Jump to content
BalGehakt
Verberg

Werknemer met grote regelmaat ziek, maar gedraagt zich niet zo in vrije tijd

vraag

Hallo allemaal, alvast bedankt voor de aandacht :)

 

Ik heb een medewerker die al jaren met grote regelmaat ziek is. Dat is normaal gesproken +/- 2 dagen per maand, maar deze maand is dat opgelopen tot bijna 2 volledige weken.

 

De 2 dagen per maand kon ik nog wel accepteren, ook omdat hij aangaf bezig te zijn met trajecten om dit te verbeteren. Daarvan heeft hij ook bewijs geleverd en enige tijd is het ook zo geweest dat hij 'slechts' 1 dag per maand ziek was.

 

De laatste maanden begint dit echter weer terug te gaan naar 2 of soms 3 dagen per maand en deze maand dus 2 volledige weken.

 

Nu heb ik met name deze maand van mensen die hem kennen te horen gekregen dat hij buiten de werktijden, gedurende de zieke periode, wel gewoon uitgaat en leuke dingen doet. Sterker nog, zodra het geen werktijd meer is gaat hij soms al direct de hort op om uit te gaan en te drinken. Sommige weekenden zijn volledig volgepland met dit soort dingen. Ik vermoed dat hij zelf niet weet dat ik deze informatie heb (komt uit betrouwbare bronnen overigens).

 

Uiteraard stoor ik me daar ernstig aan. Ik voel me als werkgever min of meer bedrogen. Echter aangezien hij dit soort dingen in zijn vrije tijd doet kan ik er als werkgever vermoedelijk weinig mee/aan doen.

 

Heeft iemand hier ervaring mee? Hoe om te gaan met deze situatie?

Link to post
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Nee. Ik heb er ooit voor gekozen om alles qua ziekte intern af te handelen omdat ik daar als werkgever een prettiger gevoel bij heb. Dat heeft zich de laatste jaren ook bewezen, we hebben namelijk met een personeelsbestand van 20 man zo goed als geen ziekte (dus dit is wel echt een uitschieter).

Link to post
Share on other sites
 • 1
 • Rate this answer

Nee. Ik heb er ooit voor gekozen om alles qua ziekte intern af te handelen omdat ik daar als werkgever een prettiger gevoel bij heb.

Hmm...maar dat prettige gevoel maakt je nog geen dokter. En volgens mij is het inzetten van bedrijfsarts voor een werkgever inmiddels al zo'n 15 jaar verplicht (zie ook: Wet Verbetering Poortwachter).


The goal of a resonance cascade is to plant the seeds of growth rather than yearning. If you think pseudo-profound bullshit quotes are inspirational, you're, well, kinda dumb. https://goo.gl/fZf4oe

Link to post
Share on other sites
 • 2
 • Rate this answer

Dat is normaal gesproken +/- 2 dagen per maand... De 2 dagen per maand kon ik nog wel accepteren

Dus je accepteerde van deze werknemer een frequent (en structureel) kort verzuim van ca. 10%, oplopend tot een veelvoud daarvan? Bijzonder, dat betekent dat je bij verder 0% verzuim dus wellicht één of twee werknemers op de loonlijst hebt om alleen dit verzuim op te vangen. Duur grapje...

 

Edit: Mijn 4.000e!!! :)

 


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Ja idd. Ik heb inmiddels al besloten om zijn contract niet te verlengen overigens. Ben alleen ff op zoek naar hoe om te gaan met de huidige situatie..

 

Feli met je 4000 ;)

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 3 leden online en 77 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept