Jump to content
Celesta
Verberg

Dropshipping Business opzetten in Nederland

vraag

Afgelopen weekend heb ik veel gelezen op Higher Lever omtrent het opzetten van een dropshipping business. Een kennis van me in de US heeft een dropshipping business waar hij producten rechtstreeks laat versturen door een leverancier in China (in de meeste gevallen via Aliexpress). Er kan veel geld worden verdiend in de dropshipping business als je het juiste product weet te vinden (geen trademark).

Ik zou graag willen starten in een bepaalde niche (low risk producten, zoals sierraden, kleding, handige tools etc) maar wil het wel vanaf het begin goed aanpakken. Na veel geleden hier te hebben op HL, lijkt het bijna onmogelijk om hier in NL een business van te maken, terwijl het in de US de gewoonste zaak van de wereld is.

 

Hoe zal het er uit komen zien:

- klant (wereldwijd, maar 80% focus zal US zijn) koopt product in mijn webshop

- product wordt besteld bij Chinese leverancier (Aliexpress of ander platform)

- leverancier stuurt het product naar de consument

- producten zit geen invoerrechten op, omdat ze onder drempelbedrag zitten

- consument is op de hoogte van levertijden en daar ben ik ook heel transparant in

- wil producten absoluut zelf niet importeren naar NL, zodat ik zelf een controle kan doen, want vind het juist belangrijk dat ik zelf geen voorraden heb, geen verzendkosten etc.

 

Na veel lezen op diverse fora en natuurlijk op HL, zijn mij een aantal dingen totaal niet duidelijk en lijkt het volgens de reacties die ik lees onder andere op HL bijna onmogelijk om dit in NL op te zetten op een verantwoorde manier. Terwijl het in de UK/US/AU redelijk normaal is. Hoop dat jullie expertx mijn van meer advies kunnen voorzien op onderstaande vragen.

 

1. Starten met eenmanszaak of BV (ivm aansprakelijkheid, maar aansprakelijkheid is er bij een BV ook niet gedekt wanneer er wanbeleid is) of beter om een LLC / LTD of vergelijkbaar op te richten?

 

2. Amerika en Canada staan bekend om absurde claims, zal het met onze producten wel meevallen, aangezien het geen electrische, voeding, gezondheids gerelateerd producten betreft. Na lezen van berichten van anderen lijkt het onmogelijk om een verzekering te krijgen voor deze "vernieuwde" vorm van business. US regio is bijna altijd een uitsluitsel en doordat product rechtstreeks geleverd wordt vanuit China is er geen controle / test rapporten / contracten etc en gaat men uit van de historie van de leverancier en de product reviews door anderen. Is dit inderdaad niet te verzekeren op deze manier of zijn er ook hiervoor oplossingen?

 

3. Als ik een eenmanszaak / BV opricht zullen mijn algemene voorwaarden betrekking hebben op NL recht of geld altijd het recht van de consument in eigen land?

 

4. Het niet hebben van een aansprakelijkheidsverzekering is dat een vorm van wanbeleid? Of het niet zelf testen / controleren van producten uit China is dat een vorm van wanbeleid? (mocht dit beide zo zijn, dan lijkt het dus onmogelijk om een dropshipping business te hebben via Aliexpress of vergelijkbare platformen, terwijl dit in vele andere landen juist een opkomende vorm van ondernemen is)

 

[verandering: titel]

Link to post
Share on other sites

7 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Welkom op HL, dit al eens goed doorgelezen? https://www.kvk.nl/advies-en-informatie/internationale-handel/


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Had ik al gezien, heb ook reeds contact gehad met andere mensen, oa 2 juristen. Ben gewoon heel benieuwd wat voor advies er op HL gegevens wordt en misschien brengt het me tot nieuw input.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer
Na veel geleden hier te hebben op HL, lijkt het bijna onmogelijk om hier in NL een business van te maken, terwijl het in de US de gewoonste zaak van de wereld is.

 

Nou wij lijden met je meer hoor...... Sieraden en kleding uit China onder de drempelbedragen (in ieder geval de Europese....) lijkt me niet echt een "niche". Zou ook niet gaan importeren naar NL als je 80% in de USA afzet. Dat het een opkomende business is zegt overigens niets over in weke mate het "verantwoord" opgezet is.

Link to post
Share on other sites
 • 1
 • Rate this answer
en doordat product rechtstreeks geleverd wordt vanuit China is er geen controle / test rapporten / contracten etc

Hoe je de uiteindelijke logistiek van jouw leverancier naar jouw klant gaat inrichten heeft toch niets te maken met het feit dat jij prima de producten kan (laten) testen om ze te laten voldoen aan de geldende richtlijnen en kwaliteitsvereisten?

 

PS. crosspost van het Webwinkelforum (?)

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

dit is vrij actueel in de dropshipping wereld.

Het zijn dezelfde vragen als 10 jaar geleden en het is niet iets specifieks of bijzonders voor "de dropshipping wereld".

 

Het enige dat actueel is dat er kennelijk een nieuwe lichting startende handelaren is dat zaken gaat doen met "Het wilde Oosten". Daar hebben we de afgelopen maanden al diverse cases en drama's op HL van gelezen, waarvan deze op mij de meeste indruk heeft gemaakt

 

Of je nu dropshipt van China naar NL, EU of VS of je niet dropshipt en alleen importeert en in Nederland verkoopt: het maakt helemaal niets uit voor de productveiligheid en jouw toezicht en handhaving daarop.

 

low risk producten, zoals sierraden, kleding

Low risk is geen no risk :) En jouw grootste risico's van dropshipping China zitten niet per sé in productveiligheid maar in merk- en auteursrecht en garantiekwesties.

 

Maar... laat je er niet door ontmoedigen! ;) Let een beetje op met wie je zaken doet, welke zaken je doet en laat je goederen steekproefsgewijs testen (zeker sierraden: oa concentraties nikkel, cadmium en lood willen nog wel eens te hoog zijn)

 


Partner bij B2Bsure, de vooruithelpers in verzekeringen en risicobehee

Ik help ondernemers vooruit met inzicht in en oplossingen voor aansprakelijkheid, arbeidsongeschiktheid en pensioen.

Waarmee kan ik jou vooruit helpen? 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er is 1 lid online en 62 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept