Ga naar inhoud
 • 0

Hoe te boeken?

Beste leden,

 

Misschien een hele stomme vraag, maar stel hem toch.

 

Wij hebben een beurs gehad in het buitenland en voor die beurs zijn er versnaperingen (pepermunt, lollies, koffie en thee, koekjes enz.) gekocht voor klanten/beursbezoekers bij de Sligro.

 

Hoe boek ik dit in de boekhouding? Welk grootboek en hoe om te gaan met de btw?

 

Groet Bram

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

14 antwoorden op deze vraag

 • 0

Je hebt vast een grootboekrekening 'Inkoop ...'? Btw gewoon als voorbelasting opvoeren.

of bedoel je dat je die versnaperingen ook hebt verkocht?

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
 • 0

Nee, was wat snoep en koek, nootjes dat soort dingen.

 

Maar dacht ook is het nu verteer of toch representatiekosten en mag je btw nu wel uit of juist niet nemen bij dit soort kosten. Het zelfde bij het kopen van broodje bij bezoek waar en hoe boek ja dat is dat dan representatie kosten? en mag je dan wel of niet BTW nemen als ook eigen personeel van die broodjes mee-eet?

 

 

 

Link naar reactie
 • 1

Misschien een hele stomme vraag, maar stel hem toch.

Schaam je niet. Het is gewoon lastig. Verder moet je even de omzetbelasting en inkomstenbelasting (of vennootschapsbelasting) los van elkaar zien. Laten we zeggen dat je iets inkocht van 106 euro (inclusief 6% btw).

 

De btw mag je éigenlijk niet verrekenen. Als je echter onder de 227 euro per persoon per jaar blijft, dan mag het toch weer wel. Voor die 227 euro tellen dan trouwens ook andere dingen mee (dus je moet het niet per gelegenheid, maar voor het hele fiscale jaar bekijken). Maar als je dus onder die grens blijft, dan mag je gewoon alle btw terugvragen. Je vraagt dan dus 6 euro voorbelasting terug.

 

Voor de inkomstenbelasting (of vennootschapsbelasting) geldt echter nog wel een aftrekbeperking van 26,5%. Je mag je 100 euro inkoopkosten overigens gewoon volledig van de winst aftrekken, maar bij het doen van de IB/Vpb-aangifte moet je dan toch even 26,50 euro bij de winst optellen (bij "Niet of beperkt aftrekbare kosten") voordat de inkomsten- of vennootschapsbelasting wordt berekend.

The goal of a resonance cascade is to plant the seeds of growth rather than yearning. If you think pseudo-profound bullshit quotes are inspirational, you're, well, kinda dumb. https://goo.gl/fZf4oe

Link naar reactie
 • 0

Goedendag,

 

Omdat de thema bijna zelfde is, ga ik hier vragen.

 

Ik heb voor een klant gewerkt met een van zijn werknemer ver van huis. Het is laat geworden en mijn klant geeft ons gebeld om ons te vertellen dat we na het werk naar een fastfood mogen omdat we tot laat hadden gewerkt en dat hij voor alles gaat betalen.

Zo hebben we gedaan. Ik was enige die geld bij had, dus heb ik ook betaald (contant).

Daarna heb ik bon aan mijn klant gegeven en hij geeft geld op mijn zakelijke rekening gestoord.

 

Mijn vraag is: hoe moet ik dat boeken in mijn administratie? Ik heb mijn eigen geld eerst uitgegeven (contant) en daarna terug gekregen op mijn zakelijke rekening. Eigenlijk was dat soort lening aan mijn klant.

 

Maar nu weet ik niet hoe moet ik dat boeken in mijn administratie, is dat soort privé-storing?

 

Met vriendelijke groet,

Konrad

 

 

Link naar reactie
 • 0

Dank jullie wel voor de reacties.

 

Maar dat was geen omzet.

Ik probeer het anders uitleggen.

We zijn samen ondernemers en ik werk voor jou. We waren bij een winkel waarvan jij iets moest hebben, maar jij hebt jou pasje vergeten en ik heb voor jou betaald (contant).

Jij hebt later het geld op mijn zakelijke rekening overgeboekt (dus terug gegeven).

 

Omschrijving op mijn afschrift is "vs verteer 9-2". Het gaat inderdaad over eten. 9-2 is datum, denk ik (heb bon niet meer) die geeft mijn klant.

 

Volgens mij dat is geen omzet of zie ik iets verkeerd?

 

Met vriendelijke groet,

Konrad

 

Link naar reactie
 • 0

Het was ons wel duidelijk hoor, je kunt ook een factuur sturen zonder dat het omzet is... en er zijn dus meerdere mogelijkheden. In dit geval is het het eenvoudigst als je het boekt alsof je privé geld hebt voorgeschoten. Dus dan is privé storting prima voor de ontvangst van het geld

Link naar reactie
 • 0

Klinkt als een boeking op privé waarbij je het onoverzichtelijk hebt gemaakt door de klant het op je zakelijke rekening te laten storten. Ik zou het geld doorstorten naar m'n privé bankrekening en beide mutaties in de boekhouding opnemen als een privé storting/opname met daarbij een aantekening waarmee je later bij eventuele controle aan de fiscus kan uitleggen waarom die storting toch echt geen omzet betrof.

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  10 leden, 92 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...