Jump to content
geen risico
Verberg

Bedrijfsfinanciering banktransacties zonder risico door waarborg vastgoed?

vraag

Dag iedereen,

 

Ik zal meteen met de deur in huis vallen, er is 610.000 euro op weg naar mijn bedrijf. Ik heb ook een waarborg in vastgoed van 1.8 miljoen. Ondanks dat de banken weten dat dit naar hun rekening komt zijn ze niet geneigd me te helpen om 2 maand te overbruggen.

 

indien er iemand me in de juiste richting kan aangeven waar ik op korte termijn een oplossing kan vinden tegen rentes tot 8% dan zal ik jullie oneindig dankbaar zijn. Ik heb wanneer er iemand mij de juiste richting aangeeft die slaagt nog een commisie die ik kan uitdelen. Het contract die ik kan verliezen omdat mijn eigen geld niet tijdig op de rekening zal staan is gigantisch.

 

Ik smeek jullie dan ook om te helpen indien jullie kunnen, ik dek alles af !! geen enkel risico, alles mag dubbel gecheckt worden er kan gesproken worden over participatie. Ik sta voor alles open, het is een contract waarmee je velen kan helpen en met veel kan delen.

 

alvast van harte bedankt

 

[verandering: titel]

 

Link to post
Share on other sites

19 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

alvast bedankt voor de reactie.

 

Op 26 februari is er 250.000 euro overgeboekt naar mijn zakelijke rekening van mijn bedrijf. Er is nu ruzie tussen de bank in Belgie en de bank in het buitenland waar het geld is. De bank in Belgie zegt wij kunnen het niet traceren, terwijl de buitenlandse bank een officeel document bezorgd met swift code en internationale transactie code bankrekening nummer en bevestiging.

 

Het tweede bedrag van 360.000 is overgeboekt via netteller. Ook dit is reeds 4 weken onderweg. Heb mail verkeer dat het het probleem escalated is en binnen 3 tot 5 werkdagen in orde zou komen. Dit zou morgen moeten zijn.

 

Ik ben echter bang dat ze weer met een of andere smoes afkomen. De bedragen zijn investeringen die via mijn advocaat zijn opgesteld en nagekeken wie teken bevoegd is of alles wel via de compliance ging. alles ok

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Beste,

 

Eventueel een bijkomende vraag, ik heb 1.8 miljoen aan vastgoed vrij van hypotheek in verhuurde toestand dus ook met de inkomsten. Hoe kan ik dit gebruiken als onderpand. Heb dit ook al voorgesteld aan de bank maar de procedures duren een eeuwigheid.

 

Mvg

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Moeilijke situatie, waarvan de oplossing m.i. niet ligt bij hulpgeroep op een forum, maar actief kanalen zoeken en aanboren voor overbrugging. Elk van deze kanalen zal tijd verslinden, schat ik zo in. Misschien heb je relaties die dit op korte termijn kunnen voorschieten? Al dan niet tegen zekerheden van verhuurd vastgoed e.d.?


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

geef nu eens gewoon antwoord op mijn vraag:

 

Wat is volgens diegene die zijn bank opdracht heeft gegeven die bedragen ovef te maken de reden dat die bedragen niet binnen redelijke termijn bij jou op de rekening zijn bijgeschreven!

 

Heden ten dage hoeft dat allemaal niet zo lang te duren en als dat wel is, moet je bij de bron beginnen om de oorzaak of oorzaken te achterhalen. Elke bank zal weigeren op basis van een dergelijk wazig verhaal dat er nu voorligt een overbrugging te verstrekken ook al is er "een goudgerande zekerheid".

En dit schrijft iemand die 30 jaar ondernemers en ondernemingen van bancaire financieringen heeft voorzien!

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer
Dit zou morgen moeten zijn.
En?

 

Wat zegt je advocaat van dit verhaal? Die zou een bank toch moeten kunnen aanspreken namens jou?

 

Groet,

 

Highio

 


"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Een wiretransfer internationaal kan via een clearing house gaan. Meestal is dit een centrale bank, of een commerciele bank, waar beide banken (van zender en ontvanger) ook een account hebben.

 

Vervolgens bestaat de kans op fouten. Speciaal als het via een clearing bank gaat.

 

Maar heden ten dage, met swift en IBAN gaat het bij de ontvanger vrijwel nooit meer mis. Dus hooguit een mismatching gebruikersnaam van de rekening.

 

En dan de laatste optie, waardoor het uit het geautomatiseerde proces valt - de "strenge controle" vanwege verdacht lijkende transactie. Dan komt dit op de stapel voor handmatige verificatie, omdat de bank nou eenmaal moet voldoen aan een zorgvuldigheidseis (denk alleen al aan dat zij de bron van het geld moet controleren tegen witwassen, etc.)

 

Ik zou zelf rekening houden met de laatste optie. Dus de transactie is uit de batch gevist om handmatig te worden gecontroleerd.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Waarvoor moet betaald worden? Dan haal je dit toch gewoon terug als er niet betaald is. Onderpand genoeg dan of misschien zelf wel verkoopbaar zonder een lening van een bank nodig te hebben. Ik mag toch niet hopen dat er voor zulke forse bedragen geen zekerheden zijn ingebouwd alvorens over te gaan tot leveren.....

 


Leeg

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Dag Allemaal,

 

Bedankt voor alle reacties. Om de titel "zonder risico" te verklaren, dit staat erin omdat ik een waarborg heb om investeringen te dekken. Alhoewel dit geen vraag is voor investeringen!!

 

Om verder te gaan onze advocaat geeft contact opgenomen met de bankinstellingen. Zowel de verzendende partij als de ontvangende partij.

 

Hier is aan het licht gekomen dat de verzendende bank onder onderzoek staat, we kunnen er dus vanuit gaan dat daar iets verkeerd gelopen is. Beide ontvangende partijen hebben de bedragen terug geboekt op de rekening.

 

Het ergste is dat vooraleer we hier achter zijn gekomen een advocaat in de arm hebben moeten nemen. Laat ons dus heel duidelijk zijn indien er een compliance probleem is dan mag de bank (in belgië alvast) geen informatie geven. Aangezien ze dit wel deden is dat niet het probleem.

 

De oplossing zit er nu in dat de bedragen zijn terug geboekt en opnieuw dienen verzonden te worden. Ik heb nu gekozen voor een bank in Luxemburg die zeker de compliance in orde geeft en ook de transactie op de voet zal volgen.

 

Het duurde echter vanaf de 02 de februari tot vorige week voordat er duidelijkheid is ontstaan want er precies aan de hand was.

 

Om een antwoord te geven op de vraag of er geen back-up was voor het leveren. Ja die had ik, door de bedragen te spreiden naar 3 verschillende partijen. Dit was echter niet voldoende. Anderzijds als iemand van jullie een vaste kost in een bedrijf van 37552 euro geeft en er 610.000 euro en 92000 euro reeds sinds februari "onderweg" is toch nog de liquide middelen geeft om verder te doen ondanks dat de verdere investeringen niet binnen komen, nemen we toch geen risico of toch ingecalculeerd.

 

Alleen om dit als startende onderneming door te groeien en verder te werken is dit een zeer triestige situatie.

 

Mocht iemand me kunnen adviseren hoe ik de waarborgen die ik heb in vastgoed zo snel mogelijk kan gebruiken om een liquiditeit binnen het bedrijf te verhogen tot de gelden wel ter plaatse zijn stel ik dit zeer op prijs.

 

Gezien we zelf in de vastgoedmarkt opereren dien ik niet op steun van de banken te rekenen. Daar krijg ik allemaal na het volledig businessplan te hebben verduidelijkt als antwoord dat ze ons niet verder kunnen helpen.

 

Dus ADVIES alternatieven zijn welkom, hoe kan ik een waarborg in vastgoed omzetten in liquiditeit zonder de panden te verkopen natuurlijk. Dit vergt teveel tijd en zou ik willen voorkomen.

 

Nogmaals bedankt voor jullie reacties

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer
De oplossing zit er nu in dat de bedragen zijn terug geboekt en opnieuw dienen verzonden te worden. Ik heb nu gekozen voor een bank in Luxemburg die zeker de compliance in orde geeft en ook de transactie op de voet zal volgen.

 

Dus ADVIES alternatieven zijn welkom, hoe kan ik een waarborg in vastgoed omzetten in liquiditeit zonder de panden te verkopen natuurlijk. Dit vergt teveel tijd en zou ik willen voorkomen.

Snap jouw probleen niet!

Blijkbaar worden bedragen nu overgeboekt via een Luxemburgse bank. Behoeft dus niet al te lang te duren vooraleer centen door jou ontvangen zijn. Normaliter binnen enkele dagen! Dus voorfinanciering niet opportuun.

 

Een financiering optuigen met o/g als onderpand gaat zeker langer duren!

 

Iets anders: het geld moet van Netteller overgeboekt worden naar Luxemburgse bank en daar ligt een probleem, omdat naar alle waarschijnlijkheid niet goed te duiden is wat de oorsprong is van de euro's die overgeboekt moeten worden. Als dit laatste het geval is snap ik jouw vraag wel. En daar heb ik geen advies voor, anders dan je tijd uit te zitten totdat euro's worden vrijgegeven.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 14 leden online en 225 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept