide.nl en voor de smalle beurs websites voor een vast bedrag per maand: http://www.werkendewebsites.nl

Link naar reactie
  • 0

Bekijk ook myfactory op myglobalfactory.nl

 

Die jongens zijn net begonnen in Nederland w.o. met het opstarten van een resellers kanaal in Nederland. Het product wordt al verkocht in Duitsland, Oostenrijk en zwitserland en andere landen internationaal. Ze zijn ook vertegenwoordigd op de Cebit en op de Systems (Munchen).

 

Als je een MKB product zoekt met CRM, ERP, enz enz kijk daar dan ook even naar. Prijzen op ASP basis/maand of voor de hele licentie;

 

Je kunt als ontwikkelaar ook zelf aanpassingen doen (dus als met open source), als je de rechten hebt. Of als sales kun je wijzigingen voorstellen aan de klant en deze door Myfactory laten doorvoeren. Dit is echt een goede oplossing voor MKBers. (maar ook grote bedrijven maken er gebruik van).

 

Als je als ontwikkelaar of commerciele kracht/free lancer in een netwerk wilt deelnemen is dat ook nog een optie.

 

Link naar reactie
  • 0
Gast Edwinvdw

voor oscommerce en zen-cart is er een module beschikbaar waarmee je de database kunt downloaden naar je computer en telefonisch bestelingen bijvoorbeeld kunt invoeren.

die komen dan alleen niet in zen cart of oscommerce te staan.

 

Het pakket zelf is gratis te gebruiken, wil je direct een belastingaangifte doen via het pakket dan kun je een module kopen die dat mogelijk maakt.

 

te downloaden vanaf onderstaande website

http://www.turbocash.nl/

 

informatie zen cart

http://www.zen-cart.nl/

 

 

informatie oscommerce

http://www.oscommerce.nl/

 

 

Link naar reactie
  • 0

Ik vind het wel erg prijzig hoor. 55 euro per maand voor artikelen, klanten en order is 660 euro per jaar. Dit staat wel erg scheef in verhouding met de prijs die SnelStart zelf kost. Bijvoorbeeld 750 euro voor boek 2 + Nota 3 het eerste jaar en daarna 112,50 per jaar.

 

Over 5 jaar gezien kost de koppeling 3300 euro en SnelStart zelf maar 1200 euro.

BOOKZO. Maakt verhuren makkelijk! Bookzo.nl

Link naar reactie
  • 0

die koppeling kost inderdaad wel geld, maar kan wel veel tijd (dubbele administratie) besparen, ook omdat artikelgegevens twee kanten op gesynchroniseerd kunnen worden. Het hangt er een beetje vanaf hoeveel dubbele administratie een niet-gekoppelde webwinkel met zich meeneemt (aantal artikelen, wijzig frequentie, aantal orders)

Link naar reactie
  • 0

Kies een online pakket met goede webservice mogelijkheden, zodat uitwisselingen met externe (online) boekhoudpakketten mogelijk is. Of het open source of gesloten is maakt dan volgens mij niet veel meer uit.

 

Een paar applicaties die ik onlangs tegenkwam: mybusinessworld en newbaseonline voor crm/erp (voorraad e.d.), online via webservices te koppelen met boekhoudingen in Twinfield.com.

Newviews automatiseert de boekhouding (o.a. scannen/herkennen, UBL2 en directe bankkoppelingen), ook voor accountants- en administratiekantoren: www.newviews.nl

--

Wonen in Bussum, 3 garages, grote tuin en aparte bedrijfsruimte?

http://www.funda.nl/koop/bussum/huis-74981118-lammert-majoorlaan-58

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    4 leden, 130 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.