• 0

Startersinitiatieven Overheid

In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Jullie zullen wellicht al gelezen hebben dat de 'Tante Agaath' regeling op de tocht staat en dat het kabinet met meerdere bezuinigingsplannen rond de tafel zit.

 

Er zijn nog geen beslissingen genomen, maar mijn nieuwsgierigheid triggert mij tot het stellen van de volgende vragen:

 

1) Van welke startersinitiatieven maak jij gebruik? Wat is je ervaring hiermee

 

2) Zijn er startersinititieven waarvan je vind dat ze geen zin hebben. En waarom niet?

 

3) Zijn er ondersteuningsinititatieven vanuit de overheid nodig die er nu nog niet zijn? En zo ja ... op welk facet van het startend ondernemerschap ?

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

1) Waar maak ik gebruik van:

Subsidies

- WBSO-regeling (Zou iedere Technostarter aan moeten vargen! Ik kwam er pas veel te laat achter)

- PSB-regeling (Voor export er nuttig en makkelijk aan te vragen)

 

KvK info

- Als je een goed contactpersoon bij de KvK hebt, dan kan die je erg goed op weg helpen

 

HL-discussieforum op internet....;)

 

2) Wat heeft geen nut/werkt niet

- Hoop subsidie regelingen zijn te ingewikkeld on aan te vragen voor starters (en brengen te veel administratieve rompslomp mee).

- Veel initiatieven zijn niet bekend bij starters. Ze zouden zich beter moeten promoten.

 

3) Welke extra faciliteiten:

- Ik wil pleiten voor een netwerk van professionals die als coach startende ondernemers begeleiden. Hoe dit er in de praktijk uit zal gaan zien is een tweede (heb ik wel wat ideeen over), maar dit vind ik (en blijkt uit onderzoek dat meerdere ondernemers dit vinden) zeer belangrijk om te hebben als starter.

- Eenvoudiger krediet verstrekken aan startende ondernemers (Als voorbeeld de TOP-regeling in Twente). Deze lening zorgt er voor dat starters redelijk eenvoudig de eerste start van de onderneming kunnen overleven en pas na een aantal jaren hoeft gestart te worden met het terugbetalen van de lening.

- Goede toegankelijkheid van juridische en financiele experts die in de startfase gratis of tegen zeer gereduceerd tarief (Dus geen 10% korting of zoiets) starters ondersteunen.

- Promoten van kennisuitwisselings initiatieven via discussieforums op internet ......(hé daar ken ik al een goed voorbeeld van...;))

- Universiteiten of andere instellingen die ondernemerschap kunnen gaan ondersteunen motiveren door voor elke Euro die de instellingen investeringen in de ondersteuning van ondernemerschap, zelf ook een Euro bij te leggen (Hoewel dit met de huidige bezuinigingen wat moeilijker gaat worden)

 

- Specifiek voor Technostarters:

- Veel eenvoudigere toegang tot patent/octrooi bureau (Bijv. op universiteiten), die zeker in de eerste fase gratis advies en begeleiding geven, waardoor de drempel laag is om te onderzoeken of er een bedrijf mee opgestart kan worden.

- Op de één of andere manier vastleggen dat onderzoekers op universiteiten altijd mee kunnen profiteren van onderzoek die ze gedaan hebben op het moment dat het gecommercialiseerd wordt(Voorbeeld Bayh-Dole Act in Amerika). Doordat de onderzoekers er persoonlijk belang bij hebben zullen ze eerder kijken of bepaald onderzoek mogelijk patenteerbaar is en het daardoor commercieel te verkopen is. Ze hoeven in principe niet zelf te gaan ondernemen, maar maken het anderen hiermee wel eenvoudiger om met een solide basis (het patent) een bedrijf te starten.

 

Ik kan nog wel even verder gaan, zoals meer aandacht op het gebied van ondernemerschap in het onderwijs.... Please shoot op deze voorstellen om te beginnen......

 

Ronald

Passie voor ondernemerschap en crowdfunding en HL-er van het eerste uur.

Link naar reactie
  • 0

Deze week komt er een rapport van Mc Kinsey uit (opdracht EZ) naar startersinitiatieven. Even in de gaten houden.

 

Verder een aantal ideeen:

- subsidieregelingen veel eenvoudiger maken

- een seed-fund (50% overheid,50% bedrijfsleven) waar een technostarter meteen uitsluitsel krijgt over toewijzing (presenteert plan voor een commissie van deskundigen en krijgt uitsluitsel). Krediet tot Euro 50K

- coachnet (bestaat al) verder professionaliseren

- master-opleiding tot ondernemer

- twee jaar verlenging studiefinanciering als je een top-enterpeneur richting volgt

- belastingvrijstelling in eerste 2 jaar start

 

schiet!

drs. Bernd W. Mintjes

Maxwell Group (van idee naar onderneming)

 

Kapitaaltrein bijeenkomsten over risicokapitaal

Link naar reactie
  • 0

Nils,

 

Goed plan.

Zoals je weet wordt de komende tijd door EZ bekeken welke organisaties een rol gaan spelen bij de diverse startersinitiatieven. Afhankelijk van de rol welke Syntens gaat spelen kunnen we aan de slag.

Nu het McKinsey rapport eraan komt verwacht ik op korte termijn duidelijkheid. Dan weet ik ook of Syntens verder kan werken aan coachnet.

 

Bernd

drs. Bernd W. Mintjes

Maxwell Group (van idee naar onderneming)

 

Kapitaaltrein bijeenkomsten over risicokapitaal

Link naar reactie
  • 0

Ha Kleverlaan,

 

CoachNet was ooit een samenwerking tussen Syntens en NeBIB, vanuit de gedachte dat alle succesvolle nieuwe bedrijven op de achtergrond gecoached worden. CoachNet bestaat nog steeds al maar wordt door Syntens niet meer gebruikt. Wij gebruiken het wel, alleen het koppelen van coaches doen we tussen de bedrijven door. Het is geen geformaliseerd proces. Samen met Biopartner onderhouden we het BioPartner Coachnetwerk. Dat werkt wel. Is te zien op www.nebib.nl/biopartner .

 

Overigens is de behoefte aan coaching bij neiuwe bedrijven erg groot, maar de vraag ernaar is nihil. Ondernemers willen eigenlijk geen coach. Wij moeten het ze door de strot douwen, omdat ze niet zelfstandig in staat zijn hun plannen finacieringsklaar te maken. Bij het Biopartner Coachnetwerk is het ook geen probleem om goeie coaches te vinden. Het zijn er een stuk of 30. Maar de starters maken er geen gebruik van tenzij je ze ertoe dwingt.

 

Zelf maken we vooral gebruik van ervaren ondernemers en Business Angels, die maximaal 3 dagen besteden aan het "bijbrengen aan een aantal inzichten en ondernemers vaardigheden". Doe coaches zijn zeer ervaren en doen het in princiepe niet tegen betaling. De coaches mogen nooit op de stoel van de ondernemers gaan zitten en ook niet op de stoel van professionele adviseurs.

 

Het moeilijkste bij coaching is het managen van de verwachtingen van de ondernemer en van de coach. Communicatie tussen coach en ondernemer is moeilijk. Er is weining tijd en goede coaching lukt alleen bij volledig vertrouwen. Hat managen van een coachnetwerk is zeer arbeidsintensief. Wij coachen de ondernemers in het omgaan met de coach en coachen de coaches in het omgaan met de ondernemers. En je kan er geen geld voor vragen. Als de coaches niet betaald krijgen voor coaching, dan kunnen wij daar met goed fatsoen ook niets voor vragen. Dat is lastig werken.

 

Wat zijn jouw ideeën?

 

Groeten,

Nils

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
  • 0
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Vreemd dat jullie de coaches door de strot moeten duwen van nieuwe ondernemers?

Ook ik heb gemerkt dat de behoefte ernaar groot is.

Maar wist niet dat de vraag ernaar nihil is?

Hoor wel hier en daar geruchten (?) dat de ondernemers uiteindelijk niet tevreden zijn met de coach ? Hoor ook dat bij het matchen van een coach de ondernemer wel geloofd in zijn business, maar de coach niet. De coach uiteindelijk niet meer weet wat hij met het bedrijf aanmoet en staat de ondernemer weer op de stoep?

Heb geen bronvermelding voor jullie .... gewoon "in het veld" vernomen.

Hoe gaan jullie daar in het coachnet met om dan?

 

 

 

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
  • 0

Klopt wel Kermie,

 

Goed matchen van coaches moet je bovenop zitten. De juiste match is extreem belangrijk en de ondernemer moet er wel wat mee doen. Als een coach zijn kostbare tijd steekt in een ondernemer en die doet er niks mee, dan is de lol er snal van af.

 

Coaching voor reeds gestarte bedrijven met een serieus probleem gaat beter. Die ondernemers hebben keihart ervaren wat hun tekortkomingen zijn en die zijn wel bereid om de hulp van een coach te aanvaarden. Helaas komt voor een groot aantal van dat soort bedrijven de hulp te laat.

 

Het blijft uitermate lastige materie, maar erg de moeite waard om je energie in te blijven stoppen. Als het lukt zijn de resultaten uitermate bevredigend voor alle partijen.

 

Groeten,

Nils

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
  • 0

Coachnet was een initiatief om meer structuur te krijgen in het aanbod en de vraag naar coaches. Het idee was dat starters via het Syntens netwerk een aanvraag konden doen op coachnet of konden putten uit het aanbod op coachnet. In de praktijk bleken een groot aantal Syntens adviseurs al te werken met een eigen bestand aan regionale coaches en ook te blijven vasthouden aan dat bestand. Tevens denk ik dat je eigenlijk financiele ondersteuning moet hebben om zoiets goed op te zetten. Die ontbrak toendertijd. Optimaal zou zijn als je coaches een vergoeding zou kunnen bieden voor hun werk, dan zou je er ook meer eisen tegenover kunnen stellen.

 

Al met al: idee 10, uitvoering: 7

 

 

drs. Bernd W. Mintjes

Maxwell Group (van idee naar onderneming)

 

Kapitaaltrein bijeenkomsten over risicokapitaal

Link naar reactie
  • 0
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Ik ondersteun het idee sowieso.

Maar er moet dus een goede formule bedacht worden !

 

Misschien moeten alle initiatieven wat dit betreft eens de koppen bij elkaar steken? Jeweetwel ... mijn motto: samen zijn we werk!

Of ben ik in de rewind en is dat al een keer gebeurd. En is alleen de combi Syntens en Nebib overgebleven ?

 

 

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
  • 0

Nils,

 

Ik vind het inderdaad vreemd om te vernemen dat er wel genoeg coaches aanwezig zijn, maar dat de ondernemers er geen gebruik van willen maken. Dan ben ik toch erg benieuwd naar de oorzaken daarvan. Wat Kermie correct aangeeft, moet het inderdaad in eerste instantie "klikken" tussen de coach en de ondernemer. Dus niet alleen zakelijk, maar ook persoonlijk. Je moet elkaar goed kunnen vertrouwen en het beste zou zijn dat je ook gezellig samen een borreltje kunt drinken. Dan pas kun je daadwerkelijk filosoferen/nadenken over werkelijke oplossingen voor problemen (waarbij de coach met zijn/haar ervaring goede tips kan geven).

 

Persoonlijk zou ik graag 1 of meerdere coaches bij de start van mijn onderneming gehad hebben. Ik heb nu gemerkt dat je zoveel stappen fout kunt doen, waar eigenlijk een eenvoudige oplossing voor is. Dit op zich is natuurlijk ook een goed leermoment, maar sommige had ik liever mbv een coach opgelost. Ik heb helaas geen ondernemers in mijn directe omgeving, dus ik kon moeilijk aan coaches komen. Ik heb trouwens wel contact gehad met Syntens, maar die hebben nooit de mogelijkheid genoemd van de coaches (ik heb hen eerlijk gezegd ook over andere zaken gesproken). Maar dit toont wel aan dat de mogelijkheden die er nu al zijn ook niet goed genoeg gepromoot worden. Ook nu nog zou ik graag eens met een ervaren coach babbelen over de (on)mogelijkheden van nieuwe ideeen. Ik ben tijdens het ondernemen nu wel een aantal ondernemers tegen gekomen, waarmee ik met sommige ook goed problemen kan bespreken, maar met een aantal heb ik ook zakelijke belangen, dus dan wil ik niet te diep ingaan op bepaalde zaken.

 

Voordat ik wat dieper in wil gaan op plannen over zo een coachingsnetwerk, ben ik toch erg benieuwd naar de reden dat het fout is gegaan en dat er geen interesse voor is.

- Is het te onbekend?

- Zien ondernemers de toegevoegde waarde er niet van in?

- Zijn de ondernemers dan echt zo eigenwijs?

- etc...

 

Ik ben trouwens wel van mening dat de coaches niet betaald zouden moeten worden voor hun activiteiten. Ze moeten het doen omdat ze dit "leuk" vinden en vooral de ondernemers willen helpen. Als ze betaald worden dan loop je tegen twee problemen aan:

- Het uurloon van deze ervaren ondernemers is veel te hoog voor starters (of een andere instantie die dit betaald) als je ze een normale vergoeding ervoor laat krijgen

- Dan krijg je pseudo-ervaren ondernemers die puur als extra bijverdienste dit gaan doen en pas in tweede instantie de ondernemer willen helpen

 

Wat zijn je ideeen hierbij?

 

Groeten,

Ronald

Passie voor ondernemerschap en crowdfunding en HL-er van het eerste uur.

Link naar reactie
  • 0
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Precies !!!

 

Ik denk dus dat het hoog tijd wordt dat degene die een coachnetwerk initiatief hebben/willen uitbreiden met zijn allen moeten brainstormen ... ook met de (techno)starters erbij !

 

Ik denk nl. dat er zat ideeën leven en er genoeg voelsprieten zijn om dit goede initiatief ook naar wens uit te voeren !?!

 

Coaches niet betalen is toch moeilijk, er zijn er nauwelijks te vinden die dit zonder factuurtje doen.

Of Syntens, Nebib en anderen die in het coachnet aansluiten zouden hiervoor pesonen in dienst moeten nemen? Maar dat "budget" probleem herken ik bij Dreamstart ook.

 

En ik zie in coach niet het eerste financiële punt voor starters. Ook notarissen, juristen die je vaak nodig hebt vragen hoge uurtarieven voor advies! Kijk het uiteindelijk op papier zetten tsja ... dat zijn documenten die gedeponeerd moeten worden, maar advies is toch wat anders.

Ik weet van "ooit een eigen zaak helpen runnen" dat www.dezaak.nl als je daar lid van bent gratis adviseurs tot je beschikking hebt. Geen idee hoe die formule in elkaar steekt.

Voor non-profit organisaties zoals Syntens e.d. is en blijft het toch moeilijk. Maar als je pretendeert iets te hebben of de wens heeft het te willen, dan moet het wel goed gebeuren. Toch ?

 

Uiteindelijk is voor een starter een Raad van Advies ook een goede adviesbron. Maar hoe kom je als starter aan een netwerk waar je dit soort personen kan vinden?

 

Allemaal vraagtekens waar we allemaal mee zitten ?

 

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
  • 0

Ha Kleverlaan en Kermie,

 

Onze coaches worden niet betaald. Het is voor ons niet moeilijk om goede coaches te vinden. Het zijn wel binken en vaak kort door de bocht. Dat schrik ondernemers soms af. Gezellig ff ouwehoeren is er nauwelijks bij, daar is hun tijd weer te kostbaar voor. Coaches doen dat, als ze geen enkele vergoeding ontvangen, maar twee of drie keer. Dan gaat de lol eraf. Ze krijgen er meestal helemaal niets voor terug. Zelfs geen bedankje of de spreekwoordelijke fles wijn. Wat dat betreft zijn veel onervaren ondernemers behoorlijke horken.

 

Ik heb wel een aantal aspecten die belangrijk zijn voor een goed coachnetwerk op een rijtje. Je hebt een heleboel soorten coaches nodig. En ik denk dat een kleine vergoeding voor de coach op zijn plaats is. Ik denk dan aan E 300 per dag voor een topper. Meer een soort onkostenvergoeding. Voor het geld zouden ze het nooit doen. Ik weet niet of we de ondernemer moeten vragen dat te betalen. Kan wel.

 

Waar ik ook in geloof is peer networking, naast ervaren coaches. Ondernemers bij elkaar zetten om gezamenlijk problemen op te lossen (net als op het forum). Zet daar een ervaren ondernemer bij als moderator en je wordt snel wijzer.

 

Coaching is lastig om de volgende reden:

- de ondernemer weet niet eens wat voor problemen die heeft, totdat hij/zij ze tegenkomt.

- de ondernemer weet niet wat hij/zij van een coach mag verwachten.

- de ondernemer kan de waarde van de kennis en ervaring van de coach niet inschatten

- een coaching traject duurt maximaal 3 dagen en in die periode moet ook nog een vertrouwensbasis worden opgebouwd

- de coaches zijn als ervaren ondernemers vergeten hoe naïf ze waren toen ze zelf starten

- de coaches zijn er resultaat gericht. Ze kijken meteen naar het business model. Dat zit vaak niet goed in elkaar. Als de coach geen vertrouwen heeft in de toekomst van de onderneming of de ondernemer, dat zal hij er verder geen 5 minuten aan besteden. Dat kan hard aankomen bij de ondernemer.

- er zijn hordes pseudo coaches, soms wolven in schaapkleren, die makkelijk een positie in de onderneming willen verwerven, sons consultants, op zoek naar een betaalde opdracht. Die laatste zijn veruit in de meerderheid en zijn moeilijk buiten het netwerk te houden. Wij laten ze meestal wel toe, maar maken er geen of nauwelijks gebruik van.

- het bouwen en onderhouden van een coachnetwerk is extreem arbeidsintensief. Alle deelnemers moeten begeleid worden en je moet heel goed opletten op de kwaliteit van de adviezen. Een ondernemer de verkeerde kant opsturen is een fout die je je niet kan permiteren. Eigenlijk coachen wij continu de coaches en de ondernemers in het coach traject. Drie dagen coaching door een goede coach kost ons tussen de 4 en 6 uur aan begeleiding. En dan sturen we nog niet eens facturen.

 

Op dit moment maken we voor acute crises gebruik van vaste coaches. Dat gaat beter. Die kennen het spel en die hoeven we minder te begeleiden. Maar dat kost wel geld. E 500 per dag. Maar ook daar wordt niet om gevraagd. Wij moeten ondernemers regelmatig dwingend adviseren een coach te zoeken omdat wij ze anders niet verder kunnen helpen. Dan doen ze het meestal wel.

 

Ik denk dat concept coaching nog erg nieuw is voor ondernemers. Dat ze vooraf de waarde moeilijk kunnen inschatten en dat ze de afbreuk risico's, die er natuurlijk altijd zijn, te groot vinden.

 

Op zich hoeven we voor coaching nog niet echt reclame te maken. Het is een subtiel spel. Met trompetgeschetters wek je makkelijk verwachtingen die je niet waar kunt maken. Zonder geld zijn de mogelijkheden zeer beperkt. Op dit moment zijn er een handvol organisaties die zich met verschillende vormen van coaching bezighouden. Samenwerken doen we wel een beetje, maar het is heel lastig. Goede coaches zijn een "asset", die je maar twee of drie keer kunt inzetten. Die "asset" stel je niet zomaar aan iedereen ter beschikking. Die gebruik je natuurlijk eerst voor je eigen klanten.

 

Ik denk wel dat het tijd wordt voor een generieke coachregeling, waar de verschillende coachnetwerken gebruik van kunnen maken. Volgens mij wordt hier momenteel al over nagedacht op EZ.

 

Misschien een goede gelegenheid om de discussie weer eens aan te zwengelen.

 

In ieder geval bedankt voor jullie meedenken.

 

Groeten,

Nils

 

 

 

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
  • 0
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Ik denk wel dat het tijd wordt voor een generieke coachregeling, waar de verschillende coachnetwerken gebruik van kunnen maken. Volgens mij wordt hier momenteel al over nagedacht op EZ.

 

Misschien een goede gelegenheid om de discussie weer eens aan te zwengelen.

 

Wie/hoe gaan we dit aanpakken. Ben er helemaal voor ! Maar wie zwengelt wie aan. Want als we gezamenlijk die richting op gaan, zullen allen die coach initiatieven hebben zich kunnen (moeten durf ik niet meer te zeggen) aansluiten (zit te denken aan het platform IE waar zowel Syntens, Nebib. Dreamstart en vele andere overheidsinitiatieven) in vertegenwoordigt zijn ! Bespreken aan welke formule ze denken en dit bespreken met innovatieve ondernemers in het veld ?

 

Dus eerst aanzwengelen (samen zijn we sterk) en dan dé contactpersonen (wie zijn dat) bij EZ aanspreken ?

 

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
  • 0

Het is al een beetje aangezwengeld, in het kader van het stroomlijningsproject van EZ. Ik heb er al een korte notitie aan gewijd. Ik denk dat de bal bij ons (HL en de coachnetwerken) ligt. Een goede notitie met veel overwegingen zou een mooie opening zijn voor de discussie met EZ. De mensen die hier over gaan (dir ondernemingsklimaat) zijn de komende weken op vacantie. Ik wil het sowieso niet te wild aanpakken. De materie is ingewikkeld en onbekend. Grootse acties leiden tot niks. Ik voel meer voor een paar kleine proefprojecten om te ervaren hoe de praktijk uitwerkt (net als "proof of concept" bij de nieuwe innovatieve bedrijven).

 

Als mensen willen meedenken om een gezamenlijk stuk te maken vind ik dat best. Het risico is alleen, dat teveel goede ideeën slecht is voor de focus.

 

Groeten,

Nils

 

 

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
  • 0
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Waar ik ook in geloof is peer networking, naast ervaren coaches. Ondernemers bij elkaar zetten om gezamenlijk problemen op te lossen (net als op het forum). Zet daar een ervaren ondernemer bij als moderator en je wordt snel wijzer.

 

Okay .... die bal ligt dus bij ons !

 

De sling shot ball (aanzwengelen) gebeurd dus duidelijk ook, maar is nog niet terug en moeten we even geduld hebben !

 

So far so good .... ik geloof erin. Met name omdat er instanties zijn die duidelijk in de behoefte van de starters willen voorzien.

 

To be continued zodra er nieuw nieuws is Nils !

 

 

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
  • 0

Kermie,

 

Ik heb hier over nagedacht (zie mijn voortel bij: waarom noemen we ze technostarters). Ik wil hier in Breukelen ruimte en expertise leveren voor een groep HL'ers die een "Peer Groep" willen vormen. Bier en pizza's zelf meenemen. Ik kan in de avonduren 10 tot 15 man herbergen. Of we moeten het in jouw starndtent gaan doen natuurlijk.

 

Groeten,

Nils

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
  • 0

Plaats een oproep op HL en prik een datum. Ik heb de ruimte beschikbaar.

 

Als jullie met mij als moderator genoegen nemen, kost dat niets. De peer-group moet regelmatig bijeenkomen. Er moet wel huiswerk gemaakt worden. Ik ben streng. Als er behoefte is aan specifieke expertise, dan spreken we in de groep af hoe we dat willen aanpakken.

 

De kandidaten moeten wel behoorlijk vervorderd zijn met hun plannen of , bijna starten of net gestart zijn.

 

Groeten,

Nils

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
  • 0
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Nils ... ik kom wel even wijn voorproeven bij je om alles goed door te spreken.

Ik bel je vanmiddag okay ?

 

xqssssss dat ik even off line ga people ! Maar zal mijn dictafoon aanzetten.

 

Off line / on line combinatie in de peer groups !

 

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
  • 0
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Alridy ... heb net Nils aan de foon gehad.

 

We gaan 2 meetings plannen

 

1) Brainstorm borrel voor de meedenkers startersinitiatieven (coaching) en meedenkers Nebib (zijn bijna dezelfde personen). Nils laat jullie weten wanneer dit is.

 

2) Peer group meeting ..... komt overeen met "personal problem solving" van idee van Kanban. Dus wellicht kunnen we dit combineren in een off- én on-line versie. Uitleg en uitnodiging ervan volgt snel !

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
  • 0

Ik denk wel dat het tijd wordt voor een generieke coachregeling, waar de verschillende coachnetwerken gebruik van kunnen maken. Volgens mij wordt hier momenteel al over nagedacht op EZ.

 

Misschien een goede gelegenheid om de discussie weer eens aan te zwengelen.

 

Ik weet toevalig, dat Nyenrode ook enige tijd geleden in bezig was met een onderzoek naar het nut en de mogelijkheden van zo een coachingsnetwerk in Nederland. Hiervoor wilden ze ook intensief gebruik gaan maken van de alumni van Nyenrode, die vaak ook een eigen bedrijf gestart hebben of in hogere management functies waren doorgedrongen. Heeft iemand anders hier al van gehoord?

 

Ronald

Passie voor ondernemerschap en crowdfunding en HL-er van het eerste uur.

Link naar reactie
  • 0

Alridy ... heb net Nils aan de foon gehad.

 

We gaan 2 meetings plannen

 

1) Brainstorm borrel voor de meedenkers startersinitiatieven (coaching) en meedenkers Nebib (zijn bijna dezelfde personen). Nils laat jullie weten wanneer dit is.

 

2) Peer group meeting ..... komt overeen met "personal problem solving" van idee van Kanban. Dus wellicht kunnen we dit combineren in een off- én on-line versie. Uitleg en uitnodiging ervan volgt snel !

 

Kijk, dit zijn nu goede initiatieven. Direct de mogelijkheid zien en binnen een dag zoiets regelen, dat is natuurlijk top! Ik zou ook graag mijn ideeen naar voren willen brengen over startersinitiatieven.

 

Ik zal nu even die andere threads leden, ik zag dat daar al een aardige discussie was losgebarsten (Er wordt teveel gepost om bij te blijven de laatste tijd....:)).

 

Ronald

Passie voor ondernemerschap en crowdfunding en HL-er van het eerste uur.

Link naar reactie
  • 0

Ha Kleverlaan,

 

Dat onderzoek van Nyenrode ken ik. Dat gaat meer over de behoefte aan coaching voor reeds bestaande snelle grpeiers. Heel ander segment. Wij hebben ook contact met Nyenrode over coaching en vooral een pre-seed incubater volgens het TOP model uit Twente. Rond die plannen is het een betje stil, sinds EZ de nieuwe TechnoStartersregeling heeft gelanceerd. Daar mogen wij en/of Nyenrode niet aan deelnemen.

 

Wat betreft de gedachte om allumni van Nyenrode te betrekken bij coaching, dat is leuk. Moeten we zeker proberen, maar verwacht er niet teveel van. Het eerste Business Angels Netwerk in België is gestart door de Vlerick Schol of Management. Een soort Nyenrode. Daar dachten ze ook de allumni te kunnen inschakelen. Niets is minder waar. Alle investeerders en coaches komen van "buiten". De allumni spelen geen enkele rol in het spel.

 

De meeste bedrijfskundigen zijn goede managers. Als ze ondernemer zijn hebben ze zich vrijwel altijd ingekocht of een bestaand bedrijf overgenomen. Ervaring met starten hebben ze meestal niet. De cratieve chaos waarin de beste bedrijven ontstaan kunnen ze niet aan. Daarom zijn ze als coach bij startups minder geschikt. Na een paar jaar echter heb je ze kijhard nodig. Asl de chaos destructief begint te worden heb je goede managers nodig om de groei in goede banen te leiden.

 

Ik ben wel van paln Nyenrode bij coachingactiviteiten te betrekken.

 

Groeten,

Nils

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    9 leden, 275 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.