Jump to content
Alpina01
Verberg

Nieuw Idee Onderneming [relatiebeheer voor ondernemers]

vraag

Beste mensen van dit prachtige forum,

 

Al enige tijd volg ik hier en daar wat topics; ik ben zelf student en ontzettend geïnteresseerd in ondernemen en alles wat daarbij komt kijken. Graag zou ik op latere leeftijd bijvoorbeeld nog eens een hotel openen. Op dit moment ben ik echter druk met mijn studie, die ik toch echt eerst wil afmaken. Omdat ik in deze fase van mijn leven nog ongestoord 'op mijn bek' kan gaan omdat ik maar weinig echte verantwoordelijkheden heb (geen hypotheek e.d.) en mij nog gesteund zie door mijn ouders, dacht ik dat het wellicht handig en verstandig zou zijn als ik het ondernemen op kleinere schaal (als bijbaan) in de praktijk zou kunnen brengen.

 

Na veelvuldig peinzen over een goed idee, wat niet alleen klein van aard maar ook met weinig kapitaal te realiseren moet zijn, heb ik het plan opgevat om een bedrijfje te starten dat bedrijven helpt met relatiebeheer. Meer concreet wil ik het organiseren van trips door bedrijven voor hun klanten uit handen gaan nemen, en wellicht ook relatiegeschenken gaan aanbieden (kerstpakketen, geschenken etc.). De focus moet bij dit alles liggen op maatwerk, waardoor ik in overleg met bedrijven de trips en geschenken op een gepersonaliseerde wijze kan aanpassen naar de smaak van de klant.

 

Afijn, lang verhaal, de reden dat ik hier toch eens een post wilde maken, is omdat ik eigenlijk van jullie zou willen weten hoe jullie tegen dit idee aan kijken; denken jullie dat het potentie heeft? En in hoeverre denken jullie dat ik als studentje (met wel wat ervaring als het gaat om het opzetten van een reis en activiteit) erin kan slagen om bedrijven aan me te binden? Wellicht hebben jullie nog tips?

 

Ik ben reeds begonnen met een bedrijfsplan waarin ik e.e.a. verder wil gaan uitwerken. Vooralsnog ben ik vooral op zoek naar input. Omdat ik heb gezien dat dit forum stikt van de succesvolle ondernemers leek het me daarom geen kwaad kunnen ook eens wat te posten. :)

 

Excuses voor de lange post; ik zou het ontzettend fijn vinden als jullie mij een zetje in de goede richting konden geven!

 

Groet,

Robert

 

[verandering: titel]

Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Welkom op HL! Je bent goed begonnen als je een bedrijfsplan aan het uitwerken bent, want als je dat proces doorloopt, kom je dezelfde vragen ook tegen die je nu stelt, die jij juist moet onderzoeken en uitwerken.

 

De juiste volgorde is dus dat je eerst jouw idee uitwerkt naar een op haalbaarheid getoetst concept en waar je dan mogelijk vastloopt in dat traject, kun je die concrete vragen hier stellen.


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Beste Robert,

Inderdaad een leuk idee. Weet je zeker dat er markt voor is? Heb je al gekeken naar andere bedrijven die hetzelfde doen? Hoe denk je je van deze concurrenten te kunnen onderscheiden? Allemaal zaken die je moet opnemen in je ondernemingsplan. Lees o.a. http://www.ondernemersplein.nl/artikel/ondernemingsplan-markt-bepalen/ .

 

succes!

Elly van Wattingen


De KvK Informatie- en Advieslijn is op werkdagen van 8:30 uur tot 17:00 telefonisch bereikbaar op 088-5852222.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 11 leden online en 276 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept