• 0

hulp bij Uitlaatservice met minderjarigen

Beste damens en heren,

 

Allereerst, wat een leuk en handig forum!Ik ben nieuw hier, en hoop hier nog vaak te komen.

 

Ik heb een vraag, ik ben de afgelopen week een hondenuitlaatservice gestart, ik heb dit samen met mijn vriendin opgezet. Ik ben zelf 18 jaar oud, en mijn vriendin word deze maand 17.

 

Wij hebben niet zomaar een hondenuitlaatservice opgestart, maar een heel ander concept dan de 'normale' hondenuitlaatservice. Wij zijn van plan kinderen in de buurt te linken aan opdrachten die wij binnenkrijgen. We zijn dus eigenlijk een soort van tussenpersoon. Ik heb eerlijk gezegd totaal geen verstand van belasting en dergelijke, en weet nu niet precies wat ik het beste kan doen.

 

Is het het beste om een VOF op te richten met mijn vriendin, en de kinderen (boven de 14-15) aan te nemen als een soort van 0 uren contract, of kan dit veel makkelijker? Hoe zit het precies met de belasting? Wel moet ik erbij vermelden dat wij commissie willen gaan rekenen over de prijs van 1 uur uitlaten, de rest word dan via ons naar de uitlater (het kind) gestuurd.

 

Alvast super bedankt!

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Ik ben me ervan bewust dat mijn vriendin toestemming nodig heeft van der ouders. En dat die mee moeten naar de KvK.

Ben je je er ook van bewust dat op die wijze de ouders toestemming moeten geven voor iedere (rechts)handeling van de VOF totdat ze 18 jaar is? Dat gaat dus niet alleen om het inschrijven bij de KvK alleen.

Het alternatief is een handlichting: daarmee wordt jouw vriendin eerder dan 18 handelsbekwaam, en zijn haar ouders niet meer aansprakelijk voor haar handelen of nalaten.

 

Als er dan iemand reageert worden diegene met instructies verder geholpen, denk hierbij aan het adres, hond, eigenschappen van de hond, en waar bijvoorbeeld de sleutel ligt.

En als er niemand reageert? Of als er meer dan 1 reageert: wie krijgt de opdracht dan. Een Whatsapp-groep met jongeren wordt al snel een Poolse landdag

 

En de mensen met hond die ik ken, maken gebruik van vaste uitlaters, niet steeds wisselende. Veel honden hebben een gebruiksaanwijzing, en zullen ook eerst kennis moeten maken / wennen aan een externe uitlater

 

Kortom: denk vooral nog eens goed na over de praktische kanten van je dienstverlening(Hoe ga je het doen, wie gaat het doen, waarmee, wanneer etc)

 

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
  • 0

en er spelen ook nog zaken als

 

- kinderen jonger dan 15 mogen nog niet werken.

- 15 jarigen mogen niet na 19 uur 's avonds werken

- als je met 0 uren contracten werkt zonder vaste werktijden is er waarschijnlijk sprake van oproepkrachten en dan moet je per oproep minimaal 3 uur betalen

 

maar er spelen meer zaken waar je als werkgever rekening mee moet houden als je met jongeren werkt.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/jongeren-en-werk/vraag-en-antwoord

 

wat dus prima werkt in onderlinge afspraken (kind van de buren laat elke avond de hond uit) wordt in een werkgeversrelatie bijna onmogelijk in verband met allerlei regels ter bescherming van (jonge) werknemers

 

Kortom, wat op papier een goed plan lijkt (ik vind het ook geen heel rare gedachte) kan tijdens de uitwerking wel eens tegen vrij grote obstakels oplopen, daarbij moet je er ook rekening mee houden dat als jij als werkgever een fout maakt dat de gevolgen vele malen groter zijn dan wanneer je als particulier een fout maakt.

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

En dan nog maar hopen dat zo'n hond een van je (minderjarige) werknemers niet in zijn of haar been bijt...

Yep, dat is een risico dat alle hondenuitlaatservices lopen... maar het is voor het bedrijf verzekerbaar (en dat is ook verstandig om te doen want niet iedere hondenbezitter heeft een particuliere aansprakelijkheidsverzekering en bij zakelijke dienst en risico-aanvaarding keert die AVP ook vast niet makkelijk uit)

 

En laten we vooral ook niet vergeten dat het risico te vermijden of op zijn minst te beperken valt: o.a. door gebruik te maken van uitlaterers die kunnen omgaan met honden, door evt eigenaardigheden van de hond in kwestie te inventariseren en communiceren en waar nodig hond en uitlater aan elkaar te laten wennen.

 

Lang verhaal kort: allemaal goede tips voor de vraagsteller, die nog heel wat huiswerk te doen heeft.

Maar laten we tegelijkertijd niet vergeten dat er al ruim 750 bestaande hondenuitlaatservices zijn, en dat de dienst op zich dus helemaal niet vreemd, moeilijk of niet exploitabel is of hoeft te zijn.

 

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
  • 0

Bedankt voor de reacties allemaal! Erg nuttig.

 

Ik heb zojuist een paar bedrijven gebeld die mij meer konden vertellen, bijvoorbeeld een bedrijf die studenten gebruikt die bijles geven (ook minderjarigen), voor een vergoeding. Het zelfde concept dus.

 

Zij maken gebruik van een opdrachtovereenkomst in plaats van een arbeidsovereenkomst. Zodat het bedrijf zelf niet meer aansprakelijk is voor heffingen en dergelijke. Verder konden ze me er niet meer over vertellen. Weet iemand hoe het dan zit met regeltjes en verzekeringen?

 

Ik ben me rot aan het zoeken, maar kom er maar niet uit.

 

Alvast bedankt.

 

Link naar reactie
  • 0

Heb je de andere adviezen hierboven al uitgeprobeerd, zoals het handboek ondernemen, gesprekje KvK, etc.?

 

Personeel is belangrijk, maar zo'n beetje het laatste waar je je druk over zou moeten maken. Werk eerst een plan uit waarin je voor jezelf beschrijft wat je wilt, hoe je dat wilt bereiken en wat er voor nodig is om het te bereiken. Je zult er toch een paar centen aan over willen houden, neem ik aan?

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 2

Zij maken gebruik van een opdrachtovereenkomst in plaats van een arbeidsovereenkomst. Zodat het bedrijf zelf niet meer aansprakelijk is voor heffingen en dergelijke. Verder konden ze me er niet meer over vertellen.

Daar moest ik ook al een beetje aan te denken. Het is niet nodig om mensen in dienst te nemen, maar je zou ook kunnen werken met zogenaamde 'overeenkomst van opdracht' (OvO). Een beetje zoals bij krantenbezorgers. Dan is er dus geen sprake van loondienst en betaal je gewoon de bedragen bruto uit per opdracht (of tijdvak). Zelf hoef je dan misschien alleen maar één keer per jaar aan de fiscus door te geven hoeveel je hebt betaald. Allemaal niet zo spannend. Let daarbij wel goed op de tekst van je overeenkomst. Zorg ervoor dat je gewoon een bedrag per opdracht afspreekt en dat er géén persoonlijke arbeid wordt afgesproken (oftewel dat mensen zich mogen laten vervangen).

 

Wat betreft de leeftijd ligt de grens niet zo streng op 15 jaar voor zaken als honden uitlaten. Dit mag je namelijk al doen als je 13 of 14 bent. Zo mag je op die leeftijd ook al (bepaalde) kranten bezorgen of andere lichte klusjes doen. Vergeet verder niet dat de uitbetaling gedeeld door de benodigde tijd nooit onder het minimumloon uitkomt. Verder moet je 13-, 14- en 15-jarigen nooit minder betalen dan het minimumloon van een 15-jarige.

 

Verder zou ik kwa ondernemingsvorm in jouw geval voor de makkelijkste optie kiezen, namelijk een eenmanszaak. Als eigenaar van de eenmanszaak kun je dan namelijk zelf de honden uitlaten. De omzet komt dan geheel ten goede aan je onderneming. Als je dan een keer het uitlaten door een ander laat doen, dan betaal je die persoon gewoon daarvoor per opdracht bijvoorbeeld (wel goed bijhouden).

 

Als je vriendin dus een keer de hond van de buren uit gaat laten, dan betaal je haar gewoon het toepasselijke tarief. Het is dan wel zo dat die inkomsten voor jouw vriendin belaste inkomsten zijn, maar tegelijkertijd voor jou weer aftrekbare kosten. Als je vriendin minder dan (grofweg) 6.000 euro per jaar verdient, hoeft ze overigens per saldo alsnog geen belasting te betalen, maar blijven de kosten voor jou wel gewoon aftrekbaar van de winst.

 

Voor de rest zou ik gewoon even rond blijven Google'n, het Handboek Ondernemen doorlezen, naar de KvK. Verwacht niet dat wij hier alle ins en outs voor je gaan uitpluizen. Dat is echt werk voor de beginnend ondernemer zelf. Je wilt immers ondernemen, dan moet je ook ondernemen! Succes! :)

The goal of a resonance cascade is to plant the seeds of growth rather than yearning. If you think pseudo-profound bullshit quotes are inspirational, you're, well, kinda dumb. https://goo.gl/fZf4oe

Link naar reactie
  • 0

Als je vriendin dus een keer de hond van de buren uit gaat laten, dan betaal je haar gewoon het toepasselijke tarief. Het is dan wel zo dat die inkomsten voor jouw vriendin belaste inkomsten zijn, maar tegelijkertijd voor jou weer aftrekbare kosten. Als je vriendin minder dan (grofweg) 6.000 euro per jaar verdient, hoeft ze overigens per saldo alsnog geen belasting te betalen, maar blijven de kosten voor jou wel gewoon aftrekbaar van de winst.

Waarom zou ik dat doen, en niet een VOF oprichten? Een OvO lijkt me dan inderdaad het beste voor de personen die ik wil gaan laten werken. Ik heb nog opgezocht wat nou precies het verschil is, en dat is dat er bij een OvO geen gezagsverhouding is. Wat moet ik doen of in het contract zetten dat het geen arbeidsovereenkomst word?

 

Link naar reactie
  • 0

Je bent jong en je wilt wat, maar je lijkt me nu niet de persoon om dit te organiseren en uit te werken. Kun je niet als coördinator fungeren voor een andere organisatie?

 

Ik snap voorlopig niet waarom een minderjarige vriendin hierin als zakelijk partner betrokken moet worden... heeft die wel de capaciteiten en ervaring waarover ik bij jou als ondernemer in een onderneming in deze vorm durf te twijfelen? Wat zeggen de mensen rond jullie? Hoe lang leeft dit idee al?

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Je bent jong en je wilt wat, maar je lijkt me nu niet de persoon om dit te organiseren en uit te werken. Kun je niet als coördinator fungeren voor een andere organisatie?

 

Ik snap voorlopig niet waarom een minderjarige vriendin hierin als zakelijk partner betrokken moet worden... heeft die wel de capaciteiten en ervaring waarover ik bij jou als ondernemer in een onderneming in deze vorm durf te twijfelen? Wat zeggen de mensen rond jullie? Hoe lang leeft dit idee al?

 

Groet,

 

Highio

Hi Highio,

 

Het lijkt me super leuk om dit concept op de been te krijgen, ik ga binnenkort op gesprek met een iemand die alles van HRM weet. Overigens, ben ik juist heel ondernemend, ik heb bijvoorbeeld toen ik veertien jaar oud was een webwinkel gehad met een vennoot van mij voor een periode van twee jaar. Echter werd dit te druk, en konden we het niet meer aan izm school.

 

Ik loop alleen tegen allerlei dingen aan, waarbij ik van te voren wel had nagedacht maar pas later wilde doorvoeren aangezien het niet per direct nodig was. Maar nu ik dus de website heb geopend en op Facebook ben gestart loopt het als een vuurtje. Er zijn binnen drie dagen zes sollicitaties binnengekomen van zowel minderjarigen die ooit een hond hebben gehad, als studenten die een opleiding doen die relevant is voor deze hobby/bijbaan.

 

Het lijkt er dus op dat de plannen iets sneller zullen moeten verlopen aangezien het zo snel gaat. Vandaar dat ik nu hevig opzoek ben naar antwoorden, en daarmee iemand die me hiermee kan helpen.

 

Wat betreft mijn vriendin, we hebben het 'bedrijfje' tot wat het zo ver is samen opgebouwd, dus in zekere zin hoort zij er dus wel bij. Maar als er qua voordeel iets bij de fiscus valt te halen omdat ze minderjarig is, is dat natuurlijk altijd mooi meegenomen.

Link naar reactie
  • 0

dat fiscale voordeel voor minderjarigen waar doel je dan op? ik kan zou niet bedenken wat dat kan zijn namelijk..

Volgens mij hoef je als minderjarig persoon tot een bepaald bedrag geen belasting te betalen.

Dat is niet voorbehouden aan minderjarige personen. Ook meerder- en overjarige personen hebben dat privilege.

The goal of a resonance cascade is to plant the seeds of growth rather than yearning. If you think pseudo-profound bullshit quotes are inspirational, you're, well, kinda dumb. https://goo.gl/fZf4oe

Link naar reactie
  • 0

dat vermoedde ik al.. maar dat is dus een foute aanname.. dat geldt namelijk voor iedereen met inkomen, minderjarig of meerderjarig.

 

het wordt voor de minderjarige doelgroep alleen wat duidelijker gepromoot dat je belasting terug kunt krijgen omdat zij juist vaak door het feit dat ze alleen bijbaantjes hebben of in de zomervakantie veel werken en de rest van het jaar minder waardoor ze per saldo in de zomer teveel belasting betalen wat ze weer terug kunnen vragen.

 

maar de vrijstellingen en kortingen zijn exact gelijk voor minderjarige en meerderjarige.

 

Link naar reactie
  • 0

dat fiscale voordeel voor minderjarigen waar doel je dan op? ik kan zou niet bedenken wat dat kan zijn namelijk..

Volgens mij hoef je als minderjarig persoon tot een bepaald bedrag geen belasting te betalen.

Dat is niet voorbehouden aan minderjarige personen. Ook meerder- en overjarige personen hebben dat privilege.

Dus eigenlijk zit het helemaal niet zo moeilijk in elkaar. Ik en mijn vriendin beginnen een VOF. Als we zelf niet in de mogelijkheid zijn de honden op een bepaalde dag en tijdstip kunnen uitlaten vragen we één van onze opdrachtnemers de opdracht te doen tegen een betaling uiteraard, dit zal dan hoogstwaarschijnlijk het minimumloon zijn.

 

-Moet ik voor elke opdracht (dus 1x een hond uitlaten) een nieuwe OvO opstellen?

 

-Kan ik mezelf in een OvO als opdrachtgever mijzelf risicovrij stellen als het gaat om dingen die de opdrachtnemers wellicht fout kunnen doen? Denk hierbij aan iets stuk maken in huis, als er iets met de hond gebeurd? Of moet ik hiervoor een verzekering aanvragen?

 

-En per kwartaal of jaar geef ik aan de belasting door wat mijn omzet is, wat ik voor opdrachten heb gedaan, en welk werk ik heb uitbesteed in de zin van een OvO?

 

Het word stukje bij stukje helderder.

 

Link naar reactie
  • 0

Overigens, ben ik juist heel ondernemend, ik heb bijvoorbeeld toen ik veertien jaar oud was een webwinkel gehad met een vennoot van mij voor een periode van twee jaar. Echter werd dit te druk, en konden we het niet meer aan izm school.

Van mij krijg je een bemoedigend schouderklopje. Je denkt als een ondernemer, je ziet kansen, je weet mensen te motiveren, je kan rekenen...

 

Het is alleen een beetje triest* dat je markten dichtgemetseld lijken met regeltjes en risico's waar je dan weer verzekeringen voor nodig lijkt te hebben. Die zijn op zich allemaal wel weer begrijpelijk, maar zo wordt elk initiatief wel lastig. Ik neem aan dat veel ondernemers op dit forum ooit een krantenwijk gehad hebben (zijn ook allemaal regels voor) en dat daaruit al snel nieuwe initiatieven ontstaan zijn: auto's wassen, schuurtjes verven, gras maaien, en zo voort.

 

Al die regeltjes horen er nu eenmaal bij. Obstakels waar je omheen moet zeilen.

 

In de Amerikaanse cultuur is the lemonade stand een symbool voor jong ondernemerschap. Nou gelden daar ook allemaal regels voor. Zijn die citroenen wel vers, zijn die bekertjes wel schoon, betaal je wel genoeg belasting, ben je afdoende verzekerd tegen elk denkbaar risico?

 

Maar kijk nou es... Er bestaat zoiets als Lemonade Day! Gesponsord door big brother! Doen al een miljoen kids aan mee...

 

Dus dat glas is niet half leeg. ;)

 

* Nog een nakomende gedachte. Je kopregel Kinderen in loondienst nemen roept waarschijnlijk al bij voorbaat weerstand op. Kinderarbeid is immers verwerpelijk. Had je gevraagd om hulp bij Uitlaatservice met minderjarigen dan waren er wellicht verhoudingsgewijs meer positieve en behulpzame reacties gekomen.

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

* Nog een nakomende gedachte. Je kopregel Kinderen in loondienst nemen roept waarschijnlijk al bij voorbaat weerstand op. Kinderarbeid is immers verwerpelijk. Had je gevraagd om hulp bij Uitlaatservice met minderjarigen dan waren er wellicht verhoudingsgewijs meer positieve en behulpzame reacties gekomen.

Daar zat ik inderdaad ook al aan te denken. Ik kon de kopregel helaas niet meer veranderen nadat ik het bericht had geplaatst.

 

Link naar reactie
  • 0

Daar zat ik inderdaad ook al aan te denken. Ik kon de kopregel helaas niet meer veranderen nadat ik het bericht had geplaatst.

Titel verduidelijkt op verzoek.

 

Van enige weerstand t.o.v. de oorspronkelijke titel lijkt overigens geen sprake, zie ook de vele positieve en behulpzame reacties (het glas is halfvol :))

 

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
  • 0

Oke zomaar een theorie: ik krijg €9 als bedrijf zijnde voor een hond die word uitgelaten. Stel, ik richt dan een eenmanszaak op, en contractueel met mijn vriendin dat er een OvO komt. Hierin staat dat zij €8 per uur per hond gaat verdienen. Ik probeer haar dan zo veel mogelijk te laten werken, en indien zij niet kan stuur ik iemand anders die het minimumloon (minimaal 15 jaar oud) per uur betaald krijgt.

 

Omdat mijn vriendin naar verwachting niet meer dan €6.000 gaat verdienen hoeft ze hier geen belasting over te betalen. Ik als bedrijf maak dan in principe minder winst, omdat mijn vriendin wat duurder is dan de rest. Ik betaal dus minder winstbelasting over mijn winst.

 

Is het legaal als mijn vriendin af en toe geld van haar rekening overmaakt naar mij, wat niet bedrijfs-gerelateerd is?

 

Ander onderwerp; ik heb net diversen verzekeringsbedrijven gebeld, en zei geven aan dat baasjes van honden altijd verantwoordelijk zijn voor hun hond. Ik hoef hierdoor dus geen verzekering af te sluiten. Overigens, wat betreft het risico van de opdrachtnemers in het bedrijf, dat kan ik afschuiven op de opdrachtnemers zelf in de OvO.

Link naar reactie
  • 0

Ander onderwerp; ik heb net diversen verzekeringsbedrijven gebeld, en zei geven aan dat baasjes van honden altijd verantwoordelijk zijn voor hun hond.

En jij denkt dat "baasjes" eigenaar betekent? Dat doet het niet namelijk...

 

"Baasjes" is een nogal rekbaar begrip. De wet (artikel 6:179 BW) en jurisprudentie zijn een stuk duidelijker: risicoaansprakelijk zijn de eigenaar, de bezitteren de houder van een huisdier.

 

Laat jij een huisdier van een ander uit, dan ben jij op dat moment het "baasje" of - beter gezegd - bezitter of houder van de hond, en daardoor ook risicoaansprakelijk.

 

Ik hoef hierdoor dus geen verzekering af te sluiten

Je hoeft helemaal niets...maar verstandig lijkt het me wel: je loopt als ondernemer/bedrijf met deze dienst een verhoogd risico op letselschade aan (minderjarige) inhuurkrachten en derden met dito juridische kosten voor het getouwtrek wie (de eigenaar van de hond, jouw bedrijf en/of de uitlater) waarvoor verantwoordelijk is

 

Overigens, wat betreft het risico van de opdrachtnemers in het bedrijf, dat kan ik afschuiven op de opdrachtnemers zelf in de OvO

je kunt in overeenkomsten afschuiven wat je wilt, maar je blijft opdrachtgever en daarom onderdeel van de aansprakelijkheidsketen. En uiteindelijk is het niet de overeenkomst maar een bevoegde rechter die daarin laatste oordeel heeft. Zeker bij het werken met minderjarigen kan ik mijn voorstellen dat het principe dat een overeenkomst redelijk moet zijn zeer zwaar zal meewegen.

 

Resumé: je bent ondernemer, dus je loopt (bewust) risico. No pain, no gain.

Alle risico's helemaal afschuiven op eigenaar en opdrachtnemer gaat je niet lukken. De keuze hoe daar mee om te gaan is aan jou. Je kunt deze risico's zoveel mogelijk beperken (via een goede OvO door een goede jurist), proberen te verzekeren of gewoon te accepteren of een combinatie van 2 of 3 van deze opties. Er is - zolang je maar een bewuste keuze maakt - geen goede of slechte oplossing.

Of wil je geen enkel risico lopen? Dan moet je limonade gaan verkopen ;)

 

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
  • 2

Of wil je geen enkel risico lopen? Dan moet je limonade gaan verkopen ;)

Nee hoor, zitten ook haken en ogen aan. Zelfs in de VS. Zie Forbes: The Inexplicable War on Lemonade Stands en de blog Legal Issues with your Kids Lemonade Stand. Maar er zijn ook lokale autoriteiten die de andere kant op kijken. Was landelijk nieuws in de VS.

 

"Can someone not mow someone's lawn for cash? Walk a dog? Babysit?" Rice asked. "We looked at it as one of those areas that are very common for all of us when we are growing up... and making sure it wasn't causing a nuisance in the community."

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

 

Daar hebben we Trump niet voor nodig. Gewoon klompen-sense. Laat kinderen minderjarigen spelenderwijs ondernemen. Daar heeft de samenleving meer aan dan strike naleving van regels in situaties met een minimaal risico.

 

Mee eens, maar in dit geval is er geen sprake van een minderjarige ondernemer, hooguit van een tijdelijk nog minderjarige mede-ondernemer (waarvoor een handlichting kan worden gevraagd). Om deze reden reageer ik ook iets anders dan als deze vraag door een 13, 14 of 15-jarige gesteld zou zijn.

 

Maar de vraag of we als maatschappij niet moeten overwegen wat minder regelzucht en betere bescherming en rechtszekerheid aan jongere ondernemers (tot - wat mij betreft - 21 of 25? jaar) te geven is een interessante!

 

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    1 lid, 126 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.