Ga naar inhoud
 • 0

lening voor zorgonderneming

Hallo mensen,

 

weer een 'jonkie' erbij op dit forum.

Zal me eerst even voorstellen:

Anja, 38 jaar jong, moeder van 4 fantastische kids.

Wil me graag vestigen als zelfstandig ondernemer.

Plan is klaar, opleiding gevolgd en succesvol afgesloten.

Zit wel in een heel ander sector: de zorg.(gespecialiseerd verpleegkundige).

Ga een eigen praktijk beginnen met ondersteuning van een overkoepelende organisatie. Hierdoor bestaat de mogelijkheid tot samenwerking met drogisterijen en apotheek en ook het ingehuurd worden bij bedrijven. De branche wordt serieus genomen want er is sprake van vergoeding door ziektekostenverzekeraars.

Prive heb ik al alles ondernomen om de boel op gang te krijgen.

Meeste apparatuur is aangeschaft, de opleiding betaald etc.etc.

Daarmee zit ik prive dus op de top van mijn kunnen.

Krijg echt geen hogere lening meer rond.

Dacht ook alles zo te kunnen regelen dat een extra financiering niet noodzakelijk zou zijn, maar door priveomstandigheden gaat dat dus niet door. Als je alles inzet voor de start van je bedrijf en je bent zo naief om al je reserves te gebruiken kun je tegenslagen niet opvangen.

Weten jullie of er in mijn sector (de zorg dus) ook investeerders actief zijn? Probleem bij de bank is dat er prive niets meer mogelijk is.

Bij de bank meldde men doodleuk dat ik eerst prive de risico's moest nemen, maar als je dan meldt dat je dat al gedaan hebt en nog behoefte hebt aan een zakelijke aanvulling van ca. 10000 € dan meldt diezelfde bank dat dat niet kan vanwege de privelening!!

Verdienen ze blijkbaar niet genoeg aan,10000 is te weinig, ook voor informal investors, er valt niet genoeg te halen uit mijn praktijk.

Het bedrag wat ik noem heb ik nodig voor huur van de praktijkruimte, een stukje inrichting, PR en de laatste beetjes inkoop om daadwerkelijk van start te kunnen.

Iemand tips????

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

8 antwoorden op deze vraag

 • 0

Hallo Arnyla,

 

Welkom op dit forum.

 

Je begint met een heel verhaal waar ik maar één ding van begrijp, je hebt geld nodig.

 

Kun je misschien aangeven wat je nu precies gaat doen.

Om je een beetje op weg te helpen hebben we meer info nodig.

Je geeft aan dat je praktijkruimte wilt huren, maar kan dit bijvoorbeeld in eerste instantie niet aan huis.

Zo zijn er misschien nog wel wat opties te bedenken.

 

Al met al is bij mij een beetje de indruk ontstaan dat je nogal lichtzinnig over een aantal zaken denkt, ik vraag mij ook af of je een goed ondernemersplan geschreven hebt ?

Deze tegenvallers waren dan al eerder aan het licht gekomen.

Misschien is het verstandig om alsnog een goed ondernemingsplan te schrijven om zo duidelijk te krijgen of je niet nog meer zaken over het hoofd hebt gezien.

 

Ik hoop dat ik je niet ontmoedigd hebt met deze reactie, dat is namelijk niet de bedoeling, het is wel de bedoeling om je aan het denken te zetten over de situatie waarin je nu vast lijkt te zitten

 

Suc6

Link naar reactie
 • 0

Om te beginnen: fijn dat er zo snel reactie is! ;)

 

Natuurlijk wil ik wel proberen wat duidelijker te zijn. Vaak is het wel zo dat de zaken voor jezelf immers zo klaar als een klontje zijn maar een 'buitenstaander' kan er niks van bakken, sorry hoor!

 

Ik ga starten met een praktijk die zich richt op vrouwen in de overgang.

Is daar een markt voor hoor ik velen al vragen?

JA! Ik ben niet de eerste ermee, er is al veel voorwerk gedaan door die overkoepelende organisatie. Soort van franchise-ondeneming dus.

 

Praktijk aan huis heb ik uitgebreid over gepiekerd, zal erg lastig worden in een bescheiden huurwoning met 3 slaapkamers waar ik 6 personen kwijt moet. Zelfs een tuinhuisje heb ik al overwogen wat dat betreft....

 

Zonder gekheid, je hebt inderdaad met een starter te maken die het niet breed heeft. Maar ik denk niet lichtzinnig over deze zaken.

Zoals ik al zei hoopte ik door prive al het mogelijke in de praktijk te stoppen geen financiering meer nodig te hebben.

Klinkt misschien als lichtzinnig, je kunt het ook zien als een ondernemer die koste wat het kost aan de slag wil. Ik beweer ook niet dat de aanpak de slimste weg is (dat blijkt nu wel).

Het gaat me te ver om hier precies te vertellen hoe eea zo is ontstaan,

natuurlijk komt het er wel op neer dat ik die gok heb gewaagd en misschien al bij voorbaat strandt..........

Het is zo dat we met het salaris van mijn echtgenoot de vaste lasten kunnen blijven dragen, extraatjes zullen er voorlopig niet aanhangen, maar daar zijn we ons zeer van bewust.

Nee, ik denk er niet lichtzinnig over, heb wel veel pech gehad in deze aanloopfase, maar wil alles op alles zetten om toch door te kunnen gaan.

Hoop dat het wat duidelijker is zo.

Wat mijn plan betreft: dat is bekeken door de overkoepelende organisatie,

was ook opgemaakt in de vorm van het 'kiet' spelen wat betreft eigen middelen en investering, maar hield inderdaad geen rekening met de tegenslagen die ik nu wel heb gehad...........

Dus tips zijn ng steeds welkom!!!

 

Link naar reactie
 • 0

Is er misschien een mogelijkheid om tijdelijk in een buurthuis onderdak te vinden. Dat kun je misschien wat kosten aan huur door uitsparen.

Ik kan mij voorstellen dat je in de aanloop niet meteen volgeboekt zit.

Mensen zullen best begrijpen dat je als starter even rustig aan moet doen.

 

Ook promotie kun je best iets op besparen.

Je zou kunnen proberen om wat stukjes in de bekende weekkrantjes geplaatst te krijgen.Misschien kun je van de franchise organisatie wat stukjes krijgen.

Dit is al het begin van campagne, ook wat eenvoudige flyers uitzetten op plaatsen waar jouw doelgroep veel komt hoeft niet veel te kosten.

Ik denk aan vrije tijdscentra, bibliotheken, afijn dat kun je zelf beter invullen.

 

Suc6

 

PS

Op het Marketinforum kunnen ze je ook nog wel aan wat tips helpen voor jouw promotiecampagne.

 

Link naar reactie
 • 0

De truc van veel zelfstarters is eerst inkomen te genereren voordat je kosten gaat maken. Wat heb je nodig om een inkomen te krijgen? En moet dat echt allemaal vooraf geregeld zijn?

 

Inventiviteit is geen slechte eigenschap bij de start. Je kantoor kan ook een tafel in de slaapkamer zijn. Of de eettafel, als je huisgenoten toch naar school of werk zijn. Ontvang je clienten aan huis? Dat kan misschien tijdelijk in een groepspraktijk of ander centrum in de buurt. Ook voor pr-materiaal bestaan heel goedkope alternatieven. En pr zelf hoeft niet meer te zijn dan een gesprek met een lokale journalist.

 

Waar is die extra investering voor nodig?

 

PS: heb de titel aangepast, want we hebben meer zorgondernemers op het forum.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
 • 0

Die 10k zijn vast wel te lenen, mits je de uitlener kunt overtuigen dat je het bedrag kunt gaan terugbetalen. Aangezien je het wilt steken in nogal vergankelijke goederen is dat lastig, eenmaal uitgegeven geld aan dingen als huur en PR levert geen onderpand meer op natuurlijk.

 

De truc van veel zelfstarters is eerst inkomen te genereren voordat je kosten gaat maken. Wat heb je nodig om een inkomen te krijgen? En moet dat echt allemaal vooraf geregeld zijn?

 

Daar sluit ik me voor een deel wel bij aan. Soms kan het natuurlijk niet, maar dan is het van belang dat je de klanten hebt voordat je (veel) geld gaat investeren. Zodra je vrijwel zeker weet dat er inkomsten gaan volgen kun je investeren, en daarvoor ook gemakkelijker lenen. Er is weinig overtuigender naar een bank toe dan een stapeltje voor accoord getekende orders!

Link naar reactie
 • 0

Bedankt voor alle bruikbare tips/opmerkingen!

Eerste centjes aan 'verdiensten' zijn binnen, heb een lezing mogen houden voor een vrouwenvereniging, hoop daar een paar consultjes aan over te houden........wie weet?

Voor de praktijkruimte heb ik inmiddels een gesprek gehad met een fysiotherapeut die wel wat ziet in samenwerking, kan voor een prikkie bij hem in de praktijk een ruimte voor mezelf huren!!

 

Joepie!!! :-*

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  0 leden, 105 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...