Jump to content
Cobalt16
Verberg

Belastingschuld opties

vraag

Hi,

 

Ik heb een eenmanszaak en daarnaast enkele BV's onder een holding. Ze hebben weinig te doen met elkaar, behalve dat 1 BV af en toe opdrachten laat uitvoeren door de eenmanszaak (tegen betaling via faktuur).

 

De eenmanszaak heeft een schuld bij de belastingdienst opgebouwd door een heftige periode (privesfeer) van enkele jaren te hebben meegemaakt wat resulteerde in 'nalatigheid' en zal hierdoor binnenkort een groot bedrag moeten gaan betalen. Op dit moment wordt er een boekencheck gedaan over de afgelopen jaren waar nog niks van ingediend is. De accountant bereid elk jaar voor zodat de inspecteur het kan controleren.

 

Zoals ik heb begrepen heb zal de fiscus de aanslagen optellen en een boete op zetten.

Over het totaalbedrag zal er een regeling getroffen kunnen worden. Het gaat om IB en OB. Naar verwachting zal het tussen 100K en 150K schuld zijn. Dit valt niet in 1 keer te betalen, wel in ongeveer 18 maanden.

 

Mijn vragen:

 

Wat voor regeling kan je treffen met de belastingdienst?

Binnen welk termijn zal je dit bedrag moeten af betalen?

Kan een van de andere BV's de bedrijfsdiensten (vitale delen) overnemen met spullen (van de eenmanszaak) en zo ja, wat is een redelijke waarde van het bedrijf (gezien de noodzaak en schulden die er aan komen; hoe bereken je dat..)?

 

Ik dank u alvast.

 

Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Beste Cobalt16, Welkom op HL. Jouw vragen over de BD zijn hier puur speculatief, de juiste antwoorden krijg je t.z.t. van de BD. In bepaalde situaties wil de BD wel een regeling treffen. Wat betreft overname van diensten en goederen en de waarde berekening daarvan is ook geen zinnig woord over te zeggen, dat is van heel veel factoren afhankelijk en daar zou je een goede adviseur voor in moeten schakelen.


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

En zo'n deskundige zal ook niets anders kunnen zeggen dan, "ik neem contact op met de inspecteur".

 

Verstandig is om op voorhand al na te gaan wat je maandelijks kunt betalen. De rest komt in overleg tot stand.

 

Succes


Denariusadvies.nl : Fiscaal-juridisch adviseur: rechtsvormkeuze/-wijziging, samenwerkingsverbanden, bedrijfsoverdracht en exit-strategie: legal and tax

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Bovendien, de belastingdienst ziet natuurlijk liever dat een schuld afbetaald wordt dan niet. In dat perspectief zal de belastingdienst je niet over de kling jagen en je de schuldsanering in forceren; dat dient hun eigen (ook toekomstige) inkomsten niet.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 13 leden online en 282 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept