Jump to content
david_LD
Verberg

Voedingssupplement verkopen aan belgische klanten

vraag

Hallo allemaal,

 

wij ontwikkelen een voedingssupplement en verkopen dat op de Nederlandse markt. Door de vele aanvragen vanuit België overwegen we ook daar ons product te verkopen.

 

Echter zijn er in België aanvullende wetgevingen op het gebied van voedingssupplemeten bovenop de wetgeving die in de EU geldt, wat de introductie van onze producten erg lastig maakt. Zo moeten er speciale vergunningen etc worden aangevraagd en verschillende aanvullende analyses worden uitgevoerd.

 

Door deze aanvullende wetgevingen zouden we ook verschillende aspecten aan ons product moeten aanpassen.

 

Kortom, België is een lastig te betreden land voor ons door de verschillende wetgeving.

 

Nu vragen we ons af of het daardoor illegaal is om aan belgen te verkopen vanuit onze nederlandse webshop en magazijn? Of moeten onze producten en documenten dus aangepast worden wanneer we aan belgische klanten vanuit Nederland verkopen vanuit onze nederlandse webshop? Veranderd de situatie als we actief onze nederlandse site in belgie gaan promoten?

 

We hebben met nederlandse en belgische overheidsinstanties gesproken, die geen sluitend antwoord hebben gegeven. Dus proberen we het op deze manier!

Link to post
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Nu vragen we ons af of het daardoor illegaal is om aan belgen te verkopen vanuit onze nederlandse webshop en magazijn?

 

In principe is er een vrij verkeer van goederen, maar natuurlijk zijn er uitzonderingen. Voedingssupplementen kunnen afhankelijk van de samenstelling en de gezondheidsclaims in het ene land onder de geneesmiddelenwetgeving en/of warenwet vallen en in het andere land niet. De EU-Voedingssupplementenrichtlijn is namelijk niet in alle landen op dezelfde manier geïmplementeerd.

 

Het kan daardoor zijn dat het illegaal is om het middel over de Belgische grens te brengen. Voor deze case moet je dus als eerste per voedingssupplement per land uitzoeken waar dit mogelijk onder valt. Daarna komen de vragen mbt promotie, verkoop en export aan de orde. Het is dus specifiek voor het middel, een algemeen antwoord op je vraag is er denk ik niet.

 

Tip: er zijn diverse webshops met eigen voedingssupplementen in Nederland die zeggen naar België te exporteren. Met Google heb je die zo gevonden. Je kunt overwegen mee te liften op een bestaande webshop die dit soort trajecten vaker heeft gedaan en de weg weet in de regelingen in België.

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 11 leden online en 213 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept