Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  

Lease auto in de werkmaatschappij of de holding?

Aanbevolen berichten

Ik ben 51% aandeelhouder in de werkmaatschappij, daarnaast heb ik 1 medebestuurder/aandeelhouder (eigenaar van 49% aandelen). Voor de werkzaamheden in onze bv heb ik een auto nodig, die heb ik gehuurd van een andere bv van mijn collega (die hadden een lease auto over). Ik betaal geen bijtelling want ik gebruik hem niet prive, wel rijd ik elke dag op en neer naar kantoor. In principe is de overeenkomst gesloten tussen onze werkmaatschappij en de BV van mijn collega. Nu ontvang ik de factuur op mijn holding. Daarbij heb ik aangegeven dat dat onjuist is aangezien de overeenkomst tussen de werkmaatschappij en de bv waarvan ik de auto huur. En daarbij is mijn managementfee alleen berekend op salaris, belastingen, btw en een klein overschot. Mij wordt verteld dat het voor een DGA het meest handig is als de auto wordt weggezet in de holding. Echter nu daar mijns inziens helemaal niet genoeg liquiditeit is, lijkt me dat onjuist. Kan iemand mij vertellen waar je het beste de auto (welke niet prive wordt gebruikt) kan onderbrengen?

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Dag Miraatje

 

Als een auto gehuurd/geleaset wordt, dan doe je dat bij voorkeur in de werkmaatschappij. Een auto in eigendom gaat via de holding. E.e.a. uit oogpunt van risico en de gevolgen bij faillissement (bezit in holding, verplichtingen in de werkmij). Hun stelling dat een DGA zijn auto via de holding moet doen gaat dus alleen op als de auto door de BV in eigendom is verworven.

 

Verder gebruik je de auto uitsluitend zakelijk dus ligt het ook voor de hand dat deze kosten gedragen worden door de werkmij. Zeker als jouw in managementfee geen autokosten begroot zijn.

 

Groet

Joost


Denarius Advies Fiscaal-juridisch adviseur: rechtsvormkeuze/-wijziging, samenwerkingsverbanden, bedrijfsoverdracht en exit-strategie: legal and tax

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké