Jump to content
Annommm
Verberg

augmented reality

vraag

Beste Forumlezers,

 

Ik ben nieuw op dit forum en al enige tijd geïnspireerd geraakt door fenomeen "augmented reality". Geen nieuwe techniek maar wel een techniek waarvan we steeds meer gebruikstoepassingen gaan zien. Ik ben bezig met een businessconcept in twee nichemarkten waar ik "augmented reality" wil gaan gebruiken als uitstekende mogelijkheid voor bedrijven om de conversie, sales en/of attentiewaade te verhogen. In dit concept wil ik zowel een app aanbieden, maar ook de content. In de nichemarkten zie ik oneindig veel commerciële mogelijkheden. Probleem is dat ik meer een commerciële achtergrond heb en goede raad/tips/advies kan gebruiken als het gaat om de IT technische kant van augmented reality. Wat is er voor nodig (ook qua investering) dit mogelijk te maken. Ik verwacht niet dat dit allemaal op dit forum beantwoord gaat worden. Waar ik op zoek naar ben is een IT nerd (in de juiste zin van het woord ;-) met op dit gebied een goed verstand van zaken die mij hierin kan en wil adviseren. Ik ben benieuw naar de reacties.

 

Link to post
Share on other sites

8 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Ik realiseer mij dat de investeringsvraag te algemeen is en dat niet eenduidig te beantwoorden is en heel veel afhankelijkheden kent. Voor mij is het dan ook een zoektocht naar iemand die mij, mogelijk aan de hand van door hem of mij aangedragen voorbeelden, kan uitleggen wat ervoor nodig is.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Hallo,

 

Mij vertelde ooit iemand dat het heel makkelijk is om rijk te worden.

Zoek iets waar heel veel van wordt verkocht voor één euro en zorg dat je één procent krijgt.

Mooie gedachte maar ik ben nog steeds aan het zoeken :).

 

 

Groetjes :)


Geef om mensen en gebruik dingen.

Andersom werkt niet.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Probleem is dat ik meer een commerciële achtergrond heb

Je openvraagstelling getuigt daar (nog) niet van, maar als dat jouw achtergrond is, zou het juist een voordeel moeten zijn... Als je een oproepje in de rubriek Vraag & Aanbod plaatst, reageert er misschien wel een IT-er, die kan bijdragen aan jouw idee.


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Ik ben dan misschien geen it-nerd, wel weet ik wat van dit onderwerp. Ik ben actief in de design wereld en heb dus vaak met visualisaties te maken. Onlangs heb ik mij verdiept in de augmented/mixed reality. Ik weet niet wat precies uw doelgroep is maar ik kan zeggen dat zeker in de interieur wereld er erg veel vraag is naar augmented reality. Zelf ben ik ook opzoek geweest naar een geschikt bedrijf met goede software welke compatible is met programma's zoals "vectorworks". Wij kwamen uit bij ARmedia. Maar deze software voldeed niet aan onze eisen. Wel is dit misschien een goede inspiratie bron voor u. Ook moet u bij het bouwen van u product in gedachten houden dat het goed moet kunnen samenwerken met programma's zoals archicad, vectorworks, autocad, inventor en sketchup. Het mooiste is waneer u programma als plugin geïnstalleerd kan worden. Maar dit gaat waarschijnlijk wel tijd en geld kosten om tot bepaalde overeenkomsten te komen met de grote bedrijven zoals nemetschek, autodesk en Google. Het is misschien voordeliger wanner u software creëert waarbij het mogelijk is om dwg, 3ds en vwx bestanden in te openen dan komt u al een heel eind. Misschien is het ook een aanrader om naar cinnema 4d te kijken (overigens ook een maxon/nemetschek product) dat is een software die vaak voor visualisaties en dergelijke gebruikt word en waar u product misschien mooi op aan zou kunnen sluiten. Ik zie dat u spreekt over een app, dat doet mij deugd. Het is namelijk vele malen toegankelijk dan bijvoorbeeld een holo lens. En bovenal voordeliger.

 

Ik hoop dat u iets aan mijn reactie heeft,

 

 

Djimon

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Ik sprak toevalligerwijs zojuist iemand waarmee ik ooit eens samen stage heb gelopen, deze is momenteel werkzaam als app developer in de Verenigde Staten. Toen ik hem sprak dacht ik ik informeer meteen even voor u. Door gemende belangen kon en mocht hij er niet al te veel over zeggen. Hij kon wel een soort van gemiddelde prijzen geven. Voor een simpele AR-aplicatie met beperkt aantal modellen ben je zo'n 5000 euro kwijt voor het hele plaatje. Wil je echter wat ingewikkelders waarbij het mogelijk is 3ds objecten uit verscheidene programma's te laden en dan nog te kunnen bewerken . Dan spreek je al snel over 45 000

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 3 leden online en 77 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept