• 0

Webshop verkopen, hoe pak je het aan?

Hallo allemaal,

 

Al een tijd niet heel actief geweest hier, maar ik zit met een "probleem".

 

Ik heb een redelijk goed lopende webshop sinds januari 2013. Ik importeer de producten zelf bij mijn leverancier en verkoop zowel aan bedrijven als particulieren. Daarnaast heb ik custom orders via de website van bedrijven voor grotere aantallen.

 

Ik kan het op dit moment goed combineren met mijn huidige baan, echter kan daar mogelijk verandering in komen. Ik verwacht zelf binnen 2 maanden deze twee niet meer te kunnen combineren. Tijd om te verkopen dus, hoe jammer dat ook is.

 

Ik ben op zoek naar concrete tips voor een platform om te verkopen en waar ik op moet letten. Wat moet ik potentiële kopers aanleveren aan informatie en wat niet?

 

Verkoop is inclusief inventaris. Moet ik dat tegen inkoop erbij leveren of een kleine marge voor rekenen?

 

Alvast bedant!

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

22 antwoorden op deze vraag

  • 0

Ik heb er persoonlijk geen ervaring mee maar volgens mij zijn de belangrijkste gegevens:

 

- Omzet over minimaal de afgelopen 12 maanden

- Winst na kosten over minimaal de afgelopen 12 maanden

- Hoe komen de bezoekers bij je terecht (betaald of organisch). En indien betaald, wat kost dat?

- Hoeveel tijd kost het om de shop te onderhouden / bestellingen af te werken etc

- De analytics gegevens (aantal bezoekers, conversiepercentage, tijd op pagina, bouncerate enz.)

- In- en verkoopwaarde van de huidige inventaris.

 

Onder de naam Bob de webbouwer bouw en verbeter ik websites.

Daarnaast verzorg ik dj's en drive-in-shows op bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagen enzovoorts.

Link naar reactie
  • 0

Verkoop is inclusief inventaris. Moet ik dat tegen inkoop erbij leveren of een kleine marge voor rekenen?

Je verkoopt het voor de prijs die de gek er voor geeft. Dat kan dus tegen kostprijs zijn, of met een kleine marge. Maar het kan ook met verlies zijn uitgaande van historische kostprijs. Het ligt er maar aan wat de hoogste bieder het allemaal waard vind.

 

Het bepalen van de waarde vooraf is dus erg lastig. Je zou eens kunnen kijken bij bedrijven die daar in gespecialiseerd zijn. Ik kwam onlangs Equidam tegen (heb geen belangen in dit bedrijf). Ze hebben een gratis optie voor bedrijfswaarderingen.

The goal of a resonance cascade is to plant the seeds of growth rather than yearning. If you think pseudo-profound bullshit quotes are inspirational, you're, well, kinda dumb. https://goo.gl/fZf4oe

Link naar reactie
  • 0

Wat je zoekt is sitedeals.nl. Daar worden veel websites gekocht/verkocht. De enige serieuze website die ik gevonden heb. Overigens kwam ik laatst ook wat websites tegen op marktplaats.nl.

 

Je kan inderdaad ook eventueel personeel inhuren of shipping door een externe partij laten doen. Afhankelijk van de marges is dit interessant.

 

Wat bob de web de webbouwer aan geeft zijn goede dingen om te vermelden. Daarnaast kunnen jou posities in google interessant zijn. Deze kan je bijhouden met tools zoals serpbook.

Link naar reactie
  • 0

Sitedeals.nl is inderdaad een mogelijkheid. Echter is de kwaliteit en het niveau serieus zijn daar niet zo hoog. Iedereen wil voor niets op de eerste rij zitten en je moet oppassen dat je niet de hele dag onnodig cijfers staat aan te leveren.

 

flippa.com is internationaal. Ik vind het van hoog niveau. Staat netjes onderverdeeld in categorieën (start-ups en stabiele website/webshops).

 

Als ik naar mezelf kijk vind ik het ten eerste belangrijk om omzet/winst te weten. Maar ook hoeveel bezoekers je webshop trekt en hoeveel er converteert naar een verkoop. Zit je in een niche-markt of massamarkt. Wat gebeurt er als de leverancier wegvalt (maw: koop je in bij meerdere). Ben je bereid om nog een aantal maanden kennis te leveren. En natuurlijk: wat is je verkoopprijs..

Benieuwd naar mijn business? www.liguido.nl - www.youngtech.nl

Link naar reactie
  • 0

Flippa / sitedeals zijn de platformen die veel gebruikt worden.

 

Ook kun je het werk evt. outsourcen of eigen personeel ervoor inzetten ( als het enkel om de verwerking van orders en mail response is, kan ik mogelijk wat voor je betekenen )

 

Er zijn veel opties te bedenken, het inhuren van mensen, al is het op basis van % omzet/winst oid. biedt je de mogelijkheid om er zelf nog aan te blijven verdienen. Verkoop kan daarentegen in 1 keer een groter bedrag vrijspelen.

 

Link naar reactie
  • 0

Als je praat over een 'serieuze' omzet (zeg maar voldoende WINST om van te kunnen leven/een salaris van uit te betalen) kun je ook een serieuze bedrijfsmakelaar inzetten.

 

Van de andere kant (zoals anderen ook al aanhalen) is het dan misschien ook een optie om iemand in te huren om het voor je te doen.

 

Ook al eens aan het inschakelen van een fulfilmentpartij gedacht?

Commerciële ondersteuning nodig? Theuws.com

Link naar reactie
  • 0

Bedankt allemaal voor de waardevolle adviezen. Het punt is dat ik op zoek ben naar een nieuwe baan en dan valt het niet meer te combineren. De omzet is nog niet dusdanig hoog dat ik er van kan leven, recent een huis gekocht samen met mijn vriendin en ik kies op dit moment dus eerder voor zekerheid en dat zit hem bij mij in een vaste baan.

 

Alle tips en adviezen zijn nog van harte welkom!

Link naar reactie
  • 0

Let er bij je arbeidscontract op dat je die webshop ernaast mag blijven runnen, want als je de ene op de andere dag de stekker eruit moet trekken, zal dat de waarde niet ten goede komen.

 

(Daarnaast kan het zijn dat je verplichtingen tegenover bestaande klanten behoudt en dat wordt ook lastig als je die contractueel niet meer mag nakomen.)

 

Je zou concurrenten kunnen polsen of zij willen overnemen, al laat je je dan vroeg ik de kaarten kijken, of bij bedrijven waarvan de activiteit grenst aan die van jou.

Branko Collin, front-end web developer / prototyper / Drupal-developer.

Link naar reactie
  • 0

Je lijkt twee activiteiten te hebben. Zijn die los van elkaar te exploiteren en verkopen? De B2b en B2c verkopen dus, of de standaardproducten versus de custom made-artikelen. Je kunt zaken organiseren voor verkoop of uitbesteding.

 

Bij verkoopwens kun je naar concurrenten of groothandels kijken voor het vinden van logische overnamekandidaten. De betalingsmogelijkheden die je als verkopende partij zou willen bieden, lijken mij ook relevant.

 

Heb je hier ooit blootgegeven wat je doet? Bij enig financieel belang zou ik dit strategisch insteken.

 

Groet,

 

Highio

 

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Waarom verkopen? Omdat het niet te combineren is met een baan?

 

Hybride ondernemen is in. Bovendien valt er altijd overal een mouw aan te passen. Vrijwel alles is uit te besteden.

 

Vergeet niet dat je nu twee paarden in het veld hebt. 1 genaamd de webwinkel en de ander jouw baan.

 

De webwinkel is groeiende en geeft een bepaalde mate van zekerheid. Het levert daarnaast voldoening op en je geeft vorm en inhoud aan iets wat jezelf vanaf de grond opgebouwd hebt. Hierop kun je altijd terugvallen mocht je toch ergens de zak krijgen, vandaag een Hero, morgen een Zero.

 

Link naar reactie
  • 0

 

Er lopen heel wat mensen rond die (dankzij een afkoopsom van de vorige werkgever) wat geld op zak hebben en een onderneming willen beginnen, zonder concreet idee. Daar zou je de onderneming stapsgewijs aan kunnen overdoen.

 

Bestaan er trouwens overdrachtsbegeleiders in dit domein? De overdracht van startende ondernemingen met groeipotentieel, die de ergste kinderziekten overleefd hebben...

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

De overdracht van startende ondernemingen met groeipotentieel, die de ergste kinderziekten overleefd hebben...

Bij webwinkels die de doorstart niet kunnen maken, zul je echter vaak kunnen constateren dat ze overlijden aan een sluimerende kinderziekte die ze al vanaf de start onder de leden hadden.

 

Er worden in de avonduren en weekends honderden uren in gestoken, maar daar staat geen reële arbeidsvergoeding tegenover. Verder doorgroeien wordt onmogelijk als die avond- en weekenduren eenmaal op zijn: er fulltime voor gaan blijkt financieel niet haalbaar omdat daar onvoldoende inkomen tegenover staat.

 

Dat is een van de redenen waarom ongeveer de helft van de webshops na 2 jaar stopt. In het Shopping2020-onderzoek kwam de expertgroep Online Ondernemen dan ook met onder andere deze aanbeveling:

 

Brancheorganisaties zouden via voorlichting aan startende webwinkeliers duidelijk moeten maken dat een webwinkel geen 'kip met de gouden eieren' is. Startende ondernemers dienen bewust gemaakt te worden dat het niet makkelijk is om een succesvolle webwinkel neer te zetten waar een volwaardig inkomen uit te realiseren is.

 

Zo'n webwinkel kun je wel verkopen, maar of je zo'n webwinkel moet willen kopen, is nog maar de vraag.

Link naar reactie
  • 0

Ik zou een advertentie maken waarin je duidelijk de omzet en kosten e.d. zet. Splits de kosten in ieder geval uit in inkoop, marketing, verzendkosten en overige operationele kosten. Vergeet daarnaast ook niet een schatting van de arbeid die verricht moet worden op te geven.

 

Ik denk dat als je aan goodwill ongeveer een jaarwinst krijgt je het al prima doet. Daarnaast zou ik je complete voorraad inderdaad tegen inkoop erbij aanbieden.

 

Plaats de advertentie op diverse sites zoals Sitedeals (al eerder genoemd) en marktplaats e.d. Je kunt 'm ook plaatsen op http://www.webwinkelforum.nl/viewforum.php?f=13

 

Succes met de verkoop!

 

Bij Shoppagina kun je heel eenvoudig een webshop beginnen.

Link naar reactie
  • 0

Lastige keuze, maar volgens mij heeft de TS al besloten voor zichzelf. Opties voor verkoop zijn de eerdergenoemde en met die websites (zoals sitedeals) houd je ook meer de controle zelf dan wanneer je het 'uitbesteed' aan een bedrijfsmakelaar.

 

Belangrijk bij de verkoop is complete documentatie. Maak een verkoopdocument met een compleet overzicht van de webwinkel en verstuur die enkel bij serieuze geïnteresseerden.

 

Succes!

Alles over Innovatie op 1 site - http://innovatie-site.nl

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    7 leden, 269 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.