Ga naar inhoud
 • 0

Strandpaviljoen bemachtigen.

Hallo,

 

Ik zal mij even voorstellen, ik ben Amy, een newbie op dit forum, een jonkie en starter in het ondernemersschap. Sinds een jaar ben ik bezig met het uitwerken van een ondernemingsplan aangaande een strandpaviljoen.

Nu is er echter 1 punt waar ik maar op vast blijf lopen. Hoe kom ik aan een nieuwbouw strandpaviljoen ? Uiteraard zal hiervoor met de desbetreffende gemeente gepraat moeten worden over het bestemmingsplan e.d. , maar zijn zij ook degene die hiervoor een bepaalde vergunning voor geven ?

Is er iemand die hier ervaring mee heeft en mij misschien een beetje de goeie kant op kan sturen ?

 

MVG Amy

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

19 antwoorden op deze vraag

 • 0

Ja sorry, had ik er even bij moeten zetten. Heb ik uiteraard ook op gezocht, maar hoe zit dat met de vergunning e.d. ? Gewoon bij de gemeente ? Heb verschillende bestemmingsplannen gezien (via internet, nog geen contact gezocht met evt. Gemeente vanwege nog onbekende locatie) maar is niets echt te vinden op het strand.

Link naar reactie
 • 0

Hoi Xammy,

 

Leuk dat je al zo voortvarend bezig bent met het idee voor een eigen standpaviljoen en al met een ondernemersplan aan de slag gaat.

 

Als ik jou was zou ik echter eerst maar eens gaan zoeken naar een locatie waar je er een kunt beginnen. Deze zijn heel zeldzaam.

Voor een horecabedrijf is de locatie het allerbelangrijkste, pas als je die weet heeft het zin om een ondernemersplan te maken. Van de locatie hangt namelijk je potentiële traffic (hoeveel mensen komen er langs je zaak) en de doelgroep heel sterk af.

En van je traffic en je doelgroep hangt je potentiële omzet heel sterk af. En dat is eigenlijk het belangrijkste van je hele ondernemersplan.

Dus eerst maar eens een plekje zoeken en dan kijken welke doelgroep en bezoekersaantallen daarbij passen.

 

Succes!!

 

vriendelijke groet,

 

Jean

 

Importeur van Adler en Pasian pelletkachels en Ariterm pellet-CV.

www.ecogeneration.nl · www.pasian.nl · www.adlerpellet.nl · www.ariterm.be

Link naar reactie
 • 0

Patrick Keizer ; bedankt voor uw reactie ! Bibob wet had ik nog geen rekening mee gehouden, dankuwel voor de tip.

 

Jean Ecogeneration ; Absoluut waar, ik hou er ook rekening mee dat ik mijn ondernemingsplan in de komende tijd nog heel vaak zal moeten veranderen en overlezen. Ben er al aan begonnen omdat ik het graag overzichtelijk voor mezelf hou. Locatie zal inderdaad nog wel een probleempje worden.. Ideeën zat, nu nog de locatir 3n uitvoering haha, bedankt voor uw reactie !

 

Link naar reactie
 • 0

Waarom wil je een strandpaviljoen?

Heb je daar ervaring mee...

 

Het is meestal nogal een 'lifestyle' (hard en veel werken in het seizoen, daarna een langere periode rusten...).

 

Je zou ook een bod uit kunnen brengen op een bestaand iets. Dat lijkt mij makkelijker eigenlijk.

Helemaal van scratch te starten zal wel het nodige vereisen (en overnemen ook natuurlijk, hoewel minder denk ik dan).

 

Link naar reactie
 • 0

Peter_CVinfo ; Waarom een strandpaviljoen. Goede vraag. Wilde een horeca onderneming gaan openen, wist destijds alleen nog niet goed wat en hoe. Nadat ik me er steeds meer in verdiept had kwam toch steeds meer een strandpaviljoen naar voren. Het zal ook een deel de genen zijn aangezien mijn roots het kustgebied is. De lifestyle die u beschrijft is juist ook wel iets dat mij trekt, juist in die periode van rust is er veel mogelijkheid tot vernieuwen, aanpassen en nieuwe ideeën, om er daarna weer een seizoen vol tegenaan te gaan.

 

De ideale situatie zou inderdaad iets overnemen zijn. Al is dat wel heel lastig te vinden. En iets vanaf de grond af opbouwen is naar mijn mening al helemaal een droom.

Link naar reactie
 • 0

Amy,

 

Ik snap je wel.

Toevallig kom ik heel regelmatig naar de kust en maak van (redelijk - wel als consument) dichtbij mee hoe het werkt om dit te 'reilen en zeilen'.

 

Een hoop dingen nodig (lokale contacten, werkstudenten/oproepkrachten/afwassers/keukenpersoneel, goede leveranciers, noem maar op...).

 

Maar het is wel heel gaaf als het kan!

 

Peter

Link naar reactie
 • 0

Ja, als het kan is het inderdaad prachtig. Een droom die werkelijkheid word. Lokale contacten zit gelukkig goed ! Waar een wil is, is een weg. Niets zal vanzelf gaan en er zal hard gewerkt moeten worden, maar het doorzettingsvermogen en de wil zijn er gelukkig.

 

Ik ga ervoor !

Link naar reactie
 • 0

Neem eens contact op met het ondernemersloket van een aantal gemeenten langs de kust. Zij kunnen je informeren over de regelgeving. Ook hebben ze contacten met de andere ondernemers en kunnen je mogelijk vertellen of er binnenkort iets vrij komt.

 

Je schrijft over "bemachtigen" en een "droom" om een strandpaviljoen te hebben. Ik neem toch aan dat je dat niet wilt "voor de heb" maar om geld mee te verdienen. Blijf dat in het oog houden en zie niet het eerste het beste paviljoen als buitenkans. Blijf je steeds afvragen: gaat dit paviljoen op deze locatie met deze kosten ook daadwerkelijk een potentieel winstgevende onderneming zijn?

Met vriendelijke groet, Ron van der Kolk MSc MBA

 

Interim manager voor de overheid op het gebied van dienstverlening, bedrijfsvoering en informatievoorziening. Daarnaast ook als organisatieadviseur, trainer, coach en mediator in heel Nederland inzetbaar via Inflection.

Link naar reactie
 • 0

Dankuwel voor uw reactie ! Ga ik zeker eens doen.

 

Ik begrijp wat u bedoeld. Zelf ben ik wel van mening dat de 'droom' er wel moet zijn. Zeker aangezien het hard werken is moet er een groot stuk passie en droom aanwezig zijn in mijn ogen. Dat het realistisch moet blijven absoluut. De komende tijd zal het voor mij veel cijfers en mogelijkheden op een rij zetten zijn.

Link naar reactie
 • 0

Hallo,

 

Ik reageer met name om deze opmerking ` en starter in het ondernemersschap`

 

Ik adviseer je eerst een ondernemersvaardigheden opleiding te doen zoals AOV.

 

Zodra je op gebied van marketing voldoende kennis hebt opgedaan, zul je ook in staat zijn om een markt onderzoek te doen. Als je dat pragmatisch doet, begin je met gevestigde bedrijven en hun specifieke markt en doelgroep.

 

Het is niet zozeer dat ik je wil afschrikken, maar je wilt niet straks veel tijd, energie en geld steken en uiteindelijk met de andere kant van voor eigen risico en rekening werken. Immers je wilt niet failliet verklaard worden en blijven zitten met aansprakelijkheden ivm verkeerde keuze rechtsvorm en schulden en onbetaalde (volks)premies en belastingen die je rest van je leven kunnen beïnvloeden.

 

Elke weldenkende mens weet dat HoReCa een heel moeilijke markt is, waarbij je dagelijks hard moet werken en omzetten verre van constant zijn.

 

Als je het specifiek hebt over "strandpaviljoen" dan zul je je moeten realiseren dat de meeste toko's seizoensgebonden omzet hebben die van heel veel externe (natuurlijke) invloeden, waar jij geen controle over hebt, zoals het weer.

 

Misschien lijkt HoReCa heel romantisch en leuk, maar ga eens met verschillende HoReCa ondernemers borrelen en je zult er achter komen dat het afzien is en geen vetpot.

 

Je onderscheiden met een strandpaviljoen zal ook lastig zijn, er zijn maar een beperkt aantal locaties waar ze het hele jaar mogen staan, laat staan dat het aanloop locaties zijn voor het hele jaar.

 

Van niet alcoholische dranken moet je het niet hebben, dus je zit meteen met een ander probleem, locatie moet goed bereikbaar zijn met OV en fiets of voordelig met taxi naar een centraal punt in de stad.

 

Wat je ook moet weten is dat veel HoReCa (niet allen) creatief met inkomsten en personeel omgaan.

Zwart geld en in sommige gevallen witwassen van andere inkomsten heeft men nodig om het hoofd boven water te houden.

 

Sinds aanscherping van wetgeving mbt gokkasten in HoReCa gelegenheden zijn er heel veel over de kop gegaan. En dat is dan de generieke HoReCa.

 

Uit je vraag blijkt al dat je nog niets weet van HoReCa of strandpaviljoenen.

 

Vorige eeuw heeft een vriend van me een strandpaviljoen gehad, die alleen in de zomer er stond.

Hij heeft vergunning + paviljoen + opslag overgenomen als ook goodwil (ivm aanloop/naamsbekendheid etc..) moeten betalen.

 

Als er ergens een nieuwe strand of opties komen, moet je er vanuit gaan dat partijen die al reeds in het segment succesvol zijn er als eerste erbij zijn, bovendien hebben ze en trackrecord en kan gemeente informeren bij andere gemeente over de ondernemer in kwestie.

 

Daar kom je als beginner niet zomaar tussen. (overigens altijd proberen als iemand dat zegt!!)

 

Kortom ik zou je adviseren eerst competenties te ontwikkelen die je in staat zijn om zelfstandig de antwoorden te vinden voor elke vraagstuk die met basale ondernemerschap te maken hebben en dan zal je waarschijnlijk zelf al tot de conclusie komen dat HoReCa gewoon verspilling van tijd/geld en energie is, tenzij je veel (b.v. zwart) geld hebt en je een keten uit de grond kan stampen die significant marktaandeel of unieke markt kan aanboren.

 

Stel je zou een strandpaviljoen vinden die je het hele jaar kunt exploiteren, dan zou je b.v. met afspraken met bejaarden/verzorgingstehuizen het hele jaar een constante cashflow kunnen genereren.

 

Let er ook op dat je niet creatief gaat boekhouden of met personeel omgaat. HoReCa is één van de branches waar belastingdienst heel veel expertise over in huis heeft en ze kunnen aan je aangifte al concluderen dat een boeken onderzoek nodig is.

Link naar reactie
 • 0

Was nog weten te melden dat er nog al wat vestigingseisen zijn aan ondernemer en personeel.

 

zie onderstaande urls'

 

https://www.ikgastarten.nl/ondernemingsplan/ondernemingsplan-maken/een-eigen-horecabedrijf-12-stappen

 

http://hsn-horeca.nl/eigen-horecabedrijf-starten

 

ps: Maak niet de fout om een shortcut te nemen waarbij je b.v. op papier iemand die wel overal aan voldoet op papier de ondernemer is. Tenzij je er redenen voor hebt...

Link naar reactie
 • 0

Goedkoop zal het allemaal niet worden.

 

Wat misschien makkelijker, goedkoper, en wellicht het hele jaar geld oplevert, een soort van strandpaviljoen, maar dan in het klein bij een willekeurig groot meer of plas. In de winter bij het schaatsen etc

Goede tip. Hier in Almere heb je veel van die plassen met een soort strandpaviljoen erbij. Is een goed alternatief!

 

Link naar reactie
 • 0
Op 9-9-2016 om 10:25, xammyyy zei:

Dankuwel voor uw reactie ! Ga ik zeker eens doen.

 

Ik begrijp wat u bedoeld. Zelf ben ik wel van mening dat de 'droom' er wel moet zijn. Zeker aangezien het hard werken is moet er een groot stuk passie en droom aanwezig zijn in mijn ogen. Dat het realistisch moet blijven absoluut. De komende tijd zal het voor mij veel cijfers en mogelijkheden op een rij zetten zijn.

Zou ik jouw ondernemers plan kunnen inzien? Ik ben momenteel ook bezig met de overname van een strand palviljoen, echter ben ik niet zo sterk in het opstellen van het plan, ik hoop dat je mij kan helpen,

dennisalkmaar84@icloud.com

Link naar reactie
 • 0
57 minuten geleden, Dennis84 zei:

Zou ik jouw ondernemers plan kunnen inzien? Ik ben momenteel ook bezig met de overname van een strand palviljoen, echter ben ik niet zo sterk in het opstellen van het plan, ik hoop dat je mij kan helpen,

dennisalkmaar84@icloud.com

Beste Dennis, xammyyy  heeft sinds 2016 dit forum niet meer bezocht. Wellicht kun je aangeven waar je vast loopt in jouw plan? 

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  10 leden, 108 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...