• 0

Waarom verkoopt de horeca geen bier uit flesjes?

Aanbevolen berichten

  • 0

Ik zou zeggen: "gooi het in de groep" Ik heb nog een connectie, http://www.hooghoudt.nl/smaakmakers/smaakmakers/culinair-expert-laurens, bij Hooghoudt, die ook heel leuke dingen doet.

 

U ziet: ideeën genoeg! En tweede helft van oktober zijn er qua zaal (gelagkamer), logies & ontbijt nog wel mogelijkheden...

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

ik heb eigenlijk niks zinnigs te melden in dit topic, maar het gaat over bier, dus ik moet echt gewoon even reageren, omdat, ja, bier.

Gelukkig sta ik ook aan de goede kant van de bar.

 

Buiten Nederland is het serveren van bier uit de fles in café, restaurant en hotelbar eerder regel dan uitzondering. Met uitzondering van Engeland. Het bocht dat zij daar tappen is dan ook niet te drinken.

Ik heb mij door een plaatselijke kroegbaas laten vertellen dat de narijping van bier in een glazen fles anders is dan de narijping van bier in aluminium fust. Of dat inderdaad waar is of een vorm van suggestie weet ik niet. In ieder geval smaakt mij bier van de fles beter dan bier van de tap.

 

Over de prijs is niets zinnigs te zeggen. De beleving is thuis anders dan in een cafe, en dat mag geld kosten.

 

Met de vriendelijke groeten van Nedzhibe

 

Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link naar reactie
  • 0

Ik ben niet zo'n kroegganger, maar over het algemeen zit ik toch het liefst in een gelegenheid waar wat keuze is uit verschillende soorten bier uit een flesje.

 

Liefst een donker biertje, en ook nog wel eens een Engels biertje, een pint of zo. Een old speckled hen. :)

Ik heb wel eens van een Engelsman gehoord dat wij hun bier wat te koud drinken, het hoort een paar graden warmer dan ons bier.

 

Of een Belgisch biertje.

 

Kortom het liefst in een gelegenheid waar het in een fles met bijbehorend glas geserveerd wordt.

 

Link naar reactie
  • 0

Het klinkt heel raar: "de beleving mag immers ook wat kosten"

 

Flesjes water zijn immer ook duurder dan kraanwater, en bier is 95% water.

 

Mijns inziens vormen de grote brouwerijen een verkapte oligopolie, maar door intransparantie vanwege de tussenleverancier: de kroeg, zien wij dit gewoon niet in.

 

Gelukkig zijn de kleine brouwers nu in een opmars om het lagere deel van de markt weer in te nemen)

 

Nasi sudah menjadi bubur

Link naar reactie
  • 0

Maar, naast het feit dat ik benieuwd ben waarom je rijstepap in je onderschrift promoot, wat heeft deze discussie jou nu opgeleverd/geleerd?

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Is toch wel grappig, in ieder ander topic waar een vraag namens een kennis wordt gesteld, wordt altijd wel door iemand de vraag gesteld waarom de kennis niet zelf de vraag komt stellen. Maar in dit biertopic niet. Dan doe ik het maar: waarom is jouw kennis niet hier om te discussiëren Sweexer? Zit die toevallig in de kroeg om een biertje uit de fles te drinken? ;-)

 

Lijkt mij dat hier nu al redelijk is vastgesteld dat er in veel café's wel degelijk bier uit fles wordt geschonken. Dat bier uit de fles niet goedkoper is en een tappie duurder is dan een biertje thuis is ook duidelijk. Het waarom ligt in de belevingssfeer. Dat de opkomst van kleine brouwerijen zal leiden tot lagere prijzen waag ik te betwijfelen. Hun kosten liggen anders dan bij de grote jongens en meisjes.

 

Link naar reactie
  • 0

Maar, naast het feit dat ik benieuwd ben waarom je rijstepap in je onderschrift promoot, wat heeft deze discussie jou nu opgeleverd/geleerd?

 

"Nasi sudah menjadi bubur"

"Gedane zaken hebben geen keer"

 

Voor mij veel inzicht in het denken van de Nederlandse consument en ook gewoon leuk om met een piske in de hand te stoeien met materie. Brengt het kritische denkprocess op gang, en geeft me vooral heel veel nieuwe business idieeën ;D

 

 

 

Nasi sudah menjadi bubur

Link naar reactie
  • 0

Is toch wel grappig, in ieder ander topic waar een vraag namens een kennis wordt gesteld, wordt altijd wel door iemand de vraag gesteld waarom de kennis niet zelf de vraag komt stellen. Maar in dit biertopic niet. Dan doe ik het maar: waarom is jouw kennis niet hier om te discussiëren Sweexer? Zit die toevallig in de kroeg om een biertje uit de fles te drinken? ;-)

 

Lijkt mij dat hier nu al redelijk is vastgesteld dat er in veel café's wel degelijk bier uit fles wordt geschonken. Dat bier uit de fles niet goedkoper is en een tappie duurder is dan een biertje thuis is ook duidelijk. Het waarom ligt in de belevingssfeer. Dat de opkomst van kleine brouwerijen zal leiden tot lagere prijzen waag ik te betwijfelen. Hun kosten liggen anders dan bij de grote jongens en meisjes.

 

Omdat diegene het niet leuk vind om over dergelijke processen na te denken, maar liever doet. Het denkwerk is echter mijn passie en uitdaging, vandaar.

 

Wederom stel ik de waarom vraag "Hun kosten liggen anders dan bij de grote jongens en meisjes." aangezien bier voor 95% uit water bestaat zijn de productiekosten zeer laag, accijnsen constant. Het kan inderdaad wel zo zijn dat de merknaam veel waard is, toch betwijfel ik dit bij bier in zekere zin.

 

Nasi sudah menjadi bubur

Link naar reactie
  • 0

Als voormalig horeca-ondernemer heb ik het aan den lijve meegemaakt dat prijstransparantie je grootste vijand is: regelmatig heb ik moeten uitleggen waarom in mijn zaak een glas wijn netzoveel kost als een fles wijn in de supermarkt. Voor bier gaat natuurlijk hetzelfde op. Gasten beseffen vaak niet dat 80% van de kosten niet in de inkoop zit maar in de beleving die je creëert (service, inrichting, muziek, vriendelijk personeel en ander vrolijk volk etc.).

 

Bij enige bieromzet kun je bijna niet om fustbier heen: handling en opslag zijn veel efficienter dan flesbier en daarnaast wordt fustbier door kortingen weer flink goedkoper als je een goede omzet hebt.

 

Heb je echter een leuk klein kroegje dan zou ik het gewoon bij flesbier houden maar dan wel met wat exclusievere merken: Gulpener Neubourg, Vedett etc. Ook inspringen op nieuwe biertrends zoals lately de Amerikaanse microbrouwers en IPA's. Dan is de prijstransparantie minimaal en de beleving maximaal.

 

vriendelijke groet,

 

Jean

 

Importeur van Adler en Pasian pelletkachels en Ariterm pellet-CV.

www.ecogeneration.nl · www.pasian.nl · www.adlerpellet.nl · www.ariterm.be

Link naar reactie
  • 0

Omdat diegene het niet leuk vind om over dergelijke processen na te denken, maar liever doet. Het denkwerk is echter mijn passie en uitdaging, vandaar.

Je richt je helemaal op kostprijs en processen, maar je vergeet dat de winst ook kan dalen als je op een lagere kostprijs mikt.

 

Waarom zou je meer betalen voor een ter plekke bereidde maaltijd met verse ingredienten als je diepvriesmaaltijd uit de magnetron voor de helft ingekocht kan worden?

 

Je vergeet (met andere woorden) de omzet-drivers. Penny-wise, pound-foolish. ;)

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Als voormalig horeca-ondernemer heb ik het aan den lijve meegemaakt dat prijstransparantie je grootste vijand is: regelmatig heb ik moeten uitleggen waarom in mijn zaak een glas wijn netzoveel kost als een fles wijn in de supermarkt. Voor bier gaat natuurlijk hetzelfde op. Gasten beseffen vaak niet dat 80% van de kosten niet in de inkoop zit maar in de beleving die je creëert (service, inrichting, muziek, vriendelijk personeel en ander vrolijk volk etc.).

 

Bij enige bieromzet kun je bijna niet om fustbier heen: handling en opslag zijn veel efficienter dan flesbier en daarnaast wordt fustbier door kortingen weer flink goedkoper als je een goede omzet hebt.

 

Heb je echter een leuk klein kroegje dan zou ik het gewoon bij flesbier houden maar dan wel met wat exclusievere merken: Gulpener Neubourg, Vedett etc. Ook inspringen op nieuwe biertrends zoals lately de Amerikaanse microbrouwers en IPA's. Dan is de prijstransparantie minimaal en de beleving maximaal.

 

Hartstikke bedankt voor deze reactie!

Nasi sudah menjadi bubur

Link naar reactie
  • 0

Ja dat is helemaal waar, ik behandel hier slechts een aspect van de onderneming. De extra winstmarge zou weer ruimte kunnen bieden voor andere investeringen.

Zoals gezegd: je kan ook met een hogere winstmarge op een lagere winst uitkomen. Dus als je een duur product door een goedkoop vervangt en als gevolg daarvan daalt je afzet, leidt een kostenbesparing tot een winstverlaging.

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0
Waarom zou je meer betalen voor een ter plekke bereidde maaltijd met verse ingredienten als je diepvriesmaaltijd uit de magnetron voor de helft ingekocht kan worden?
Waarom gaan mensen op vakantie, als thuis in eigen woning alles veel goedkoper is?

 

... beleving misschien?

 

Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link naar reactie
  • 0

Het klinkt heel raar: "de beleving mag immers ook wat kosten"

Flesjes water zijn immer ook duurder dan kraanwater, en bier is 95% water.

Waarschijnlijk zijn die resterende 5% verantwoordelijk voor 95% van de kosten. 8)

 

Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link naar reactie
  • 0

Het klinkt heel raar: "de beleving mag immers ook wat kosten"

Flesjes water zijn immer ook duurder dan kraanwater, en bier is 95% water.

Waarschijnlijk zijn die resterende 5% verantwoordelijk voor 95% van de kosten. 8)

 

Voor het brouwen van 20 liter bier gebruik ik inclusief spoelen, reinigen en de waterkoeling circa 200 liter water. Totale kosten: 30 eurocent. Dat is grofweg 1% van de totale kosten (grondstoffen en afschrijving apparatuur meegerekend) :)

 

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
  • 0

Ik wilde hem in mijn vorige reactie niet direct noemen, maar het "glaasje water in de horeca" komt weer boven.

 

Mensen betalen graag 2,50 voor een glaasje tapcola van 0,50. Toch betalen dezelfde mensen niet graag 2,00 voor een glaasje kraanwater van (afgerond) 0,00. Alles eromheen is hetzelfde, daar betaalt hij dan effectief evenveel voor, maar toch voelt het voor de meeste consumenten niet goed. Om die marge niet mis te lopen krijgt de klant het water daarom maar in een flesje, voor 2,50. Dan voelt het toch nog een beetje speciaal en exclusief.

 

Meer te betalen voor iets waar je een stukje extra glas bij mag lenen is natuurlijk weinig rationeel. Maar dat is consumentengedrag ook helemaal niet. Gelukkig maar. Het is de kunst om te ontdekken waar mensen meer voor willen betalen dan het jou als ondernemer kost.

 

Met vriendelijke groet, Ron van der Kolk MSc MBA

 

Ik werk via Inflection als interimmanager voor de publieke sector aan betere

dienstverlening, bedrijfsvoering & informatievoorziening door de overheid. 

Link naar reactie
  • 0

Ik wilde hem in mijn vorige reactie niet direct noemen, maar het "glaasje water in de horeca" komt weer boven.

Je kan natuurlijk ook met je drinkglas naar het toilet lopen en daar zelf gaan tappen. 8)

 

Off-topic maar ...

 

Accijns voor alcohol ... kan ik begrijpen. Accijns voor suiker ... begrijp ik ook nog wel, maar kan iemand mij uitleggen waarom er voor mineraalwater accijns betaald moet worden?

 

Met de vriendelijke groeten van Nedzhibe

 

Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    2 leden, 106 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.