Jump to content
Franco
Verberg

Accountant maakt geen jaarrekening! Wat nu?

vraag

Ik heb geen jaarrekeningen kunnen maken, omdat ik het niet kan betalen. bedrijf is al sinds 2014 niet actief. boekhouder maakt de jaarrekening niet omdat ik hem nog een bedrag schuldig ben. ik heb verder geen inkomen meer, mijn echtgenoot heeft nu bijstand uitkering. Weet iemand welke stappen ik moet ondernemen? als ik faillissement aanvraag zal ik zeker bestuurlijk aansprakelijk gesteld worden, omdat ik geen jaarrekening heb gedeponeerd. ik heb een aanzienlijk schuld bij de belastingdienst, verder geen schulden bij een ander.

 

Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Heb je wel meteen toen je wist dat je de aanslagen niet op tijd kon betalen, schriftelijk betalingsonmacht gemeld bij de belastingdienst? Heb je contact met ze gehad over de betalingsproblemen?

Vanaf welk jaar heb je al niet gedeponeerd?

Zo snel mogelijk alsnog deponeren. Als je in 2014 niet actief was dan kan dat zoveel werk niet zijn. Probeer dit desnoods zelf te doen of ga desnoods naar een andere boekhouder toe om dit te laten doen.

 

Overigens weet ik niet wat deze vraag met dit topic te maken heeft?

 

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

sorry ik wist niet onder welke onderwerp ik de vraag moest stellen.

 

er is een schriftelijke betalingsonmacht ingediend door de accountant.

ik heb de belastingdienst een brief gestuurd met mijn betalingsproblemen en of we iets konden regelen. hun antwoord was dat ik wist dat ik had moeten betalen! dus ik denk dat iedereen die betalings problemen heeft bij de belastingdienst niet weet dat ie moet betalen.kort gezegd ze wilden niet in gesprek enige optie is betalen of zelf faillisement aanvragen. ik heb alleen schulden bij de belastingdienst en verder niet, dus ik ga ook zelf geen faillisment aanvragen.

de jaarrekeningen van 2012 en 2013 zijn ook niet ingediend. ik heb de boekhouder meedere malen een mail gestuurd en gebeld of hij daar vaart mee wilde maken, maar hij zegt nu dat het mijn verantwoordelijkheid was. probleem is dat ik begin 2014 een inval van de SIOD heb gehad, ze hebben toen al mijn dossiers mee genomen, waardoor de boekhouder niets kon verwerken. Door de inval ben ik ook al mijn klanten toen kwijt geraakt, waardoor mijn lease en alle kosten door liepen, maar er kwam geen geld meer binnen. de onderzoek duurt nu al 2 jaar,nog steeds geen uitslag bekend, zit onder tussen al 2 jaar bij de psycholoog en heb verder geen inkomsten, leef nu op 300 euro per maand.

ik weet zelf niet hoe ik de jaarrekeningen moet deponeren en daarbij een andere boekhouder kost ook geld en met 300 euro per maand is dat ook moelijk. ik sta op de bijstand te wachten, maar dat duurt nu ook al 3 maanden.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 10 leden online en 205 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept