• 0

Webshop zelf maken of laten maken?

Aanbevolen berichten

  • 0

ik heb in verleden altijd zelf webshops gebouwd, dat met vele pakketten zoals oscommerce, opencart, magento en de huidige met woocommerce. en daarnaast ook zijdelings betrokken bij webshop met ccvshop.

 

meeste pakketten zijn prima zolang je niet teveel wensen hebt, anders kan je snel tegen beperkingen aanlopen. b.v. bij huidige woocommerce dat dat niet geschikt is voor groter aantal producten.

 

ik heb me in elkgeval voorgenomen dat zodra er wat meer geld is ik een nieuwe webshop ga laten bouwen door een externe partij die dat in 1 keer helemaal goed kan doen. Ben nu zelf teveel tijd kwijt aan inrichten shops, onderhouden, storingen verhelpen en zoeken waarom dingen niet goed lopen.

 

Naar alle waarschijnlijkheid zal ik dan kiezen voor een magento shop, dit omdat daar veel ontwikkeling aan gebeurd en veel doorgroei mogelijkheden in zitten.

 

verder voor ander mogelijk te starten bedrijf is ook alles ingezet op magentot vanwege de functionaliteit en mogelijkheden.

 

wat je kiest is dus afhankelijk van de functionaliteit die je zoekt en budget welke je hebt.

Link naar reactie
  • 0

b.v. bij huidige woocommerce dat dat niet geschikt is voor groter aantal producten.

 

Volgens WooCommerce zelf is het prima geschikt voor grotere aantallen producten (100.000+) en transacties (duizenden transacties per minuut), maar dan moet je wel een fatsoenlijk hostingpakket hebben. Dat geldt overigens voor elke e-commerce software, Magento bijvoorbeeld vereist nog veel meer resources dan WordPress + WooCommerce.

Onder de naam Bob de webbouwer bouw en verbeter ik websites.

Daarnaast verzorg ik dj's en drive-in-shows op bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagen enzovoorts.

Link naar reactie
  • 0

b.v. bij huidige woocommerce dat dat niet geschikt is voor groter aantal producten.

 

Volgens WooCommerce zelf is het prima geschikt voor grotere aantallen producten (100.000+) en transacties (duizenden transacties per minuut), maar dan moet je wel een fatsoenlijk hostingpakket hebben. Dat geldt overigens voor elke e-commerce software, Magento bijvoorbeeld vereist nog veel meer resources dan WordPress + WooCommerce.

iedereen die er ervaring mee heeft adviseerd anders. het systeem van wordpress is hier gewoonweg niet op gebouwd, ongeacht de hosting. zo zijn er teveel fouten binnen deze software. zo moet ik regelmatig handmatig een paar miljoen rijden in database verwijderen omdat b.v. sessies weer zijn blijven hangen omdat verwijder van sessies niet bijgehouden kan worden.

Door dat soort zaken word de database vaak vele GB's groot en merk je de snelheid achteruit gaan.

 

Maar inderdaad hosting speelt wel een factor en ja Magento heeft helemaal goede hosting nodig.

Link naar reactie
  • 0

Daarnaast kosten derde partijen (veel) geld. Alles zelf aanleren kost je alleen maar tijd.

In het algemeen, niet specifiek voor een webshop: eigen tijd is ook niet gratis en onbeperkt, dus zaken uitbesteden die niet je core business zijn is helemaal niet zo onderstandig.

Hier ben ik het volledig mee eens. Het inrichten en onderhouden van een website/webshop vergt veel kennis. Natuurlijk kun je zelf e.e.a. doen met een kant-en-klaar pakket ... maar ben je ook in staat om zo'n pakket zelfstandig te updaten en jezelf te beschermen tegen veiligheidslekken? En heb je zelf voldoende grafische en technische kennis in huis om je shop op een aantrekkelijk manier vorm te geven en op een effectieve (doelgerichte) manier in te richten? Weet je voldoende van usability en kijkpatronen? Er komt veel meer bij kijken dan je denkt.

 

De grote shops (denk CoolBlue en Bol.com) hebben meerdere mensen in dienst die iedere dag alleen maar bezig zijn met het analyseren en optimaliseren van de website. Daar is een reden voor. Met een goede website kun je zomaar een conversie van tienduizenden euro's per dag realiseren. Maar dat vergt dan wel de nodige gespecialiseerde kennis.

 

Ik laat m'n auto ook bewust bij de garage onderhouden, omdat ik er zelf geen verstand van heb. Zo'n zelfde afweging zou je ook moeten maken als je zelf een webshop wilt bouwen. Een kant-en-klaar pakket installeren lukt misschien nog wel, maar wat doe je als je de server-software moet worden geüpdatet, of als bepaalde functionaliteit ineens niet meer werkt als gevolg van het feit dat je hoster de PHP-versie plotseling heeft opgehoogd? Kortom, er zitten de nodige haken en ogen aan. Wees je daar dus goed van bewust voordat je volledig zelfstandig aan de slag gaat. Je zal niet de eerste zijn van wie z'n website wordt gehackt als het gevolg van een exploit in een webshop-pakket dat niet tijdig is geüpdatet.

Link naar reactie
  • 0
maar wat doe je als je de server-software moet worden geüpdatet, of als bepaalde functionaliteit ineens niet meer werkt als gevolg van het feit dat je hoster de PHP-versie plotseling heeft opgehoogd? ...

Je zal niet de eerste zijn van wie z'n website wordt gehackt als het gevolg van een exploit in een webshop-pakket dat niet tijdig is geüpdatet.

Een belangrijk punt is denk ik het budget. Wat heeft de kleine webwinkelier er voor over? Zonder updates is het wachten tot de site gehacked wordt, maar met updates is het maar de vraag of alles blijft werken. Met voldoende budget kan iedere update worden getest en waar nodig gefixed. Maar al te vaak hebben kleine ondernemers wel (wat) geld vrijgemaakt voor de reaslisatie van de website, maar is er nauwelijks (of geen) budget voor onderhoud.

 

Link naar reactie
  • 0

Kortgezegd kun je bij het zelf maken van je website kiezen voor een zelf hosted of een hosted oplossing. Een voorbeeld van een zelf hosted oplossing kunnen, zoals eerder genoemd, Woocommerce of Magento zijn. Een voorbeeld van een hosted oplossing is b.v. mijnwebwinkel, voordeel hiervan is weer dat je direct aan de slag kunt met het configureren van je producten i.p.v. dat je eerst aan de configuratie van je algehele webshop dient te werken, alvorens je met de producten aan de slag kunt.

 

Bij het laten maken van een webshop zou ik me als ik jou was goed laten informeren of je wilt keizen voor een hosted of self hosted oplossing. Beiden hebben voor- en nadelen, maar de afweging hiervan blijft natuurlijk aan jezelf ;) Succes!

Hartelijke groet,

 

Werner

Een logo ontwerpen of website maken kun je anno 2022 als ondernemer / ZZP'er zelf!

Link naar reactie
  • 0

Wil het zo makkelijk mogelijk houden, dan adviseer ik: SHOPIFY

 

Wil je een site op basis van een open source code, dan hierbij 3 opties van makkelijk naar complex:

- Wordpress

- Prestashop

- Magento

Opmerking: gegeven de beschikbaarheid van 'plugins' om je site later van extra functies te voorzien tegen lage kosten, zou ik gaan voor Wordpress of Magento.

 

Voor Shopify kan je alles zelf doen. Bij de keuze voor een open source kan je dit uitbesteden, deels zelf opzetten, of alles zelf opzetten. Om kosten te besparen zal ik het volgende doen:

 

- Een domein registreren

- Hosting kopen

- Vraag de hostingbedrijf om Wordpress, Prestashop, of Magento voor je te installeren. Dit is meestal gratis.

 

De volgende stap is de design. 2 opties:

- design from scratch: dit is duur, en kan een paar duizend euro kosten

- template: er zijn gratis en betaalde templates die je kan laten installeren. De templates kosten meestal zo'n 50-100 euro, en er is een online demo beschikbaar die je eerst kan bekijken. De installatiekosten zou niet meer moeten zijn dan 100 euro. (kost een programmeer 20 minuten). Als je wat van FTP af weet, dan kan je dit ook zelf doen.

 

Tenslotte ga je kijken of alle functies die je nodig hebt al aanwezig zijn. Heb je extra functies nodig, dan koop je 'extensions', die je dan kan laten installeren. Het beste is om de extension ontwikkelaar extra te betalen om dit te laten doen (of zelf doen via FTP).

 

Door zelf de hosting te vragen voor de installatie, zelf een design theme te kiezen, en te bepalen welke functies je nodig hebt, kan ipv van een paar duizend euro, de site laten maken voor een paar honderd euro.

https://www.teasenz.nl - Online theewinkel voor authentieke losse thee direct uit China.
Link naar reactie
  • 0

Hallo allemaal,

 

Ik zit met de volgende vraag wat is verstandig, zelf een webshop maken of dit laten doen.

Ik zie diverse website software op internet waarmee je zelf een website kunt bouwen.

Wat is jullie ervaring hiermee?

 

Alvast bedankt!

 

 

Wil je het als hobby, lekker zelf doen.

 

Wil je er een business van bouwen, laten doen zodat het klopt, klanten aanspreekt en werkt.

 

Link naar reactie
  • 0

Ik heb een eigen webshop gehad, maar om dat zelf bij te houden is een crime als je niet zelf dagelijks in de materie zit. Er zijn om te starten heel veel tips en opties om een snelle start te maken.

Als je echter wilt doorontwikkelen en een volwassen webshop wilt neerzetten, zou ik je adviseren om dit uit te besteden. Je kunt ook op bijvoorbeeld Fiverr.com kijken of er relatief goedkoop ondersteuning te krijgen is.

 

Eigen bedrijf starten - https://www.boekhoudprogramma-vergelijken.com/ - Zzpvrienden.nl - Opdrachten - Marketing - Verzekeringen -

Link naar reactie
  • 0

Ik werk zelf net tevredenheid met ccvshop.nl. Gebruik hier een standaard template die netjes toont op alle devices en heb deze naar mijn stijl aangepast. Helpdesk is ook goed.

 

Tip: kijk eens op de Facebook groep webshop academy club. Hier wordt veel ervaring gedeeld! Aanrader voor online starters!

Link naar reactie
  • 0

Het ligt eraan. Er is hier al veel advies gegeven, en dit zijn mijn '2 cents'.

 

Als je een webshop wilt maken, start dan eerst gratis. Dan kan je uitvogelen wat je wilt, en wat ervaring opdoen. Veel mensen beginnen bijvoorbeeld een betaalde webshop, en doen er verder dan niets mee. En dat is zonde. Maar als je wel een betaalde webshop wilt maken, kan je dit doen via Wocommerce (op je eigen Wordpress site) of via Shopify (dan nemen zij bijna alles uit handen voor je). Als je toch een gratis webshop bouwer wilt, heb ik hier een review voor je: https://www.websitebuilder-test.com/nl/webshop-maken/

 

Toitoitoi,

 

Dirk

Link naar reactie
  • 0

Eerst gratis starten kan later duur blijken als je wilt overstappen op een ander systeem. Niet elke databases kunnen zomaar in een ander systeem worden opgenomen. Dat kan betekenen dat je alle artikelen opnieuw moet invoeren, inclusief foto's, opties, etc.

Dat is natuurlijk niet alleen zo bij "gratis starten". Dat kan je net zo goed overkomen als je voor een betaald systeem kiest.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Zelf maken of laten maken.

 

Gebruik shopify in combinatie met active campaign.

Je hebt dan een top combinatie van top tools.

 

Shopify is de allerbeste webshop software. Een bedrijf wat constant ontwikkeld en ontwikkelingen doorvoert. Ook de ondersteuning is

 

Zelfde geldt voor active campaign. Dit is de beste marketing automation software voor zzp en MKB bedrijven (zonder marketingafdeling).

Mod edit: knip (niet zelfpromoten, niet hengelen naar klanten) maar verdiep je er zelf eerst even in.

Zo kom je er misschien zelf achter hoe je je shop het best kan laten converteren en een klantenreis digitaliseert.

 

★ Expert Lead en Klant generatie ★ Email marketing automation ★ E-commerce ★ Display Advertising ★Media Buy

★ Mobile marketing ★

Link naar reactie
  • 0

Als je een webshop wilt starten moet jij jezelf afvragen wat jij zo graag wilt doen. Is het bezig houden met de producten die je verkoopt of bezig zijn met de webshop zelf? Uiteraard kost het onmens veel tijd om zelf de webshop op te starten en bij te houden minst je regelmatig nieuwe producten hebt, text, foto's plaatsen, user-interface bedenken/uitzoeken etc. En dan komt daarbij kijken, doe je het wel goed en heb je daar ook voldoende kijk op? Zijn de routes die klanten op de webshop maken wel dezelfde routes die jij in gedachte had?

 

Uiteindelijk moet jij je eigen uurtarief verrekenen met de aantal uur die je zelf maakt en door de mindere kennis dan een specialist kan dit aardig oplopen. Op die manier kan je goed afwegen wat de juiste keuze is.

 

Je kan het inderdaad ook uitbesteden. En dan hoef jij je niet druk te maken om het visuele plaatje maar om de deadline en of jouw idee wel de juiste keuze is. En het voordeel is dan ook dat het sneller af is. En de professionele kennis die onder andere de gebruiksvriendelijkheid bevorderen.

 

Het enigste wat wij als mens kunnen verliezen is tijd. Dat kunnen wij niet genereren zoals geld. En met die gedachte in je achterhoofd weet je al gauw waar de keuze naartoe leidt.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    0 leden, 115 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.