Jump to content
Rickertmans
Verberg

Bezwaarschrift/Aanmaning

vraag

Hallo!

 

Ik heb samen met een paar vrienden een V.O.F., maar nu zijn we vergeten de belastingaanslag van het vierde kwartaal van 2015 in te dienen (heel dom, ik weet het). Nu kregen we 28 februari een naheffingsaanslag van een kleine €5000 die voor 15 maart betaald moest worden. Nu waren we weer niet slim bezig, en waren we weer te laat, en kwam de eerste aanmaning binnen. Toen deze kwam heb ik de boetes en aanmaningskosten betaald, alsnog aangifte gedaan en een bezwaarschrift ingediend. Dit was allemaal voor de einddatum van de aanmaning, en binnen de 6 week vanaf 28 februari. Nu heb ik echter weer een aanmaning gekregen, met een extra boete die ook binnen 2 dagen betaald moet worden. Nu weet ik dat het zo'n 6 week duurt voor een bezwaarschrift is afgehandeld, maar nu weet ik niet wat ik met die tweede aanmaning moet doen.

 

Ik weet vrij zeker dat het bezwaarschrift wordt goed gekeurd, aangezien ons bedrijf alleen maar kan dromen over een omzet waar €5000 belasting over betaald moet worden. We hebben überhaupt nog geen omzet gedraaid, en dit valt ook te zien in de andere aangiften. Aangezien wij ook studenten zijn, is het niet te doen om zomaar €5000 op te hoesten.

 

Mijn vraag is dus, kan ik deze tweede aanmaning negeren en de belastingdienst verwijzen naar mijn bezwaarschrift?

 

Ik hoop dat jullie mij verder kunnen helpen, want de stress schiet er wel een beetje in zo.

Link to post
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Je zou eens contact op kunnen nemen met de inspectie waaronder je valt om de situatie te bespreken?


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Beste Rickertmans,

 

Welkom op Higherlevel.

 

Toen deze kwam heb ik de boetes en aanmaningskosten betaald, alsnog aangifte gedaan en een bezwaarschrift ingediend.

Je hebt dus wel de boetes en aanmaningskosten betaald maar niet de aanslag zelf?

 

Mijn vraag is dus, kan ik deze tweede aanmaning negeren en de belastingdienst verwijzen naar mijn bezwaarschrift?

Dat ligt eraan; het indienen van een bezwaarschrift ontheft je normaliter niet van de betalingsplicht van de aanslag. Er zijn echter mogelijkheden bij de Belastingdienst:

 

In het bezwaarformulier tegen een normale aanslag kun je wel uitstel tot betaling aanvragen. Je bent echter al een fase verder, namelijk een naheffingsaanslag.

 

Voor een naheffingsaanslag kun je maximaal 4 maanden betalingsuitstel krijgen als je het telefonisch aanvraagt. Of dat nog kan nu je al aanmaningen hebt gekregen, weet ik niet; dat kun je daar vragen.

 

Aangezien wij ook studenten zijn, is het niet te doen om zomaar €5000 op te hoesten.

Dat je een arme student bent is geen argument, want dit hoort bij de verplichtingen en risico's van het ondernemen. Je moet wel je zaakjes op orde hebben. Zoals Hans al zegt kunt je zsm contact opnemen met de belastingtelefoon en inspecteur om te kijken wat er nog mogelijk is.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Beste meneer van de Kolk,

 

Ten eerste bedankt voor uw antwoorden! Ik heb het nog even nagekeken, en een bezwaarschrift kan worden ingediend tegen aanslagen, naheffingen, boetes en rentekosten. Dit moet binnen 6 week na de eerste berichtgeving van de belastingdienst.

 

Uitstel van betaling kan worden aangevraagd mits er geen aanmaningen of dwangbevelen open staan. Dit kan inderdaad een periode van 4 maand zijn, maar je kunt zelf ook een betaalplan indienen.

 

Verder met mijn kwestie, ik heb de BelastingTelefoon gebeld, en blijkbaar was mijn bezwaarschrift afgehandeld op dezelfde dag dat de aanmaning werd verstuurd. Het bezwaarschrift was goed gekeurd, en er werd mij verzekerd dat ik mij geen zorgen meer hoef te maken over het openstaande bedrag.

 

Ik weet nu dus niet zeker of een bezwaarschrift dus wel gebruikt kan worden als manier van uitstel van betaling, ik weet enkel dat er een last van mijn schouders valt.

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Ik weet nu dus niet zeker of een bezwaarschrift dus wel gebruikt kan worden als manier van uitstel van betaling, ik weet enkel dat er een last van mijn schouders valt.

 

Bij de belastingdienst moet je als "zakelijke klant" altijd specifiek om uitstel van betaling vragen, je krijgt het niet automatisch door een bezwaarschrift in te dienen. Bij een vergeten aangifte OB wordt een dergelijk verzoek eigenlijk altijd toegekend.

Maar onthou voor jezelf, altijd specifiek vragen om uitstel van betaling.. (of controleren dat het onderdeel is van het gebruikte formulier).

 

en ja als je de fout in gaat bij de OB dan ben je zomaar een brief of 5 en een hoop verwarring verder voordat het is rechtgetrokken..

 

enne... niet vergeten hé binnen 10-12 dagen moet de volgende aangifte alweer gedaan zijn..

denk ook aan dat het geld voor 30 april binnen moet zijn dus niet op de 30e aangifte doen en betalen. Anders pak je meteen nog even een boete voor te laat betalen..

doe het voor koningsdag dan weet je zeker dat het goed gaat. :)

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 2 leden online en 72 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept