Jump to content
Stefan Tijink
Verberg

Vraag m.b.t. arbeidscontract

vraag

Goedemiddag,

 

In 2015 ben ik op mijn (inmiddels) oude middelbare school begonnen met een initiatief om bijlessen door bovenbouwleerlingen aan onderbouwleerlingen te regelen. Het initiatief bleek aan te slaan, waarop we het afgelopen schooljaar met succes hebben uitgebreid.

 

Dit jaar willen we er graag verder mee, waarbij we het ook willen aanbieden op de andere locatie van onze school. Het gevolg hiervan is dat het eindelijk wat grootschaliger begint te worden, waardoor we het ook graag officieel willen regelen in de vorm van een eenmanszaak. Ik ben hier al een tijdje mee bezig, maar blijf steken op de vraag welk arbeidscontract geschikt is.

 

Het gaat om leerlingen van 16-18 jaar die twee tot vier uur per week bijles geven en de tijden hiervan zelf indelen. We werken hierbij met 3 blokken van 10 weken in het schooljaar, waarbij de leerlingen in principe in overleg een vaste tijd voor de bijles afspreken, maar het kan voorkomen dat roosters veranderen of dat door uitval een gunstiger tijdstip te bepalen is (ook voor de bijlesgever zelf).

 

Aangezien er dus maar 30 werkweken zijn, leek de beste optie een tijdelijk contract, en wel het minmax contract met minimaal 2 uur. Echter vond ik hierover dat bij onbepaalde werktijden er minstens 3 uur per oproep moet worden uitbetaald. Dit is met het oog op de flexibiliteit van de indeling van de bijlessen natuurlijk niet te doen en dus ook een hekel punt.

 

De vraag is daarom of hier sprake is van onbepaalde werktijden en of er sprake is van oproepen, aangezien ze zelf de uren mogen indelen en het wel de bedoeling is dat ze een vast tijdstip hiervoor kiezen.

 

Ik heb liever nu duidelijkheid, dan dat ik het erop gok en later alsnog de rekening moet betalen. Vandaar dat ik om jullie hulp vraag! Zou iemand mij advies kunnen geven over deze kwestie?

 

Alvast bedankt!

 

Link to post
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Welkom op HL!

 

Ik weet natuurlijk niet over welke tarieven het gaat en met welke marges je rekent, maar is payrolling eerst wellicht een optie?


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 2 leden online en 95 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept