• 0

Waarom verkoopt de horeca geen bier uit flesjes?

Aanbevolen berichten

  • 0

Hangt er vanaf naar welke horeca je gaat. Tegenwoordig is bier uit een flesje, met name speciaalbier, heel hip. Zo'n beetje elke kroeg heeft wel een tiental of meer bieren op fles.

 

Dat het standaard pilsje uit de tap komt is puur een kostenoverweging; dat is een stuk goedkoper en zit veel meer marge op dan een pilsje uit een flesje.

Link naar reactie
  • 0

Veel horecabedrijven verkopen 1 merk Pilsener van de tap omdat ze gefinancierd worden door de brouwerij.

 

Maar de meesten willen daar dan weer een glas bij, zoals ik, bij mijn Tripel.

En terecht, bier moet ademen en een schuimkraag hebben.

En ik heb ook liever nagisting op de fles dan in het fust: op de fles kun je zelf nog kiezen of je het bezinksel wit uitschenken, laten staan of apart wil nuttigen.

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
  • 1

Bij Gollem (Overtoom, A'dam) hebben zij 22 soorten op de tap, 100+ uit fles.

 

Een aantal HL-leden zou nog steeds een bezoek brengen aan het Arendsnest : 52 Nederlandse bieren op tap en meer dan 100 Nederlandse bieren op fles (en ook nog meer dan 40 jenevers).

Misschien - bij genoeg animo - nog een idee voor een spontaan HL evenement (voor eigen rekening en risico) ?

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
  • 0

Waarom verkoopt de horeca geen bier uit flesjes?

Standaardpils verkopen in dezelfde flesjes als in de supermarkt heeft als groot nadeel de prijstransparantie. De consument wordt dan wel heel direct geconfronteerd met het prijsverschil tussen precies hetzelfde flesje dat nu in de bonus is bij de Appie en waar hij out-of-home ineens 2,50 voor moet lappen. Een tapbiertje voegt dan een "stukje beleving" toe waardoor de consument eerder geneigd is meer te betalen en marge te realiseren. Met cola werkt het precies andersom, dat komt thuis uit een grote plastic fles maar in de horeca krijg je dan weer een eigen glazen flesje wat ook een "stukje beleving" is waarvoor men weer grif betaald. Bij speciaalbieren is het vooral het assortiment en de glazen die men thuis niet allemaal heeft wat voor de beleving en dus de betalingsbereidheid zorgt. Los van de locatie zelf, die ook bijdraagt aan de beleving.

 

De vraag is: welke waarde creëer je voor de klant waarvoor hij bereid is te betalen? Zoals: wat bied je de klant om tegenover zichzelf en anderen te verantwoorden dat hij er (veel) meer voor betaalt dan bij de supermarkt?

 

Met vriendelijke groet, Ron van der Kolk MSc MBA

 

Ik werk via Inflection als interimmanager voor de publieke sector aan betere

dienstverlening, bedrijfsvoering & informatievoorziening door de overheid. 

Link naar reactie
  • 0

Naast dat het goedkoper is, meer ruimte in beslag neemt en het meer vrijheid geeft aan horecaondernemers ben ik zeer benieuwd of mensen hier ervaring mee hebben?

Wat is goedkoper? Wat neemt meer ruimte in beslag? Wat geeft meer vrijheid?

 

De telegramstijl is zodanig dat ik de toelichting niet kan volgen.

 

Persoonlijke opvatting: tap wint altijd op smaak, mits alles technisch okay is (druk, temperatuur, glazen, etc).

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 1

Bij Gollem (Overtoom, A'dam) hebben zij 22 soorten op de tap, 100+ uit fles.

 

Een aantal HL-leden zou nog steeds een bezoek brengen aan het Arendsnest : 52 Nederlandse bieren op tap en meer dan 100 Nederlandse bieren op fles (en ook nog meer dan 40 jenevers).

Misschien - bij genoeg animo - nog een idee voor een spontaan HL evenement (voor eigen rekening en risico) ?

 

Nou, ik weet in Groningen een hele goeie bier- en jenevertent en ik weet (voor eigen rekening en risico) toevallig in de buurt ook nog wel een luxe groepshotel ;) waar de eigenaren van beide etablissementen samen ook wel een speciaal bieren & jenever workshop kan verzorgen, dan hoeft er niet meer gereden te worden.

 

Oftewel, nu nog een geschikte datum en het Event is gepland!

 

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Bier uit de fles uit de supermarkt schijnt namelijk wel tot 40% goedkoper te zijn dan fusten bier van 1 brouwer! Zal het voor kleine kroegen dan misschien toch efficienter zijn om 3 koelkasten te hebben? 40% goedkoper op een bieromzet die binnen de horeca 40% van de totale omzet bedraagt, is toch een aanzienlijk voordeel.. naast het tapmanschap :D

 

Wat betreft het bierflesje, dit kun je toch altijd nog inschenken..

 

Nasi sudah menjadi bubur

Link naar reactie
  • 0

Bier wat een horecagelegenheid inkoopt heeft een andere marge dan bier uit de supermarkt omdat er ook andere kosten zijn, er sprake is van een andere relatie en er dus sprake is van een andere markt.

 

Maar inderdaad, goed tapbier smaakt gewoon beter omdat het doorgaans verser is en een betere schuimstructuur heeft. Maar het allerbelangrijkste is de beleving. Onderstaande quote dekt wat mij betreft volledig de lading:

 

Draft beer has more going for it from a scientific standpoint (as long as it’s properly delivered), and at the same time, there’s something inherently special about it. The bar committed to that keg, treated it right, and poured that pint just for you. It’s an act of love
bron

 

Link naar reactie
  • 0

Ik heb een kennis die een nieuwe kroeg gaat openen, zonder contractuele verplichtingen jegens brouwers. Cijfermatig gezien lijkt het me een betere keuze om de bierprijs te verlagen om zo de concurrentiepositie te verbeteren, maar zoals te lezen valt blijkt traditie toch ook belangrijk. Lastige keuze dus!

Nasi sudah menjadi bubur

Link naar reactie
  • 0

Bier wat een horecagelegenheid inkoopt heeft een andere marge dan bier uit de supermarkt omdat er ook andere kosten zijn, er sprake is van een andere relatie en er dus sprake is van een andere markt.

 

Logistiek gezien behoren flesjes bier alleen maar duurder te zijn. In mijn opinie is de markt opgedeeld door brouwers om ja.. meer te kunnen verdienen

Nasi sudah menjadi bubur

Link naar reactie
  • 0

Bier wat een horecagelegenheid inkoopt heeft een andere marge dan bier uit de supermarkt omdat er ook andere kosten zijn, er sprake is van een andere relatie en er dus sprake is van een andere markt.

Logistiek gezien behoren flesjes bier alleen maar duurder te zijn. In mijn opinie is de markt opgedeeld door brouwers om ja.. meer te kunnen verdienen

Klopt helemaal, maar dat is een dossier dat al twee generaties loopt. Als ondernemer kan je een inschatting maken hoe zich dat de komende jaren gaat ontwikkelen, maar verders zijn het omstandigheden waar je mee moet dealen.

 

Tegenover het kostenvoordeel van flesjes staat het omzetnadeel van klanten die elders een vers tappilsje gaat halen. Tel uit je winst! ;)

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

En ik zit hier op mijn terras, nog een aangebroken fust Lage Landen premium pilsener op de tap, die allang terugverdiend is.

 

De zware regenval is aan de goede kant van de Hondsrug gebleven, morgen zit de hut weer vol en dus moet je nu wat om die 29°C in de schaduw in Drenthe te overleven, proost!

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Tegenover het kostenvoordeel van flesjes staat het omzetnadeel van klanten die elders een vers tappilsje gaat halen. Tel uit je winst! ;)

 

perspectief: het vaasje dat jij in de kroeg koopt @ 2,50 - 25cl

De kroeg ernaast verkoopt hetzelfde bier uit fles @ 2,27 - 30cl

 

Hoeveelheden gelijkgetrokken 30CL :

Glas:@3,00 - 30cl

Fles: @ 2.62 - 30cl

 

Met Tapverlies 10%

Glas: @3.00 - 30cl

Fles: @ 2.32 - 30cl

 

Nasi sudah menjadi bubur

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    12 leden, 262 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.