Jump to content
Nico Leguit
Verberg

Gezocht: Sociale Ondernemers

vraag

Gemeenschappelijke noemer is het verrichten van activiteiten die - indien mogelijk - proactief bijdragen tot de fysieke en/of mentale gezondheid van de leden en de afnemers van de coöperatie. De activiteiten kunnen liggen op het gebied van preventieve gezondheidszorg, schoonheidsproducten maar zeker ook adviezen op tal van terreinen waarbij het uitgangspunt is dat de mensen zoveel en zolang mogelijk zelfredzaam blijven. Uit psycho sociaal onderzoek blijkt overigens dat het “stuur in eigen handen kunnen houden” in sterke mate bijdraagt tot het psycho sociaal welbevinden.

 

Directe aanleiding is de constatering dat de diverse overheden zich op een veelvoud van terreinen terugtrekken van voorheen wèl verrichte zorg. De verantwoordelijkheid voor het eigen welzijn wordt meer en meer neergelegd bij de direct betrokkenen en zijn/haar sociale omgeving (mantelzorg). Dit maakt het noodzakelijk dat de mensen meer zelf de verantwoording nemen voor hun lot en zich daarop langdurig gaan voorbereiden. In de “Troonrede 2013” werd in dit verband de term “participatiesamenleving” geïntroduceerd. Het is van groot belang dat m.n. ouderen zich terdege gaan voorbereiden op de terugtrekkende overheid. Ook wordt het voor ouderen steeds moeilijker de weg te vinden in een steeds complexer geheel van wetgeving, afspraken en regels waardoor zij ook deels bestaande voor hun gunstige regelingen niet onderkennen.

 

Wij leven momenteel in een tijd van forse economische tegenwind. Als resultaat daarvan zijn momenteel > 500.000 mensen zonder werk. Verlies van werk impliceert tevens dat de eigen expertise maar bovenal ook de onderlinge contacten substantieel minder worden. Het is mede daarom dat de Coöperatie zich met name richt op mensen die, om wat voor reden dan ook, geheel of gedeeltelijk buiten het directe arbeidsproces zijn gevallen. Binnen dit samenwerkingsverband worden zij in staat gesteld erkenning te vinden voor hun specifieke expertise en te profiteren van een personele structuur gericht op samenwerking en erkenning.

De Coöperatie richt zich in belangrijke mate op kennisdeling en samenwerking voor deze doelgroep. Wij zijn ervan overtuigd dat dit, mits goed gestuurd, uiteindelijk zowel voor de leden als ook voor de maatschappij tot successen zal leiden.

Link to post
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Beste Nico

 

Welkom op HL. Voor dit soort oproepen hebben we de sectie vraag en aanbod. Vriendelijk verzoek om je oproep daar te plaatsen via deze link. https://www.higherlevel.nl/extra/vraag-aanbod/add

 

Doe ik hier een slotje op.

 

Groet

Joost, HL admin


Denariusadvies.nl : Fiscaal-juridisch adviseur: rechtsvormkeuze/-wijziging, samenwerkingsverbanden, bedrijfsoverdracht en exit-strategie: legal and tax

Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 8 leden online en 201 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept